Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Ilk 1 sene de 9 cm uzama ümit ediyorum. Sonucta aslinda olmasi gereken boy kemik yasi boyudur ve boyle hesapladigimiz da boyu kemik yasina gore cok kisa oluyor. .Sonraki senelerde 6-7 cm uzayacakmis. Eger kemik yasimiz hizli giderse onuda durdurmak icin ayri bir ilac vereceklermis. O sekilde 1 sene sonunda kemik yasiyla takvim yasi boyunu esitleyebilecegiz

Bizim kemik yasimiz 1 yas ileride. Aslinda 10 yas sayiliyoruz ve belki de en verimli dönemi kaciriyoruz. Cok karamsar olmak istemiyorum. Anne olunca en ince ayrintisina kadar bilmek yavrun icin en iyisi en faydalisini bulmak istiyorsun
Anladım kızlar dediğim gibi biz daha yeniyiz ya ondan da olabilir 3 ay kullanalım bi ilk kontrol yapılsın bunu da özellikle sorucam

Genel olarak yazıyorum gerekırse başka endokrincilerin de görüşünü alın. 1 gün ara verme konusu olsun doz konusu olsun. Makalede yüksek dozlarda başarının arttıgı yazıyorken düşük doza ne gerek var o kadar iğne yapıyoruz zaman emek fedakarlık coxugun vs kendimizin psikolojisi bozuluyor bari değsin...
Bence ne kdr gerekirse o kdr verilir. Yani bi dr cocugun ihtiyacina uygun dozu verir neden daha az verip tedaviyi riske atsin ki. Cocugun kilosuna gore doz ayarlaniyor ve fazlasi fayda degil zarar eder diye dusunuyorum

Bizde ara veriyoruz haftada bir gün ara veriliyor demişti doktorumuz yeni bir bilgi daha öğrendim aralıksız olması :)
Bizim de hep 1,5-2 aralığında olduğu için en çok uzaması gereken yaşlarda yılda 2 cm uzadı ancak daha önceden de bir sorun olduğunu anladık ama doktorlar beklemek istediler atak dönemlerini bekleyelim dediler yinede çok şükür zaman ilerlemeden başladık tedaviye
Şu an 103 cm 5 yaş 3 aylığız bir erkek çocuğu için sanırım önümüzde çok yolumuz var temennim erken bitip bu stresli dönemlerin geride kalması :)
Anne takibi olmasa çoğu zaman es geçiliyor maalesef bunlar benim oğlum kriterlere dışardan bakınca pek uymuyor çok zayıf hiç göbek hiç olmadı zaten uyku diye bişey yok çevreden gelen tepkiler çok sevimli minyon vs vs hele bide bende böyleydim bak o nasıl da büyüyecek hatta tedaviye başladık hala ne gerek var yazık değil mi çocuğa her gün iğne zor olmuyor mu diyorlar ya işte o zaman çıldırıyorum ben de zevk almıyorum heralde her gün çocuğuma zar zor iğne yapmaya 1 yıl içinde boyunda değişim olması bile o kadar değiştirdi ki oğlumu artık öz güveni daha yüksek en basitinden bir parka oyun alanına bile gittiğimizde eğer başka çocuklar varsa oynamıyor bir yerlere gizlenmek istiyordu okulda bile arkadaşlarından kendini aşağı hissediyordu tabi bunları konuşmalarından anlıyorum
Siz siz olun çocuklarınızı bu yalnızlığa mahkum etmeyin sonuna kadar arkasından koşun başlasın ve devam etsin tedavisi

Size özel mesaj yazmıstım gördünüz mü? Evet en yakınlarımız bile belki kendiliğinden uzardı vs diyorlar. Ama ben çenemi tutabilen biri değilim neredeyse herkese söledim. Allahtan cocuk uzadı bi de uzamasa cocuga boşuna eziyet ediyonuz da derlerdi.

