zihin açıklığı versin Rabb imiz kkuzum..
başarıları daim olsun kuzunuzun da ..
günde ortalama kaç saat çalışıyorsuunz ve kuzunuz hiç sıkılıyor mu?
bir de sınıf atlatma sınavı neye göre oluyor merak ettim..
ben de bugün tudemden sipariş verdim..yaprak test soru bankası ve ingilizce soru bankası...
Allah razı olsun, tüm çocuklar için Rabbim zihin açıklığı versin.
Öncelikle sınıf atlatma sınavından bahsedeyim: İlkokulda en son 3. sınıftan 4. sınıfa atlama şeklinde oluyormuş, sonraki sınıflarda böyle bir fırsat şimdilik yok. Mevcut sınıf düzeyinin üzerindeki çocuklar öğretmenin veya velinin isteği üzerine (inşallah seneye dilekçe vereceğiz) okul yılının ilk ayında bir sınava giriyor. Çocuk sınavı geçerse sonraki sınıfa geçiş yapıyor.
Günlük programımız ise şu an için şöyle:
Okuldan eve gelmesi saat 15.00.
15.40'ta ders için ilk alarmımız çalıyor ve saat 18.30'da da tüm ders çalışma işi bitiyor.
Bu arada kendisi her yorulduğunda ya da canı istediğinde 10'ar dakika mola vererek; önce varsa 2. sınıf ödevlerini yapıyor, sonra her gün için belirlediğimiz 3. sınıfa ait 2 dersten en az 2'şer sayfa çalışıyor. Gün geliyor bu 2'şer sayfayı çalışıp, saatini çizgi film izleyip, oyun oynayarak vs dolduruyor; gün geliyor ilgisini çeken konular olunca ders saatini de aşıyor. Özellikle benim işim yoksa ve eşlik ediyorsam daha çok çalışıyor.
Bu arada bana göre öğrenmek çok eğlenceli bir şey ve sanırım bu kızıma da bulaştığı için (aklında başka bir oyun yoksa) ders çalışırken de eğleniyor. Yani Allah'a şükür sıkılma durumumuz yok :) İnternetteki eğlenceli ve eğitici oyunlar, videolar ve sitelerin yardımı da göz ardı edilir gibi değil tabi...