Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Sizin cocuğun cinsiyetı nedir yaşı kaç ve nasıl yüzde 50 de olabılıyor anlamadım ayrıca boyu zaten iyiyse neden bu testler yapıldı size?

Sizin cocuğun cinsiyetı nedir yaşı kaç ve nasıl yüzde 50 de olabılıyor anlamadım ayrıca boyu zaten iyiyse neden bu testler yapıldı size?

Bu yüzden çelişki yaşıyoruz. Bu tablo için 2 ayrı hocaya danıştık Büyüme hormonu bazen doğuştan bazen daha sonradan da oluşabiliyormuş ve dediklerine göre biz tam zamanın da endokrine başvurmuşuz.. Oğlum 9 yaşında ve yüzde 50 persentıla ulaşmasına 1 cm var. Daha önce de yazdığım gibi sene de 4-5 cm uzamayı zor görüyorduk. Her ne kadar persentıl eğrisin de yüzde 50 ye yakın gittiği için dr lar tarafından boyu normal denilse de okul hayatın da sınıfın hep en minik çocuğu oldu. Ve bu sene çocuk dr umuz oğlumun yıllık uzamasının 3 cm de kaldığını söyleyerek Endokrine gönderdi. Endokrin önce bazı hormon testleri yaptı IGF 1-3 kan değerleri normal çıkmadı. Uyarı testi olarak önce Klonidin yapıldı ve en yüksek değer 3 çıktı. 2. uyarı L DOPA testi de düşük çıkınca tanı kesinleşti. Dr uzamanın artık tamamen durmuş olabileceğini söyledi. Dr oğlumun boyunun rapor çıkabilecek kadar kısa olmadığı için Endikasyon dışı haller bölümünden Rapor için başvuruda bulundu. Eğer devlet karşılamazsa oldukça pahalı bir tedavi olduğunu söylediler. Ve tedavi edilmezse boyu maksimum 160 cm de kalabilirmiş. Bizde açıkçası bekleyip uzamasını takip etmek istiyoruz. Bizim durumumuz da olanlar varsa fikir ve yardım almak için foruma üye oldum.

Öncelikle yavrunuza şifa diliyorum. Bir anne için ne kadar zor bir süreç olduğunu anlayabiliyorum . Biz henüz acabalarla korkularla kararsızlıklarla doluyuz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok sağolun. Bu ilacı kullanan anneler den gelecek her yorum benim için çok kıymetli.

Kızlar 1 hafta oldu tedaviye başladım 3 yaşında kızım her akşam 9da yapıyorum iğnesini sırayla sağ kol sol kol bacaklar yaptım ama göbekten bir türlü yapamıyorum bende panik yapıyorum kızımda da korkuyor.en kısa zamanda doktorada sorcam ama siz nasıl yapıyorsunuz göbekten yapmasam olmaz mı cocuğun pskoljisi bozulacak neolur bacağıma yap göbeğime yapma diyor

Burada okuduğum kadarıyla ilk sene büyüme hızı 10 cm i buluyor. Acaba daha sonraki seneler de yılda kaç cm uzuyorlar

Kıyamam ona çok zor gerçekten fakat zamanla alışıyorlar. Sanırım ignesi görülmeyen kalemler varmış. Çocuk görmeyince yaptırması daha kolay oluyormuş. Ve burada okuduğum kadarıyla en az acıtan bölge göbekmiş. Bir şekilde sabırla şevkatle sakince ikna etmeye çalışın. Siz panik olursanız ona da yansır. Kaygılanmayın ki çocukta sizi görüp sakinleşsin. Dr unuza danışın belki çocuk adapte olana kadar kol bacak yapılması sorun olmaya bilir

Görülmeyen uclu kalemi gösterdi hemşire tak diye ses cıkarıyor daha cok korkuyor cocukalr normal olan daha uygun olur dedi iğne görüşmek kadar küçük acıdığını da söylemedi hiç ama göbeğini açınca parçalıyor kendini bacağa kola izin veriyor şaştım valla napacağımı

Hemşire iğneyi yaparken deriyi parmak arasında tutmak gerekir dedi mi size. Hani belki o şekil de göbek derisini tutarsanız daha rahat hisseder mi . Nasıl yardım edebilirim başka inanın aklıma bir şey gelmiyor. Fakat başta bu zorluklar çok normal ve aşırı sakin ve anlayışlı olmanız gerekiyor. Sonrasın da alışıp kendi başlarına bile yapıyorlarmış

Göbek için cocıgın parmaklarına göre göbek deliğinden 4 parmak yana yapın dedi ama uygulamalı görmedim direk şimdi göbeğe saplamaya cesaret edemiyorum

Çoklu alıntı yapmayı başaramadım Neyse Rica ederim. Ben seve seve paylaşım yapıyorum. Ancak kilo/doz oranlarını sormustum kimse cevap yazmamıs Biz göbekten yapmıyoruz biz novo nordisk norditropin kullanıyoruz ve kalem iğnesi de aynı firmanın. Dozu ayarlarken kalemin en tepesi çevriliyor çıt çıt ses gelıyor onu cocugun yanında yapmıyorum. İğneyı uygularken de herhangi bir sesi yok ben kalemden de ilaçın etkınlıgınden de memnun kaldım. Danimarka malıymıs ve tedavide baya verim aldık ondan güvendim.
Biz kol ve bacaklara sadece yapıyoruz. Göbek hiç söylenmedi bile. Hatta kolda zorluk oluyo die dr un da izniyle sadece bacaklara yapıyoruz.
Bizim Dr ilk yıl 12 cm e kadar uzayabılır demişti. Tedavinin ilk yılından sonraki yıllar ERGENLİĞE kadar yılda minumum 5 cm uzatırmış ilaç. Ergenlıktede atak yapıp daha cok uzatıyormus. Ama neticede toplam uzama genetik potansıyele bağlı. O da anne baba boyunu toplayıp erkekse 13 daha ekleyip 2 ye bölünerek hesaplanıyor. Kızsa anne baba toplamından 13 çıkartılacak. Sonra ıkıye bölunecek.

