İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

canımcım..sana geçmiş sayflarda yazmıştım ben.

önce ben yatağımı ayarlıyorum elektirikli batteniyeyle.
ısıtıyorum
sonra çocukları sokuyorum..geç kalmamışsak uyku için ellerine birer dergi veriyorum..meraklı minik , bilim çocuk..okuyorlar..
ama ediz geç kalmışsa uyku için önce yatırıyorum..kısa bir hikaye okuyoruz ,ya da merakli mınık okuyorum.
ben okuyorum ki hızlıca..çünkü ellerine dergi vermem için yarım saat önceden yatağa sokmam lazım..dergiyi evirip çevirirken 40 dakika gidiyor çünkü

işte ediz hemen uyursa emir kitap alıyor eline..onu okuyor ..uykum gelmiyor diyor çünkü..sonra uyuyor
babası ve ben birer kuzu kucaklayıp 1 saat sonra falan yataklarına alıyoruz..

Günaydın kızlar,
Akşam biraz geç gittim eve, daha doğrusu anneme, baktım benim ufaklık uyumuş. Annem de alma bu akşam kalsın uyuyor dedi.
Kızımla eve gittim ödev yaptık, puding yaptık. Sadece onunla ilgilenince çok mutlu oldu.
Tek çocuk ne rahatmış be:)
Dün bizimkini öğretmen santranç kursuna almış. Çok sevinçliydi.Bizim öğretmen kendi santranç öğretiyor çocuklara. Ama hepsine aynı anda öğretemeyeceği için bunu ödül şeklinde yapıyor. Dersten iyi not alana, davranışı düzgüz olana , kitap okuyana v.b.ödül gibi yapıyor.

bizim öğretmen de sabah bana faceden yazmış adil emir i santranc kursuna yazdırın demiş. 2 kişilik yer açılmış.
2 öğrenci istemişler bizim öğretmenden
hafta içi 2 gün 1 saat erken gitmesi gerek okula..
emir istemeyecek eminim.
ama giderse iyi olur diyor öğretmenimiz.
emir babası ve amcasıyla oynuyor zaten..iyidir hatta ..
dedim öğretmene . biliyorum diyor..o yüzden istedim onun gitmesini diyor..sene sonunda santranç turnuvalarına katılabilir dedi..
ama emir istemeyecektir eminim..kurs lafı açıldı mı çıldırıyor çünkü..

inşallah canım biz de öyle umuyoruz.
Evet bugün akşam rahatız, ne yaptınız cumartesi testleri görmedik bunları diyor demiştin. Yapabildi mi sonra?

beslenmeye kek ve sarelleli ekmek koydum..1 mandalina ve 1 paket kakaolu süt

siz ne koydunuz
afiyet olsun kuzuna, ben de tost ve süt ve de mandalina koydum. 1 paket de bisküvi var.

kerevizin sadece patatesiyle mi yapılıyor, yapraklar da konuluyor mu canım? Ama zeytinyağlı soğuk yemekleri oldum olası sevemedim ben.

bu da benim bloğdaki kereviz salatamın resmi
harika gözüküyor.

akşamınız rahat geçmiş ne güzel.
Oooo sizin öğretmenin yöntemi de güzelmiş canım, çocukları motive şart zaten, yoksa bırakıyorlar ipin ucunu.

oy sizin beslenmeniz de değişikmiş ..dereotlu ve zeytinli poğacçayı kendin mi yaptın boncukcum ..hoş geldin bu arada.
Evet canım kendim yaptım. Kızım ödevini yaparken arada hamurunu yoğurdum. 1 saat falan da mayalanmasını bekledim. Sonra pişti. Çok çok zorda kalmadıkça beslenmesine hazır birşey koymamaya çalışıyorum.

