Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Igneyi kullanirken hafta da 1 gun ara veriliyormus? Herkeste bu sekilde mi acaba?
Hayır biz 1 gün ara vermıyoruz. Feyza Darendeliler hocanın makalesinde de okumustum hergün hormon verilmesi tedavideki başarıyı arttırıyor. Dr unuzdan hergün olmasını talep edin o 1 gün ara verme olayı eskide kaldı.
Bu arada bugun aynı makalede okuduguma göre tedavide özellikle prepubertal dönemde yani ergenlikten önceki bir kaç sene tedaviye yanıt yüksek oluyormus bu demektir ki 9 yasındaki oğlunuzda tedaviye olumlu yanıt alacagınız dönemdesiniz. Dozun da yüksek olması başarıyı arttırıyor. Bu da makalede yazıyor. Erken yaşta başlanması da başarıyı arttırdığı söylenmiş. Makalenin resmini de paylaşıyorum üzerindeki işaretleri

Eklentiler

• 1B2AC3EA-F29E-4A53-945E-253DA4B20F65.png
    222,7 KB · Görüntüleme: 109
yaşa kiloya yani cocuğa göre değişiyor olabilir biz 10 persentilden hiç cıkmadık 3 yaşındayız
0.4 mg 1 gün ara vererek devem ediyoruz daha cok yeniyiz gerçi kontrolde ne der doktor bilmiyorum daha 1 hafta oldu başlayalı

Bende simdi internette makaleyi bulup bastan sona okudum. Her tedavi yili icin +1 cm boy kazanci elde ediyormusuz. Oglum 9 yasinda ve dediklerine gore 1 yil icinde ergenlik baslayacakmis. Insallah gec kalmamisizdir. Acikcasi her gecen gun vakit kaybettigimizi hissediyorum. Bugun oglum tedavi ne zaman baslayacak diye sordu. Korktugunu anlayabiliyorum. Sabah aksam ayni seyi dusunuyorum. Allah yardimcimiz olsun.
Yazida birde sık sık insulin duzeyinden bahsedilmis. Galiba cok sık gorulen bir yan etki. Insallah su tedavimiz hayirlisiyla baslar ve biter

Kızlar burada bugün doktorumuzun yanına uğradım göbekten yapamadığımı söyledim.hiç önemli değil annesi istediğin yerden yap bacak kolay geliyorsa sadece bacaktan yapabilirsin dedi.ilaç hemşiresi de ısrarla her bölge dedi anlamadım valla.ben yine kol ve bacaklar olarak devam etmeyi düşünüyorum.bide göbekten yapanlar neolr bana video cekin ya bi göreyim

Nasil gidiyor tedaviniz. Alisabildiniz mi? Gozlemliyormusun seker vs bir yan etki oldu mu acaba

Nasil gidiyor tedaviniz. Alisabildiniz mi? Gozlemliyormusun seker vs bir yan etki oldu mu acaba
İğne olayına baya alıştık o otun oynarken ben yapıyorum umursamıyor :) inşallah böyle devam eder.cok gözle görülür yan etki göremedim henüz.ama uykusu geliyor öğle uykusu uyumuyor du 5 gibi uyyakalıyor bu aralar sağda solda

Canim internette videolari var. Cocuklar kendilerine buyume hormonu yapiyor . Bence dr da bir sey olmaz demis. Icini ferah tut. Alisana kadar kol bacak idare edin. Alisinca aslinda gobegin daha az acidigini bir denemekte fayda olur gibi yaklasip ikna edin. Bence simdilik ustune gitmeyin. Cok sukur ki ignesini yapmayi kabul ediyor

Alismaniza cok sevindim masallah yavruya. Hep guzel haberler duyalim insallah. Erken yatiyor ya dolayisiyle erken kalkiyordur o yuzden 5 gibi siziyordur yavrum. Dr a dediniz mi bu durumu? Siz eve seker ölcme cihazi alabilisiniz. Benim evimde var ve tedavi baslarsa kendim de sekerini takip edecegim

Makalede açıkca yazıyor hergün verilmesi başarıyı arttırıyor. Bence bunu doktorunuzla konusun. Bize bir gün bile ara vermeyin 1 gün yapamazsanız o eksık kalan dozu ikiye bölerek ertesi iki güne dagıtıp fazladan yapın dedi. Ve biz 9 aydır 1 gün bile aksatmadık. Sadece yurtdısına gittiğimiz dönemlerde saat farkı yüzünden çok geç saatte yaptıgımız zamanlar oldu. Ama geç de olsa yaptık.

Son düzenleme:

Yılda 1 cm olayı tedavinin ikinci yılından sonrasıdır. Bizim ilk yıl öyle olmadı ilk 9 ayda 13 cm uzadık ve en az 5-6 cm lik farkı kapadık. Çünkü yaşıtları 7-10 cm uzadı. En cok verim alınan yaş 8-9-10 anladıgım. Ergenlikte de doz arttırılıyormus. Karamsar olmayın ama tedaviye de hemen başlayın. Zaten persentiliniz 25-50 civarı üzülecek birşey yok. Biz neler çektik de 50 ye yeni ulaştık :)

Şeker olayı aslında şöyle makaleden anladığım şu insülüni biraz arttırıyormus ama tip 1 şeker hastası yapacak kadar arttırmıyormus. Takip edip şekerin biraz arttıgı dönemler olursa diyetle vs tekrar düşürülebiliyor zaten.

