Çocuğu Boğaziçi Bilim Kolejine Giden var mı?

ahhaa deli
tabi ki senin cocuklarin dogustan zarifdir bebem
sozlesme senesini kiskandim :deli:
Diğer bi seçenekte çocuk okadar kuduruk ki hiç birşey işe yaramıyor :KK70:

Valla özellikle sorup soruşturduk ama inşallah kandırmamışlardır bizi. Öğretmenimiz gerçekten çok iyi sağolsun o giderse bizde peşinden gidebiliriz

seker sana yuzde yuz katilmakla beraber ozel okulda okul yonetimi de cok onemli cunku o ogretmeni sinir krizine sokup kacirabiliyorlar okuldan
yada sinif ogretmeni muhtesem ama 16 saat ingilizce dersi veren ogretmrn korkuncsa ve yonetim de buna cozum yolu bulmaya yanasmiyorsa yine buyuk sorun
birebir yasadim ve kotu gunler gecirdi oglum , en sonunda okulun kacirdigi ogretmenimizin pesinden giderek huzuru bulduk

evet doğru okul yönetimide önemli tabi. biz okulla sorun yaşamadığımızdan ortaokulda küçük için direk öğretmen olayına girmiştik:)

Nedir bu özel okul özel hastane merakınız hiç anlamıyorum devletin o kadar kaliteli ogretmenleri Dr leri var ki...

Yengem kuzenimI hep özel okulda okuttu lise çağı olsun uni zamanı olsun ama sonuc hep husran... Ablam devlet okulunda hemde bi Köy okulu şu anda Çapa tip Fakültesi 4 sınıf öğrencisi...

Devletin imkanları o kadar da vahim değil
Bazi semtlerde insanlar devlete gonderemiyor cocugunu ogretmen iyi olabilir ama arkadaslari olacak cocuklarida secmek istiyor insan.

Devlet hastanesi doktorlari benim gozumde en iyi doktorlar ama ben hijyenik bir ortam uzun muayene suresi hemsireden ilgi hastaneden hizmet istiyorum.
Sira beklerken oturmak dakikasinda iceriye girmek yada ameliyat oldugumda temiz odada tek kalmak istiyorum.
Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama hic istanbulda devlet hastanesine gittiniz mi.

Gidip okulla görüşün ve sınıfları gezin. Sınıfların kaç kişilik olduğu, çocuğa sunulan imkanlar ve yemekhanesi hakkında bilgi almayı unutmayın. Çocuğunuzla nasıl ilgilenecekler, sizi bilgilendirecekler mi, dersler konusunda çocuğa özel yardımcı olabilecekler mi bunlar önemli şeyler.

Biz devlet okulunda okuduk ne varmış özel okulda diye düşünenlerdendim ben de. Ama bu düşünce geride kaldı. Devlet okulunu nasıl savunalım bizzat devlet özel okul masrafının bir kısmını karşılarken.

Lise için özel okul düşünülmeyebilir belki. Ama bence özellikle ilkokul için gerçekten çok iyi oluyor özel okul. Devlet okulunda birinci sınıfta benim sınıfım 60 kişilikti. Sonraki sene 40'a düştü diye çok sevinmiştik. Öğretmen kimseye yetemezdi çünkü çok kalabalıktık. Bu şekilde okuyup okulu bitirdim. Şimdi özel okulları gezince gözüm gönlüm açılıyor. İmkanınız varsa güzel bir özel okula yollayın çocuklarınızı.

Devlet okulundan çıkan pek çok başarılı insan var tabii ki. Ama bu insanlar okul sayesinde değil kendi çabalarıyla başarılı olurlar.

Ben de devlet hastanelerini özele tercih ediyorum genelde. Bulunduğum şehirde çok güzel bir devlet hastanesi yapıldı. Çok memnunum o konuda. Ancak eğitim konusunda devlet çok sıkıntılı maalesef.

