Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Yazmayı unutmusum biz kollar ve bacaklara yapıyoruz iğneyi sırayla ama bazen eşim görevde olması sebebiyle tek başıma yapmak zorunda kaldıgımda kola yapmakta cok zorlanıp kolunda kalıcı iz kalınca dr un da izniyle artık sadece bacaklara yapıyoruz iğneyi. Eğitim sırasında bize göbekten bahsedilmedi. Belki daha büyük çocuklarda yada diğer ilaçlarda öyle yapılıyordur bilmiyorum.

Merhabalar az önce geldik dr kontrolünden çok şükür herşey yolunda 3.5cm uzamış boyumuz dr gayet güzel tedavimizin gittiğini söyledi. Sizin pasa nasıl umarım herşey yolundadır.. .

Oğlunuzun son durumu nedir acaba? İkinci ve üçüncü kontrolde de aynı mı uzadı?

Arkadaslar çocuklarınızın tedavi sonrası uzama miktarlarını yazabilir misiniz son durumlarınız nedir? Özelden de yazarsanız sevinirim. Tedavide ilk yıl önemli ve ilk 6 ay ile ikinci 6 ay arasında çok fark oluyor mu merak ediyorum.
Oğlum şuan 6 yaşında ilacı kullanmaya başlayalı 6 ay oluyor ilk üç ay 4 cm ikinci üç ayda ise 2 cm uzadık ama son üç ayda az uzamasını tatilden dolayı saatleri dakikası dakıkasına dikkat edemedik bazen 8 de yaparken bazı günler 9 yaptık ve çok iştahsızdı bu sebeple dört dörlük beslenemedi buna bağlıyorum

Teşekkürler cevap için. İkinci 3 ayda yarı yarıya bir düşüş olmuş. Bize dr 6 ay doldugunda gittiğimizde bundan sonra yavaşlayabilir demişti. Yaşıtlarını yakaladı mı peki? Umarım bu aylarda yine çok uzar.

Bizde bir değişim olmadı her kontrolde oran aynı gidiyor tabi bizim dozumuz çok düşük oğlumun kilo alma problèmi de var oda etkiliyor olabilir haftalık toplam 3mg alıyor 2.6 ile başlamıştık 1 yılı tamamladık toplamda 9cm uzama oldu İlk 3 ayda 3 diğerlerinde 2şer cm uzadı

Merhabalar 9 aydır kullanıyoruz şuana kadar 9cm uzadık canim her 3 ayda ortalama 3cm gibi suan 103 cm olduk ortalamaya yaklastik
Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Çok istikrarlı gitmiş :KK9:
Bizim yemek yeme ve uyuma gibi çok önemli iki büyük sorunumuz var maalesef oğlum uyumadığı için ilacı yapsak bile çok etkisi olmuyor :KK42:

Çocuğunuz kaç yaşında acaba? Çok istikrarlı gitmiş :KK9:
Bizim yemek yeme ve uyuma gibi çok önemli iki büyük sorunumuz var maalesef oğlum uyumadığı için ilacı yapsak bile çok etkisi olmuyor :KK42:
Şuan 4 yas 3aylik yemek bizdede sıkıntı ama düzelicek diye umut ediyorum uyku konusunu 2.5 yasinda hallettim engeç 8.30da yatıyor sabah 6 gibi kalkıyor is hayat ve kreş olduğu için bu rutine alıştık bazen iğneyle ilgili sıkıntı yaşıyoruz yaptırmamak için binbir bahane:)

Bizde bir değişim olmadı her kontrolde oran aynı gidiyor tabi bizim dozumuz çok düşük oğlumun kilo alma problèmi de var oda etkiliyor olabilir haftalık toplam 3mg alıyor 2.6 ile başlamıştık 1 yılı tamamladık toplamda 9cm uzama oldu İlk 3 ayda 3 diğerlerinde 2şer cm uzadı
O zaman iğneyi yarım saat bir saat kadar geç yapın en azından iğne ve uyku arasındaki süre azalmış olur. Bizim dr umuz saat 7 ile 10 arasında olabilir ama 9 da vurun demişti siz de dr a sorup 10 da vursanız ? Bir yandan da uykuyu öne çekmeye çalışırsınız yine. Denemişsinizdir gerçi ama öğle uyuyorsa erkene alsanız süresini kısaltsanız? Yada öğle uykusunu iptal etseniz? Öğle uyumuyorsa sabah daha erken uyandırsanız ? Ben haftasonları kres yok diye öğle uyutmuyorum mesela. Daha kolay dalıyor.