Bizde ara veriyoruz haftada bir gün ara veriliyor demişti doktorumuz yeni bir bilgi daha öğrendim aralıksız olması :)
Bizim de hep 1,5-2 aralığında olduğu için en çok uzaması gereken yaşlarda yılda 2 cm uzadı ancak daha önceden de bir sorun olduğunu anladık ama doktorlar beklemek istediler atak dönemlerini bekleyelim dediler yinede çok şükür zaman ilerlemeden başladık tedaviye
Şu an 103 cm 5 yaş 3 aylığız bir erkek çocuğu için sanırım önümüzde çok yolumuz var temennim erken bitip bu stresli dönemlerin geride kalması :)
Anne takibi olmasa çoğu zaman es geçiliyor maalesef bunlar benim oğlum kriterlere dışardan bakınca pek uymuyor çok zayıf hiç göbek hiç olmadı zaten uyku diye bişey yok çevreden gelen tepkiler çok sevimli minyon vs vs hele bide bende böyleydim bak o nasıl da büyüyecek hatta tedaviye başladık hala ne gerek var yazık değil mi çocuğa her gün iğne zor olmuyor mu diyorlar ya işte o zaman çıldırıyorum ben de zevk almıyorum heralde her gün çocuğuma zar zor iğne yapmaya 1 yıl içinde boyunda değişim olması bile o kadar değiştirdi ki oğlumu artık öz güveni daha yüksek en basitinden bir parka oyun alanına bile gittiğimizde eğer başka çocuklar varsa oynamıyor bir yerlere gizlenmek istiyordu okulda bile arkadaşlarından kendini aşağı hissediyordu tabi bunları konuşmalarından anlıyorum
Siz siz olun çocuklarınızı bu yalnızlığa mahkum etmeyin sonuna kadar arkasından koşun başlasın ve devam etsin tedavisi

Evet niloyatosbik cim bi konusun bakalim daha fayda edecekse madem talep edin bakalim dr ne diyecek bize de bilgi verin

Belki sizin tedaviniz erken basladigi icindir. Bizim onumuzde cok zaman yok belki hergun yapmamiz gerekecek. Allahim hayirlisini versin insallah
Herseye karısıyor gibi oluyorum ama yaş kilo ve dozla alakası yok. Biz de niloya tospikin kızı gibi tam 3 yaş 3 aylıkken başlamıstık. Ben dozu yazdıgı gun doktora da sordum cunku netde ben de 1 gün ara die okumustum doktor hayır o zaman başarı azalıyor demişti ve gercekten de bu makalede de aynı sey yazıyor. Hergun yapın da o kadar iğne yaptıgınıza değsin bence cok önemli bir konu. Yaşa kiloya göre değişiyor olsa makalede öyle yazardı

Bizim kemik yasimiz 1 yas ileride. Aslinda 10 yas sayiliyoruz ve belki de en verimli dönemi kaciriyoruz. Cok karamsar olmak istemiyorum. Anne olunca en ince ayrintisina kadar bilmek yavrun icin en iyisi en faydalisini bulmak istiyorsun

Sizi o kadar iyi anliyorum ki . Bizim icin zor bir surece basliyor. Bu surecte hem yavrumun hem anne baba olarak bizim psikolojik olarak saglam ve kararli durabilmemiz icin hic kimseye soylememe karari aldik. Cunku biliyorum ki cevreden "ne gerek var dr lara inanmayin cok incelediniz sonunda bi hastalik buldunuz "vs vs bir suru imalar ve boş laflarla sinirlerimi yipratip kismeyle ugrasmak istemiyorum. Benim yavrumda da basladi o tarz seyler. Soylemiyor ama hisdediyorum. Kendi yasiti ve uzunsa cok yaklasmiyor. Samimi olmuyor. Anladigimizi hic belli etmiyoruz. Mumkun oldugunca dikkatini baska taraflara cekiyoruz. Ben yavruma baktigimda her anne gibi dunyanin en guzel cocugu oldugunu dusunuyorum. Yeter ki yuzu gulsun ve mutlu bir hayati olsun diye cabaliyoruz. Rabbim bu yolda cabalarimizi boş cikarmasin

Bizim kemik yasimiz 1 yas ileride. Aslinda 10 yas sayiliyoruz ve belki de en verimli dönemi kaciriyoruz. Cok karamsar olmak istemiyorum. Anne olunca en ince ayrintisina kadar bilmek yavrun icin en iyisi en faydalisini bulmak istiyorsun
Olsun 10 bile sayılsa erkek cocukları için ergenlık en erken 12 de başlıyor ki ben genelde cevremde 14 den önce başlayan görmedim. Bi de persentil zaten suan düşük deil o yuzden 75 p bile olur oğlunuz. Ama doktor cok önemli doz da düşük değil mümkün oldugunca yüksek olmalı.

Insallah oyle olur bende umuyorum. Doz kiloya gore veriliyormus. O hesap nasil yapiliyor acaba. Yani doz azmi cokmu nasil anlayabilirim ki?

Genel olarak yazıyorum gerekırse başka endokrincilerin de görüşünü alın. 1 gün ara verme konusu olsun doz konusu olsun. Makalede yüksek dozlarda başarının arttıgı yazıyorken düşük doza ne gerek var o kadar iğne yapıyoruz zaman emek fedakarlık coxugun vs kendimizin psikolojisi bozuluyor bari değsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…