Benim kizim da seneye ilkokula baslayacak okul arastirmasindayim.
Bahsettiginiz okulun adını duydum ama evime ters oldugu icin cok arastirmadim.
Ozel okullarda sosyal olanaklari, egitim felsefelerini, ogretmen devamliligini iyi arastirmak gerek. Komsularimin çoğunun tercih ettigi meshur kolejde 4. Sinifa kadar 6 ogretmen degistiren sinif biliyorum ve bu beni korkutuyor mesela.
Gonul isterdi ki kucuk prens, utopya, ielev gibi daha butik okullari seceyim ama onlarin da yilligi yaklasik 50 bin tl karsilamam imkansiz.
Konuyu takipteyim, umraniye-esensehir-cekmekoy civarinda ozel okullara bakıyorum ben de.

Nedir bu özel okul özel hastane merakınız hiç anlamıyorum devletin o kadar kaliteli ogretmenleri Dr leri var ki...

Yengem kuzenimI hep özel okulda okuttu lise çağı olsun uni zamanı olsun ama sonuc hep husran... Ablam devlet okulunda hemde bi Köy okulu şu anda Çapa tip Fakültesi 4 sınıf öğrencisi...

Devletin imkanları o kadar da vahim değil
Bende katılıyorum buna devlet okulumdan çok başarılı çocuklar çıkıyor.

ben anlatiyim size ozel okul merakimi , devlette mutlaka iyi ogretmen vardir ama iyi oldugu icin upuzun bir kayit kuyrugu fa vardir , hafi cocugunuzu kaydettirdiniz en az 40 kisilik sinifta okuyacak cocugunuz , sabahci yada oglenci olunca calisan anne icin ekstradan yarim gun cocuga bakici ayarlamak gerrkecek

ozel okulda haftada 16 saat ingilizce ogrenecek , ayrica bazi okullarda ikinci yabanci.dil de var , her hafta satranc , kodlama gibi dersler alacak , her hafta beden dersi haricinde bir saat ekstra bir spor dersi olacak ( futbol , tenis , basketbol gibi )
cok fazla sosyal etkinligi olacak , muzik dersinde mutlaka bir enstruman calmayi ogrenecek ( gitar , keman , piyano vs )

daha az kisilik siniflarda okuyacak dogal olarak ogretmenlerinden daha fazla ilgi gorecek

bunlarin hepsi benim ozel okula gonderne nedenimdir

univ. konusuna gelince zatrn cocukta o azim varsa ozelde de devlette de basarili olur
Ben yazacaktım, aynen siz yazmışsınız.
Mutlaka iyi doktor öğretmen vardır da denk gelmesi artık mucize.
Ben de devlet okulunda okudum, iyi bir meslek edindim ama o zamanlar eğitim daha iyiydi devlette. Artık imkan varsa özel okul diyorum.

Benim çocuğum okul çağına gelirse inşallah Galatasaray ilkokulunda kuraya katılmayı düşünüyorum. Eğer kurada çıkmazsak özel okul düşünürüm. Devlet okullarının hali maalesef belli.
Ben çocuğumun düşündüklerini özgürce ifade edip insan yerine konulmasını istiyorum.

ben anlatiyim size ozel okul merakimi , devlette mutlaka iyi ogretmen vardir ama iyi oldugu icin upuzun bir kayit kuyrugu fa vardir , hafi cocugunuzu kaydettirdiniz en az 40 kisilik sinifta okuyacak cocugunuz , sabahci yada oglenci olunca calisan anne icin ekstradan yarim gun cocuga bakici ayarlamak gerrkecek

ozel okulda haftada 16 saat ingilizce ogrenecek , ayrica bazi okullarda ikinci yabanci.dil de var , her hafta satranc , kodlama gibi dersler alacak , her hafta beden dersi haricinde bir saat ekstra bir spor dersi olacak ( futbol , tenis , basketbol gibi )
cok fazla sosyal etkinligi olacak , muzik dersinde mutlaka bir enstruman calmayi ogrenecek ( gitar , keman , piyano vs )

daha az kisilik siniflarda okuyacak dogal olarak ogretmenlerinden daha fazla ilgi gorecek

bunlarin hepsi benim ozel okula gonderne nedenimdir

univ. konusuna gelince zatrn cocukta o azim varsa ozelde de devlette de basarili olur

ben özel okul devlet okulu kıyasına girmeyeceğim zira siz kararınızı vermişsiniz ve bizim buna saygı göstermekten başka bir şey söyleme lüksümüz yok.
lakin şu yukarda yazdığınız özel okulun artıları bana proje çocuklar yetiştirildiği izlenimini veriyor.
özel okulun benim için tek artı yanı çocuğun okul sonrasında da nereye gideceği sorununu ortadan kaldırması olur. geri kalan çocuklara baskıdan başka bir şey gibi gelmiyor bana. manasız bir yarıştırma. o kadar parayı verdim elbet bunların karşılığını alacağım hırsı.
çocuklara üzülüyorum çoğunlukla.

