Bizim dedemiz öyle kayınpederim mutfaktan çıkmaz,her iş elinden gelir diğer huyları benzemesinde bu huyu biraz benziyebilir.Dikkat ettiyseniz biraz dedim çünkü o konuda bile tamamen çekmesin oda zor...Bu konuda erkek çocuklara baba kesinlikle rol model oluyor eğer babada görürse yada yakında dayı amca rol modeli varsa mutfak vs ile uğraşmak daha olası gibi sanki... Sanırım o abi baya ilgisini çekmiş :)
benim oğlan da meraklı mutfak ve ev işlerine.Sağol cnm ilgisi var bayağa benimle mutfakta devamlı bakalım inşallah böyle devam ederde büyüdüğünde bende rahat ederim azıcık hazır yemeğe gelirim belkim.Geçen yaz babaannede kaldı ya ramazanda kaynanam hep camilerdeydi tabi benimkide bir abiyle kalıyodu oda lise 1 öğrencisi şimdi işte onla beraber menemen yapıp yemişler sabahları pek hoşuna gitmiş.
Makarna soğuyunca kötü olabilir cnm,beslenme gerisin geriye gelirse anlaşılır durum bir daha koymazsın..
Maşallah,ne yapsalar kar.benim oğlan da meraklı mutfak ve ev işlerine.
bulaşık ve çamaşır makinasını çalıştırmasını biliyor.içinden geliyor işte.
günaydın canım..
bizimde beslenme listemizde makarna var. oğlum domatesli istiyor öyle yapıyorum ama hiç sormadım çok mu soğuk oluyor diye.
dimi ya.. ileride elinde bulunur. ben şimdiden işliyorum çocuğumu evlenincede böyle eşine yardım et diye.Maşallah,ne yapsalar kar.
ben görmedim ama çok iyi o zaman.Sene başında beslenme alırken dikkatimi çekmişti, termos tipli beslenme çantaları var ayrı ayrı bölmelerde var üzerinde mesela bir tarafa sıcak bir tarafa soğuk konulabilir... Eğer yemekli beslenme götürüryorsa çocuklar gayet mantıklı alınabilir.
kaynanoşumun arkadaşının kızı böyle oldu canım . 17 yaşına kadar çok iyiydi.Kız zaten küs değildik ki biz :))) akşam kızmış bile olsak sabah okula gitmeden eğer ben aramadıysam o arar mutlaka beni konuşuruz, seni seviyorum derim öyle çıkar evden...
Ama bir önceki günlerde aldığı cezalardanmıdır bilmem maşallah diyeyim önceden dün okuldaki herşeyler yapılmış geldi ama işte sadece benim, bizim zorlamamızla böyle oluyor bir ileri iki geri okulda teşvik olmayınca böyle nereye kadar gidecek bakalım...
Makarna bana hiç cazip gelmedi canım soğuk soğuk hadi börek filan olsa yenirde makarna pilav ne bileyim ben olsam canım istemez yemem heralde ama çocuklar yiyorlarsa ne güzel...
Kız bende duşa girerken sürekli tembihliyorum birde kapıyı kilitlemiyorum diyorum yeni yeni kısa market vs olursa bırakıp iniyorum...
Sessiz Oda canım 17 yaşında bir genç kızın herşey yolunda giderken şizofren oluşunu anlatıyor, çok etkileyici gerçekten..
Ayrıca bundan önce okuduğum Beni Bulun vardıya oda gerçek bir yaşam öyküsüydü onuda tavsiye ederim..
vallah benim sevdiğim bi yemekse hiç aldırış etmem soğukmuş , sıcakmış ,,götürürüm.günaydın canım..
bizimde beslenme listemizde makarna var. oğlum domatesli istiyor öyle yapıyorum ama hiç sormadım çok mu soğuk oluyor diye.
bize hediye geldi o çantalardan. bi emir icin bi de ediz için. güzel gerçektenSene başında beslenme alırken dikkatimi çekmişti, termos tipli beslenme çantaları var ayrı ayrı bölmelerde var üzerinde mesela bir tarafa sıcak bir tarafa soğuk konulabilir... Eğer yemekli beslenme götürüryorsa çocuklar gayet mantıklı alınabilir.