Bence ne kdr gerekirse o kdr verilir. Yani bi dr cocugun ihtiyacina uygun dozu verir neden daha az verip tedaviyi riske atsin ki. Cocugun kilosuna gore doz ayarlaniyor ve fazlasi fayda degil zarar eder diye dusunuyorum
tabiki kıloya göre doz ama aynı kılodaki iki cocuga farklı dozlar verılıyor ve benım gördüğüm cok doz alan daha cok uzamıs benım oğlumun 9 ayda uzadıgını başka cocuk 1,5 yılda uzamıs demekki makalenin de bir bildiği varmıs. Ben zaten cok aşırı doz versin diyebilir miyim? Doktorların verebilecegı bir aralık var ama kimisi nasıl olsa yılda 5 cm uzasa yeter diyip az veriyor ama o şekilde bu cocuklar aradaki farkı kapatamıyor. Hem de o kadar zor olan tedaviye emek verdiğinize değmiyor. Makalede bile dozlar aralık olarak verilmiş. O yüzden doktora göre değişiyor dozlar

tabiki kıloya göre doz ama aynı kılodaki iki cocuga farklı dozlar verılıyor ve benım gördüğüm cok doz alan daha cok uzamıs benım oğlumun 9 ayda uzadıgını başka cocuk 1,5 yılda uzamıs demekki makalenin de bir bildiği varmıs. Ben zaten cok aşırı doz versin diyebilir miyim? Doktorların verebilecegı bir aralık var ama kimisi nasıl olsa yılda 5 cm uzasa yeter diyip az veriyor ama o şekilde bu cocuklar aradaki farkı kapatamıyor. Hem de o kadar zor olan tedaviye emek verdiğinize değmiyor. Makalede bile dozlar aralık olarak verilmiş. O yüzden doktora göre değişiyor dozlar
Ben makalede o doz araligini goremedim. O kismi paylasabilir misiniz? Bende tedavi baslanirsa bu konuda dikkatli olayim. Elbet de kimse istemez o kdr emek cekip en az ile yetinmek. Yilda uzama potansiyeli 7 cm varken yerine 5 cm e ayarlaniyorsa karsiyim. Birde genetik boy potansiyeline ulasacak sekilde de ayarlanir .

Ben makalede o doz araligini goremedim. O kismi paylasabilir misiniz? Bende tedavi baslanirsa bu konuda dikkatli olayim. Elbet de kimse istemez o kdr emek cekip en az ile yetinmek. Yilda uzama potansiyeli 7 cm varken yerine 5 cm e ayarlaniyorsa karsiyim. Birde genetik boy potansiyeline ulasacak sekilde de ayarlanir .
Aynı kilo ve yaştakı ıkı cocuga aynı dozu versen de aynı büyümeyebilir. Dr lar potansıyele göre vermiyor kiloya vücut yüzey alanına ve doz aralıgına göre veriyorlar ve bence dr un kararına karışmak ve değiştirmek cok doğru olmaz ve zor olur ama yıne de doktora bi sorulabilir istenebilir ve hali hazırda başka doktorlarında fikri alınabilir demek istedim.

Eklentiler

• 0A23E5E7-8EA5-490E-8525-6FE100AB52D0.png
    0A23E5E7-8EA5-490E-8525-6FE100AB52D0.png
    226 KB · Görüntüleme: 128
Size özel mesaj yazmıstım gördünüz mü? Evet en yakınlarımız bile belki kendiliğinden uzardı vs diyorlar. Ama ben çenemi tutabilen biri değilim neredeyse herkese söledim. Allahtan cocuk uzadı bi de uzamasa cocuga boşuna eziyet ediyonuz da derlerdi.
Bende kendi ailem dışında hiç kimseye söylemedim sıkı sıkı tembihledim eşime aileme inşallah duymaz kimse. Teshis koyulana kadar bile öyle boş boğazarlın laflarını çektim ki karşı komşum benim kızım 2 yaşında 95 cm seninki nasıl 90 oluyor sen bu cocuga bakamıyorsun dedi boğacaktım valla daha neler neler her ortamda bi boy kıyaslama hep bana mı denk gelir dışarı cıkmak yaşıtları olan cocuk görmek istemiyorum.nasıl da buluyorlar insanların yarasını basıyorlar