Testleri yaptı canım. Önce şansını denedi biz görmedik diye ama bilmediklerini ben anlattım, diğerlerini de kendi yaptı.

ister yapraklarını da koy..aroması fazla olsun seversen.
bir de patates koyuluyor..onu yazmamışım bak..
ben genelde salatasını yapıyorum ama..yemeğinden çok.
beslenmeniz de bize benziyor..afiyet olsun

hımm yazmışmıydın unutmuşum valla canım... Anladım, biliyormusun çocukların özellikle bebeklik döneminde anne yanında ona dokunarak yatması çok öenmliymiş bizde yana yakıla ayrı yatırma derdindeyiz...

bu çok güzel olmuş senn kız zaten istiyordu satrançı değilmi??

tek çocuğa rahatlık deniyor değil mi 2 tane olunca ahh ahhhh

bir konuş bakalım cnaım belli mi olur belkide ister...

geçen sene oğlanı 23 nisan gösterisine yazdırmam konusunda veli toplantısında sınıf annesi sormuştu yazdıracakmısınız diye ben tereddüt ettim istemez diye düşündüm çünkü öncesi okulda çok fazla gösteriye katılıyordu özel günnlerde bir kaç gösteri yapıyorlardı ve o zaman sıkıldığını hissediyordum ama geçen yıl öyle olmadı. sordum annecim gösteri yapmak istermisin diye hemen atladı benim sıpa. bende kadına çekinceli konuştuğumla kalmıştım :)))))

canım ya..haklısın.
ben geçen sene yataklarına yatırıyordum..çok zorlandım..çıkıp çıkıp salona geldiler
benim yatakta yatmaktan hoşlanıyorlar
ben de yatağımda uyutuyorum.
fakat yanlarında durmuyorum zeliş.
çünkü geçen yılım onlanı uyutmakla geçti..zaten akşamları yemek falan derken az vakit kalıyor..o kalan vakitte de onlarla yatmak sıkıntı verdi geçen yıl..öyle de olsa sıkıntıya girdim yanlarında bulundum..ama bu yıl o sıkıntıya sokmamaya karar verdim kendimi.
böyle güzel oldu.
yıllık izinden geldiğimizden beri böyle yapıyoruz
ama kesinlikle çocukluk döneminde çocuk yanına geliyorsa yatırmak lazım..ediz sık sık gelir mesela yanıma.
bazen kendi yatağına koyarım yanımda uyuduktan sonra..bazen sabaha kadar bizimle..
ne yapayım..kıyamıyorum.
daha büyük değiller ki..büyüdüklerinde zaten bizi istemeyecekler..o yüzden şimdi kar kardır.

öğretmen bugün okulda ben konuşurum dedi..sınıfta bi çocuk daha var..onu söylerim . belki o giderse adil emir de gitmek ister dedi..tamam dedim
senin oğluş da seni yalancı çıkarmış .hahah..sıpacık.

demi ama istemeyecekler o yüzden fırsat varken kucaklayıp yatmak laızm

benimkide ara ara gelir benimle uyur sonra babası onu koyar gece yatağına..

ayy geçen önceki akşam ne dedi biliyormusun nerdeyse ağlicaktım çok duygulandım

gece dişi ağrısıyla uyanmış yanıma gelmiş ama ben seslendiğini duymamışım babasıda salonda uyukluyormuş gitmiş babasının yanına ona söylemiş oda şurup vermiş ağrı kesici sonra yatmış geri

bana diyorki anne geldim sana dişim çok ağrıyordu duymadın sen beni bende seni rahatsız etmemek için babamın yanına gittim sonra dişim ağrıyarak yattım diyor kuzum yaaa

öğretmen bugün okulda ben konuşurum dedi..sınıfta bi çocuk daha var..onu söylerim . belki o giderse adil emir de gitmek ister dedi..tamam dedim
senin oğluş da seni yalancı çıkarmış .hahah..sıpacık.

hımmm öğretmen konuşursa kabul eder belki

he yaaa sormaaa

Kızlar muhabbetinize doyum olmuyor ama benim bi SGK ya gitmem gerek. Görüşürüz sonra.

kolay gelsin canımmmm

oy kuzucuk..duymamışsın ..olur zeliş ..hiç üzülme..iyi olsunlar yeter ..babasını kaldıramasaydı seni bi şekilde uyandırırdı zaten..
sen tembihledin mi ben uyanmıyorsam daha sesli söyle ..ya da ne bileyim ..dokun , uyanırım deseydim..
benim de başıma geldi de ..ondan dedim.
benim de uyanmadığım oldu.

yok valla demedim ayy çocukta onu mu beklesi acaba baksen yaaa

o kadar duygulansdım ki hatta eşim de yanımdaydı ne diceğimi bilemedim sarıldım öptüm o kadar neyse bir ara söyleyeyim ben bunu uyandırsın beni

bende varya uyudummu tamam çok ağır uykum ya hiçde değişmedi koca razaman davul sitenin etrafında dört dönüyor çok zaman duymam bileee :)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…