- 16 Ocak 2019
- 30
- 6
- 34
Ah canım keşke öyle olsa troid bezleri yerine değilmiş az çalışıyormuş ömür boyu kullanıcaz onu sindirmeden bide bh ile yüzleştim allahım sabırlar versin hepimizeÜzülmeyin ilk zamanlar kabullenmek çok zor gerçekten ve biz de yaşadık bunları ama açıkcası çocuklar daha hızlı kabulleniyorlar. Küçük yaşta başlamak da o açıdan biraz daha kolay. Büyüyünce daha cok direnc gösteriyorlar.
Bh tedavisi kesin devam edecek ama belki tiroid sonradan düzelir Olumlu bakın.
İğne olayını her defasında açıklayın senin iyiliğin için daha hızlı büyümen ve güçlenmen için vs diyin çok hızlı şekilde oldu bittiye getirerek iğneyi yapın. Dakikalarca ağlamasın öncesinde. Böyle olursa olay büyümüyor ve en azından ağlamadan iğne yapılmasına alısıyorlar. Tabi al bacagımı diip uzatmıyor ama ağlamaması bile kar oluyor
Ama tedavi oluyor ya o yüzden tedavi olmasayDı tabiki etkilenirdi ama 5 günlükten buyana kontrollü bir sekilde tedavi oluyor normal insandan farkı yok troid değerlerininHipotiroidi en yaygın boy kısalıgı sebeplerinden biri diye biliyorum ben. Nasıl oluyorda dr ondan değildir diyebiliyor anlamadım. Dr lara da güvenemiyorum artık ya. Neyse en azından ondan değildir diyince sizin takip ettirmeniz iyi olmus.
Not dr hipotroidi tedavisi zaten oluyorsunuz diye öyle demiştir gerçi sonradan jetonum düştü :)
Evet doktorumuz ergelik oncesi geldigimiz icin sanslisiniz dedi. Ergenlikten faydalanarak sicrama yaparak genetik boya ulasabiliriz demisti. Bazi cocuklar bizim gibi olabiliyormus. Yuzde 50 persentila yakin gidip ergenlikte az uzayip yas 16 olunca basvuruyorlarmis. BH testi sonucu eksiklik cikiyor ve yas 16 olup kemikleride kapaninca artik yapilabilecek fazla bir sey kalmiyormus. O yuzden dr bize tam zamaninda farketmissiniz demisti. Niloyatosbik arkadasin da dedigi gibi anne hissiyati diye bir sey var. Ve bence bizim 3 yasinda bu test yapilsaydi belki en yuksek 6-7 cikabilirdi. Biz bazi seneler 4 cm i gecemedik. Yuzmeye baslayinca 5 cm i bulmustuk bence spor cok destekli. Birde karanlikta uyuma olayi var. Maalesef oglum hic karanlikta uyuyamadi. Illa ya aranin lambasi acik oldu ya gece lambasi yandi. Birde hic erken yatmiyordu. Simdi zifiri karanlikta ve en gec 10 30 da yatiyorBenım de aklımda bu sporlar var. Şuan 4 yaşında Yüzme kursuna yazdıracagım şubatta. Hormon eşliğinde çok etkili olacagını düşünuyorum. Bu arada 9 yasında cok uzamasa bile tedavi olursa hormon sayesinde ergenlikte atak yapacaktır.
merhaba öncelikle geçmiş olsun. tedaviniz nasıl gidiyor acaba. kaç cm ile başladınız şu an boyu ne kadar oldu öğrenebilir miyim?Merhaba
Benim 11 yaşındaki kızım için de 1 aydır büyüme hormonu kullanıyoruz. 1.5 cm boyu uzadı. Şimdilik herşey yolunda gidiyor çok şükür. Doktor çok önemli teşhis ve tedavide.Merak ettiğiniz konuda yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize acil şifalar.
