İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

ne bilim belki atraksiyon arıyorsundur
hani eğitim topiğinde falan bile kendimizi banlatabiliyoz
geyik var burda demişindir falan aahahahha
öğretmen çemkirmesi veli çekişmesi pek bi komikçi oluyo yahu

sen onun çizimlerini görmüş müydün bebeeem ya facede
picasso albümünde
bi göz at bazen abartıyor muyum diyorum kuzguna yavrusu misali
şeytan diyor zaten defol git buralardan

okuyo valla canım ya saolasın
aslında türkçesi çok iyi sosyali de iyi de
sınavlarda iyi değil
dikkatini verip okumuyor heralde
ama eğer yaparsa ödevlerde ya da derste iyi yani
sınavlar dertli

bırak kitaptan soğumaması daha iyi
sıkılıyorsa özet de yapmayıversin
bu yıl farklı olur belki :KK34::KK34::KK34:
bizim haftasonuna ödevler geldi..matematik ve türkçeden doldurmalı yaprak, ingilizceden atatürk'ün gençliğe hitabesi yazıldı. Türkçe den olumlu olumsuz eylemleri, matematikten 1000 basamaklı sayıları öğreniyorlar.. ama yapmak için çok isteksiz..başına oturtana kadar 40 kere söylemek gerekiyor..yani kısa sürede yapacağı şeyler uzun sürüyor..ilk ödev olmasına veriyorum, inşallah normale döner..
çetin başlamış dersler :18::18::18:
biz bir haftadır iskelet sistemindeyiz:KK1::KK1: öğrtmen tıp fakültesinde gibi ders veriyor çocuklarla doktorculuk oynuyor galiba:KK1:oğlum hangi hastalıkta hangi bölümlere gidileceği konusunda bir çok bilgiye sahip oldu oraya kadar tamam da,hastalıklar hakkında da çok fikri oldu dün ilik kanseri ,felçlik beyinde tümörünün belirtilerini anlatıyordu .evde gereksiz evham başladı :KK50::KK50::KK50::KK50:

bu kadar gereksiz bilgiye ne gerek var yahu, bu yaşta, bizim öğetmende çok hızlı sanrıım iskeletler sadece iki ders görüldü, geçen sene mart gibi tüm konular bitmişti, belki yine öyle yapacaktır:KK53::KK53:

Son düzenleme:
çocuğu tam gün giden arkadaşlar ne yapıyorsunuz, kaçta giriyor kaçta çıkıyor, en önemlisi öğlen ne yapıyor

tüm okullar tam gün olackmış yakında

hoşgeldin canım görünmüyorsun. bence öğretmeniniz iyi düşünmüş canım, bu sene zorlansalarda seneye rahat ederler, seneye onları yakınen tanıyan, koruyan kollayan bi sınıf öğretmenleri olmayacak malesef

inşallah öğretmeninizle iyi anlaşırsınızda huzurlu bir son sene geçirirsiniz canım.
faydalı olabildimse ne güzel canım, o kadar kitap okuyosa süper valla, bulunmaz bişey benimki geçen seneki özet baskısı yüzünden kitaplardan soğudu, umarım bu senede aynı olayı çıkartmaz öğretmenimiz.
Ben çok alıştım öğretmenin herşeyi idare etmesine.
2. çocuk olunca sizin kadar takip etmeye yüreğim yok,sürekli büyükle ilgileniyorum,öğretmene çok güvendiğim için kafamda rahat açıkçası.
Seneye sudan çıkmış balığa döneceğim kesin.:KK5:
ne bilim belki atraksiyon arıyorsundur
hani eğitim topiğinde falan bile kendimizi banlatabiliyoz
geyik var burda demişindir falan aahahahha
öğretmen çemkirmesi veli çekişmesi pek bi komikçi oluyo yahu

sen onun çizimlerini görmüş müydün bebeeem ya facede
picasso albümünde
bi göz at bazen abartıyor muyum diyorum kuzguna yavrusu misali
şeytan diyor zaten defol git buralardan

okuyo valla canım ya saolasın
aslında türkçesi çok iyi sosyali de iyi de
sınavlarda iyi değil
dikkatini verip okumuyor heralde
ama eğer yaparsa ödevlerde ya da derste iyi yani
sınavlar dertli

bırak kitaptan soğumaması daha iyi
sıkılıyorsa özet de yapmayıversin

Baktım picassona canım.
Harika ,çok yaratıcı bir çocuk.
Şimdiki tasarımcılardan:KK34:
Uçuk kaçık hayalleri var hatunun:KK14:Türkiye bozar bunu.:KK14:
''macera dolu Amerika'' paklar ancak:KK1:

Bizim bu hafta sonu veli toplantısı var.
Kaynak kitaplar belli olacak,yazarım hangileri olduğunu.

