iyi alacaktır annesi.Selam kızlar,
Dün matematik çalıştık biraz bugün yazılısı vardı. Biraz önce aradım iyi geçti dedi ama bakalım kaç alacak.
öğretmenin ceza vermesi de, otorite sağlamak içindir canım, çok mu ödev veriyor sizin öğretmen peki?Valla oğluna haksızlık etme sen.O kadar ödev yapıyor çocuk.Ve de maşallah çok başarılı.
Haklısın. Hadi hadi demeye devam.
Ben çok yoruldum gerçekten sürekli aynı şeyleri söylemekten ama sanırım daha çok söyleyeceğiz bunları. İnşallah dediğin gibi büyüyünce düzelirler.
Ah keşke tüm öğretmenler okusa şu yazdığınızı. Bizim öğretmen ödevini yapmayana ceza veriyor. Çocuk tenefüse çıkamıyor, bedene çıkamıyor gibi.
bizim öğretmen de yapıyor test.inşallah güzel sonuçlarını alırsın canım.
Artık ben de kendimi üzmeyeceğim, ne de olsa olan bize oluyor, büyük kızım için diyorum biz çalış dedikçe çocuk inadına yapar gibi akşam bizle beraber oturup çekirdek çıtlayıp, televizyon seyrediyor.
Ben de seslenmiyorum artık, cumadan itibaren full yazılılar başlıyor,bakalım ne yapacak. Ayrıca yazılı usulü olacak, test de değil yani.
ayrıca öğretmenin yaptığı çok yanlış demi.öğretmenin ceza vermesi de, otorite sağlamak içindir canım, çok mu ödev veriyor sizin öğretmen peki?
Ah keşke tüm öğretmenler okusa şu yazdığınızı. Bizim öğretmen ödevini yapmayana ceza veriyor. Çocuk tenefüse çıkamıyor, bedene çıkamıyor gibi.
bilmem metabolizma çalışsın diye yemiyorum ki . aç gözlülükten yiyorum
kız ben büyük için demiştim, yazılı olacaklar diye.bizim öğretmen de yapıyor test.
ama bu yıl hiç deneme yapmadılar. geçen yıl olmuştu
bizim öğretmen de hiç beden dersi yapmıyor, bu da enterasan, keşke çıkarsa, haftada 1 de olsa, çocuklar stres atsa.Öğretmenler de her şeyin farkında ama eğitim sistemimiz böyle gerektiriyor.
Fen dersi var ama kaç okulda laboratuvar var? Biz matematik materyallerini bile bulamıyoruz. Her şey tam olur da öğretmen de ödev vermez yahut az olur ama maalesef teoride düz anlatımdan çıktık ama pratikte gerçekten çıkabilen kaç kişi var? Doğal olarak ödevlerle öğretim sağlanmaya çalışılıyor...
Bedene teneffüse çıkarmamayı çok arkadaşım kullanıyor ama ben kötü olduğunu düşünüyorum. Çocuk enerjisini atamadığından daha da haylazlaşıyor. Herkesin kendi tarzı elbette bir şey diyemem
Bizim arkadaşların da çoğunluğu çıkarmıyor ve matematik için alıyorlar o dersleri. Daha çok pratik yapıyorlar ve daha fazla soru çeşiti görüyor o sınıflar.bizim öğretmen de hiç beden dersi yapmıyor, bu da enterasan, keşke çıkarsa, haftada 1 de olsa, çocuklar stres atsa.
maşallah canım en iyisini yapıyorsun, bizim öğretmen biraz yaşlı, o yüzden sanırım pek uğraşmak da istemiyor. hızlı ilerlemek de iyi değil bana göre, sonuçta belli müfredatınız var, o müfredat bitecek, siz ağır gidince yetişmiyor mu, bence pekiştirerek ilerlemek daha mantıklı. Geçen yılki öğretmenimiz de hep geriden giderdi, ama tüm konular biterdi sene sonuna, hem de bizim çocuklar anlaya anlaya ilerlerdi.Bizim arkadaşların da çoğunluğu çıkarmıyor ve matematik için alıyorlar o dersleri. Daha çok pratik yapıyorlar ve daha fazla soru çeşiti görüyor o sınıflar.
Ben de boş boş bedene çıkarmadım pek, toplamda 5 kere serbest oyunları ya olmuştur ya olmamıştır. Hep dersle igili oyunlar için çıkardım. Misal hareket çeşitlerini yaptık, hızlı-yavaşı görelim diye yarışlar yaptık vs vs...Hem onlar oynamış oluyor hem ben çaktırmadan ders işlemiş oluyorumYoksa diğer sınıflara yetişemiyorum motor takmış gibi ilerliyorlar maşallah
Ağır gidince yetişmeyebiliyor. Sene içerisinde tatillerden dolayı haftalar bölünüyor , bizler rapor alabiliyoruz derken tahminde olmayan kayıplar olabiliyor.maşallah canım en iyisini yapıyorsun, bizim öğretmen biraz yaşlı, o yüzden sanırım pek uğraşmak da istemiyor. hızlı ilerlemek de iyi değil bana göre, sonuçta belli müfredatınız var, o müfredat bitecek, siz ağır gidince yetişmiyor mu, bence pekiştirerek ilerlemek daha mantıklı. Geçen yılki öğretmenimiz de hep geriden giderdi, ama tüm konular biterdi sene sonuna, hem de bizim çocuklar anlaya anlaya ilerlerdi.
Bir de böyle dene bakalım Fadime, nasıl olacak. İnşallah biran önce toparlarlar artık kendilerini yoksa üzülmeyelim desek de üzülüyoruz biz anneler.inşallah güzel sonuçlarını alırsın canım.
