- 16 Kasım 2016
- 5.878
- 9.602
- 198
merhaba,
sanırım aynı profesör e gidiyoruz bize de aynı şeyleri söyledi ve bende yan etki olarak sizin düşündüklerinizi düşünüyorum Bursa da ya da başka yerde hiç bir topluluk yok bu konu hakkında tek bir kişiden bilgi alıyoruz oda zaten kullanmamızı isteyen biri aslında sizinle görüşmek isterim size özelden nasıl ulaşabilirim kullanan hiç kimse yok etrafımda kişilere ulaşamıyoruz bu konuda bilgi sahibi olamıyoruz kafam vicdanım rahat değil hemde hiçne kadar yan etki yok dese de bence mutlaka vardır karaciğerden atılamadığını okudum bir internet sayfasında ama net bilemiyoruz maalesef ilaçın prospektüsünde o kadar çok yan etki yazıyor ki hiç kullanmasak yeri
![]()
Bu ilacın normal büyüme hormonundan bir farkı yok arkadaşlar.
Her çocuğun yaşı, boyu, kilosu ve vücudunun ihtiyacına göre doz ayarlaması yapılıyor. 3 aylık kontrol ve 6 ayda bir kan değerlerine bakılma nedeni de bu.
Endişe etmekte tabii ki haklısınız fakat troid hastalığında nasıl üretilemeyen hormonun yerine ilaç kullanıyorsunuz ve bu vücudunuza gerekli hormonu takviye edip dengeliyor aynen öyle.
Biz 15 yaşına kadar kullandık ve kızım şu an düzenli regl yaşıyor. Ve ben biliyorum ki bu tedavi olmasaydı hem ruhsal hem fiziki bir çok problemle boğuşuyor olacaktık.