- 24 Eylül 2018
- 160
- 58
- 39
Son 1 senede 3 uzaması az evt en az 5 cm uzamalıydı acaba ölçü aleti ile ilgili bir değişiklik mi oldu bir de sbh ile akşam ölcumleri 2 cm fark yaratıyor. Sizin gerçi uyarı testleri de düşük cıkmıs zaten dimi ben o uyarı testlerinin doğrulugundan eminım heleki en yüksek değeri 3 çıktıysa kesin var bhe. 7 ile 10 arasında olursa bazı dr lar şüphe ediyormus bazı dr lar da 10 altı olmasını yeterlı buluyor. Sizde sonradan oluşan bi bhe var o kesin ama bu cocuk şimdi 130 ise gecen sene 127 idi. Gecen sene yüzde 75 miş o zaman persentili. Hep minyon olup bu kdr atak yapıp şimdi de çok az uzaması vs hic anlam veremedim. 170 boy bence erkek için hıc de yeterli değil 170 olanlar yanındakı kkız 160 kusur bile olsa kızlardan daha kısaymış gibi görünüyorlar heleki bu devirde kızlar bile 180 olmusken cok az o yuzden oğlum yüzde 50 gördü şükür ama hala tam sevınemıyorum da. Bir de bizimkinin hedef boyu da 178 o da 75 e tekabül ediyor ona erişecek mi diye hala kaygılıyım şimdiden. Siz ne guzel cocuk suan dibi görmemişken teshıs konulmus bu fırsatı tepmeyın.Birde benim oglum 3 yasina kadar persentilin altindaydi. Yuzde 25 i ne kiloda ne boyda gecemedi. Hep istahsiz bir cocuktu. Biz o donem beslenme yetersizliginden kaynakli ufak tefek oldugunu dusunuyorduk. 1. Sinifa kadar aşırı zayifti. 1. Siniftan sonra boyu da kilosuda 25 -50 persentil arasina cikti. Son 1 sene de 3 cm uzadi.