geçmiş olsun.aslında ben de bu forumu eski hormon kullanıcılarından bilgi alıp oğlumun geleceği hakkında fikir sahibi olabilmek adına açmıştım ya siz bizden de yenisiniz.inşallah benim size yardımım olur
kullandığımız ilaç genotropin.kullanmaya başladığımız ilk aylarda (ilk 6 ay gibi) hızlı uzadı.büyümesi hemen hemen tamamen durmuş bir çocuk için mucize gibi birşeydi bu.sanırım vücudun tanımadığı ilaca olan yenilgisi.daha sonraları büyüme azaldı.bu durumunda normal olduğu söylendi bize.uzun yıllardır yılda 5 cm uzuyor .doktorların istediği minimum rakamda bu.zaten yaşıtı normal bir çocuk da ortalama 5 cm uzuyor.ne var ki aradaki 8-10 cm lik farkı birtürlü kapatamadık.tabi sizin de aynı olacak diye bir genelleme yok , her insanın vücudunun vereceği tepki farklıdır.hormon kullanıpta 1.80 olanları da çok duydum.umudumuzu kaybetmedik , ergenliği bekliyoruz.aradaki farkı ergenlik döneminde kapatabilirmiş.zira ben de çok kısa boylu bir çocuktum , ergenlikte atak yaptım.yaşıtlarıyla olan boy farkını açmaması bile içimizi serinletiyor.
herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadık.hastanede konuştuğum çok ailede de duymadım.doktorumuz zaten 6 ayda bir genel kan tahlileriyle kontrol altında tutuyor.örneğin yan etkilerinden biri şeker yükselmesi.şekerimiz kontrol altında , ve eğer yükselme görülürse ilaç kesilicek.
psikolojik olarak da zaman zaman sıkıntılarımız oldu ancak uzun süreli ve kötü düzeyde değildi.Oğlumun bize güveni ve bizim ona yaptığımız telkinlerle aştık minik üzüntüleri.Oğlum pozitif ve kendisiyle barışık , özgüveni yüksek bir çocuk.şimdilik tabi , ergenlikte durum ne olur bilemem.
bizim boyla beraber ciddi kilo sorunumuz var.kilo alsa belki o kadar minik durmayacak.şuan tam 10.5 yaşında ve 122 cm - 18.5 kg.
sizin oğlunuzun boy kilosu ne durumda ? gebelikte de gelişim geriliği yaşamış mıydınız? tedavinizi neresi yapıyor ? günde kaç mg hormon alıyorsunuz ?