Benim oğlum doğduğundan beri uyumuyor bana çıka çıka uyumayan çocuk çıktı :kızgın: yani mesele erken yada geç yatmak değil drlar bir sürü test yapıp incelediler çok şükür bir sorun yok bazılarına az uyku yetiyormuş yinede okula gittiği için yoruluyor gelince de evde sürekli hareket halindeyiz yatmadan önce deli gibi hopluyoruz zıplıyoruz koşuyoruz veee artık 3 - 4 saatten fazla uyuyor çok şükür :halay:
3 oğlum var sabah kalkma saatimiz genel de 5-5.30 gibi artık oluruna bıraktık ne yapalım :)
Bişey soracağım çocuklarınıza kilo aldırmak için ne yapıyorsunuz yada bana tavsiyesi olabilecek var mı 1 ay sonra 5 yaş olacağız ve zar zor 15 kilo olduk :110:

Benim oğlum doğduğundan beri uyumuyor bana çıka çıka uyumayan çocuk çıktı :kızgın: yani mesele erken yada geç yatmak değil drlar bir sürü test yapıp incelediler çok şükür bir sorun yok bazılarına az uyku yetiyormuş yinede okula gittiği için yoruluyor gelince de evde sürekli hareket halindeyiz yatmadan önce deli gibi hopluyoruz zıplıyoruz koşuyoruz veee artık 3 - 4 saatten fazla uyuyor çok şükür :halay:
3 oğlum var sabah kalkma saatimiz genel de 5-5.30 gibi artık oluruna bıraktık ne yapalım :)
Bişey soracağım çocuklarınıza kilo aldırmak için ne yapıyorsunuz yada bana tavsiyesi olabilecek var mı 1 ay sonra 5 yaş olacağız ve zar zor 15 kilo olduk :110:

Uyku meselesi baya zormuş. Muhtemelen o yüzden zayıftır. Kolaylıklar dilerim.
Nutricia forte multi fibre kullanmıştım kilo aldırıyor baya. Çilek kakao muz çeşitleri var. Dr yazıyor onu.
Onun dışında benimki hala blender ile yiyor bizim büyük sorun o ama şuan için blendera hersseyı koyabıldıgım için kilosu iyi hatta dr kılo almasın dedi ama biz de katı gıdaya gecerken muhtemelen bayaaa bi zayıflayacağız :/
Kilo için yağ oranını arttırın çorbalarına yemeklerine daha çok koyun. Tahin pekmez seviyorsa o tarz seyler de en azındsn gerekli enerjıyı verır.

Ceviz fındık yada sevdigi başka kalorili bir şeyler hiç yok mu? Bu arada yoğurt yerine süt içmesi çok kilo aldırıyor. Yoğurdun yağ emilimini engelleyici özelliği kanıtlanmış durumda o yüzden kilo alımını ciddi engelliyor. Süt aksine kilo aldırıyor cocukda da kendimde de denedim gördüm.
Bizim ki de hiç yemezdi ve pütürlü şeyler yediginde boğulcak gibi öğürürdü hep ( sanırım çene kasları da zayıftı belki de bu hormon eksikliğindendi zaten konuşması da geç oldu) katı gıdaya geçişte herseyı dogru yapmaya calıstım ısrarcı olmadım üstüne gitmedim hatta bi keresinde 7 saat aç bile bıraktım acıksın da şevkle yesin diye ama açlıktan ölse mama demezdi demedi de ben sonradan annelik içgüdülerime yenilerek yanlış oldugunu bile bile çareyi blenderda bulmuştum ama blendara alıştı bu sefer de hiç katı yemedi. Bizim en büyük sorun da bu eline meyve verdiğimde bile asla almaz denemez bile yemeyi. Şuan tedavinin ilk yılı oldugu için ben de müdahale etmiyorum çünku suan en hızlı uzayacagı devre. Ama seneye filan artık katı yesin diye çok uğrasmam gerekecek çok eskiden denemiştik 1 haftada 1 kilo vermişti aç gezmişti. Ne yapıcam bilmıyorum hiç. İştahsız çocuga yemek yedirme olayı insanı çıldırtacak cisten bir olay gercekten. Gecmişte saçımı başımı yolmuşlugum var. O yüzden sizi anlıyorum. Bir annenin en büyük içgüdüsü çocugunu beslemek ve büyüdüğünü görmek bizimkiler yemiyor yese de yaramıyordu :KK43: ben biraz da blender sayesinde erken farkettim bir sorun oldugunu çünku blender sayesinde iyi besleniyordu kilosu hep iyidi ama bi türlü uzamıyordu. Tam bir kabus. SiZin cocukta blender tarzı bi sorun yoksa zamanla alısacaktır. İştahı da zamanla artar. Her cocugun sonradan yemesi artıyor.Biz suan günü kurtarıyoruz zamanı gelince tımarhaneye gidicem buyuk ihtımalle :s çiğneme terapistlerine bile gittik ama parmak gıda vermek gibi klasik seyler söyledi. Sizin çocuk katı gıdaya tam olarak alıstıysa ve çiğneme konusunda bundan sonra bir sıkıntı yaşama ihtımaliniz yoksa arada sırada puding yaptım diip kandırın blenderda sağlıklı kalorili seyleri karıstırıp verin isterseniz ama dediğim gibi benim gibi kaş yapayım derken göz cıkarmayın bu sefer alısırsa katı gıda da yemez.
Bana da blender bırakma konusunda tavsıye verecek olan var mı? Açıklıyorum bir sürü dişin var ısırabılırsin çiğneyebilirsin vs diyorum ama tık yok. Hiç denemiyor bile. :KK43: Kızıp fırlatıyor.bu konu gözümde çok büyüyor şuan anlatırken bile bunaldım. Lütfen bir akıl verin bana.

