- 20 Eylül 2007
- 9.880
- 3.782
bu da benim bloğdaki kereviz salatamın resmi
ayyy çok güzel görünüyor canım ellerine sağlıkkkk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canımcım..sana geçmiş sayflarda yazmıştım ben.seninle yatıyorlar sonra odalarına mı götürüyorsun canım, tabi mutlu olmazmı kuzular anneleri yanlarında ohhh
valla süperrr aslında sebze yese benimkide böyle bende çeşit şeşit yapsam atsam dolaba ama yok bir akşam dursak öbür akşam illa etli bişeyler pişecek ondada haşlama türü yemez illa kızaracak yada ızgara olacak...
şanslısınızzz
evet dün akşam öyle yaptık oğluşla bu akşam bakalım çeşit olacak bolcana :))))
yokk okuyabiliyor bunuda çok zorlamadan yapıyorsa en doğrusunu yapıyorsun canım okusun dediğin gibi tv izlemezkten daha iyidir...
hoşgeldin canımcımmm
ödevde olmayınca bir kaç şeye birden vakit bulabildik aslında...
beslenmeye kek ve sarelleli ekmek koydum..1 mandalina ve 1 paket kakaolu süt
siz ne koydunuz
bizim öğretmen de sabah bana faceden yazmış adil emir i santranc kursuna yazdırın demiş. 2 kişilik yer açılmış.Günaydın kızlar,
Akşam biraz geç gittim eve, daha doğrusu anneme, baktım benim ufaklık uyumuş. Annem de alma bu akşam kalsın uyuyor dedi.
Kızımla eve gittim ödev yaptık, puding yaptık. Sadece onunla ilgilenince çok mutlu oldu.
Tek çocuk ne rahatmış be:)
Dün bizimkini öğretmen santranç kursuna almış. Çok sevinçliydi.Bizim öğretmen kendi santranç öğretiyor çocuklara. Ama hepsine aynı anda öğretemeyeceği için bunu ödül şeklinde yapıyor. Dersten iyi not alana, davranışı düzgüz olana , kitap okuyana v.b.ödül gibi yapıyor.
oy sizin beslenmeniz de değişikmiş ..dereotlu ve zeytinli poğacçayı kendin mi yaptın boncukcum ..hoş geldin bu arada.Dereotlu, zeytinli poğça, süt,amerikan salatası koydum bugün ben beslenmesine.
bugün makarna veya pilav günü bizde..beslenmeye kek ve sarelleli ekmek koydum..1 mandalina ve 1 paket kakaolu süt
siz ne koydunuz
inşallah canım biz de öyle umuyoruz.Günaydın canım. Kızının dişi inşallah bir sonraki gidişinizde kapanmış olur da rahatlar çocuk.
Ödevlerini de keşke hep böyle tek başlarına yapabilseler ne güzel olurdu. İnşallah alışırlar.
Oh bugünün yemeğini de yapmışsın. Akşama rahatsın yani.
Günaydın canım. Fenden 16 sayfa ödev mi yaptınız, bu öğretmenler de abartıyorlar bazen.
Bizim öğretmen dün insaflıydı. Matematikten 2 sayfa, türkçeden 4 sayfa ödev vardı.
Geçmiş olsun Zeliş.Hem ingilizce çalışmış, hem şiir okumuş, hem test çözmüş, maşallah oğluşuna gerçekten.
Günaydın canım, senin oğluşun alışkın ödeve çabuk bitirmiştir. Benimki olsa 3 günde yapardı bunları:)
afiyet olsun kuzuna, ben de tost ve süt ve de mandalina koydum. 1 paket de bisküvi var.beslenmeye kek ve sarelleli ekmek koydum..1 mandalina ve 1 paket kakaolu süt
siz ne koydunuz
kerevizin sadece patatesiyle mi yapılıyor, yapraklar da konuluyor mu canım? Ama zeytinyağlı soğuk yemekleri oldum olası sevemedim ben.portakallı kereviz
soğanı doğrarım yağda kavururum
havuç , pirinç , kereviz, yarım limon suyu ile pırasa gibi pişirilir.
1 tatlı kaşığı şeker atılır.
pişmesine 10 dakika kala 1 portakal soyulur . daire şeklinde dilimlenir içine atılır
harika gözüküyor.
akşamınız rahat geçmiş ne güzel.Günaydın kızlar,
Akşam biraz geç gittim eve, daha doğrusu anneme, baktım benim ufaklık uyumuş. