Sağolun moral verdiniz . İnşallah bu yolda hiç bir yavrumuz kötü şeyler yaşamadan tedavisini tamamlar. Sizi çok iyi anlıyorum. Bende oğlum küçükken yemiyor kilo almıyor boyu uzamıyor diye çok dr gezdim. En son bu sene endokrin de yapılan testler bize daha önce hiç yapılmamıştı. Küçükken de endokrine götürmüştüm hemde özel bir üniversite hastanesinin dr uydu. 25-50 P arasında ve hormon testleri normal diye adını yeni öğrendiğimiz IGF 1 VE IGF 3 testlerini yapmayıp kilo aldırıcı mama tavsiyesiyle göndermişti. Küçükken yetersiz beslenmeye bağlı ufak kaldı diyordum ama görüyorum ki oğlum son bir kaç sene de aşırı iştahlanmasına rağmen kilo artışı baya olmasına hatta kilosu 75 persentele ulaşmasına rağmen boyunun hala kısa olması benim tekrar endokrine gitmeme vesile oldu. Keşke dr lar yetkililer şurayı okusa da her çocuk dr una teşhis koyabilecek kan testlerini yapmalarına fırsat tanınsa. Ben oğluma her sene devlet hastanesinde full check up yaptırıyordum. İdrar ve tüp tüp kanlar alınırdı. Hep iyi çıkardı. Hiç bir çocuk dr u IGF 1 -3 testi yapmadılar. Yapılabilirdi ,biz daha önce bunu bilebilirdik. Hiç değilse kötü bir anneyim çocuğuma bakamıyorum diye kendi kendimi yemezdim. Herkesin çocuğu 1 bardak sütle kavak gibi uzarken ben bugün ne yedirsem diye mutfakta çeşit çeşit yemek hazırlardım. Dışarıda yediremem, zaten az yiyor diye kendimi
senelerce eve kapatmıştım.İştahsızlığı zayıflığı neler çektim bir ben bilirim. Çok zor zamanlardı dilerim ki hiç bir anne bunu yaşamasın. Hele çevresinde çocuğu daha uzun daha kilolu diye böbürlenerek adete senden daha iyi anneyim madalyasını takarak etrafımızda böbürlenen o insancıkların hepsini Allaha havale ediyorum. İnşallah böbürlenerek kırdıkları kalbin günahını günün sonunda yavruları ödemez