merhabalar öncelikle geçmiş olsun. tedaviniz devam ediyor mu acaba. şu an boyu kaç cm ve ne kadar daha kullanacaksınız öğrenebilir miyim?Arkadaşlar selam, kızım 14 yaşında ve 4 yıldır büyüme hormonu tedavisi görüyoruz. 116cm den 145cm e ulaştık çok şükür ve her şey yolunda şimdilik. Yalnız tekrar bebek sahibi olmak için araştırmalar yaparken, hipofiz bezinin ürettiği LH, TSH ve prolaktin vb. hormonlarının yumurtalık-testis oluşumundaki etkisini öğrendim. Bizim çocuklarımız da bu hormonlar yeterince salgılanmadığı için ileride anne yada baba olmak istediklerinde bir de böyle bir sorunla karşılaşabileceklerini düşünmek sinirlerimi bozdu. benim kızım henüz regl de olmadı. Acaba yumurta gelişimi ol muyor mu diye düşünmeden edemedim.. Doktorumuz da bize bu konuyla ilgili hiç bilgi vermedi. Sizler bilgi sahibi iseniz paylaşır mısınız?
Bende gittiğim ilk kontrolde mutlaka soracağım.
Merhabalar şu an ne durumdasınız acaba sizlerden gelecek her bilgi bizim için çok önemli sizede çok geçmiş olsunBenim kizimda 11 yasinda biz baslayali 2 gun oldu henüz...burada tecrubesini paylasan herkese teşekkürler ışık oluyorsunuz...iğne fobisi var benim kiziminda bunu aşmak zor olucak gibi..İnşallah faydasinj görürüz...okudugum kadari ile istah sorunu var bir cogunda biz de bu da yoktu beslenmesi düzenli olmasina ragmen çıktı eksiklik ... psikolojik olarak gerginlik yapti mi cocuklarinizda acaba?? gözlem ve takip çok önemli.. çocuklarimiza şifa dilerim...
merhabalar öncelikle geçmiş olsun. tedaviniz devam ediyor mu acaba. şu an boyu kaç cm ve ne kadar daha kullanacaksınız öğrenebilir miyim?
Merhabalar, anladığım kadarıyla kızınız ekstra bir hastalık sebebiyle hormona başlamış Allah şifa versin inşallah. Ne durumdasınız acaba 138,5 cm ile başlamışsınız uzamanız ne durumda bilgi alabilir miyim?Merhaba arkadaslar. Yazdıklarınızı pkudum ve üye olmaya karar verdim. Çünkü benim kızımda yakında büyüme hormonu almaya baslayacak. Çok tedirginim. Beni en iyi sizler anlarsınız. Benim kızıma geçen yaz konjenital adrenalin hiperplazi tanısı konuldu. O zamandan beri kortizon alıyoruz ve ayda bir de adet olmaması için igne oluyor. Kızım su an 10.5 yaşında ve 138cm boyunda. Bu hastalık boy kısalığı yaptıgı için bir de hormon tedavisine başlama kararı alındı. Ayda bir vurulan ignelerde bile müthiş kriz yasıyoruz. Her gün yapılacak bu iğnelere nasıl alışıcaz bilemiyorum. Yan etkisi olmuyor demişsiniz. Umarım öyle olur. Ama çok sıkıntılıyım. İnşallah tedavi faydalı olur. Hepize geçmiş olsun.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Maşallah yavrunuza Rabbim hep iyi günlerini göstersin inşallah. Darısı bizim gibi daha yolu çok başında olanlara diyelim..Devlet tedaviyi kız çocuklarında 155 cm e kadar mı ödüyor acaba? Kemik uçları kapanınca büyüme pek olmuyor aslında.16 yaşında sonlandirdik tedaviyi 155 cm olduğunda kemik uclarimiz kapandı canım. Şimdi 160 oldu yani tedavi sonrası da büyüme devam etti.
