• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

merhaba,
sanırım aynı profesör e gidiyoruz bize de aynı şeyleri söyledi ve bende yan etki olarak sizin düşündüklerinizi düşünüyorum Bursa da ya da başka yerde hiç bir topluluk yok bu konu hakkında tek bir kişiden bilgi alıyoruz oda zaten kullanmamızı isteyen biri aslında sizinle görüşmek isterim size özelden nasıl ulaşabilirim kullanan hiç kimse yok etrafımda kişilere ulaşamıyoruz bu konuda bilgi sahibi olamıyoruz kafam vicdanım rahat değil hemde hiç :KK43: ne kadar yan etki yok dese de bence mutlaka vardır karaciğerden atılamadığını okudum bir internet sayfasında ama net bilemiyoruz maalesef ilaçın prospektüsünde o kadar çok yan etki yazıyor ki hiç kullanmasak yeri :KK43:

Bu ilacın normal büyüme hormonundan bir farkı yok arkadaşlar.

Her çocuğun yaşı, boyu, kilosu ve vücudunun ihtiyacına göre doz ayarlaması yapılıyor. 3 aylık kontrol ve 6 ayda bir kan değerlerine bakılma nedeni de bu.

Endişe etmekte tabii ki haklısınız fakat troid hastalığında nasıl üretilemeyen hormonun yerine ilaç kullanıyorsunuz ve bu vücudunuza gerekli hormonu takviye edip dengeliyor aynen öyle.

Biz 15 yaşına kadar kullandık ve kızım şu an düzenli regl yaşıyor. Ve ben biliyorum ki bu tedavi olmasaydı hem ruhsal hem fiziki bir çok problemle boğuşuyor olacaktık.

Bu ilacın normal büyüme hormonundan bir farkı yok arkadaşlar.

Her çocuğun yaşı, boyu, kilosu ve vücudunun ihtiyacına göre doz ayarlaması yapılıyor. 3 aylık kontrol ve 6 ayda bir kan değerlerine bakılma nedeni de bu.

Endişe etmekte tabii ki haklısınız fakat troid hastalığında nasıl üretilemeyen hormonun yerine ilaç kullanıyorsunuz ve bu vücudunuza gerekli hormonu takviye edip dengeliyor aynen öyle.

Biz 15 yaşına kadar kullandık ve kızım şu an düzenli regl yaşıyor. Ve ben biliyorum ki bu tedavi olmasaydı hem ruhsal hem fiziki bir çok problemle boğuşuyor olacaktık.
merhaba,
cevap için teşekkür ederim kaç yıl kullandınız toplam? şuan kaç yaşında ? ve olması gereken anne baba boy ortalamasını geçti mi ? yoksa zaten uzaması gerektiği kadar mı uzadı ? anladığım kadarıyla siz bu ilaçtan memnun kalmışsınız herhangi bir yan etkide olmamış sanırım inşallah da olmaz hepimizin çocukları çok kıymetli ve çok değerli, onlar bizim geleceğimiz ..

merhaba,
cevap için teşekkür ederim kaç yıl kullandınız toplam? şuan kaç yaşında ? ve olması gereken anne baba boy ortalamasını geçti mi ? yoksa zaten uzaması gerektiği kadar mı uzadı ? anladığım kadarıyla siz bu ilaçtan memnun kalmışsınız herhangi bir yan etkide olmamış sanırım inşallah da olmaz hepimizin çocukları çok kıymetli ve çok değerli, onlar bizim geleceğimiz ..

3. sayfadan itibaren yaşadığımız süreci anlatmıştım canım. Butterfly eski nickim istersen bir göz atabilirsin.

Kızım Temmuz da 16 yaşına girecek ve yaklaşık 6 sene kullandık ilacı. 116cm le başladık geçen ay 155cm di. Dr. Anneyi geçer babayı geçemez dedi ben de kısa boyluyum zaten :)

3. sayfadan itibaren yaşadığımız süreci anlatmıştım canım. Butterfly eski nickim istersen bir göz atabilirsin.

