- 16 Ocak 2019
- 30
- 6
- 34
geçmiş olsun.aslında ben de bu forumu eski hormon kullanıcılarından bilgi alıp oğlumun geleceği hakkında fikir sahibi olabilmek adına açmıştım ya siz bizden de yenisiniz.inşallah benim size yardımım olurkullandığımız ilaç genotropin.kullanmaya başladığımız ilk aylarda (ilk 6 ay gibi) hızlı uzadı.büyümesi hemen hemen tamamen durmuş bir çocuk için mucize gibi birşeydi bu.sanırım vücudun tanımadığı ilaca olan yenilgisi.daha sonraları büyüme azaldı.bu durumunda normal olduğu söylendi bize.uzun yıllardır yılda 5 cm uzuyor .doktorların istediği minimum rakamda bu.zaten yaşıtı normal bir çocuk da ortalama 5 cm uzuyor.ne var ki aradaki 8-10 cm lik farkı birtürlü kapatamadık.tabi sizin de aynı olacak diye bir genelleme yok , her insanın vücudunun vereceği tepki farklıdır.hormon kullanıpta 1.80 olanları da çok duydum.umudumuzu kaybetmedik , ergenliği bekliyoruz.aradaki farkı ergenlik döneminde kapatabilirmiş.zira ben de çok kısa boylu bir çocuktum , ergenlikte atak yaptım.yaşıtlarıyla olan boy farkını açmaması bile içimizi serinletiyor.
herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık.hastanede konuştuğum çok ailede de duymadım.doktorumuz zaten 6 ayda bir genel kan tahlileriyle kontrol altında tutuyor.örneğin yan etkilerinden biri şeker yükselmesi.şekerimiz kontrol altında , ve eğer yükselme görülürse ilaç kesilicek.
psikolojik olarak da zaman zaman sıkıntılarımız oldu ancak uzun süreli ve kötü düzeyde değildi.Oğlumun bize güveni ve bizim ona yaptığımız telkinlerle aştık minik üzüntüleri.Oğlum pozitif ve kendisiyle barışık , özgüveni yüksek bir çocuk.şimdilik tabi , ergenlikte durum ne olur bilemem.
bizim boyla beraber ciddi kilo sorunumuz var.kilo alsa belki o kadar minik durmayacak.şuan tam 10.5 yaşında ve 122 cm - 18.5 kg.
sizin oğlunuzun boy kilosu ne durumda ? gebelikte de gelişim geriliği yaşamış mıydınız? tedavinizi neresi yapıyor ? günde kaç mg hormon alıyorsunuz ?
Merhaba
Benim 11 yaşındaki kızım için de 1 aydır büyüme hormonu kullanıyoruz. 1.5 cm boyu uzadı. Şimdilik herşey yolunda gidiyor çok şükür. Doktor çok önemli teşhis ve tedavide.Merak ettiğiniz konuda yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize acil şifalar.
Gecmis olsun. Acaba kac yasinda basladiniz tedaviye. 1,5 sene de kac cm uzadi. Herhangi bir yan etkisi oldumu acaba. En yakin sehirde cocuk endokrin bolumu olan bir hastaneye basvurursaniz raporunuz tekrar cikar. Her sehirde olmamasi ne kadar kötüBen ogluma 1.5 yıl kullandım hastanede bölüm kapandıgı için tedavimiz yarım kaldı başka ile gidecegiz
Gecmis olsun. Acaba kac yasinda basladiniz tedaviye. 1,5 sene de kac cm uzadi. Herhangi bir yan etkisi oldumu acaba. En yakin sehirde cocuk endokrin bolumu olan bir hastaneye basvurursaniz raporunuz tekrar cikar. Her sehirde olmamasi ne kadar kötü
Kac aydir kullanmiyorsunuz bu surede uzama oldu mu takip ettiniz mi? Su an 9 yasinda sanirim boyu kac cm olduSagolun 19 cm uzadı İki yıl omasına 2 ay kala bıraktıkherhangi bi yan etkisi olmadı 7 yaşında başladık acaba kendiliginden uzarmı diye düşünüyorum aklımda sorular dönüp duruyo bu perşembe ankara tıp fakültesine gidicez inş
