İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

selam kızlar sınıftan 5 öğrenci gitmiş özel okullara yazılmışlar şu sıralar çok duymaya başladım özel okula çok fazla geçiş oldu acaba bunun sebebi ne ?

ahahaha
diyecektim ki chess yazmış
amaç buydu zaten eğitimi katlet
dershanelere gitmek zorunda kalsınlar
ama o zaman da eğitim kötü yaygarası çıkıyor
aa o zaman dershaneleri kaldıralım
ee dershaneler nolcak
tabi ki özel okul
yağmurdan kaçan veli doluya tutulup özele gidecek

chess kesinlikle beni tutan şey düzenli gelirim olmaması
ayın 15inde maaşım gelse ne kadar düşük olursa olsun yollarım arkadaş
ordan kısarım burdan kısarım yaparım
sizin durumları bilmiyorum özel mi kamu mu
evet zor olacak ama zaten çocuklarımız için çalışmıyor muyuz
eğitimden büyük yatırım mı bırakılır çocuklara
durumu olan varsa hiç düşünmesin arkadaş
maalesef bu hale geldik

eşim kamuda ama benim özel canım ya, sağımız solumuz belli değil yani, zaten ilkokul için ümidim yok ama inşallah hepimiz için bi fırsat olur ortaokulda:13:

Günaydın arkadaşlar
Özel okullardan bahsetmişken birşey sormak istiyorum.
Özel okulların haziran gibi burslu ve yarı burslu sınavları oluyormuş.
Arkadaşımın ablası bahsetti.Eltisinin oğlu sınavı kazanmış,iki yıldır burslu olarak okuyormuş.
Bu sınavlar hakkında ne düşünüyorsunuz ve bilgisi olan var mı?

valla canım çok bilgim yok ama o sınavlar ortaokul için oluyor diye biliyorum yani şimdiki sistemle 4. sınıf sonu, ve sanırım her özel okulda yapmıyor. 4 sınıfta bi okulları gezmek lazım aslında bu imkanları araştırmak lazım

kıyafetleri tüm araç gereçleri bir aldığımız için tam fiyat bilmiyorum yarın arkadaşlara sorarım.
devlet kitaplarıbu yıl çok yetersiz o yüzden kaynak kitaplar şarttı hayatbilgisi gereksizdi

selam kızlar sınıftan 5 öğrenci gitmiş özel okullara yazılmışlar şu sıralar çok duymaya başladım özel okula çok fazla geçiş oldu acaba bunun sebebi ne ?
adım adım hedefe doğru gidiyorlar
hayırlısı olsun gelişmeleri yazarsın

sınavı kazanıp burslu okutan çok tanıdığım var .okulumuzdan memnun olduğumuz için hiç düşünmemiş ,araştırıp sormamıştım
böyle giderse ilerisi için düşünüyorum

Selam kızlar toplantımız vardı bugün öğretmenimiz kaynak kitap istiyorsanız alalım yoksa fotokopiyle destekleyeceğim dedi.Çoğunluk kaynak kitapta yana bakalım alacağız.Bu sene 2 senenin tekrarı olduğunu söyledi çocukların çoğunun cümle kuramamasından şikayetçi.Buda sürekli test çözmenin zararları diye düşünüyorum

hanımlar çoğumuzun tek çocuğu var, çocuklarınız hakkında merak ettiğim bi konu var, acaba çocuklarınızın sosyal zekası nasıl sizce?
sanki küçükten bi kardeşle büyüyenler sosyal olarak daha becerikli, umarım yanlış düşünüyorumdur
mesela insanların art niyetini algılama, küçük tuzaklara düşmeme, gerektiğinde kendi çıkarı için entrika çevirme, zor durumlardan sosyal beceriyle sıyrılma, diğer çocuklara uyum sağlamak için aynı seviyedeymiş gibi görünme vs.. vs.. yoksa dümdüzler mi, gereğinden fazla açık ve netler mi, yani sosyal olarak biraz beceriksizler mi

Son düzenleme:

maalesef bize dayatılan sistem test tekniğine dayalı.. teste alışan öğrencilerim cümle kurmada ve kendilerini düzgün bir şekilde ifade etmekte çok zorlanıyorlar ...

maalesef bize dayatılan sistem test tekniğine dayalı.. teste alışan öğrencilerim cümle kurmada ve kendilerini düzgün bir şekilde ifade etmekte çok zorlanıyorlar ...

canım sen ne düşünüyorsun özel okul konusunda merak ediyorum öğretmen olarak, sanırım öğretmenlerde bu konuda ikiye ayrılmış durumda

merhabalar, okul , öğrenciler, toplantılar derken 2 haftayı da yoğun bir şekilde geçirdik... ödev konusunda buradaki velilerin çoğuna katılıyorum.. ödev olmalı , ödevin hedefi öğrenilen bilginin kalıcılığını sağlamaktır... ancak fazla ödevin faydası değil de zararı olduğunu defalarca gördük maalesef..
velilerimize göre ödev konusu inanılmaz göreceli :) aynı sınıfta bazı velilerim ödevin fazlalığından şikayet olurken bazıları da niye ödev verilmiyor diye soruyor .. aslında her gün ödevimiz var aslında o da eve gidildiğinde biraz dinlendikten sonra oturup günlük tekrar yapılmalı....düzenli çalışmanın karşılığını mutlaka alırsınız...
kaynak konusuna gelince daha doğrusu gelemeyince , tam toplantıya başlamıştık müdür bey beni çağırdı.. kaynak kitap aldırılmamasını tembihledi, bir de 10 lira para toplanması planlanıyordu, onu da istemedi... bakalım nasıl bir sene bizi bekliyor... fotokpi veriyoruz dolaylı yoldan onun da lafı da kulağımıza geldi.. inanın ne yapacağımızı şaşırdık...
bu zamanda öğretmen de olmak zor veli olmak da
kuzularımıza zihin açıklığı diliyorum...

