çok iyi ya bayıldım öğretmenin taktiğine,kendi öğretmesi de çok güzel.Biz o dediğin rahata çoktan alıştık ya 2.yi ondan yapamıyoruz galibaGünaydın kızlar,
Akşam biraz geç gittim eve, daha doğrusu anneme, baktım benim ufaklık uyumuş. Annem de alma bu akşam kalsın uyuyor dedi.
Kızımla eve gittim ödev yaptık, puding yaptık. Sadece onunla ilgilenince çok mutlu oldu.
Tek çocuk ne rahatmış be:)
Dün bizimkini öğretmen santranç kursuna almış. Çok sevinçliydi.Bizim öğretmen kendi santranç öğretiyor çocuklara. Ama hepsine aynı anda öğretemeyeceği için bunu ödül şeklinde yapıyor. Dersten iyi not alana, davranışı düzgüz olana , kitap okuyana v.b.ödül gibi yapıyor.
süper arkadaşım,sevmeyene sevdirirsin valla
bu da benim bloğdaki kereviz salatamın resmi
kız ramazan davulcusunu duymuyon he. hem dört dönüyorken..ilahiiiiiiiiiiyok valla demedim ayy çocukta onu mu beklesi acaba baksen yaaa
o kadar duygulansdım ki hatta eşim de yanımdaydı ne diceğimi bilemedim sarıldım öptüm o kadar neyse bir ara söyleyeyim ben bunu uyandırsın beni
bende varya uyudummu tamam çok ağır uykum ya hiçde değişmedi koca razaman davul sitenin etrafında dört dönüyor çok zaman duymam bileee :)))))))))
zaten okulda buna benzer ödevler geçen yıl çoktu canım. hımmm sıralamak değil de, tekrar ettirmekten mi bahsediyo burda. Ben sıralamak olarak anlamıştım. Ardışık deyince sıralamak olmuyor mu ama anlamadım ben?Kızlar sabah bahsettiğim ve uyumadan önce yaptığımız çalışma buydu. Yard. Doç. Dr. Oktay Aydın’ın bir makalesinde anlatılıyor 0-10 yaş arası çocukların beyinsel gelişimi hakkında yazı ama çok uzun olduğu için sadece bu kısmı alıntıladım.
1- Ardışık rakamlarla işlem yaptırın Okul öncesinden başlayıp ilkokulu bitirinceye kadar çocuklara oyunlaştırılmış ortamlarda dikkat ve bellek çalışmaları yaptırılmalı. Dikkat ve bellek çalışmaları sanılanın aksine sadece bu konuda sorun yaşayan çocuklar için değil, bu yaştaki tüm çocuklar için gerekli. Ardışık olarak verilen sayı ve sözcük kümelerini tekrar etmek. (Örneğin, 3-0-9-8, araba-toprak-masa-deniz gibi. Giderek sayı ve sözcük sayısı artırılarak uygulama devam ettirilebilir.) İki resim arasındaki farkları bulmak. Anlamsız cümleleri söyleyip tekrarlamasını istemek gibi uygulamalar yapılabilir. (Örneğin, “Gökyüzünde yürüyen evin yaprakları mutluydu.”)
İlk cümleyi ben söyledim o tekrar etti
*** Gökyüzünde uçamakta olan evin kanatları yumuşacıktı.
sonra o söyledi
*** Denizin saçları rüzgarda uçuşuyordu...
gibi gibi 5-6 cümleyi söyleyip tekrar ettik... bu oyuna devam edeceğim birde kelimeleri tersten okumada çok mantıklı onada bakacağım belki zaman bulursam hazırlıklı giderim bu akşam eve cümleleri ve kelimeleri hazırlarım...
kız ramazan davulcusunu duymuyon he. hem dört dönüyorken..ilahiiiiiiiiii
canım bir daha yaşanırsa diye tedbir olsun söyle.bi sıkıntısı olur . kabus görür . ne bileyim derin uyuyorum oğlum sen bana dokun ve seslen diye söyle..hatta ben oğluşumda deniyorum .bak böyle yap diye..dürtüyorum ki ne kadar kuvvetli dürtmesi gerektiğini anlasın diye
zaten okulda buna benzer ödevler geçen yıl çoktu canım. hımmm sıralamak değil de, tekrar ettirmekten mi bahsediyo burda. Ben sıralamak olarak anlamıştım. Ardışık deyince sıralamak olmuyor mu ama anlamadım ben?
bu şekilde örüntüler tudem min tatil kitabında vardı.ardışık derken sanırım örüntü gibi öyle düşündüm önce atıyorum 3 ekle sonra 7 çıkar ve böyle devam ety gibi sanki ama en alttaki örnekte olduğu gibi yapılınca daha bir oyun havasında oldu :))))
bu şekilde örüntüler tudem min tatil kitabında vardı.
ilk başta anlamadı ama
mesela örüntü
2-5-3 -6-?-7 gibi
onun mantığını bulması istenior
ilk etapta anlamadı ama ben anlatınca sonraki konulardakini kendi yaptı.
yukarıdaki 3 ekle , 2 çıkar şeklinde
güzel bulmuşsunuz yöntemi..çok araştırmacı annesinardışık derken sanırım örüntü gibi öyle düşündüm önce atıyorum 3 ekle sonra 7 çıkar ve böyle devam ety gibi sanki ama en alttaki örnekte olduğu gibi yapılınca daha bir oyun havasında oldu :))))
güzel bulmuşsunuz yöntemi..çok araştırmacı annesin
Bilimsel bir anlamı var demekki denemek lazım.Kızlar sabah bahsettiğim ve uyumadan önce yaptığımız çalışma buydu. Yard. Doç. Dr. Oktay Aydın’ın bir makalesinde anlatılıyor 0-10 yaş arası çocukların beyinsel gelişimi hakkında yazı ama çok uzun olduğu için sadece bu kısmı alıntıladım.