Merhabalar sizde Büyüme hormonu eksik çıkmamış ama yine de kullanmışsınız hala devam ediyor musunuz herhangi bir yan etki yaşadınız mı kaç cm kadar uzadınız acaba? Yüzme ve spor kesinlikle çok önemli. Siz yıllık ne kadar ödediniz ve ne marka kullandınız öğrenebilir miyim? Çünkü bizim raporumuz da çıkmama durumu varanladım canım öyle yapmaya çalışayım ben en iyisi bizde büyüme hormonu etkisi yok ama persentilde en düşüğün bile altında olduğu için doktorumuzun tavsiyesiyle başladık kendi imkanlarımızla alıyoruz iğneyide rapor çıkmıyor malesef.doktor en azından 25. persentile kadar gelsin o zman bırakırız yedikleriyle ve egzersizlerle desteklenip uzmasını sağlarız demişti öyle uzun yıllar kullanmayacağız inşallah ama işte verdiğimiz emeklere de değsin istiyorum yüzmeye bu yaz istiyorum yazdırmak inşallah faydası olur geçenlerde de kapıya takılan barfikslerden aldık ara ara onda da çalışmasını sağlıyoruz uykunun bu kadar önemini tahmin etmemiştim ilk kullandığımız zamanlarda uyuyordu ama artık geç kalkıyor uyumuyor ama uyutacağım bundan sonra
çok geçmiş olsun benimde bir evladım daha var. Bende korku içindeyim inşallah onda BH eksik çıkmaz. Siz 2.çocuğa karar verdiniz mi? Oğlunuzun tedavisi devam ediyormu acaba? Sağlığı nasıl? Kaç cm boyu oldu su anArkadaşlar,oğlum 13 yaşında.4 yaşından beri büyüme hormonu kullanıyoz. İyi gidiyor. Yeni başladığımızda yan etki olarak triod hormonu eksikliği oluştu. Onunda ilacını kullandık . 2 senede düzeldi ve bitti. Büyüme hormonu halen devam. Anne ve babanın boyu kısa değil. Genetik veya yapısal dendi. Benim sorum; benim tek çocuğum var. Hep ikincisi istedim. Ama doktor dediki 2. lerde de bu eksiklik olabilir dedi. Ben korkudan yapamadım. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Şimdi oğlumun diyabet sorunuyla uğraşıyorum. Yine ergenlikte ortaya çıkan yan etki olarak. Hep şekeri yüksek sınıra geliyor, büyüme hormonunu bırakıyoruz, şeker düşünce tekrar başlıyoz. Buda uzamayı yavaşlaatıyor. Diğer çocuklarında da olan varmı.
Merhabalar umarım mesajımı alırsınız. Öncelikle çok geçmiş olsun .Tedaviniz bitti mi acaba? Kaç cm ile başladınız şu an kaç cm oldunuz öğrenebilir miyim?Oglum 15 yasında. İğneleri olmak istemiyo erken uyumak istemiyo. Bir de ignelerin erken bitmesi gibi bi sorun yasıyoruz. 2 3 gün erken bitiyo. Herhangi bir yanlıslık da yapmıyoruz ama bitiyo. Bunu yasayan oldu mu?
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Maşallah yavrunuza Rabbim hep iyi günlerini göstersin inşallah. Darısı bizim gibi daha yolu çok başında olanlara diyelim..Devlet tedaviyi kız çocuklarında 155 cm e kadar mı ödüyor acaba? Kemik uçları kapanınca büyüme pek olmuyor aslında.
Merhabalar size de çok geçmiş olsun boyu kaç cm şu anda. Büyüme hormonu iştah açıp kilo da aldırıyormuş. Dr unuzia görüşseniz belki kilo aldırıcı mama önerebilir.Bir kaç gündür girememiştim burda bayağı konuşmalar olmuş öncelikle aramıza yeni katılan tüm arkadaşlara tez zamanda güzel sonuçlar diliyorum bu gerçekten yıpratıcı ve bolca sabır isteyen bir süreç biz şu an 5 yaş 3 aylığız ve yaklaşık 1,5 yıldır ilacı kullanıyoruz toplamda 12 cm uzadık bizim yaşımızdakilere bakıyorum da galiba en az dozu biz kullanıyoruz şu an zar zor 16,5 kg olduk oğlum maalesef olması gerekenden çok zayıf o yüzden de dozumuz az oluyor şu an norditropin 5lik 0,5 kullanıyoruz drumuz yıllık 5 cm bizim için yeterli dedi ki zaten 5 cm bakanlığın rapor için uygun gördüğü alt sınır umarım tedavimiz iyi bir şekilde sonuçlanır ve beklediğimiz sonuçları alırız