Kızım Temmuz da 16 yaşına girecek ve yaklaşık 6 sene kullandık ilacı. 116cm le başladık geçen ay 155cm di. Dr. Anneyi geçer babayı geçemez dedi ben de kısa boyluyum zaten :)

Maşallah canım ne güzel sonuç ben doktora sorduğumda anne baba boy ortalamasına göre 1,67 cm olacak bunu geçemez dedi bu ilaça başlayınca 1,80 cm 1,90 cm beklemeyin dedi bende zaten ilaç kullanmasak da bu 1,67 cm de olacak ise kullanmayalım dedim ama kullanmanız lazım yine de tercih sizin dedi yani bu konu göreceli geldi ilaç kullanarak sadece yaşıtlarına yetişmesi sağlanıyor ama sonuç olarak olması gereken kadar zaten uzayacak ilaça başladım ama işte bu soru işaretleri hala kafam da :( bizde eşimle çok uzun değiliz 1,60 cm ben 1,66 cm eşim

Maşallah canım ne güzel sonuç ben doktora sorduğumda anne baba boy ortalamasına göre 1,67 cm olacak bunu geçemez dedi bu ilaça başlayınca 1,80 cm 1,90 cm beklemeyin dedi bende zaten ilaç kullanmasak da bu 1,67 cm de olacak ise kullanmayalım dedim ama kullanmanız lazım yine de tercih sizin dedi yani bu konu göreceli geldi ilaç kullanarak sadece yaşıtlarına yetişmesi sağlanıyor ama sonuç olarak olması gereken kadar zaten uzayacak ilaça başladım ama işte bu soru işaretleri hala kafam da :KK43: bizde eşimle çok uzun değiliz 1,60 cm ben 1,66 cm eşim

Bence çok iyi bir karar vermişsiniz hiç endişe etmeyin. Dediğim gibi sadece olmayan kadarını yerine koyuyorsunuz ilaçla hepsi bu.

Firmayla konustuk.Yeni ilaçlar geldi tekrar egitim aldık bakalım bundan sonra olmaz insallah
Merhaba bu ay bizde de ilaçlar erken bitti hangi ilacı kullaniyordunuz hangisine geçtiniz bizde 5 gün açık kaldı firmayla da görüştük doktorla da görüştük neden erken bittiği konusunda kimse fikir sahibi değil özel aldık bu aylık ama bundan sonraki aylar napacaz bilmiyorum

Merhaba bu ay bizde de ilaçlar erken bitti hangi ilacı kullaniyordunuz hangisine geçtiniz bizde 5 gün açık kaldı firmayla da görüştük doktorla da görüştük neden erken bittiği konusunda kimse fikir sahibi değil özel aldık bu aylık ama bundan sonraki aylar napacaz bilmiyorum

merhaba, biz genetropin 12 kullanıyoruz böyle erken bitme yada fazla kalma sorunu yaşamadım çünkü bir ajanda defter yaptım günlük doz tarih ve iğne yapılan bölgeyi yazıyorum ilaçın oranında yanlışlık olmasın diye unutmamak için örneğin 1,80 yapıyorum iğneli kalemin birinde 1,20 kaldı onu yapıp yeni iğneden 0,60 ekliyorum ama bu bazen tam tersi de oluyor hepsini yazıp bir sıkıntı olursa nereden olduğunu bulmak kolay olsun diye başka çare yok :( geçmiş olsun umarım kısa zamanda şifa olur ve bırakırız :(

merhaba, biz genetropin 12 kullanıyoruz böyle erken bitme yada fazla kalma sorunu yaşamadım çünkü bir ajanda defter yaptım günlük doz tarih ve iğne yapılan bölgeyi yazıyorum ilaçın oranında yanlışlık olmasın diye unutmamak için örneğin 1,80 yapıyorum iğneli kalemin birinde 1,20 kaldı onu yapıp yeni iğneden 0,60 ekliyorum ama bu bazen tam tersi de oluyor hepsini yazıp bir sıkıntı olursa nereden olduğunu bulmak kolay olsun diye başka çare yok :KK43: geçmiş olsun umarım kısa zamanda şifa olur ve bırakırız :KK43:
Bizimki cihazda eaposy diye bı cihaz yapiyo dozunu o ayarlıyor rapor dozunu arttırdılar bakalım bundan sonra ne olacak rapor iki gün erken çıkacakmış

