Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Arkadaşlar kullandığınız ilaçların kutu üzerinde kaç mg yazıyor size kaç gün gidiyor ve iğneyi kaç mg yapıyorsunuz yazarmısınız.
Saadet hanımcım kutu üzerinde 5mg/1.5 ml yazıyor biz 0.40 mg yapıyoruz ayın 17sinde başladım henüz 1 kutu bitmedi bu akşam biter ilk kartuş muhtemelen

kartuşda 10 mg/15 ml yazıyor yani günde 1 mg yapılırsa 10 gün gider ama dozumuz daha az; kilosu 18 kg olunca doz 0,9 olmustu.

Galiba yasi buyuk ve daha kilolu cocuklar icin yuksek mg li BH verirler. Mesela en yuksek doz humatrope 72 iu 24 mg var. 30 kilo olan bir cocuga 1.4 mg filan verilir herhalde. Acaba bizim rapor cikmazsa kendi cebimizden aylik kac tl harcariz bir tahmininiz varmi

Galiba yasi buyuk ve daha kilolu cocuklar icin yuksek mg li BH verirler. Mesela en yuksek doz humatrope 72 iu 24 mg var. 30 kilo olan bir cocuga 1.4 mg filan verilir herhalde. Acaba bizim rapor cikmazsa kendi cebimizden aylik kac tl harcariz bir tahmininiz varmi
Bizim tek kartus 700 kusur tl. Euro arttıkca artıyor çünkü danimarka markası. Yani şuan ödüyor olsaydık ayda 2250 tl ödeyecektik. Sizin dozdan dolayı daha fazla olabilir. Ama sanırım sizin doktorlar kılıfına uydurarak raporu cıkaracaklar bana öyle geldi. İnş da öyle olur.

Bizim tek kartus 700 kusur tl. Euro arttıkca artıyor çünkü danimarka markası. Yani şuan ödüyor olsaydık ayda 2250 tl ödeyecektik. Sizin dozdan dolayı daha fazla olabilir. Ama sanırım sizin doktorlar kılıfına uydurarak raporu cıkaracaklar bana öyle geldi. İnş da öyle olur.
Oyle mi dersiniz dr lar cikmasi icin yaparlardir birseyler degil mi bende oyle umut ediyorum. Insallah rapor cikar hayirlisiyla. Acaba doz nasil ayarlaniyor kilo basina 0.025 mg diye hesaplaniyormus sanirim

Gunde 1.6 mg verilse 30 gunde 48 mg yapar. Humartope 24 mg 2 kutu almamiz gerekir. Oda 2bin -2500 arasi tutar. Belki tanidik eczane bir sey bulunursa gelis fiyatlarindan yardimci olurlar. Tabi ben en kotusunu dusunuyorum. Insallah hic bunlara gerek kalmaz

Oyle mi dersiniz dr lar cikmasi icin yaparlardir birseyler degil mi bende oyle umut ediyorum. Insallah rapor cikar hayirlisiyla. Acaba doz nasil ayarlaniyor kilo basina 0.025 mg diye hesaplaniyormus sanirim
Evet kilo başına 0.025-0.035 arası veriliyor. Tam hesaptan ben de emin değilim. Ama çocugun yaşına göre de değişiyor özellikle ergenlik öncesi ve ergenlikte daha fazla oluyor dozlar sanırım. Bizim doktor yanlıs hatırlamıyorsam kilo başına 0.035 veriyorum demişti. Ama dozu bizim bilmediğimiz şeylere göre de ayarlıyor olabilirler.

Arkadaslar nasil gidiyor tedaviniz. Alisamayan minikler nasillar , boy sonuclarinizi , oluyorsa yan etkilerini kisaca yasadiklarinizi merak ediyorum

Arkadaslar nasil gidiyor tedaviniz. Alisamayan minikler nasillar , boy sonuclarinizi , oluyorsa yan etkilerini kisaca yasadiklarinizi merak ediyorum
Saadet hanım ben uyurken yapmaya karar verdim iğneyi zaten en geç 9 bucukta uyuyor oluyor böyle daha iyi olucak psikoloji gitti yavrumun bütün gün bebeklerine iğne yapmaya başlamıştı tek oyun doktorculuk:KK43: uyurken hiç hissetmiyor oda bende stres olmuyoruz.boyu da 92.5 cm oldu ilaçla alakalı mı bilmiyorum 90.5 ölcülmüştü heyet raporu cıktıgı gün.

Saadet hanım ben uyurken yapmaya karar verdim iğneyi zaten en geç 9 bucukta uyuyor oluyor böyle daha iyi olucak psikoloji gitti yavrumun bütün gün bebeklerine iğne yapmaya başlamıştı tek oyun doktorculuk:KK43: uyurken hiç hissetmiyor oda bende stres olmuyoruz.boyu da 92.5 cm oldu ilaçla alakalı mı bilmiyorum 90.5 ölcülmüştü heyet raporu cıktıgı gün.

Bence şu aşamada iyi yapmışsınız niloyatospik hanım kızınız uyurken hissetmemesi ve etkilenmemesi hepiniz için iyi bir karar olmuş :) 3 yaş 3 aylıkmıydı kızınız masallah 2 cm uzamış bile 1 ay daha dolmadı değil mi? Yan etki oldu mu peki? ilk kontrol ne zaman ?

