Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Son 1 senede 3 uzaması az evt en az 5 cm uzamalıydı acaba ölçü aleti ile ilgili bir değişiklik mi oldu bir de sbh ile akşam ölcumleri 2 cm fark yaratıyor. Sizin gerçi uyarı testleri de düşük cıkmıs zaten dimi ben o uyarı testlerinin doğrulugundan eminım heleki en yüksek değeri 3 çıktıysa kesin var bhe. 7 ile 10 arasında olursa bazı dr lar şüphe ediyormus bazı dr lar da 10 altı olmasını yeterlı buluyor. Sizde sonradan oluşan bi bhe var o kesin ama bu cocuk şimdi 130 ise gecen sene 127 idi. Gecen sene yüzde 75 miş o zaman persentili. Hep minyon olup bu kdr atak yapıp şimdi de çok az uzaması vs hic anlam veremedim. 170 boy bence erkek için hıc de yeterli değil 170 olanlar yanındakı kkız 160 kusur bile olsa kızlardan daha kısaymış gibi görünüyorlar heleki bu devirde kızlar bile 180 olmusken cok az o yuzden oğlum yüzde 50 gördü şükür ama hala tam sevınemıyorum da. Bir de bizimkinin hedef boyu da 178 o da 75 e tekabül ediyor ona erişecek mi diye hala kaygılıyım şimdiden. Siz ne guzel cocuk suan dibi görmemişken teshıs konulmus bu fırsatı tepmeyın.

Hangi sporları yapıyor? Spor sayesinde mi atak yaptı dicem ama hiç sanmıyorum. Tedavisiz sporun faydası yok. Büyümek için yapılmalı ama adı üstünde büyütecek olan hormon olmayınca büyüme de olmuyor ne yazıkki.

Yan etkileri okuyunca korkutuyor ama dr lar cok düşük ihtimal oldugunu söyluyor

Bazen allah korusun tümör varsa onu burundan girip çıkarıyorlarmıs o zaman tedaviye gerek kalmaz ama cogusu zaten ii huylu oldugundan hipofize müdehale yapmak yerıne hormon tedavisini uygun göreceklerdir diye düşünuyorum ben dr olmasam da! Bunun başka da bir tedavisi yok

Aslında kiloyu da sormustum kızınız kaç kilo ve kaç kiloya 0,4 vermiş oldu dr onu merak ediyorum. Kiloya göre veriliyor çünku dozlar.
Oğluma 3 yaş 3 aylıkken başladık 10 ay oldu şuan 4 yıl 1 aylık Bize hemşire değil de özel bir eğitimci verdi eğitimi. Göbeği sordugumda hatta hayır dediler. Ve kollar ve bacaklar sıralı olmalı çünkü iğne yeri sürekli ağrımasın diye Yani hemşirenin dediği mantıksız geldi bana bir hafta boyunca aynı kol mahvolur heralde. Sonucta dışardan anlaşılmasa da iğne ağrısı olur. Bence sırayla yapın. Hem vucuda eşit dağılması açısından da hergün sırayla olması gerekıo 1 er hafta bence cok. Biz dediğim gibi kolda zorluk cektik sadece bacaklara sırayla yapıyıruz. Bu konuda tekrar bi eğitim mi talep etseniz? Firma yetkılisiydi bize anlatan. İğne uclarını istediğimiz telefona da sorun olmazsa. Çıcuklarımızın yası da benzer çünkü.

Merhaba , yardımcı olur musunuz.

Kızım 19 aylık. 82 cm.

12aylik iken 78 cm idi.
7 ayda 4 cm uzaması az degil mi.
Şüphe etmekte haklı miyim. Devlet Hastanesi'ne gittiğimde doktor persentil de asagilara düşmediği için hiç birşey yapamam dedi.
Ozele gideceğim ama içim içimi yiyor korkuyorum

Bir de şunu ekleyim evt tedavide ilk yıl en çok uzadığı yıl oluyor ancak burada verilen rakamlar 3-4 yaş için gecerli dr biz 3 yasında tedaviye başlarken ilk yıl 12 cm uzayabılır dedi ama bu yaşı küçük oldugu için söyledi. İlerleyen yaşlarda yıllık uzama 5 cm e düşüyor. Uzama Hayatın ilk yıllarında ve ergenlikte cok fazla oluyor o yüzden moral bozmak istemiyorum ama 9 yasında yılda 10-12 uzayacagından ben emin değilim. Genetik potansiyeli varsa belki olabılır ama bu bir yılda yine zor. Ama eminim ki zaten tedaviye başlasınız devam edersiniz. Bence şeker hastalarının insülin kullanması gibi birşey yani vücutta olmayan şeyı tamamlıyorsunuz. Bu hormonu vucut geliştiricileri de kullanıyor onlara zararlı mesela cunku gereksiz yere hormon ama bizim cocuklara cok gerekli. Aslında yan etkilerden biri de şeker ve ben en cok bundan korkuyorum yine de bu kan testleri ile takipte olacagımız bir konu olacagından içim bir nebze rahat.

kızım şuan 3 yaş 3 aylık 91.5
Boy 13 kilo.hemşire dediğim ilacın özel eğitim hemşiresi eve geldi eğitim verdi.

Bizimki de ilacın eğitimcisi olan bir adamdı. Ancak ikisi baya farklı anlatmış bence .
Size neden yapıldı testler ? Zaten persentil düşük değilmiş. Doktorlar genelde 3 ün altına düşmeden yapmıyorlar. O yüzden soruyorum.

