Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Benim oğlum doğduğundan beri uyumuyor bana çıka çıka uyumayan çocuk çıktı :kızgın: yani mesele erken yada geç yatmak değil drlar bir sürü test yapıp incelediler çok şükür bir sorun yok bazılarına az uyku yetiyormuş yinede okula gittiği için yoruluyor gelince de evde sürekli hareket halindeyiz yatmadan önce deli gibi hopluyoruz zıplıyoruz koşuyoruz veee artık 3 - 4 saatten fazla uyuyor çok şükür :halay:
3 oğlum var sabah kalkma saatimiz genel de 5-5.30 gibi artık oluruna bıraktık ne yapalım :)
Bişey soracağım çocuklarınıza kilo aldırmak için ne yapıyorsunuz yada bana tavsiyesi olabilecek var mı 1 ay sonra 5 yaş olacağız ve zar zor 15 kilo olduk :110:
merhaba kilo aldıran birşey bulduysaniz lutfen bizimle de paylaşın ☺️☺️

Merhaba 11 aylik bebegimin sonuçlarıyla ayni. Sanirim biz de büyüme hormonu kullanicaz

Son durumunuz nedir merak ettim. İgf 1 en az kaç olması gerekırken 27 cıktı? Dr ne dedi? Beslenme eksikligıne mi bağladı yoksa bhe den şüphelendi mi? Size özel mesaj da attım. Bizim de igf 1 düşüktü ama endokrinciler beslenme yetersizliğine bağlamıştı :KK43: oysa bhe de de düşük çıkıyor.

Son durumunuz nedir merak ettim. İgf 1 en az kaç olması gerekırken 27 cıktı? Dr ne dedi? Beslenme eksikligıne mi bağladı yoksa bhe den şüphelendi mi? Size özel mesaj da attım. Bizim de igf 1 düşüktü ama endokrinciler beslenme yetersizliğine bağlamıştı :KK43: oysa bhe de de düşük çıkıyor.
Evet ben de size ozelden mesaj attim. beslenme eksikliği arti bebek kucuk biraz daha izleyelim tetkikleri var ama ben israrla bhe testini yaptırmak icin ugrastim. Cuma günü yapacaklar. Alt sinir netten baktığımızda igf-1 50 diyor oglumun ilk testi 21 ikinci igf testi 29. Doktorlar alt sınırda diyor. insallah hayirla sonuçlanır.

Merhabalar forumda bu başlığı görünce üye oldum. Benim oğlumda da büyüme hormonu eksikliği çıktı. 2 ayrı uyarı testi yapıldı ikisi de düşük çıktı. Kurula girecekmişiz ve haftaya tedavi başlayacak diye söylediler. Kafamızı karıştıran şey oğlum boy persentilinin ortasında yani yüzde 50 dilimde olmasına rağmen eksik çıktı. Büyüme hormonu eksik çocuk boyu daha kısa olmazmı

Merhaba oglum 8 yaşında büyüme hormonu başlayacağız ama tam olarak yan etkileri varmı yokmu bilmiyorum.Kullanan aileler varsa görüşmek isterim.Mail adresim osmdner@mynet.com bana bilgilerini sakıncası yoksa mail atabilirlerimi İzmirde yiz dokuz eylül hastanesine gidiyoruz.Görüşmek isterim bizim durumumuzda olanlarla selamlar Selda

Aminn inşallah. Biz salı günü kontrole gittik. 116cm le başlayan maceramiz 5 yılın sonunda 155cm le sonlanacak gibi :) ergenlikle birlikte kemik uclarimiz kapanmak üzere :) kızım 15 yaş 4 aylık oldu ve hemşirelik okuyor. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah. Bu yolda onlar da biz de çok çaba sarf ediyoruz. Umarım oğlunuz da anne-babasini sollar hayırlı sağlıklı koca bir adam olur :)
merhaba biz yeni başlayacağız yan etkisi oldumu hiç ,bilgi verebilirmisiniz yada sizinle görüşmek isterim mesaj atabilirmisiniz osmdner@mynet.com

5 yıl kullandık istanbuldayiz
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun. Bizde bu ay basliyoruz buyume hormonuna. Acaba buyume hormonu kac yasina kadar kullaniliyor. Bir yerde erkek cocuklar 1.65 olunca tedavi kesilir ve devlet odemez diye yaziyor. Siz kac cm ile tedaviye baslayip kac cm ile biraktiniz ogrenebilir miyim?