Artık ben de kendimi üzmeyeceğim, ne de olsa olan bize oluyor, büyük kızım için diyorum biz çalış dedikçe çocuk inadına yapar gibi akşam bizle beraber oturup çekirdek çıtlayıp, televizyon seyrediyor.
Ben de seslenmiyorum artık, cumadan itibaren full yazılılar başlıyor,bakalım ne yapacak. Ayrıca yazılı usulü olacak, test de değil yani.
İnşallah canım sağol.iyi alacaktır annesi.
canını sıkma. hepimiz böyle dönemlerden geçiyoruz. yazmadık mı biz de..
gelip geçiyor.
en az sıkıntıyla atlatırsın inşallah.
güzel görmeye çalış. çok da sıkıntının üstüne gitme.
gelip geçecek çünkü. tüketme kendini
Ödevler de az sayılmaz aslında. Hergün matematik, türkçe ve fenden mutlaka 3er 4er sayfa oluyor.öğretmenin ceza vermesi de, otorite sağlamak içindir canım, çok mu ödev veriyor sizin öğretmen peki?
Değil mi ama. O da çok sinir oluyor öğretmenin bu huyuna.ayrıca öğretmenin yaptığı çok yanlış demi.
tenefüs cezası nedir ya..yapılır mı çocuğa şimdi buu
Kesinlikle haklısınız. Bir de çocuk diğer arkadaşları dışardayken o sınıfta olunca kendini dışlanmış hissediyor, psikolojisini ve motivasyonunu da etkiliyor bu durum.Öğretmenler de her şeyin farkında ama eğitim sistemimiz böyle gerektiriyor.
Fen dersi var ama kaç okulda laboratuvar var? Biz matematik materyallerini bile bulamıyoruz. Her şey tam olur da öğretmen de ödev vermez yahut az olur ama maalesef teoride düz anlatımdan çıktık ama pratikte gerçekten çıkabilen kaç kişi var? Doğal olarak ödevlerle öğretim sağlanmaya çalışılıyor...
Bedene teneffüse çıkarmamayı çok arkadaşım kullanıyor ama ben kötü olduğunu düşünüyorum. Çocuk enerjisini atamadığından daha da haylazlaşıyor. Herkesin kendi tarzı elbette bir şey diyemem
bizim öğretmen yapıyor. depar atıyor resmen çocuklar iyi geliyorbizim öğretmen de hiç beden dersi yapmıyor, bu da enterasan, keşke çıkarsa, haftada 1 de olsa, çocuklar stres atsa.
inşallah canım toplarlar.Bir de böyle dene bakalım Fadime, nasıl olacak. İnşallah biran önce toparlarlar artık kendilerini yoksa üzülmeyelim desek de üzülüyoruz biz anneler.
İnşallah canım sağol.
Ödevler de az sayılmaz aslında. Hergün matematik, türkçe ve fenden mutlaka 3er 4er sayfa oluyor.
Değil mi ama. O da çok sinir oluyor öğretmenin bu huyuna.
Kesinlikle haklısınız. Bir de çocuk diğer arkadaşları dışardayken o sınıfta olunca kendini dışlanmış hissediyor, psikolojisini ve motivasyonunu da etkiliyor bu durum.
çok isterdim ben de çksınlar beden dersine.bizim öğretmen yapıyor. depar atıyor resmen çocuklar iyi geliyor
canım pizza yaptınız demek oğlanla..harika ya..iş birliği olunca çocuklar keyif alıyor.Günaydın kızlarrrr
Akşam Hayat bilgisi kitabından ödevi varmış oğlanın ama yapmıştı babasıyla ben gidince önce uzun bir konuşma yaptık onunla, sonra birlikte pizza yaptık, sonra önce şiir sonra hikaye okuduk...
Yemekten sonra bir film izledik tavsiye üzerine hepinize islemenizi öneriyorum Con Clark'ın Hayatı... Hatta 24 kasımda bu filmin cd sini alıp öğretmene hediye mi göndersem diye düşünüyorum ciddi ciddi...
yani bazen çocuklara ne dersen de bildiğini okuyor ki fadimeciminşallah canım toplarlar.
O zaman ne yapıp edip ödev alışkanlığı kazandırman lazım canım, kızın da canı sıkılıyor madem teneffüse çıkamayınca, neden ödevlerini yapmıyor, değil mi?
çok isterdim ben de çksınlar beden dersine.
canım pizza yaptınız demek oğlanla..harika ya..iş birliği olunca çocuklar keyif alıyor.
film tavsiyeleri çok geliyor bu ara
3 idiot var kesin izleyeceğim . bir de bu oldu.
peki çocuklarla izlenir mi con clark ın hayatı..aksiyon mu , dram mı, duygusal mı
bizim ödevlerimiz azdı
akşam misafir geleceği için kimse ilgilenemedi
ben kek ve milföy yapayım derken emir kendisi yaptı ödevini , cantasına koydu.
artık ne yaptıysa
ablamlarla oturduk.
güzeldi.
sabah da tavuk vardı. eşim çiftlikten getirmişti. çorbalık kısmı kalmıştı..onu haşladım..çorba gibi içer çocuklar..çok severler.
yumurtaları da haşladım çıktım..anneme kolaylık olsun diye
omzunda sinir sıkışması varmış annemin
tedaviye başladılar bolu da.
o yüzden kalacak daha 1 ay bu taraflarda
15 günü bende geçecek
15 günü kız kardeşimde..
keske 1 ay bende olsa demi
tebrik ediyorum sizi..fasiküller devriliyor maşallahgünaydın kızlar..
fen bilgisinden fasikül yaptık. bir de matematik fasilükünden 2 sayfa kalmıştı onu tamamladık.
yatarkende hikaye kitabı okumadı hayat bilgisi kitabındaki şiirleri okudu.