arkadaşlar kızımın doktor kontrolü vardı. şu an 6 yaşında ve bir buçuk yıldır biz genetropin kullanıyoruz.Boy uzamasında yaşa bağlı alt sınırı yakalamışız ve yaz dönemi ısrarımız üzerine bir ay ilaca ara verme kararı aldık.Ben ve eşim çalışıyoruz kreşler kapandı ve kızıma babaannesi bir ay şehir dışında bakacak hem tatil olacak. Doktor ilaç arası bir ayı geçmesin dedi. ara verenler olduysa tedavinin aksadı mı?daha sonradan iğneyi kabullenme sıkıntı oluyor mu?bir yıl sonunda emar çekiliyormuş fakat doktorumuz emara gerek yok dedi. 96 cm ile tedaviye başladık şu anda 107 cm oldu boyu ,ilacın dozunu arttırdı. 0.7 yapıyoruz. sizlerin doktorları emar çekti mi acaba??
biz bursa uludağ üniversitesi prof. ömer tarım kontrolündeyiz. Tahliller vb. şeyler fakültede yapılıyor ama ben dışarıdan özel muayehanesine götürüyorum. fakülteye danışmak gerekir mi emar için kararsız kaldım. Önemli bir konu sonuçta:(

Merhaba bu ay bizde de ilaçlar erken bitti hangi ilacı kullaniyordunuz hangisine geçtiniz bizde 5 gün açık kaldı firmayla da görüştük doktorla da görüştük neden erken bittiği konus

ğil özel aldık bu aylık ama bundan sonraki aylar napacaz bilmiyorum
Bizim de ilaclarimiz erken bitiyodu. Firmayla konustuk doktorla konustuk tekrar egitim bile aldik ama firma kesinle böyle bi sey olamayacıgını söylüyodu. Nitekim de öyleydi. Oglum igne olmak istemedigi icin igne takıp ilacları bitiriyomus. Oglumla konustum bidaha tekrarlamadı. Siz de cocugunuzla konusabilirsiniz.

Merhaba. Biz tedaviye yeni başlayacağız. O yüzden size birkaç sorum var. Birincisi ne kadar sürede kaç cm artış oluyor? İkincisi 14 yaşında bir kişiye de etki eder mi? Üçüncüsü İstanbul'da önerebileceğiniz bir doktor var mı? Dördüncüsü fiyat aralığı nedir bilgi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bizim de ilaclarimiz erken bitiyodu. Firmayla konustuk doktorla konustuk tekrar egitim bile aldik ama firma kesinle böyle bi sey olamayacıgını söylüyodu. Nitekim de öyleydi. Oglum igne olmak istemedigi icin igne takıp ilacları bitiriyomus. Oglumla konustum bidaha tekrarlamadı. Siz de cocugunuzla konusabilirsiniz.
Merhaba. Biz tedaviye yeni başlayacağız. O yüzden size birkaç sorum var. Birincisi ne kadar sürede kaç cm artış oluyor? İkincisi 14 yaşında bir kişiye de etki eder mi? Üçüncüsü İstanbul'da önerebileceğiniz bir doktor var mı? Dördüncüsü fiyat aralığı nedir bilgi almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

1-) Yaş ve büyüme hızı oranına göre uzama değişir. Yani tedavi kişiye özeldir, ilaç dozu da buna göre ayarlanır. Benim kızım 3 ayda 3-4 cm uzadı örneğin..

2-) 14 yaş tedaviye başlamak için biraz geç. Kemik uçları kapandıysa büyüme gerçekleşmez.

