- 20 Haziran 2017
- 1.117
- 4.239
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
var ya simdi benzer birsey yazicaktimBen de "özel okula göndereceğim" diyen ebeveynlere kusulan öfkeyi anlamıyorum?
Evladının daha iyi imkanlarla, daha güvenli bir ortamda eğitim görme isteğinden size ne?
Zaten konu içeriği özel mi? devlet mi? değil!
Okul hakkında bilgi alma isteği.
Çünkü devletde rahat olacakÖzel okullarda kimler çalışıyor genelde?? Kpss den yeterli puanı alamayan öğretmen adayları. Yeterli puanı alsa koşa koşa o beğenmediğiniz devlet okullarında koşacak olanlar.
var ya simdi benzer birsey yazicaktim
yahu kime ne onu anlayamadim
bu nasil bir nefrettir ? kime ne benim cocugumu nereye gonderdigimden
aynisini dusundum yazik gercektenBunun altında kıskançlık yatıyor. Ben başka bir şeye bağlayamıyorum maalesef.
+1000ben anlatiyim size ozel okul merakimi , devlette mutlaka iyi ogretmen vardir ama iyi oldugu icin upuzun bir kayit kuyrugu fa vardir , hafi cocugunuzu kaydettirdiniz en az 40 kisilik sinifta okuyacak cocugunuz , sabahci yada oglenci olunca calisan anne icin ekstradan yarim gun cocuga bakici ayarlamak gerrkecek
ozel okulda haftada 16 saat ingilizce ogrenecek , ayrica bazi okullarda ikinci yabanci.dil de var , her hafta satranc , kodlama gibi dersler alacak , her hafta beden dersi haricinde bir saat ekstra bir spor dersi olacak ( futbol , tenis , basketbol gibi )
cok fazla sosyal etkinligi olacak , muzik dersinde mutlaka bir enstruman calmayi ogrenecek ( gitar , keman , piyano vs )
daha az kisilik siniflarda okuyacak dogal olarak ogretmenlerinden daha fazla ilgi gorecek
bunlarin hepsi benim ozel okula gonderne nedenimdir
univ. konusuna gelince zatrn cocukta o azim varsa ozelde de devlette de basarili olur
Aslında algı tam tersi halk arasında.Çünkü devletde rahat olacak
Özelde efor sarfediyor tabi istemez
oyle ozel okul var mi bilmiyorumAslında algı tam tersi halk arasında.
Bastıracaklar parayı alacaklar notu...
oyle ozel okul var mi bilmiyorum
bizim okul acaip disiplinli mesela
benim oglan bazen bunalinca anne biliyo musun devlet okulunda hayat cok kolaymis diyor
ilkokulda bile acaip sıkıyorlar cocuklari , bana bile bazen frnalik geliyor
gecen bi sinavdan 85 almisti , mudur yardimcisiyla konisuyodum ona soyledim himm fena diil daha xok calismali dedi
belki benim yasadigim yer boyledir bilemiyorum ama burda kimse parayla okul gecemiyor ve ogretmenler essek gibi calisiyor ne geceleri var ne gunduzleri
Öyle canım tamamen katılıyorum. Dışardan o gözle bakıyorlar onu demeye çalıştım.oyle ozel okul var mi bilmiyorum
bizim okul acaip disiplinli mesela
benim oglan bazen bunalinca anne biliyo musun devlet okulunda hayat cok kolaymis diyor
ilkokulda bile acaip sıkıyorlar cocuklari , bana bile bazen frnalik geliyor
gecen bi sinavdan 85 almisti , mudur yardimcisiyla konisuyodum ona soyledim himm fena diil daha xok calismali dedi
belki benim yasadigim yer boyledir bilemiyorum ama burda kimse parayla okul gecemiyor ve ogretmenler essek gibi calisiyor ne geceleri var ne gunduzleri
kesinlikle katiliyorum sanaaynen katılıyorum.. benim oğlum 6. sınıfta özel okulda okuyor ve Türkçe den 85 aldı diye öğretmeni "okul ortalamasının altında ama gelecek sınavda kurtarır" dedi.. ben devlet okulu mezunuyum, fen öğretmenime "tüp bebek nedir" dedim diye konu dışı soru diye zayıf vermişti bana :) bizim ülkede "bilmiyorum" en zor söylenen kelime malum, hıncını benden almıştı..
bu arada özel okulda yüklenildiği konusuna katılmıyorum.. devir teknoloji devri, evet yeri gelecek yüklenilecek de.. oğlum yazılım dersi alıyor okuldan ve geçen hafta kendi küçük oyununu yazdı.. eğer geri kalırsak bir ömür başkalarının yaptığı 5 liralık ürüne 50000 lira vermeye devam ederiz.. sonuna kadar kaliteli özel okulları destekliyorum...
her cocugun gelisimi farkli , o yuzden ben hic takilmamistim ne zaman okuyup yazdigina ve dedigin gibi ozelde tonla ders var , ilk sene zor oluyor cocuklarin adaptasyonu acisindanÖyle canım tamamen katılıyorum. Dışardan o gözle bakıyorlar onu demeye çalıştım.
Benimki 1.sınıf daha, kuzeni devlet okulu 1.sınıf.
Yeğenim çatır çatır okurken bizimki okuyamıyordu mantığını çözememişti ilk zamanlar.
Bi düşündüm onlar sadece okuma yazma öğreniyor bizimki 12 saat İngilizce+ 2 ayda bir proje sunumu + diğer ekstra dersler.
Bilgi çok fazla naparsan yap yetişilmiyor hızına maalesef. Ayarını tutturabilmek lazım.
Evet aynen öyle.her cocugun gelisimi farkli , o yuzden ben hic takilmamistim ne zaman okuyup yazdigina ve dedigin gibi ozelde tonla ders var , ilk sene zor oluyor cocuklarin adaptasyonu acisindan
ahhaa kiyamam yaEvet aynen öyle.
Ondan 1hafta sonra çözdü mantığı çok şükür sinir harplerinden kurtulduk
Bizde de ilk anneyi okuduğunda birbirimize sarılıp ağladıkahhaa kiyamam ya
benimki de arabayla giderken bi anda yoldaki magazalarin tabelalarini okumaya baslamisti
nerdeyse kaza yapacaktim heyecandan
Özelde istekler bitmez devlet öylemi rahat ohh akşam saatin belli özelde haftasonu veli toplantıları var mesela ben iyi öğrensin isterim çocuğumdan geri dönüşü almam önemli öğretmen uğraşmalı emek sarfetmeli bunu görneliyimAslında algı tam tersi halk arasında.
Bastıracaklar parayı alacaklar notu...
catlakBizde de ilk anneyi okuduğunda birbirimize sarılıp ağladık
Hımm pardon ben veli açısından diyorsun sandımÖzelde istekler bitmez devlet öylemi rahat ohh akşam saatin belli özelde haftasonu veli toplantıları var mesela ben iyi öğrensin isterim çocuğumdan geri dönüşü almam önemli öğretmen uğraşmalı emek sarfetmeli bunu görneliyim
Devlet rahat adamın umurundamı ben anlatırım çıkarım bitti