Son düzenleme:
Oğlunuzun 9 yasındaki boyu kaç cm tam olarak? Yüzde 50 de olsa sınıfın en miniği olmaz sınıfın ortancası olur. Ondan şaşırdım yine. Rapor cıkarma yöntemine bakılırsa 50 demekki. Yine de tam boyunu merak ettim. Bhe bu kdr geç yansımıyor normalde 3 yaş döneminde hızla düşüyor persentil. Ne kadar ii de beslense vs siZinki cok ekstrem bi durum olmuş.

Bizde norditropin 0.40 kullanıyoruz turuncu mavili bşy kullanımı kolay evet bende cok memnunum.hemşire bize hergün sırayla kollar bacakar göbek olarak devam etmemizi istersek 1 hafta 1 kol 1 hafta diğer kol 1 hafta göbek diye de uygulayabilirmişim.ama ısrarla devamlı aynı bölgeye uygulamayın orantılı büyüme için dediama göbek için bi konuşçam yarın.belki yaşla ilgili olabilir mi benim kızım 3 yaşında sizin çocuğunuz kaçtı ?

9 yas boyu 130 cm. Son 3 aydir boyu uzamiyor. Dr lara sizin soylediginiz gibi bizde soruyoruz elbet de. BUYUME EKSIGI olan bir cocuk bu boyda olur mu? Yanit yukarida yazdigim gibi dogustan degil sonradan olusan bir eksiklik olabilecegini soyluyorlar. Tıl, matematik gibi 2 kere 2 4 eder degil diyorlar. Benim icim bu konuda cokta rahat degil. Yani bu uyari testlerinin guvenilirligi ne kadar ? Yuzde yuz dogru sonuc veriyor mu? Bu testlere guvenip tedaviye baslamadan once oglumuzu bir kac ay takip edecegiz. Umarim bir sey olur ve igneye ilaca gerek kalmaz

Ve inanin bana simdi ki neslin cocuklari bundan 50 sene önce olusturulmus bir boy tablosuna gore uzamiyorlar. Eskiden kizlarda ortalama 1 55 olan boy simdi 1 65 e cikti. Erkeklerde 1 70 olan ortalama boy 1 78 e cikti. Yani nesil buyuyor, ve arkadaslarinin hepsi 4. Sinifta ve cogunlugu neredeyse benim boyumdalar.

Birde benim oglum 3 yasina kadar persentilin altindaydi. Yuzde 25 i ne kiloda ne boyda gecemedi. Hep istahsiz bir cocuktu. Biz o donem beslenme yetersizliginden kaynakli ufak tefek oldugunu dusunuyorduk. 1. Sinifa kadar aşırı zayifti. 1. Siniftan sonra boyu da kilosuda 25 -50 persentil arasina cikti. Son 1 sene de 3 cm uzadi.

Buyume Eksikligi olan cocuklarin hikayelerine baktigim da cogu yuzde 10 un altinda kalmis ve yasaminin ilk yillari farkedilmis oluyor. Bende oglumda 1. Sinifa kadar buyume eksikligi oldugunu dusunuyordum. Fakat dr lar hic test yapmadilar. Sonra kilo alip bir buyume atagi yakalayinca bu dusunceden siyrilmistim. Taki cocuk dr umuz endokrine bir gozuksun diyene kadar. Bizde saskiniz. Tedavi icin gec kalinirsa genetik boyu yakalamaya bilir dediler. Tedavinin yan etkileri korkutucu. Cok zor bir karar. Bu karari almak ve sorumlulugu sirtlamak bizim su an durdugum nokta da co zor.

Esimle sunu da dusunduk. Acaba 1 yil kullanip biraksak. Genetik boy 1 78 . Tedavisiz en fazla 1 60 cm olacakmis. Il1 senede 10 cm uzarsa toplamda 170 olur. 170 boyda kotu degil. Zaten 6 yasindan bu yana sporla ugrasiyor. Mutlaka katkisi olur diye umit ediyorum

Bilemedim sizin durum orjinal. Ama bazen düşme tarzı travmalara bağlı gelişebilirmiş ve sonradan çıkan iyi huylu bir tümör de olabilir zaten mr bu yuzden çekılıyor herkese mr sonucuna göre tedavi netleşir. 1 yıl kullanmışken bırakmak yerine tamamlamak mantıklı olur. Hormon çeşitli sebeplerden bir anda yok olduysa kendi uzaması ağzınızla kuş da tutsanız mümkün olmuyor ve sürekli persentil düşüyor. Bence heleki erkek çocugu için tedavi hmn başlanmalı ve tamamlanmalı.
Yeni çalışmalar var aslında persentil için. Ancak dr lar şuanki dünya sağlık örgütünün verılerıni baz alıyorlar ve o verıler de eski çalışmalarla uyumlu. Gerci bnm oğlum da tedavi sayesinde yüzde 2-3 den 50 ye cıktı ama cidden ondan kısa pek yok sınıfında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…