Ben çocukların ikisinede kitap okuma alışkanlığı edindiremedim.
Sadece ''eğlenceli bilgi serisi'' okumayı seviyorlar.
Ağır kitaplar için zorlamıyorum,okulda ayda bir kitap sınavı yapılıyor,sırf sınav olduğu için mecbur ayda 2 kitap okuyorlar,yoksa hiç zevk almıyorlar.

çocuğu tam gün giden arkadaşlar ne yapıyorsunuz, kaçta giriyor kaçta çıkıyor, en önemlisi öğlen ne yapıyor

Tam gün yaparlarsa mutlaka bir yemekhanesi olur heralde okulların chess,veya her öğlen eve yemek yemeye gelir çocuklar.:26:

bizimkiler 9 da derse giriyorlar 12:10 - 13:00 öğle tatili. isteyen yemakhane de yemek yiyor, isteyen evden getirdiklerin. normal ders 2:30 bitiyor, 2 ders etüd var. 16:10 da çıkıyorlar etüd olunca..

biz bir haftadır iskelet sistemindeyiz:KK1::KK1: öğrtmen tıp fakültesinde gibi ders veriyor çocuklarla doktorculuk oynuyor galiba:KK1:oğlum hangi hastalıkta hangi bölümlere gidileceği konusunda bir çok bilgiye sahip oldu oraya kadar tamam da,hastalıklar hakkında da çok fikri oldu dün ilik kanseri ,felçlik beyinde tümörünün belirtilerini anlatıyordu .evde gereksiz evham başladı :KK50::KK50::KK50::KK50:

fen den ödev gelmedi bize daha, çantasını da bu hafta babanesinden zahmet edip getirmediği için ne öğrendiklerini tam bilmiyorum..dün morpa dan iskelet bölümüne baktık, yassı kemik uzun kemik falan öğrenmedik bunları dedi ama dün alıştırmaları yarı atmasyon yarı mantıkla gayet güzel yaptı :) bu arada dün başkanlık seçimi olmuş, beş kişi aday olmuş, biri de bizimki..başkan yardımcısı seçilmiş, tabi ben bu duruma çok sevindim. başkan yardımcısı olduğu için değil tabi ki, arkadaşları arasında kabul gördüğü için..geçen sene mart ayında bu okula geldiğimizde baya dışlamışlardı çünkü..demek ki bu sene daha iyi geçecek ..

öğretmenden öğretmene verilen bilgiler ne kadar değişiyor..sonra biz bu çocuklara sınavlara sokuyoruz..öğretilen çocuk iyi de ya öğretilmeyen çocuk napacak, suçu günahı ne..

züğürt tesellisi diyon meldam :KK9::KK9::KK9:

bizim evle okul 30 metre gene de eve gelmeyip kantinde yiyor arkadaşları var diye
ama evi uzak olanlar veya ailesi çalışanlar aç geziyodu geçen sene ya da kantinden alıyodu
imam hatibe giderseniz sorun yok canım herşey beleeeeeeeeş :KK34:
Ben çok alıştım öğretmenin herşeyi idare etmesine.
2. çocuk olunca sizin kadar takip etmeye yüreğim yok,sürekli büyükle ilgileniyorum,öğretmene çok güvendiğim için kafamda rahat açıkçası.
Seneye sudan çıkmış balığa döneceğim kesin.:KK5:

Baktım picassona canım.
Harika ,çok yaratıcı bir çocuk.
Şimdiki tasarımcılardan:KK34:
Uçuk kaçık hayalleri var hatunun:KK14:Türkiye bozar bunu.:KK14:
''macera dolu Amerika'' paklar ancak:KK1:

Bizim bu hafta sonu veli toplantısı var.
Kaynak kitaplar belli olacak,yazarım hangileri olduğunu.

