İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Bu konuda erkek çocuklara baba kesinlikle rol model oluyor eğer babada görürse yada yakında dayı amca rol modeli varsa mutfak vs ile uğraşmak daha olası gibi sanki... Sanırım o abi baya ilgisini çekmiş :)
Bizim dedemiz öyle kayınpederim mutfaktan çıkmaz,her iş elinden gelir diğer huyları benzemesinde bu huyu biraz benziyebilir.Dikkat ettiyseniz biraz dedim çünkü o konuda bile tamamen çekmesin oda zor...

benim oğlan da meraklı mutfak ve ev işlerine.
bulaşık ve çamaşır makinasını çalıştırmasını biliyor.içinden geliyor işte.

günaydın canım..
bizimde beslenme listemizde makarna var. oğlum domatesli istiyor öyle yapıyorum ama hiç sormadım çok mu soğuk oluyor diye.

Sene başında beslenme alırken dikkatimi çekmişti, termos tipli beslenme çantaları var ayrı ayrı bölmelerde var üzerinde mesela bir tarafa sıcak bir tarafa soğuk konulabilir... Eğer yemekli beslenme götürüryorsa çocuklar gayet mantıklı alınabilir.

ben görmedim ama çok iyi o zaman.
bakalım seneye de olacak mı beslenme..bence olsun daha küçük olacaklar çünkü. okuldan birşey istemelerinden iyidir.

kaynanoşumun arkadaşının kızı böyle oldu canım . 17 yaşına kadar çok iyiydi.
maddi durumları süpermiş . villlar yatlar katlar
ablası var bir de . onda bi şey yok.
eşimle kaynımla oynarlarmış
çok akıllıymış üstelik
ama şimdi çocuk gibi. şizofren olmuş 17 yaşında. kilo aldı. dediğim dedik . bi cips için çocuk gibi ağllıyormuş..tutturuyormuş falan . kayınvalidem anlatıyor.

günaydın canım..
bizimde beslenme listemizde makarna var. oğlum domatesli istiyor öyle yapıyorum ama hiç sormadım çok mu soğuk oluyor diye.
vallah benim sevdiğim bi yemekse hiç aldırış etmem soğukmuş , sıcakmış ,,götürürüm.

bize hediye geldi o çantalardan. bi emir icin bi de ediz için. güzel gerçekten

benim oğlan da meraklı mutfak ve ev işlerine.
bulaşık ve çamaşır makinasını çalıştırmasını biliyor.içinden geliyor işte.
oooo benim oğlanın elinden hiç gelmez. mutfağa girmez..iştahsız olduğu için ,yemek yerken bile yemeğe zoraki dokunuyor sıpam.
süpürgeyi veriyorum ben eline ..evi bugün süpür diye

oooo benim oğlanın elinden hiç gelmez. mutfağa girmez..iştahsız olduğu için ,yemek yerken bile yemeğe zoraki dokunuyor sıpam.
süpürgeyi veriyorum ben eline ..evi bugün süpür diye
ha bu arada ütü yaparken bile yanaşıyo yanıma anne banada bişey ver ütüliyim diye..
kızım da tam tersi hiç sevmez iş yapmayı

bu bahsedilen kızda Amerikalı Lori yani yazarda kendisi bu arada aile gayet varlıklı sorunu olmayan anne baba eğitimli huzurlu bir aile ancak şizofreni genetikmiş ve anladığım kadaryıla gerçi daha kitabı bitirmedim ama kızın annesinde varmış, ve biliyormusun bu kız bu hastalığı yenmiş bu yüzden de kitap olmuş zaten... Benim doğduğum yıl kız tedavi görüyormuş...

ha bu arada ütü yaparken bile yanaşıyo yanıma anne banada bişey ver ütüliyim diye..
hahhaha..benim oğlan da ütüyü ister bak ..ama gereksiz yere buhar düğmesine basıp buhar yaptırmak için..maksak yaramazlık yani.
kızlar zaman sonra bıkıyor mu ne.

hahahaaa benimkide öyle valla bend ediyorum ki yapacak olsan gelmezsin ama işte merak :)

nasıl yenmiş acaba zeliş. sizofren genetiktir zaten canım . sonradan kendiliğinden grip gibi gelmez .
annemin halasının oğlunda var. sonradan oldu. 30 yaşında. ama ilaçlarla iiyi. ilacını içmezse kötü.
tamamen iyileşme imkansız biliyorum canım . yani yavaşlatılır . normal hayatına devam eder. fakat ilaçlara devam..
benim anlattığım kız 30 yaşında şimdi.
varlıklılar ama baba anne kız hastalandıktan sonra boşandı. kadın tek başına mücadele ediyor. bazen kızına gücü yetmiyor.

ve şizofren olan insanlar tehlikelidir. komşunuzda bile olabilir. siz bilmezsiniz .çok örneklerini duydum . burda bir tanesini anlatmıştım diye hatırlıyorum . öldürse bile ceza ehliyeti yoktur. ruh sinir hastalıkları hastanesinde yatar , tedavi görür ve çıkar.

Ya aslında ben bu tür bir hastalığı olan kimseyi tanımadım açıkçası çok da birşey bilmiyorum bu konuda kitabı okudukça aydınlanıyorum bittikten sonra yazarım. Ama bu kitap bu konuda öğrenciler için kaynak niteliğindeymiş ve iyileşmiş kadın haa hangi düzeyde onu daha bilmiyorum çünkü sona gelmedim...

Bizim uzaktan bir akrabada vardı şizofren kadının oğlu çapada okudu dr çıktı.İlaçlarını düzenli aldırtıyodu oğlu fakat bir gün kadın ilaçlarını içmemiş ve balkona çıkmış üzerine benzin döküp yakmış kendini evde çocukları ve kocası varken hemde düşünsenize ne acı birşey Allahım kimseye akıldan bir noksanlık vermesin çok zor.Tabi birde etrafına zarar verenler var Allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…