3,5 yaş çocuk gelişimi

Her çocuk farklı oluyor abimin oğluyla kızımın arasında 45 gün var ikiside 4 yaşında kızımda atipik otizm tanısı var yeni yeni 3lü 4lü kelimeler söylüyor bütün renkleri bilir turkuaz ve maviyi birbirinden ayırabilir zıt kavramları bilir 40a kadar saymayı bilir geometrik şekilleri bilir ama abimin oğlu kırmızıya sarı sarıya mavi der kızımın bildiği hiçbir şeyi bilmez konuşuyor biraz hiperaktif okuldan aramışlar abimi gelin diye toplu komutlara uymuyormuş dalgınmış ben fark etmiştim ama bişi demedim sırf kızımda otizm var kurt arama oğlumda demesin diye siz yinede bir doktora götürün dikkat eksikliği yada öğrenme güçlüğü olabilir
Doğru söylüyorsunuz evet her çocuk farklı, doktora götürdük dediğim gibi doktor ergoterapi cimnastik vs desteklenebilir dedi ama bir sorun yok yaşı gereği olabilir diyor. Legolarla saatlerce oynayabilir robot kule vs yapabilir odak sorunu olsa yapamazdı. Sadece ilgi alanı olmayan birşey ile uğraşmaz sıkılır. Çokta sıkmaya gerek yok . Bakıyorum etrafımda dediğiniz gibi bişey bilmeyen çocuklar var kafasını tabletten kaldırmayan anne baba çok rahat biz kasıyoruz neymiş efendim yuvarlakları tam yuvarlak çizmiyor kalemi tam tutamıyor vs vs . Saldım ya rahtiat bırakcam çocuğu. Birde hamileyim normalde bilmiyor oğlum ama okulda herkese kardeşim olcak demiş bence sezdi ondan bebeklik yapıyor gibime geldi

X