Merhaba ben uyurken yapma olayını ilk zamanlar düşünmüştüm fakat doktora sorduğumda hiç böyle yöntemlere başvurmam gerekmediğini yaşı küçük olduğu için çabuk alışacağını ve bu alısma sürecini bir an önce atlatmak gerektiğini çünkü çocuklar büyüdükçe tedaviye alışmalarının daha güç ve yıpratıcı olacağını söylemişti. Gercekten de oğlum hızlı alışmıştı ilk 15-20 gün sonunda hiç ağlamıyordu. Sonucta hala isteksiz tabiki ama zaten yetıskın de olsa isteksiz olur.
Zaten zamanla uykusu hafifleyeceği için ve ileride büyüdükçe iğneyi hissedip uykudan uyananileceğini düşününce ben de vazgecmiştim ilk başta. Ayrıca uyurken iğne yapılması fikri bana hoş gelmiyor. Ama arada sırada çocuk sızıp kaldıysa yada yoldan geldıysek ve uyuyorsa 1-2 kez uyurken yaptıgımız oldu.
Bu arada bize eğitim veren bey de şeker hastasıymış ve 18 yasında şeker yüzünden iğne kullanmaya başlamış. Bize “keşke ben de cocukken başlasaydım alıssaydım çünkü 18 yasımdayken çook zoruma gitmişti iğnelere başlamak” demişti.

Son düzenleme:
Bence şu aşamada iyi yapmışsınız niloyatospik hanım kızınız uyurken hissetmemesi ve etkilenmemesi hepiniz için iyi bir karar olmuş :) 3 yaş 3 aylıkmıydı kızınız masallah 2 cm uzamış bile 1 ay daha dolmadı değil mi? Yan etki oldu mu peki? ilk kontrol ne zaman ?
Evet saadet hanım 3 yaş 3 aylık başladık 1 ay dolmadı daha ilaçları 3 aylık aldık bitince gidicez kontrole bakalım.hiç bir yan etki olmadı. Bi ara uyku halsizlik mi yapıyor acaba dedim gün içinde uyumak istedi bi kaç gün ama ilaçla alakası yok galiba bidaha olmadı

Evet saadet hanım 3 yaş 3 aylık başladık 1 ay dolmadı daha ilaçları 3 aylık aldık bitince gidicez kontrole bakalım.hiç bir yan etki olmadı. Bi ara uyku halsizlik mi yapıyor acaba dedim gün içinde uyumak istedi bi kaç gün ama ilaçla alakası yok galiba bidaha olmadı
Niloyatospik hanimcim 3 yas 3 aylikken 90 cm mis ve cok kisa degilmis dr lar kisami diyip test yapmislardi acaba

Merhabalar bizim de gün verdiler oğlum 2.5 yaşında 81 santim hormon testi yapılacak nasıl oluyor acaba ondan sonramı iğneye karar veriliyor

Merhabalar bizim de gün verdiler oğlum 2.5 yaşında 81 santim hormon testi yapılacak nasıl oluyor acaba ondan sonramı iğneye karar veriliyor
Oncelikle gecmis olsun buyume hormonu yukleme testini soruyorsaniz eger once cocuga damar yolu aciliyor ve 1 tüp kan aliniyor. Ardindan cocugun kilosuna gore ayarlanmis bir hap veriyorlar onu iciyor. Sonra sirasiyla once 30 dk da -60 dk da -90 dk olacak sekilde 1 er tup kan aliyorlar ve kan sonuclari ayni gun cikiyor. Eger sonuclarda buyume hormonunuz eksik cikarsa gun verip 1 yukleme testi daha benzer sekilde yapiliyor. Eger 2. Testte dusuk cikarsa o zaman heyet raporuyla ilac duzenleniyor ve igneye basliyorsunuz

Niloyatospik hanimcim 3 yas 3 aylikken 90 cm mis ve cok kisa degilmis dr lar kisami diyip test yapmislardi acaba
Evet saadet hanımcım alt sınır şuan bile 87 cm 92 ile baya iyi durumdayız şuan ama daha önce de demişim bizde doğuştan hipotrodi var onun için devamlı kontrol e gidiyoruz bi ara boyu takıldı resmen neredeyse 7 8 ay hiç uzamadı o sıra kafama takıldı Dr soyledim takip edelim dedi 1 yıl sonra benim ısrarmla 2 kez uyarı testi yaptık ve eksik çıktı apar topar başladık

Oncelikle gecmis olsun buyume hormonu yukleme testini soruyorsaniz eger once cocuga damar yolu aciliyor ve 1 tüp kan aliniyor. Ardindan cocugun kilosuna gore ayarlanmis bir hap veriyorlar onu iciyor. Sonra sirasiyla once 30 dk da -60 dk da -90 dk olacak sekilde 1 er tup kan aliyorlar ve kan sonuclari ayni gun cikiyor. Eger sonuclarda buyume hormonunuz eksik cikarsa gun verip 1 yukleme testi daha benzer sekilde yapiliyor. Eger 2. Testte dusuk cikarsa o zaman heyet raporuyla ilac duzenleniyor ve igneye basliyorsunuz
Cok teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için inşallah her şey yoluna girer bizim içinde sizin içinde allah yardımcımız olsun

X