Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşlar doktoru emar isteyen oldu mu acaba?? bir yılın sonunda çekilmesi gerekiyor dendi üniversitede.. ancak bizim doktorumuz temiz çıkacağını düşünüyorum o yüzden gerek yok dedi ve istemedi
kafamız karıştı
Biz ilk senemizi bitirdik Temmuz sonunda üç aylık yaptırdığımız kan tahlillerinden ve bir de bu sefer kemik yaşı tahlili istedi başka bir şey gerek görmedi rapor için de her hangi bir sıkıntı çıkmadı yenisini çıkarttık ilaçlarımızı aldık zaten Dr gerek görürse yaptırır tahlil yoksa telaş yapmaya gerek yok bence çünkü zaten onlara güvenerek bu yola girdik :)
tedavimize üniversite devam ediyoruz ama prof. özel muayehanesine götürüyorum. emar için ilaç alması gerekecek yoksa yaşı küçük hareketsiz duramaz dedi doktorumuz. bizde ısrar etmedikSenelik kontrollerde istiyorlar canım. Bence cektirmekte fayda var herhangi bir sorun var mı yok mu ona bakarak tedaviye devam yada sonlandırma kararı veriliyor.
Eğer SGK dan yararlaniyorsaniz zaten bu tetkikler zorunlu diye biliyorum.
tedavimize üniversite devam ediyoruz ama prof. özel muayehanesine götürüyorum. emar için ilaç alması gerekecek yoksa yaşı küçük hareketsiz duramaz dedi doktorumuz. bizde ısrar etmedik
Merhaba biz de 3 yaş 9 aylık olan oğlumuz için 6 aydır kullanıyoruz. İlk 6 ay hızlı uzadı (toplam 10 cm) Benim size sormak istediğim şu ilk 6 ay ve ikinci 6 ay ne kadar uzadı çocuklarınız? Kayıt altına aldıysanız yazar mısınız? İkinci 6 ay uzama cok yavasladı mı? Kademeli mi yavaşlıyor? Persentili belli bir noktada sabitlenecek demişti dr ben de 6 ay dolunca strese girdim acaba yavaşladı mı yavaşlayacak mı diye paranoya oldu bende. Kademeli olarak mı yavaşlıyor yoksa birden yılda 5 cm e mi düşüyor onu cok merak ediyorum. İnsan bu tedaviye başlamısken bari işe yarasın hatta uzun boylu olsun istiyor hergün şişliyoruz sonuçta
Kaydediyorsanız ayrıntılı yazarsanız daha da iyi olur. 3 er aylık dönemlerde kaçar cm uzadı? İlk yıl ikinci yıl vs? Ben de hikayemizi ve tedavi şeklimizi daha ayrıntılı yazacağım.
3 er aylık dönemlerde 2 veya 3 cm uzaması yeterli diyor dr.lar. Eğer yetersiz kalıyorsa dozu arttırıyorlar. Biz yılda ortalama 7,5 cm uzamışız.
Teşekkür ederim. Benim asıl merak ettiğim şu ilk zamanlar çok hızlı ama uzaması ne zaman yavaşlayacak? Persentili yükselip bi noktada duracakmıs ama bunun bi zamanı var mı onu merak ettim. O yüzden de ilk 6 ay ve ikinci 6 ay uzama miktarlarını karşılaştırmak istedim. Mesela ilk 6 ay 10 cm uzadıysa ikinci 6 ay 7 cm e mi düşer 5 e mi düşer yoksa 2-3 cm e düşebilir mi? Kademeli azalır gibi geliyor bana ama bilmiyorum. Tedavi öncesindeki süreçte de çok yıprandığım için şuan çok sabırsızım hemen uzasın istiyorum. Sabrım hiç kalmadı. Ve hergün iğne yaptıgımız için bir işe yarasın istiyorum. Kayıt altına alan varsa bekliyorum.
Bizim uzamalar yaz aylarında daha fazla oldu. Yüzmenin bayaa faydasını gördük. Birde uyku saati çok önemli mesela sınav zamanları geç yatmak zorunda olduğu dönemlerde uzama daha yavaştı.
Dediğiniz gibi ilk zamanlarla son dönemler arasında bir fark yaşamadık yani.