yazımın başında da belirttiğim gibi bu aralar çok yoğunuz fırsat buldukça yine uğrarım :)

sanmam canım ya
ahahha
baksana herşeyim burda var
foto isim misin
amaaan
korkacak hiçbişeyim yok çok şükür

ben kesinlikle sana katılıyorum canım
benimki pek bi saf

Selam kızlar;
Bu forum alışkanlık yapıyor galiba,geri geldim.
Özel okulların bursluluk sınavları Mart-Haziran ayları arasında yapılıyor.Ama genelde bütün okullar ilk 4 sınıfta okuyanlara burs vermiyorlar,amaç iyi öğrenciyi alıp isim yapmak olduğu için 3. sınıfta başarılı olan çocuğun 6 dada başarılı olacağından emin olamıyorlar.4.sınıf bittiğinde sınavlara sokmanızı tavsiye ederim.
Chess sosyal zekanın daha çok gelişmesi evin büyük çocuğu için geçerli oluyor sadece.Sorumluluk almayı,kendini her ortamda korumayı ve ifade etmeyi öğreniyor büyük çocuk,ama küçük çocukta tam tersi oluyor.Saf ,herşeyi kendi için birilerinin düşünmesine alışmış bireyler oluyorlar.Kızım 2 yıldır kızçocuklarıyla bile tartışsa hep abisi müdehale ediyordu okulda.Bu sene oğlumu başka bir okula aldım ,kızımında biraz kendi sorumluluğunu almayı öğreneceğini umuyorum.

Kızlar bu arada benim kız yapım-çekim ekleri konusunda ciddi zorlanıyor.Benim anlatmamla çözemiyoruz olayı.Bilgisayar VCD setleri varmış ilkokul için internette biraz araştırdım ama hangisi iyidir karar veremedim.
Eğlenceli konu anlatan bildiğiniz bir set varmı?

hoşgeldin canım tekrar:13:
ya aslında sosyal zekadan kastım biraz uyanık olmak, banada tam tersi geliyo biliyomusun, mesela küçüklüklerine geri dön, abisi eziyet ettiğinde kızın zekasıyla kurtulmazmıydı, zekasıyla kurtulmak zorunda çünkü beden gücü yetmiyor, küçükte bu taktiklerde uzmanlaşıyor gibi yani
mesela benim kız kardeşimle aramda iki yaş var, küçükken durduk yere ağlar, ablam böyle böyle yaptı derdi, durduk yere fırçayı yiyen ben taktiri toplayan kardeşim olurdu gibi

hiçbilmiyorum canım ya, zaten onlar bana çok sıkıcı geliyor, interaktif daha kolay öğreniyorlar diye reklamını yapıyorlar ama inanmıyorum. Umarım bilen biri yazar, ama çevreden duyduklarım morpa kampüs ve okulistik. Ama onlarada yıllık üye oluyorsun galiba set şeklinde değil. sitelerinde demoları vardır bi bak istersen

Son düzenleme:

Benim kızım saftiriğin teki chess.Oğlum nekadar fırlama ve cin gibiyse,kızımda bir okadar saf.Belki bizim davranış şeklimizdendir,aralarında 3 yaş var ve zaten abisi dahil evde herkes evin bebeği gibi davranıyor,o yüzden güçlüklerle başetmesinide öğrenemedi sanırım.

Eğlenceli bilgi setleri normalde çok işe yarıyor,ama benim bahsettiklerim oyun şeklinde öğretenler.Logomotif in okul öncesi ve matematik setlerini 4 yaşında oynatmaya başlamıştım çocuklara ve çok faydasını gördüm.Yine öyle birşeyler arıyorum aslında.Ders anlatan değilde oyunla öğreten bişeyler.Logomotif in İlköğretim 1-2-3 ü kapsayan serisini buldum o basit gelir heralde.
Geçen sene Vitamin e üye olmuştum oğlan hiç ilgilenmedi,okulda Morpa yı takip ediyor öğretmenleri ama Okulistik i bir araştırayım canım.

aslında bu yazdığına sevinmedim değil, benimki tek çocuk olduğundan mı saf acaba diye düşünüyordum, belkide tamamen karakter meselesi, belkide genetik

Hoşgeldin parkon valla yokluğun hissedildi

eğlenceli bilgiye rastlamadım ben
morpa falan hele hiç beğenmiyorum
ben ders çalışırken bile pcden çalışamıyorum çocuklara faydalı olur mu bilmem

resim çizdirsen mesela
eklerle sözcüklerin nasıl değiştiğini
değişince başka anlamlara geldiğini anlatan

mesela gözlük resmi
sonra da gözlükçü dükkanı resmi gibi

Hoşbuldum seyyahcım.
Morpayı hiç bilmiyorum,okulda kullanıyorlar ama.
Aslında böyle bir arayış içine girme sebebim çokta fazla vakit ayıramıyor olmam derslerine.
İki basamaklı çarpmayı ve bölmeyi kızıma anlatmaya çalıştığımda kafayı yiyordum nerdeyse,Tabii ben senin dediğin gibi oyun,resim olayına pek girmemiştim.Bugün deniycem bakalım söylediğin şekilde.
Birde çok ağır girdi konuya bu sene öğretmeni,işin içinden çıkamıyorum.Hafta sonu için 3 sayfalık bir hikayenin içinde geçen tüm kelimeleri kök,yapımeki veya çekimeki almış diye ayırın demiş.Belli ekleri biliyor ama 3 sayfada benim bile emin olamadığım ekler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…