Oğlum seneye ilk okula başlayacak ve ben şimdiden ilkokul seçme derdindeyim. yakınımızdaki ilkokulu beğenmediğim için özel okul düşünüyorum. Boğaziçi bilim kolejini tavsiye edenler oldu. Ama yeterli bilgi edinemedim. Sizlerin de fikrini almak istiyorum.

Özel okullarda kimler çalışıyor genelde?? Kpss den yeterli puanı alamayan öğretmen adayları. Yeterli puanı alsa koşa koşa o beğenmediğiniz devlet okullarında koşacak olanlar.

ben özel okul devlet okulu kıyasına girmeyeceğim zira siz kararınızı vermişsiniz ve bizim buna saygı göstermekten başka bir şey söyleme lüksümüz yok.
lakin şu yukarda yazdığınız özel okulun artıları bana proje çocuklar yetiştirildiği izlenimini veriyor.
özel okulun benim için tek artı yanı çocuğun okul sonrasında da nereye gideceği sorununu ortadan kaldırması olur. geri kalan çocuklara baskıdan başka bir şey gibi gelmiyor bana. manasız bir yarıştırma. o kadar parayı verdim elbet bunların karşılığını alacağım hırsı.
çocuklara üzülüyorum çoğunlukla.
yanlis alinti yaptiniz sanirim , ben zaten cocugumu ozel okula gonderiyim mi diye sormadim , yani bana yapacaginiz bir yorum bulunmuyor

Özel okullarda kimler çalışıyor genelde?? Kpss den yeterli puanı alamayan öğretmen adayları. Yeterli puanı alsa koşa koşa o beğenmediğiniz devlet okullarında koşacak olanlar.
Her okul için geçerli değil. Bin tane özel okul türedi zaten. Kurumsallaşmış okullar böyle değil.

Özel okulu destekleyenlerdenim.
Kızım 5.sınıftan itibaren özel okula gidiyor.
Teog sınavından aldığı puanla burs alarak devam ediyor.
Ortaokul kısmında kurumsallaşmış bir okula göndermiştim.Memnundum yalnız okula para verince okulu ve öğretmenleri de satın almış havasındaki veli ve çocukları yüzünden değiştirdim.
Akademik başarılarına bakın konu sahibi
Ayrıca kpss yi kazanamayan öğretmenlerin hepsi özelde çalışmıyor /çalışamıyor.
Özel okulun amacı akademik başarıdır.Kimse sokaktaki insana gel bizde öğretmenlik yap demez :KK66:

Ha birde kaç tane atanamayan öğretmen görüyoruz.
Kpss’den Atanacak kadar yüksek puan alabilmesi iyi öğretmen olmanın kıstası değildir.

Geçen gün haberde vardı. okul birincisi eğitimci 10 tane ineği varmış onlara bakıyormuş atanamadığı için.

Şimdi bu kızcağız gidip bir özel okulda çalışsa daha iyi değilmiydi?

ozel okulda genelde alaninda cok iyi ogretmenler calisiyor cunku ozel okullar devletten transfer ediyor ogretmenleri
tabi ki kurumsallasmis akademik basarisi yuksek okullardan bahsediyorum zira kalanlari benim icin okul sifatina girmiyor zaten

Genelleme yanlis bence de.Bulundugum sehirde meshur ogretmenler var her sene teklif edilen transfer ucretleriyle devlet okulu kapisindan bile gecmezler o derece.

Ki kpssden yeterli puan alamamalari yetersiz ya da kotu ogretmen olacaklari anlamina gelmez

X