Bizim de hikayemizi tedavi sürecimizi ve nacizane tavsiyelerimi ayrıntılı yazayım. Oğlum 4100 gr ve 40+2 de doğmasına rağmen 48 cm di. Ben daha o zamandan bir şüphe duymuştum. Çünkü Baba boyu 183 anne boyu 163. ( baba tarafında herkes uzun hatta bazı kız kuzenler uzun boyluluktan evde kalmıs durumda benim tarafımda ise herkes kısa ben babam kadarım 163 o yüzden doğum boyunu duyunca üzüldüm bizim tarafa mı çekti diye ama ben bile 52 cm doğmuşum o yüzden işkillendim de neyse) Ne yaptıysam çocuk uzamıyordu. Çok endokrinci gezdik. Testleri yapmak istemiyorlardı. Sonunda cocuk yüzde 2 persentile düşünce son dr umuz ikna oldu 2 adet (klonidin ve l-dopa) büyüme hormonu testi de olumsuz çıktı vucudu çok çok az üretiyormus. MR çekildi tümör ve travma açısından temiz çıktı. Ama doğuşsal olan ekto nöro hipofiz çıktı genelde büyüme hormonu eksikliği olan çocukların böyle oluyormus. 3 yaş 3 aylıkken norditropin kullanmaya başladık. 6 ayda 10 cm uzamış durumda. (İlk 3 ayda 5-5,5 cm ve ikinci 3 ayda da aynı şekilde 5-5,5 cm) İğneyi 20:30 da dolaptan çıkarıp 21:00 de vurur vurmaz yatağa geçip uyuyoruz dr iğneden hemen sonra uyumalı dedi. Genelde dikkat ettik saatlere ve ben bebekliğinden beri odasını zifiri karanlık yapıyordum ona da devam ettim ışık hiç geçirmeyen perdesi var. Eve trambolini çok önceden almıstım kısa diye. Zıplamak boy uzatıyor. Ona cıkıp zıplatıyorum ama pek sevmıyor Bir de d vitamini sentezlememizi sağlayan saatlere dikkat ediyorum ki bu saatler mart eylül arası öğle saatleri :) yıllarca kanser olmayın 11-16 arası güneşlenmeyin denildi bize ama d vit sentemeyebilmemiz için öğle saatlerinde 20 dk güneşlenmek gerekiyor. Şuan kış aylarına yaklaştıgımız için artık öğle saatleri de işe yaramıyor bu da aklınızda olsun. Şuan 6 ay doldu diye oğlumun uzaması yavaşlayacak diye endişe ediyorum.
Hanimlar bu büyüme hormonu testleri ve büyüme hormonu tedavisi kac para acaba
Merhabalar oglunuzun boyu ne kadar??Bu arada beslenme ile ilgili olarak da sabah ikindi ve akşam 1 er bardak süt içiriyorum. (Bir defada 1 bardaktan fazla içemiyor, içse daha çok veririm çünkü demir eksikliği yok olsa da damla verirdim) Yumurta en kaliteli besin olduğundan ve alerjisi olmadığından günde en az bir bazen 2-3 tane yediriyorum. (Akşam yemeğinde et yoksa bir yumurta veriyorum o şekilde günde 2-3 yemiş oluyor) kahvaltıda peynir tahin veriyorum tahinde çok kalsiyum var. Kreşden rica ettim her öğlen bir kase yoğurt yiyor. Protein ve kalsiyum agırlıklı besliyorum. SebZe ve yağı kendim de çok sevmediğimden çocuga da bebekliğinden beri az verdim o konuda eksiğim var ama hızlı büyüme döneminde en önemli şeyler bence protein ve kalsiyum. Bunlara ağırlık veriyorum. Yüzme öğrensin diye yüzme hocalarına cok sordum 4-5 yasından önce olmaz paranıza yazık dediler aralık ayında 4 olacagından bu ilk bahar yada yazın yüzmeye de başlatacağım. Basket içinse zaten çok erken. Dediğim gibi trambolin aldım arada zıplıyor. Basketciler yukarı doğru gerildikleri için değil zıplayıp bacak eklemlerine baskı uyguladıkları için uzun oluyorlarmıs. Beslenme yada diğer konularda sizlerin dikkat ettiği başka şeyler var mı?
Merhabalar oglunuzun boyu ne kadar??
Yasi tam kac 4yas yazmisiniz ama tam 4yasmi ?
Tez vakit boyi uzar insallah