Kafam karıştı yahu,veli toplantısında görüşücem onunlada.
Mesela ''2 lira borcu olan insan borcunu ödemeden ölmüş,alacaklısı hergün mezarına gidip onu sopayla dövmüş''
Bunu kul hakkı yemeyin diye anlatıyor ama çocuk korkmuş işte.
ama chess bir öğretmen var konuyu daha ayrıntılı ve derinlemesine işliyor, bir sürü kaynaktan faydalanıyor, bir öğretmen var üstün körü geçiyor ki ben bu yüzden okul değiştirdim, çocuk zaten zeki diye çalışmasına gerek olmadığını düşünüyor..ortaokulda öğretmen kontrolü ve seçimi de zor olduğuna göre Allaha ve çocuğun kapasitesine kaldık ..
hiç hoşlanmadım sizin öğretmendeneğitim fakültesi bitirien her öğretmen 9-10 yaşındaki çocuklara böyle şeyler anlatılmayacağını bilir herhalde
anladım canım o konuda haklısın ama meldamların öğretmen abartmış, felç yapan beyin tümörünün herhangi genel bi sınavda çıkacağını sanmam 4. sınıflar için. Ama dediğin gibi işlenen dersler çocuğun aklında daha çok kalır tabii doğru
Kafam karıştı yahu,veli toplantısında görüşücem onunlada.
Mesela ''2 lira borcu olan insan borcunu ödemeden ölmüş,alacaklısı hergün mezarına gidip onu sopayla dövmüş''
Bunu kul hakkı yemeyin diye anlatıyor ama çocuk korkmuş işte.
bu sene ne kadar çok misafir izleyicimiz oluyor ya, hayırdır inşallah, izlemeyin katılın arkadaşlar
kaynak kitaplar daha gelmedi, günleri boş geçiyor gibi hissediyorum, haftaya gelse bari
Kitaptan ödev vermiyormu öğretmen chess?
Bizimde gelmedi , fotokopi veriyor hergün.
Yanlız 2 haftadır Türkçe ve sosyal işlemiyorlar.
Yoğun bir şekilde fen, birazda matematik işliyor bizim öğretmen.
Hakkaten 14 tane ziyaretçi var
yanlız hanımlar fen benide kasacak
geçen ödevi vardı, el ve ayak "parmak" kemikleri ne tür kemiktir diye, al ve ayak "bilek" kemikleri kısa kemik onu biliyoruz o cepte
internetten aratayım dedim, yarısı uzun kemiktir tür tanımlarına göre demiş, yarısı içerisindeki yapı gereği o da kısa kemiktir demiş
oğlum kısa olduğunu idda etti, yarım saatlik tartışmadan sonra sorunu evrene bıraktık
veriyor canım ama yeterli değil sanki, kitabın ödev kısımları o kadar ince ki, fotokopi de yok
bugun anladım ki fen oğlumu bayağı kasacak, okulistiğe üye oldum bende, o derste bayağı yardımcı olacak gibi videolar falan.. bakalım
sanırım sizin öğretmende o yüzden fene yoğunlaştı, bu senenin en ciddi dersi fen anlaşılan
Kitaptan ödev vermiyormu öğretmen chess?
Bizimde gelmedi , fotokopi veriyor hergün.
Yanlız 2 haftadır Türkçe ve sosyal işlemiyorlar.
Yoğun bir şekilde fen, birazda matematik işliyor bizim öğretmen.