Tamamdir simdi okudum buraya yazmissiniz. Bence kemik yasinin geri olmasi boy uzamasi acisindan size fazladan zaman sagliyor. Atiyorum 16 yasina kadar degil de 18 yasina kadar uzayacaktir. 2 sene de 19 cm cok iyi bir hedef. Eminim ergenlikte arada ki 10 cm farki kapatacaktir. Birde kemik yasi kucukmus eminik genetik boy potansiyeline gelecektir. Guzme gibi basket gibi sporlar oneriyorlar. Imkaniniz yoksa bile kapiya barfiks asabilirsiniz gidip gelip asilsin..7 yasinda 98 cm le baslamissiniz o yasa kadar dr lar hic farketmedi mi boy kisaliginiBugün katıldım buraya umarım dogru yere yazıyorumdur 29 haftalık 840 grm dogdu oğlum bi sorunuzumuz yoktu 5 yaşında mama kullandık 2 yıla yakın, kemik yaşımız 2 idi sonra igneye başladık şuan kemik yaşımız 4.5 , 7 yaşında 98cmle başladık şuan 117cm 9 una girecek normal olması gerekenden 10 cm alttayız bu durumda olanlardan bilgi almak isterim çok zor bi durum gerçekten
Tamamdir simdi okudum buraya yazmissiniz. Bence kemik yasinin geri olmasi boy uzamasi acisindan size fazladan zaman sagliyor. Atiyorum 16 yasina kadar degil de 18 yasina kadar uzayacaktir. 2 sene de 19 cm cok iyi bir hedef. Eminim ergenlikte arada ki 10 cm farki kapatacaktir. Birde kemik yasi kucukmus eminik genetik boy potansiyeline gelecektir. Guzme gibi basket gibi sporlar oneriyorlar. Imkaniniz yoksa bile kapiya barfiks asabilirsiniz gidip gelip asilsin..7 yasinda 98 cm le baslamissiniz o yasa kadar dr lar hic farketmedi mi boy kisaligini[/QU
sürekli gidiyordukTamamdir simdi okudum buraya yazmissiniz. Bence kemik yasinin geri olmasi boy uzamasi acisindan size fazladan zaman sagliyor. Atiyorum 16 yasina kadar degil de 18 yasina kadar uzayacaktir. 2 sene de 19 cm cok iyi bir hedef. Eminim ergenlikte arada ki 10 cm farki kapatacaktir. Birde kemik yasi kucukmus eminik genetik boy potansiyeline gelecektir. Guzme gibi basket gibi sporlar oneriyorlar. Imkaniniz yoksa bile kapiya barfiks asabilirsiniz gidip gelip asilsin..7 yasinda 98 cm le baslamissiniz o yasa kadar dr lar hic farketmedi mi boy kisaligini
Benim kızım 15 yaşında 6 yıl kullandık ilacı bu sene bitti tedavimiz ve k. doğuma götürüp tüm hormon tetkiklerini yaptırdım herhangi bir sorun olmadığını söylediler ve ilk adetini oldu. Özellikle anne olmakta bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağını sorduğumda bir sorunla karşılaşma riskinin her kadın kadar olabileceğini söyledi dr.u..
Hiç endişe etme bence bak benim 2 kızım var ama neredeyse 2 senedir tekrar bebek sahibi olmaya uğraşıyorum.
Dr lar cok bekletmisler sizi . Belki erken dogdugu icin buyume atagi olur diyemi beklediler acaba. Neyse ki tedaviniz baslamis artik bundan sonra ki surecte dikkat sabir ve takip cok önemli. Bizim henuz raporumuz cikmadi bekliyoruz. Esim rapor cikarsa hemen igneye baslamak istemiyor. Bir kac ay duzenli sporla boy takibine bakalim dedi. Belki uzamasi hizlanir diye umit ediyor.Her sene 4 -5 cm zor uzayan cocuk bu sene 3 cm uzadi. Bu yuzden gitmistik karsimiza bu cikti. Yani henuz baslanmis bir tedavimiz yokSürekli gidiyorduk ama bile demediler 5 yaşında mamaya başladık oda k