:halay:
Alismaniza cok sevindim masallah yavruya. Hep guzel haberler duyalim insallah. Erken yatiyor ya dolayisiyle erken kalkiyordur o yuzden 5 gibi siziyordur yavrum. Dr a dediniz mi bu durumu? Siz eve seker ölcme cihazi alabilisiniz. Benim evimde var ve tedavi baslarsa kendim de sekerini takip edecegim
Amaaan bizim Prof. Biraz pimpirikli sorulmuyor da hiç bişey tıpta tek çocuk endokrinci Prof. bide troidi de o takip ediyor mecburum ona memnun değilim ama napalm. Soru sormaya korkuyorum.uyarı testeri yapılırken dosyaya not ediyor Du sonuçları 0.dk 60. Dk 120 dk derken sıraları karıştırdı yanlış yazdı bizde eşimle uyardık hocam 60 a 90 ı yazdınız diye siz benden de proförsünüz dedi:bicak: .troidi için de bi kaç soru sormuştum önceden noterden yazı almamı istermisin dedi bikeresinde:halay:şimdi ben 1 gün ara verme ile ilgili bişey dersem beni vurur kadınlar klubunden kızlar dedi valla diycem ben demedim :rapci::rapci:

Saadet hanim bebegim erkek, geçen ay 71.5 ölculdu o zamandoktorumuzun dedigine gore persentil %18di. Maalesef ben 73 olcuyodum ama bugun doktorda 72 olduğu ile yuzlestim. neyzi persentil tablosuna gore %10 civarinda. Dedigim gibi 6 ayda cok hizli bir boy düşüşü ki %40 persentil kaybı asil endişe verici olan bu. Ben yine takipteyim,sonuc alana kadar ugrasicam. Cunku makalelerde de diyo iki persentil kaybı boy kisaliginda araştırılması gereken bir hastalıktır diye. Büyüme hormonu alan ailelere de Allah yardim etsin eger bizim caremizde uzun vadede bu olacaksa raziyim. Dermansız dert olmasin yeterki.

Bugun hastaneye gitmistim orada bir erkek cocuk gordum esime dedim ki bak bu cocuk 6 yasinda kesin dedim. Esim dedi ki yok canim anca 4 yasindadir . BH eskik cocuk disardan belli oluyor.Ve bu cocukta kisa zayif ama hareket ve konusmalari gorunen fizik yasindan daha buyuk. Sonra annesine yasini sordum 6 dedi. Esim sasirdi nasil bildin diye. Senelerce cocuk gozlemledim. Oglumla kiyasladim. Oglum da son 3 aydir boyda milim oynama yok

Bugun hastaneye gitmistim orada bir erkek cocuk gordum esime dedim ki bak bu cocuk 6 yasinda kesin dedim. Esim dedi ki yok canim anca 4 yasindadir . BH eskik cocuk disardan belli oluyor.Ve bu cocukta kisa zayif ama hareket ve konusmalari gorunen fizik yasindan daha buyuk. Sonra annesine yasini sordum 6 dedi. Esim sasirdi nasil bildin diye. Senelerce cocuk gozlemledim. Oglumla kiyasladim. Oglum da son 3 aydir boyda milim oynama yok
Benim kızımda da belli oluyor mu acaba ikide de bi kaç yaşında diye soruyorlar ondan mı acaba bana hiç öyle gelmiyr konduramıyoruz ondan mı acaba saadet hanım

Benim kızımda da belli oluyor mu acaba ikide de bi kaç yaşında diye soruyorlar ondan mı acaba bana hiç öyle gelmiyr konduramıyoruz ondan mı acaba saadet hanım
Ben o tur sorularla cok karsilastim. Vicdanli olup masallah Allah size bagislasin diyen 1 elin 5 parmagini gecmez. Aa cok minikmis bu cocuk bizndaha kucuk saniyorduk diyenler cogunluktaydi. Kendimi yetersizlikle cok sucladim. Buyutemiyorum derdim hep. Fakat dinledikce gozlemledikce aslinda 1 kuru ekmek ve 1 bardak sutle ogun geciren cocuklarin oglumdan yasca kucuk olmasina ragmen daha uzun olduklarini gordum. Daha yakin cevremden de cok incitici seyler duydum yasadim. Bugun bunu yedir sunuda yedir hadi bunu da yedir artik psikolojim cokmustu. Neler yaptik neler ama buyumeyince agzinla kus tutsanda buyumuyor. Farkindaligim arttikca kendimi suclamayi ve insanlarin lakirtilarini kulak arkasi etmeyi ogrendim. Masallah diyip incitmeden geri cekilmeyi bildigin surece her anneye cocugu yasi kilosu sorulabilir. Bizim milletimizde sisman cocuk en saglikli cocuktur. O anne en mukemmel annedir. Cocugu zayif olan anneye bakamiyor yaftasi yapistiran insanlardan tiksiniyorum