Hiç bir ücret ödemiyoruz.Bunlar gerçekten pahalı ilaçlar ama özel yada devlet üniversite hastanelerinde testlerle büyüme hormonu eksikliği oldugu yada ihtiyac oldugu kanıtlanınca dr rapor yazdığı için devlet karşılıyor hepsini. En son euro artmadan önce bile bir kutusu 700 kusur tl idi ve bir kutu doza göre 10-15 gün gidiyor. Şuan 1 kutu 1000-1500 tl sanırım.

Testler de ücretsiz.
Cevabiniz icin tesekkür ederim peki bu testleri herhangi bir endokrin uzmanindadami ücretsiz yapiyorlar ya da nerede ücretsiz yaptirabilirim

Cevabiniz icin tesekkür ederim peki bu testleri herhangi bir endokrin uzmanindadami ücretsiz yapiyorlar ya da nerede ücretsiz yaptirabilirim
Heryerde ücretsiz.
Bizim testler özel üniversite hastanesinde yapıldı. Endokrin bölümü olan tam teşekküllü bir devlet hastanesi de yeterli olur ama önce çocuk hastalıkları doktoruna gideceksiniz çünkü endokrinden randevu alınamıyor. Çocuk dr u cocugun gelişimi yüzde 3 persentil ve altındaysa gerekli görüp çocuk endokrine sevkinizi yapacak. Endokrinci de bir süre takip edip gerekli görürse testleri yapacak. İnternette cinsıyete göre persentil tabloları var boy ve kilo için. Boy Persentili gercekten düşükse yani 3 ve altıysa dr lar dikkate alır yoksa testleri asla yapmıyorlar. Boyu ii ama kilosu kötuyse yıne yapmazlar testleri bazı dr lar yüzde 5-10 civarı ise takip ediyor persentil düşünce testi yapıyor.

Bizim testler özel üniversite hastanesinde yapıldı. Endokrin bölümü olan tam teşkilatlı bir devlet hastanesi de yeterli olur ama önce çocuk hastalıkları doktoruna gideceksiniz çünkü endokrinden randevu alınamıyor. Çocuk dr u cocugun gelişimi yüzde 3 persentil ve altındaysa gerekli görüp çocuk endokrine sevkinizi yapacak. Endokrinci de bir süre takip edip gerekli görürse testleri yapacak. İnternette cinsıyete göre persentil tabloları var boy ve kilo için. Boy Persentili gercekten düşükse yani 3 ve altıysa dr lar dikkate alır yoksa testleri asla yapmıyorlar. Boyu ii ama kilosu kötuyse yıne yapmazlar testleri
Ben direk endokrin uzmanindan gün aldim büyüme hormonu testi yaptirmak istiyorum dedim olur tamm gelin dedi sanirim muayenesi 300 tl ama testler bu fiyatin icindemi degilmi bilemiyorum o yüzden sordum heryerde ücretsizmidir acaba

Ben direk endokrin uzmanindan gün aldim büyüme hormonu testi yaptirmak istiyorum dedim olur tamm gelin dedi sanirim muayenesi 300 tl ama testler bu fiyatin icindemi degilmi bilemiyorum o yüzden sordum heryerde ücretsizmidir acaba
Özel muayenehanesi de olsa testler için bir hastaneye yönlendirecektir sanırım o kdr ayrıntısını bilemicem randevu aldıgınız yere sorun buraya sorana kdr :)
Biz de özel hastanedeki muayene ücretini ödedik testler ücretli olsa para alınırdı. Dr un gereklı gördugu cocuktan ücret alınmıyor sonucta. Ne test ne ilaca alınmıyor

Bi bilgi vermis olsalardi buraya sormazdim zaten
Tekrar arayıp sorun çünku ne test yapacagına göre de değişir bazen takip sırasında da ön testler yapılıyor onlarücretli olur ama o testlerin aslında pek bir şey ifade etmediği biliniyor. Mesela igf 1 testi aslında çok önemli bi test deil. Bir de testleri kendiniz için soruyorsanız yetişkinlerde nasıl bir uygulama var devlet yetiskinlerin testlerini de karşılıyor mu vs bu ayrıntıları bilemiyorum. Muhtemelen dr gercekten şüpelenecek bir done bulursa gercek uyarı testlerini yapar ve onlar ücretsiz olur ama dediğim diğer ön testler ve başka sorun var mı diye bakacagı testler ( örn tiroid vs) ücretli olur. Burada alacagınız cevaplar tahminden öteye gecemez bu konuda. Zsten şuan muayene etmeden dr bile bilemez ne test yapacagını. arastırma yada üni hastanelerinden randevu alın bence.

X