1- Ardışık rakamlarla işlem yaptırın Okul öncesinden başlayıp ilkokulu bitirinceye kadar çocuklara oyunlaştırılmış ortamlarda dikkat ve bellek çalışmaları yaptırılmalı. Dikkat ve bellek çalışmaları sanılanın aksine sadece bu konuda sorun yaşayan çocuklar için değil, bu yaştaki tüm çocuklar için gerekli. Ardışık olarak verilen sayı ve sözcük kümelerini tekrar etmek. (Örneğin, 3-0-9-8, araba-toprak-masa-deniz gibi. Giderek sayı ve sözcük sayısı artırılarak uygulama devam ettirilebilir.) İki resim arasındaki farkları bulmak. Anlamsız cümleleri söyleyip tekrarlamasını istemek gibi uygulamalar yapılabilir. (Örneğin, “Gökyüzünde yürüyen evin yaprakları mutluydu.”)
İlk cümleyi ben söyledim o tekrar etti
*** Gökyüzünde uçamakta olan evin kanatları yumuşacıktı.
sonra o söyledi
*** Denizin saçları rüzgarda uçuşuyordu...
gibi gibi 5-6 cümleyi söyleyip tekrar ettik... bu oyuna devam edeceğim birde kelimeleri tersten okumada çok mantıklı onada bakacağım belki zaman bulursam hazırlıklı giderim bu akşam eve cümleleri ve kelimeleri hazırlarım...
ay zeliş ben emir e bu cümlelerden kuramam .çünkü gün içinde anlamsız cümleler kuruyor ve kardeşiyle deli gibi gülüyorlar..çıldırıyorum resmen..bu çocuk niye böyle yapıyor diye.evet evet geçen yılki yardımcı kitapta da vardı bunlardann
kızlar hadi bana anlamsız cümleler kurmam için yardım edin olmaz mı
ufaklıkta abisine uyuyor desene o gülünce oda başlıyordur.Bizdede arkadaşlar bir araya geldimi yapıyorlar bazen her zaman olmuyor tabi o yüzden ses çıkarmıyoruz napalım eğleniyorlaray zeliş ben emir e bu cümlelerden kuramam .çünkü gün içinde anlamsız cümleler kuruyor ve kardeşiyle deli gibi gülüyorlar..çıldırıyorum resmen..bu çocuk niye böyle yapıyor diye.
dışarıda mantıksız cümleler kullanmıyor ama evde ofoooooooo
mesela - kelebeğin dışkısı uçmuş (hahahah gülüşmeler)
cumus kafalı adamın karısı .(hahahaha gülüşmeler)
daha çok kaka , dışkı, bok, meme , gibi kelimeler kullanıyor bu ara..
ve çok gülüyor
bana akıl verin..sizinkiler nasıl.
ay zeliş ben emir e bu cümlelerden kuramam .çünkü gün içinde anlamsız cümleler kuruyor ve kardeşiyle deli gibi gülüyorlar..çıldırıyorum resmen..bu çocuk niye böyle yapıyor diye.
dışarıda mantıksız cümleler kullanmıyor ama evde ofoooooooo
mesela - kelebeğin dışkısı uçmuş (hahahah gülüşmeler)
cumus kafalı adamın karısı .(hahahaha gülüşmeler)
daha çok kaka , dışkı, bok, meme , gibi kelimeler kullanıyor bu ara..
ve çok gülüyor
bana akıl verin..sizinkiler nasıl.
ahhh kardeş . bizim bi alt komşu vardı . 2 oğlu vardı..onlardan kaptı. onlar çok saçma kelimeleri cümle içinde kullanırdı. bizim emir in çok hoşuna gitti..kapış o kapış yani...ufaklıkta abisine uyuyor desene o gülünce oda başlıyordur.Bizdede arkadaşlar bir araya geldimi yapıyorlar bazen her zaman olmuyor tabi o yüzden ses çıkarmıyoruz napalım eğleniyorlar
kızıyorum ya..ama değişen bi şey yok.yine söylüyor gülüyorayyy kardeş kardeşe ne güzel eğleniyorlar canım boşver karışma canım bencee
evde gönüllerince eğlensinlerrr
ahhh kardeş . bizim bi alt komşu vardı . 2 oğlu vardı..onlardan kaptı. onlar çok saçma kelimeleri cümle içinde kullanırdı. bizim emir in çok hoşuna gitti..kapış o kapış yani...
bende bir bakayım dedim sen yazmışsın..kızlarrrr nerelerdesiniz