Biz 3 yaş 3 aylıkken 89.5 cm idik persentilde 2-3 arasıydı ondan başladık

kızım şuan 3 yaş 3 aylık 91.5
Boy 13 kilo.hemşire dediğim ilacın özel eğitim hemşiresi eve geldi eğitim verdi.
zim

Endokrinde de olculen boy cocuk dr unun ölctugu boy ayni geldi. Hatta randevu alip gitmemiz 1 ayi bulmustu. O 1 ayda da uzamamis. Her neyse, dogustan gelen bir eksiklik olmadigina gore bu yasina kdr persentilde ki boy degerlerinin normal gitmesi ilginc degil :) Siz degerlendirirken dogustan BHE cocuklara gore dusunmeyin. Yine diyorum nesil uzadi ve artik yuzde 75 persentilda ki cocuklar gunumuzun ortalama boylari haline geldi.

Yuzuyor basket oynuyor. Bence sporun etkisi var. Tabi eksikse faydasi daha az oluyor. Ama mutlaka farkettirir

Boyunda yuzde 25 - 50 arasi olmasi avantaj. Bizim eksikligimizin tanisi cabuk kondu zaman kaybetmedik. 3 sene uzasin seneye arayi kapatir diye dusunmedik . Zaten kucukken ufakti 3 yasindayken 2 gibi gorunuyordu. Nesilde uzun olunca hep ufak kaliyordu.

Doğuştan olmadıgını biliyorum ona göre değerlendiriyorum ancak ilkokula kadar çok minyon olup sonra yüzde 75 e kadar atak yapması ilginc geldi. Ama minyon dediğiniz zaten yüzde 50 ise sorun yok tabi. Çok minyondan kasıt yüzde 3-10 filan olmalı.
Evt yeni nesil çok uzun o kesin. Kızlar bile 1.83 lük eşim kadar olmuşlar. O yüzden 1 yıllık kullanıp 170 olunca bırakırız düşüncenize karşılık söyledim.
Türkiyedeki Eski çalışmalara göre oğlumun 4 yasında tam 102 cm olması yüzde 50 ye tekabül ediyordu. Yeni çalışmalara göre ise 104 cm olması gerekiyor p 50 için.
4 yaş için 2 cm lik bir uzama olmus son 20-30 yılda. Ama dr yine de dünya sağlık örgütü verilerini baz alıyor. Çünkü onun daha gerçekçi oldugunu söyluyor. Bunun bir sebebi de araştırmalarda da kanıtlandığı üzere türklerin ergenliğe kadar uzun olup ergenlıkte cok uzamayıp sonucta yine göreceli olarak genelde kısa yada orta boylu kalmalarından kaynaklı.

Yuzuyor basket oynuyor. Bence sporun etkisi var. Tabi eksikse faydasi daha az oluyor. Ama mutlaka farkettirir
Benım de aklımda bu sporlar var. Şuan 4 yaşında Yüzme kursuna yazdıracagım şubatta. Hormon eşliğinde çok etkili olacagını düşünuyorum. Bu arada 9 yasında cok uzamasa bile tedavi olursa hormon sayesinde ergenlikte atak yapacaktır.

Niloyatospik
Evet biz de kol ve bacağa deriyi hafifce ıkı parmak arasına alarak yapıyoruz. Öyle söylemişlerdi. Ama o hareket çok da önemli değil bazen onu unutup yaptıgımda oldu şahsen :) Göbeği sordugumda olumsuz cevap almıstım. Ama tam ne demişti hatırlamıyorum. Eğitim öncesi göbekten de vuruluyor diye nette görüp endişelenmiştim. O yüzden göbeği sorup hayır denilince sevinmiştim. Belki dr umun tercihidir hep öyle yönlendiriyor olabilir. Valla biz sadece bacaklara yaptık verim de aldık tavsiye ederim :) Hiç sanmasam da belki bacak boyunu uzatıyordur o zaman toplam boy da daha fazla olur :)
Sizin dozu ne zaman yada kaç kıloya cıkınca arttıracagını vs söyledi mi?

Evet benim kızmı perentilden hiç çıkmadı doğuştan hipotrodi var onun için devamlı kontrole gidiyoruz benim kafama takıldı perentilden cıkmış ama 10 25 arasıyedı hep acaba troid etkiliyor olablirmi diye sormuştum etkilnemz dedi ama yinede kemik yaşuna fln bakalım dedi takip edelim madem öyle düşünüyorsun dedi 2 yıl takip ettik uyarı testini bi yaptık 2 side düşük çıktı anne hissi diye bşy var dedi Dr beni taktir etti

Üzülmeyin ilk zamanlar kabullenmek çok zor gerçekten ve biz de yaşadık bunları ama açıkcası çocuklar daha hızlı kabulleniyorlar. Küçük yaşta başlamak da o açıdan biraz daha kolay. Büyüyünce daha cok direnc gösteriyorlar.
Bh tedavisi kesin devam edecek ama belki tiroid sonradan düzelir Olumlu bakın.
İğne olayını her defasında açıklayın senin iyiliğin için daha hızlı büyümen ve güçlenmen için vs diyin çok hızlı şekilde oldu bittiye getirerek iğneyi yapın. Dakikalarca ağlamasın öncesinde. Böyle olursa olay büyümüyor ve en azından ağlamadan iğne yapılmasına alısıyorlar. Tabi al bacagımı diip uzatmıyor ama ağlamaması bile kar oluyor

Hipotiroidi en yaygın boy kısalıgı sebeplerinden biri diye biliyorum ben. Nasıl oluyorda dr ondan değildir diyebiliyor anlamadım. Dr lara da güvenemiyorum artık ya. Neyse en azından ondan değildir diyince sizin takip ettirmeniz iyi olmus.
Not dr hipotroidi tedavisi zaten oluyorsunuz diye öyle demiştir gerçi sonradan jetonum düştü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…