Bence sizin guzel kiziniz en gec ergenlikte yasitlariyla arasinda ki farki kapatacaktir. Sorulan sorulara ve lakirtilara hic cvp vermemek ve yavrunuz icin elinizden gelenin en iyisini yaptiginizi kendinize hatirlatin.
Ben ogluma dun aksam dedim ki, sen hic bir seyi dusunme, sadece buyumene ve mutlu olmaya bak. Biz annen ve baban olarak önünde arkanda hep destegin olacagiz dedim.

Bana da tedavi oldugumuzu oğlumun kısa oldugunu ve bhe kasları da güçsüz bıraktığı için biraz da güçsüz oldugunu önceden söylememe rağmen bile bile bir arkadaşım benim de kızım cok uzun ... cm eli de çok ağır ve kuvvetli, sporcu olacak heralde dedi :) Valla ne yalan söyleyeyim ben de regl olduğu anda olay biter önce erkeklerden uzun oluyorlar ama regl olunca pilleri bitiyor dedim zaten irilik kızlara hiç yakışmıyor evde kalır dedim o sinirle. Hakikaten de kazulet gibi oluyor uzun boylu kızlar. Orta boyluluk ve aşırıya kaçmayan minyonluk bayanlara daha çok yakısıyor.
Bir başka arkadaşım da aynı sekılde bhe açıkladıgımda ve tedaviyı sölediğimde cevap olarak ben organik besliyorum oğlumu dedi :) Ölür müsün öldürür müsün? Sanki ben beslemedim de böyle oldu. Kimisinde fındık kadar beyin olmuyor işte. Belki de fesatlıktan özellikle oradan yaralamaya çalısıyorlar. Ama son gülen iyi güler diye boşa dememişler. Sabırlı olun :)

Bana da tedavi oldugumuzu oğlumun kısa oldugunu ve bhe kasları da güçsüz bıraktığı için biraz da güçsüz oldugunu önceden söylememe rağmen bile bile bir arkadaşım benim de kızım cok uzun ... cm eli de çok ağır ve kuvvetli, sporcu olacak heralde dedi :) Valla ne yalan söyleyeyim ben de regl olduğu anda olay biter önce erkeklerden uzun oluyorlar ama regl olunca pilleri bitiyor dedim zaten irilik kızlara hiç yakışmıyor evde kalır dedim o sinirle. Hakikaten de kazulet gibi oluyor uzun boylu kızlar. Orta boyluluk ve aşırıya kaçmayan minyonluk bayanlara daha çok yakısıyor.
Bir başka arkadaşım da aynı sekılde bhe açıkladıgımda ve tedaviyı sölediğimde cevap olarak ben organik besliyorum oğlumu dedi :) Ölür müsün öldürür müsün? Sanki ben beslemedim de böyle oldu. Kimisinde fındık kadar beyin olmuyor işte. Belki de fesatlıktan özellikle oradan yaralamaya çalısıyorlar. Ama son gülen iyi güler diye boşa dememişler. Sabırlı olun :)

İnsanlar annelik yarıştırmaya o kadar meraklı ki :) kim bilir içlerinde ne varda çocuktan girip saldırıyorlar. Çok iyi demişsiniz herkes fındık kadar aklıyla akıl verip insanları yermeye çalışıyor. Hele çocuk gibi en hassas konuda böyle davranmıyorlar mı hayretler içinde kalıyorum.

Arkadaşlar kullandığınız ilaçların kutu üzerinde kaç mg yazıyor size kaç gün gidiyor ve iğneyi kaç mg yapıyorsunuz yazarmısınız.

Ben de deneyimlilere bir şey sormak istiyorum. Diyelim ki çocuk herhangi bir sebepten dolayı (yaz ayları, hastalık, iştahsızlık vs ) 1 yada 2 kilo zayıfladı o zaman dozu düşürüyor mu doktor?

X