Hakkaten 14 tane ziyaretçi var
geçen ödevi vardı, el ve ayak "parmak" kemikleri ne tür kemiktir diye, al ve ayak "bilek" kemikleri kısa kemik onu biliyoruz o cepte
internetten aratayım dedim, yarısı uzun kemiktir tür tanımlarına göre demiş, yarısı içerisindeki yapı gereği o da kısa kemiktir demiş
oğlum kısa olduğunu idda etti, yarım saatlik tartışmadan sonra sorunu evrene bıraktık
bize fen dersinden hiç ödev gelmedi..matematikten sayfa veriyor. 2 gündür okulistikten fen çalışıyoruz, benim bile kafam karışıyor :) bu sene bomba ders fen, daha okulistikte diğer derslere bakmadım bile..okulda öğretmen kas için lif demetlerinden oluşur demiş, okulistikte de bir soruda kasın yapısı nasıl diye soruyor, bizimki tabi lif demetini arıyor..seçeneklerde lifli yapıdadır diyor..emin olmadan cevap veriyor, atmasyon gibi oluyor..çok iyi çalışıp bol soru çözmeleri gerek, soru şekillerine alışmak için.. chess biz de oğlumla ayak bileği için iddalaştık oynar kemik mi yarı oynar kemik mi, öğretmenine sor dedim ben de napıyım :)
biz de aynı durumdayız chess, direk ezberlemeleri gerek konuları , sonrada sor çözmeleri bunu anladım akşam..yaprak test bakıcam haftasonu..
chess sizin evrene bıraktığınız soruya ben de netten baktım şimdi, biz de aynı sorunsalla karşılaşabiliriz çünkü.google amca der ki, kemiğin boyu eninden uzunsa uzun kemik , tam tersiyse kısa kemikdir..
iyi yapıyorsunuz valla, diğer türlü insanın içine sinmiyor, bazen ben mi aceleci davranıyorum diyorum ama, ipin ucu kaçtımı da yakalamak zor, ortaokulda bocalamasın istiyorum
kaynaklar gelmeyince bende bişeyler alsam mı diye düşünmeye başladım ama... bugün bakıcam d&r dan yeni bişeyler var mı
evet canım ilköğretim kemik türü tanımına göre öyleymiş ama içindeki yapı kısa kemik yapsına uygunmuş, o yüzden kısa kemik denmeliymiş, uzun kemikler sadece kol ve bacak kemikleriymiş, içlerindeki yapıya göre, benimde google dan harmanladığım cevap bu, işin ilginç tarafı öğretmen forumunda vardı aynı konu, onlarında kafası karışık, onlarda bi uzun demiş bi kısa
ama bizimkiler tıp okumadığına göre ilköğretim düzeyinde parmak kemikleri uzun kemiktir demeliyiz sanırım
Bu sene insan anatomisinde bayağı bilgilenicez hepbirliktebize fen dersinden hiç ödev gelmedi..matematikten sayfa veriyor. 2 gündür okulistikten fen çalışıyoruz, benim bile kafam karışıyor :) bu sene bomba ders fen, daha okulistikte diğer derslere bakmadım bile..okulda öğretmen kas için lif demetlerinden oluşur demiş, okulistikte de bir soruda kasın yapısı nasıl diye soruyor, bizimki tabi lif demetini arıyor..seçeneklerde lifli yapıdadır diyor..emin olmadan cevap veriyor, atmasyon gibi oluyor..çok iyi çalışıp bol soru çözmeleri gerek, soru şekillerine alışmak için.. chess biz de oğlumla ayak bileği için iddalaştık oynar kemik mi yarı oynar kemik mi, öğretmenine sor dedim ben de napıyım :)
önümüzdeki hafta etüd dersleri başlıyor, 1.dönem için 160 tl istemişler. 1 ders türkçe, 1 ders matematik göreceklermiş ama öğretmen kendi insiyatifinde değiştirir heralde..
Bu sene insan anatomisinde bayağı bilgilenicez hepbirlikte
Benim bücürün öğretmeni özet şeklinde anlatan fotokopiler dağıtıyor.Çok fazla detaylandırmıyorlar.
Uzun kemikler;kol ve bacaklarda.
Kısa kemikler ;omurga,el ve ayak bilekleri.
Bu kadar:26:
Gerçi henüz test çözmeye başlamadılar,sürekli konu tekrarı yapıp,o konuları evde deftere geçiriyorlar.
Belki testlerde farklı sorular geldikçe tartışabilirler.:26:
Hergün mü etüd yapacaklar meroza?
valla hanımlar bugün formülün fen ve teknoloji test dergisi gibi bişeyini aldım, içinde el parmaklarına kısa kemik demiş, buyrun burdan yakın