hanımlar çoğumuzun tek çocuğu var, çocuklarınız hakkında merak ettiğim bi konu var, acaba çocuklarınızın sosyal zekası nasıl sizce?
sanki küçükten bi kardeşle büyüyenler sosyal olarak daha becerikli, umarım yanlış düşünüyorumdur
mesela insanların art niyetini algılama, küçük tuzaklara düşmeme, gerektiğinde kendi çıkarı için entrika çevirme, zor durumlardan sosyal beceriyle sıyrılma, diğer çocuklara uyum sağlamak için aynı seviyedeymiş gibi görünme vs.. vs.. yoksa dümdüzler mi, gereğinden fazla açık ve netler mi, yani sosyal olarak biraz beceriksizler mi
chess ablam benden 2 yaş büyük olmasına rağmen ilkokul hayatım ablamın harçlıklarını el koymak, tenefüsleri ona arkadaş bulmakla geçirirdim
kendimi kolay kolay ezdirmem her girdiğim ortamda girişkenliğimle dikkat çekerdim.erkek kardeşimin sesi soluğu çıkmaz çok suskun saf bir çocuktu onuda kolay kandırırım
abim yada kardeşimin çok dişli olması beni etkilermiyi:44: etkilemezdi
çünkü yapım bu:26: ben genetik olduğuna inanıyorum .az da olsa ortamın sosyal zekada etkili olduğunu düşünüyorum
oğlum uyanık arkadaşları sayesinde, gözü açık olmayı ,kendini ezdirmemeyi öğrendi saf olunca kullanıldığını fark etti .büyüyüp tek başına kaldıkça ayakta durmayı öğreniyor
Selam kızlar toplantımız vardı bugün öğretmenimiz kaynak kitap istiyorsanız alalım yoksa fotokopiyle destekleyeceğim dedi.Çoğunluk kaynak kitapta yana bakalım alacağız.Bu sene 2 senenin tekrarı olduğunu söyledi çocukların çoğunun cümle kuramamasından şikayetçi.Buda sürekli test çözmenin zararları diye düşünüyorum
tabi testlerin faktörü var .bizim öğretmen kız çocuklarının bu konuda bir tık önde olduklarını söyledi .cümle kurarken oğlanlar aval aval bakıyormuş ,kelime dağarcıkları kızlara göre daha darmış.evde sürekli pratik yapılmasını ,o hafta okulda işlenecek 5 konuya göz atıp evde bize yorum yapmalarını, kendi evimizden örneklerle cümleler kurmalarını istedi .
Kızlar bu arada benim kız yapım-çekim ekleri konusunda ciddi zorlanıyor.Benim anlatmamla çözemiyoruz olayı.Bilgisayar VCD setleri varmış ilkokul için internette biraz araştırdım ama hangisi iyidir karar veremedim.
Eğlenceli konu anlatan bildiğiniz bir set varmı?
ben okulistik ve morpa kampüse üyeyim ikisinide yeterli bulmuyorum .morpada hayatbilgisi konu anlatımlarını dinliyor sadece diğer konular çok hafif kalıyor .okulistik ders anlatımına göre daha iyi ama bütün konular içerisinde yok
yapım çekim eklerine girmedik biz:44::44::44:karşılaştırmayı öğreniyoruz türkçeden
Meldam nasıl geçti toplantınız?
çok konuşan veliler yoktu.tam bayram yapacaktım ki onların boşluğunu fırsat bilen başka veliler çıktı.bir ara içim geçmişt
toplantıyı altın gününe çevirdiler
öğretmen yabancı dilde ısrarcı. gruplar halinde kurslara gidilecekmiş . çocuklar o kurslarda kendi yaşıtlarıyla öğrensin diyo.bu yıl müzik dersinde melodikaya geçtik :18:ve gitar hocası tutulacak özel olarak 43 çocuk hepberaber nasıl öğrenecekse
2 hafta sonra gezi yapmaya karar verdi
sizde durumlar nasıl oğluşun sağlığı nasıl
bizimde toplantımız oldu, eşim gitti bu defa, dırdırlarım sayesinde, toplu beslenmeden kurtulduk çok şükür, serbest yicek öğrenciler,
ya bugün okul kış saatine geçmiş, bilmiyoduk geç kaldık haliyle, saatler değişince geçilmiyomuydu ki:26:
gözün aydın chess
kış saatinden değil 4+4+4le alakalıymış galiba biz ilk hafta saat 1.30 da okulda oluyorduk pazartesi servisçi arayıp bundan sonra 12 10 da zil çalacağını söyledi de o şekilde haberimiz oldu.kış saatine geçilince de değişiklik olacaktır o da 10 15 dakikalık bir fark