Ben çocukların ikisinede kitap okuma alışkanlığı edindiremedim.
Sadece ''eğlenceli bilgi serisi'' okumayı seviyorlar.
Ağır kitaplar için zorlamıyorum,okulda ayda bir kitap sınavı yapılıyor,sırf sınav olduğu için mecbur ayda 2 kitap okuyorlar,yoksa hiç zevk almıyorlar.
bakak görek neler olacak
eğlenceli bilgiyi seviyorlarsa o tarzdan git
bence bi okuyan devamını da okur ya

Son düzenleme:

bizim evle okul 30 metre gene de eve gelmeyip kantinde yiyor arkadaşları var diye
ama evi uzak olanlar veya ailesi çalışanlar aç geziyodu geçen sene ya da kantinden alıyodu

bakak görek neler olacak
eğlenceli bilgiyi seviyorlarsa o tarzdan git
bence bi okuyan devamını da okur ya

bizim öğretmen alışverişi yasaklamış çocuklarda bu kurala uyuyor, sadece su alabiliyorlar..

sonunda bizim öğretmen de kaynak kitap için para istemiş..4 kitap için 37 tl , bilfen yayınları.tüm okul için bilfenle anlaşmışlar o yüzden baya uyguna gelmiş kitaplar..bilfen yayınlarına toplantıda itiraz eden veliler vardı, sorular karmaşık ve yanlış sorular var diye ama okul önceden anlaşma yaptığı için değiştiremedi heralde öğretmen. bu arada meldam ın tavsiyesi üzerine okulistik e üye yaptım oğlanı, kullandıkça fikrimi paylaşırım sizinle..bir de ata yayınlarının dilbilgisini bulursam almayı düşünüyorum..

Tam gün yaparlarsa mutlaka bir yemekhanesi olur heralde okulların chess,veya her öğlen eve yemek yemeye gelir çocuklar.:26:

valla canım yemekhane yok, sonradan yaparlarsa bilmem:26:

bizimkiler 9 da derse giriyorlar 12:10 - 13:00 öğle tatili. isteyen yemakhane de yemek yiyor, isteyen evden getirdiklerin. normal ders 2:30 bitiyor, 2 ders etüd var. 16:10 da çıkıyorlar etüd olunca..

fen den ödev gelmedi bize daha, çantasını da bu hafta babanesinden zahmet edip getirmediği için ne öğrendiklerini tam bilmiyorum..dün morpa dan iskelet bölümüne baktık, yassı kemik uzun kemik falan öğrenmedik bunları dedi ama dün alıştırmaları yarı atmasyon yarı mantıkla gayet güzel yaptı :) bu arada dün başkanlık seçimi olmuş, beş kişi aday olmuş, biri de bizimki..başkan yardımcısı seçilmiş, tabi ben bu duruma çok sevindim. başkan yardımcısı olduğu için değil tabi ki, arkadaşları arasında kabul gördüğü için..geçen sene mart ayında bu okula geldiğimizde baya dışlamışlardı çünkü..demek ki bu sene daha iyi geçecek ..

ne güzel canım, geçen sene başkanlık seçiminde benimki 1 oy almıştı o da kendi oyu:KK1:

öğretmenden öğretmene verilen bilgiler ne kadar değişiyor..sonra biz bu çocuklara sınavlara sokuyoruz..öğretilen çocuk iyi de ya öğretilmeyen çocuk napacak, suçu günahı ne..

yok yaw, müfredat belli sınavda çıkabilecek sorular belli aslında, fazla bilgi bence eğlencesine, dikkat çekmeye yönelik olabilir ya da sadece fazladan gereksiz bilgidir. Müfredat dışı bilgiyide ancak tudem sınavında sorarlar bence:KK53:

umarım tam gün olmaz, her açıdan benim için kötü olur, okulda kalsa bi buçuk saat çocuklar napacak kavga ederler bi süre sonra, eve getirip götürsem tüm günüm ölcek, inşallah olmaz

Kızlar din dersinde ne öğreniyor sizinkiler.

Benimki dün geldi ''10 yaşında kapanmaya karar vermiş'':KK53:

Tabii bu arada benim neden kapanmadığımı sorguladı,isminin neden Kuran da geçen bir isim olmadığına takmış kafayı.

Kafam karıştı iyice,çok hassas bir çocuk ve ciddi anlamda bunları dert ediyor.

Ahirette bana ''kızının ismi niye Kuran da geçmiyor diye hesap soracaklarmış ne yapacakmışım'',oturmuş buna üzülüyor.

Tabii bu arada benim neden kapanmadığımı sorguladı,isminin neden Kuran da geçen bir isim olmadığına takmış kafayı.