oooo benim oğlanın elinden hiç gelmez. mutfağa girmez..iştahsız olduğu için ,yemek yerken bile yemeğe zoraki dokunuyor sıpam.benim oğlan da meraklı mutfak ve ev işlerine.
bulaşık ve çamaşır makinasını çalıştırmasını biliyor.içinden geliyor işte.
oda iyi işte ne güzel elinden ne geliyorsa onu yapsın ileride eşleride rahat eder.oooo benim oğlanın elinden hiç gelmez. mutfağa girmez..iştahsız olduğu için ,yemek yerken bile yemeğe zoraki dokunuyor sıpam.
süpürgeyi veriyorum ben eline ..evi bugün süpür diye
ha bu arada ütü yaparken bile yanaşıyo yanıma anne banada bişey ver ütüliyim diye..oooo benim oğlanın elinden hiç gelmez. mutfağa girmez..iştahsız olduğu için ,yemek yerken bile yemeğe zoraki dokunuyor sıpam.
süpürgeyi veriyorum ben eline ..evi bugün süpür diye
kaynanoşumun arkadaşının kızı böyle oldu canım . 17 yaşına kadar çok iyiydi.
maddi durumları süpermiş . villlar yatlar katlar
ablası var bir de . onda bi şey yok.
eşimle kaynımla oynarlarmış
çok akıllıymış üstelik
ama şimdi çocuk gibi. şizofren olmuş 17 yaşında. kilo aldı. dediğim dedik . bi cips için çocuk gibi ağllıyormuş..tutturuyormuş falan . kayınvalidem anlatıyor.
evvet yapsınlar eşleri rahat etsin. bizler iyi kaynanayızoda iyi işte ne güzel elinden ne geliyorsa onu yapsın ileride eşleride rahat eder.
hahhaha..benim oğlan da ütüyü ister bak ..ama gereksiz yere buhar düğmesine basıp buhar yaptırmak için..maksak yaramazlık yani.ha bu arada ütü yaparken bile yanaşıyo yanıma anne banada bişey ver ütüliyim diye..
kızım da tam tersi hiç sevmez iş yapmayı
ha bu arada ütü yaparken bile yanaşıyo yanıma anne banada bişey ver ütüliyim diye..
kızım da tam tersi hiç sevmez iş yapmayı
nasıl yenmiş acaba zeliş. sizofren genetiktir zaten canım . sonradan kendiliğinden grip gibi gelmez .bu bahsedilen kızda Amerikalı Lori yani yazarda kendisi bu arada aile gayet varlıklı sorunu olmayan anne baba eğitimli huzurlu bir aile ancak şizofreni genetikmiş ve anladığım kadaryıla gerçi daha kitabı bitirmedim ama kızın annesinde varmış, ve biliyormusun bu kız bu hastalığı yenmiş bu yüzden de kitap olmuş zaten... Benim doğduğum yıl kız tedavi görüyormuş...
nasıl yenmiş acaba zeliş. sizofren genetiktir zaten canım . sonradan kendiliğinden grip gibi gelmez .
annemin halasının oğlunda var. sonradan oldu. 30 yaşında. ama ilaçlarla iiyi. ilacını içmezse kötü.
tamamen iyileşme imkansız biliyorum canım . yani yavaşlatılır . normal hayatına devam eder. fakat ilaçlara devam..
benim anlattığım kız 30 yaşında şimdi.
varlıklılar ama baba anne kız hastalandıktan sonra boşandı. kadın tek başına mücadele ediyor. bazen kızına gücü yetmiyor.
Bizim uzaktan bir akrabada vardı şizofren kadının oğlu çapada okudu dr çıktı.İlaçlarını düzenli aldırtıyodu oğlu fakat bir gün kadın ilaçlarını içmemiş ve balkona çıkmış üzerine benzin döküp yakmış kendini evde çocukları ve kocası varken hemde düşünsenize ne acı birşey Allahım kimseye akıldan bir noksanlık vermesin çok zor.Tabi birde etrafına zarar verenler var Allah korusunve şizofren olan insanlar tehlikelidir. komşunuzda bile olabilir. siz bilmezsiniz .çok örneklerini duydum . burda bir tanesini anlatmıştım diye hatırlıyorum . öldürse bile ceza ehliyeti yoktur. ruh sinir hastalıkları hastanesinde yatar , tedavi görür ve çıkar.