Rica etsem cocuguna kullanan butun anneler yukarida ki soruma cevap verebilir mi bu beni cok dusunduruyor. Boy 165 olunca devlet ödemezse ve hala boyu uzama potansiyeline sahipse (kemikleri kapanmadiysa) biz kendimiz de alip kullanmaya devam edebilir miyiz?
Birde genetik boy potansiyeli atiyorum 175 olan cocuk icin tedavi sonunda boyu 1.75 olacagi sekilde mi ilac dozu ayarlaniyor. Yoksa buyume hormonu eksikliginin miktarina gore mi doz ayarlanip veriliyor. Bizim buyume uyari testlerinde klonodil ve D Lopa testlerinde en yuksek degerimiz 3 cikti. En dusuk 0.3 cikti

Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım çok taze ☺ 2. İğneyi uyguladım az önce. 3.yaş 3 aylık kızıma 2 yıllık takip sonucunda başladık bakalım

Bizim de hikayemizi tedavi sürecimizi ve nacizane tavsiyelerimi ayrıntılı yazayım. Oğlum 4100 gr ve 40+2 de doğmasına rağmen 48 cm di. Ben daha o zamandan bir şüphe duymuştum. Çünkü Baba boyu 183 anne boyu 163. ( baba tarafında herkes uzun hatta bazı kız kuzenler uzun boyluluktan evde kalmıs durumda benim tarafımda ise herkes kısa ben babam kadarım 163 o yüzden doğum boyunu duyunca üzüldüm bizim tarafa mı çekti diye ama ben bile 52 cm doğmuşum o yüzden işkillendim de neyse) Ne yaptıysam çocuk uzamıyordu. Çok endokrinci gezdik. Testleri yapmak istemiyorlardı. Sonunda cocuk yüzde 2 persentile düşünce son dr umuz ikna oldu 2 adet (klonidin ve l-dopa) büyüme hormonu testi de olumsuz çıktı vucudu çok çok az üretiyormus. MR çekildi tümör ve travma açısından temiz çıktı. Ama doğuşsal olan ekto nöro hipofiz çıktı genelde büyüme hormonu eksikliği olan çocukların böyle oluyormus. 3 yaş 3 aylıkken norditropin kullanmaya başladık. 6 ayda 10 cm uzamış durumda. (İlk 3 ayda 5-5,5 cm ve ikinci 3 ayda da aynı şekilde 5-5,5 cm) İğneyi 20:30 da dolaptan çıkarıp 21:00 de vurur vurmaz yatağa geçip uyuyoruz dr iğneden hemen sonra uyumalı dedi. Genelde dikkat ettik saatlere ve ben bebekliğinden beri odasını zifiri karanlık yapıyordum ona da devam ettim ışık hiç geçirmeyen perdesi var. Eve trambolini çok önceden almıstım kısa diye. Zıplamak boy uzatıyor. Ona cıkıp zıplatıyorum ama pek sevmıyor :KK43: Bir de d vitamini sentezlememizi sağlayan saatlere dikkat ediyorum ki bu saatler mart eylül arası öğle saatleri :) yıllarca kanser olmayın 11-16 arası güneşlenmeyin denildi bize ama d vit sentemeyebilmemiz için öğle saatlerinde 20 dk güneşlenmek gerekiyor. Şuan kış aylarına yaklaştıgımız için artık öğle saatleri de işe yaramıyor bu da aklınızda olsun. Şuan 6 ay doldu diye oğlumun uzaması yavaşlayacak diye endişe ediyorum.

Merhaba kızlar aranıza yeni katıldım çok taze ☺ 2. İğneyi uyguladım az önce. 3.yaş 3 aylık kızıma 2 yıllık takip sonucunda başladık bakalım
Cok gecmis olsun daha cok minikmis insallah saglikla buyusun . Dr kac yasina kadar kullanacaginizi soyledi mi ya da boyu kac cm olana kadar

Cok gecmis olsun daha cok minikmis insallah saglikla buyusun . Dr kac yasina kadar kullanacaginizi soyledi mi ya da boyu kac cm olana kadar
Valla canım 3 ay sonra kontrole çağırdı ilerisi için birşey söylemedi uzun bir tedavi gerekiyor sabırlı olman lazım dedi bazı durumlarda kesmek sorunda kalıyoruz dedi inşallah öyle bişey olmaz da işe yarar cok endişeli bir sekilde devam ediyoruz bakalım.siz ne durumdasınız nezaman başladınız nasıl gidiyor

Valla canım 3 ay sonra kontrole çağırdı ilerisi için birşey söylemedi uzun bir tedavi gerekiyor sabırlı olman lazım dedi bazı durumlarda kesmek sorunda kalıyoruz dedi inşallah öyle bişey olmaz da işe yarar cok endişeli bir sekilde devam ediyoruz bakalım.siz ne durumdasınız nezaman başladınız nasıl gidiyor
Bizim tedavi icin rapor henuz cikmadi. Aslinda daha once de yazmistim boyu yuzde 50 persentilda o yuzden dr rapor cikmaya bilir demisti. Buyume hormonu eksik cikti kendimiz parayla alsak cok maliyetli olurmus. Ve hala kullansak mi kullanmasak mi karar veremiyoruz.

Ve son 1 senede 3 cm uzadi oyle olunca dr buyume tamamen durmus olabilir dedi. Simdi yuzmeye yazdirdim haftada 3 gun yuzecek faydasi olur insallah.

X