Ahirette bana ''kızının ismi niye Kuran da geçmiyor diye hesap soracaklarmış ne yapacakmışım'',oturmuş buna üzülüyor.

canım sizin ki özel okul değilmi bence yönetime bildir, bu yazdıkların çocukların piskolojisini bozacak şeyler, 10 yaşında çocuk oturup kapanma hakkında düşünmemeli bence

bizim nasıl olacak o konu merak ediyorum ama rahatsız edici bişeyle karşılaşmadım 2 haftadır, ilk hafta cenneti, bu hafta da islamın şartlarını öğrenmişler standart bilgiler yani, umarım bu şekilde devam eder

canım sizin ki özel okul değilmi bence yönetime bildir, bu yazdıkların çocukların piskolojisini bozacak şeyler, 10 yaşında çocuk oturup kapanma hakkında düşünmemeli bence

bizim nasıl olacak o konu merak ediyorum ama rahatsız edici bişeyle karşılaşmadım 2 haftadır, ilk hafta cenneti, bu hafta da islamın şartlarını öğrenmişler standart bilgiler yani, umarım bu şekilde devam eder

Chess im okul özel ama tam olmasada bir cemaatin okulu diyebiliriz.

Öğretmen için verdim o okula,bir taraftanda dini bilgilerini tam almarınıda isterim zaten.

Ben öğretemiyorum okulda öğrenmelerinde sakınca yok.

Ama sanırım öğretmenin anlattığı bazı şeylerden çokta korkmuş.

Çocukları korkutarak olmaz din eğitimi.

bizim din dersi başlamadı henüz. geçen hafta yoktu, bu hafta cuma son iki ders din olarak görünüyor..branş öğretmeni gelecek demişti sınıf öğretmeni bakalım görücez..sizin dinci de tam damardan girmiş konulara çocukların piskolojisini bozacak..

Chess im okul özel ama tam olmasada bir cemaatin okulu diyebiliriz.

Öğretmen için verdim o okula,bir taraftanda dini bilgilerini tam almarınıda isterim zaten.

Ben öğretemiyorum okulda öğrenmelerinde sakınca yok.

Ama sanırım öğretmenin anlattığı bazı şeylerden çokta korkmuş.

Çocukları korkutarak olmaz din eğitimi.

anladım canım ama müfredat dışına çıkılmasını doğru bulmuyorum ben, bence şuan ki müfradat güzel, üstüne ekstra bişeyler koymak başka bişeye giriyo
evet korkutarak ancak dinden soğuturlar, ayrıca ne Kuranda ne de din kültürü müfedatından ismim Kuranda geçmiyor diye hesap sorulacak diye bişey olduğunu sanmıyorum

ilk dersten böyle olursa sonradan neler olmaz, o zaman tek çare dengeyi sen kurcan, öyle görünüyor

Son düzenleme:
bizim din dersi başlamadı henüz. geçen hafta yoktu, bu hafta cuma son iki ders din olarak görünüyor..branş öğretmeni gelecek demişti sınıf öğretmeni bakalım görücez..sizin dinci de tam damardan girmiş konulara çocukların piskolojisini bozacak..

Kafam karıştı yahu,veli toplantısında görüşücem onunlada.

Mesela ''2 lira borcu olan insan borcunu ödemeden ölmüş,alacaklısı hergün mezarına gidip onu sopayla dövmüş''

Bunu kul hakkı yemeyin diye anlatıyor ama çocuk korkmuş işte.

valla canım yemekhane yok, sonradan yaparlarsa bilmem:26:

ne güzel canım, geçen sene başkanlık seçiminde benimki 1 oy almıştı o da kendi oyu:KK1:

yok yaw, müfredat belli sınavda çıkabilecek sorular belli aslında, fazla bilgi bence eğlencesine, dikkat çekmeye yönelik olabilir ya da sadece fazladan gereksiz bilgidir. Müfredat dışı bilgiyide ancak tudem sınavında sorarlar bence:KK53:

umarım tam gün olmaz, her açıdan benim için kötü olur, okulda kalsa bi buçuk saat çocuklar napacak kavga ederler bi süre sonra, eve getirip götürsem tüm günüm ölcek, inşallah olmaz

ama chess bir öğretmen var konuyu daha ayrıntılı ve derinlemesine işliyor, bir sürü kaynaktan faydalanıyor, bir öğretmen var üstün körü geçiyor ki ben bu yüzden okul değiştirdim, çocuk zaten zeki diye çalışmasına gerek olmadığını düşünüyor..ortaokulda öğretmen kontrolü ve seçimi de zor olduğuna göre Allaha ve çocuğun kapasitesine kaldık ..

X