3-) Eğitim araştırma hastanelerinde endokrin bölümüne gitmelisin. Ümraniye eğitim araştırmada Heves Kırmızıbekmez i tavsiye ederim. Fakat endokrin bölümünden randevu almak için öncelikle çocuk doktoruna muayene olup kayıt açtırmalısın.

4-) SGK tüm tedaviyi ödüyor.

Aslında çocukta boy sorunu yok. 14 yaşında 158 cm ama yaşıtlarına göre kısa olduğu ve 2 yıldır hiç boy atmadığı için yaptırmak istiyoruz. Bu durumda tedavi ücreti karşılanmaz diye düşünüyorum. O yüzden özel bir hastaneye gitmeyi düşünüyoruz. Bu durumda fiyat ne olur bir bilginiz var mı?

Aslında çocukta boy sorunu yok. 14 yaşında 158 cm ama yaşıtlarına göre kısa olduğu ve 2 yıldır hiç boy atmadığı için yaptırmak istiyoruz. Bu durumda tedavi ücreti karşılanmaz diye düşünüyorum. O yüzden özel bir hastaneye gitmeyi düşünüyoruz. Bu durumda fiyat ne olur bir bilginiz var mı?
Bir de bildiğim kadarıyla normal durumda kemik 17 -18 yaşlarında kapanıyor. 14 yaş bu durum için biraz erken değil mi?

Bir de bildiğim kadarıyla normal durumda kemik 17 -18 yaşlarında kapanıyor. 14 yaş bu durum için biraz erken değil mi?

Benim kızımın tedavisi 15 yaşında sona erdi. Kemik uçları kapandıktan sonra uzama yalnızca beden kısmında yada uzuvlarda gerçekleştiği için çok sağlıksız.

Öncelikle el-bilek grafisi çekilmeli. Fiyattan çok sağlıkla ilgili endişeleriniz olmalı diye düşünüyorum.

Her çocukta farklı olabiliyor yaş aralığı Dr genelde irsi olduğunu ve kızlarda daha erken olduğunu söylüyor ergenlik dönemine paralel olabiliyor malum diğer husussa biz mecburen bu tedaviyi uyguluyoruz ama açıkçası yan etkileri beni hep tedirgin ediyor her kontrol zamanı stres oluyorum acaba bişey çıkacak mı diye bunları da düşünüp ona göre karar vermelisiniz çocuğunuz anlayıp kendi hayatı ile ilgili karar verebilecek bir yaşta bence onun fikrini de alın her türlü olumlu olumsuz olabilecek durumları anlatın

Her çocukta farklı olabiliyor yaş aralığı Dr genelde irsi olduğunu ve kızlarda daha erken olduğunu söylüyor ergenlik dönemine paralel olabiliyor malum diğer husussa biz mecburen bu tedaviyi uyguluyoruz ama açıkçası yan etkileri beni hep tedirgin ediyor her kontrol zamanı stres oluyorum acaba bişey çıkacak mı diye bunları da düşünüp ona göre karar vermelisiniz çocuğunuz anlayıp kendi hayatı ile ilgili karar verebilecek bir yaşta bence onun fikrini de alın her türlü olumlu olumsuz olabilecek durumları anlatın
Evet, ikimiz de olumlu bakıyoruz. Çünkü 4 sene önce erken ergenlik konusunda gittiğimizde doktorun yanlış yönlendirmeleri yüzünden ilaçları kullanmadık ve o yüzden boyu olması gerekenden kısa kaldı maalesef

Benim oğlum daha küçük 4 buçuk yaşında kendi yapamaz cihaz biraz karışık ona göre ayrıca cihaz kayıt ediyor hangi tarihte hangi saatte hangi dozda yaptigini gunluk bir defa olması gereken dozda almis kartuşlarda yarım günlük ilaç kalıyor cihaz bunu tam doz görmediği için yapmıyor rapor iki yarım dozu bir gün kabul ediyo inşallah artık bu sorun olmaz raporda biraz değişiklik yaptılar bakalım

Back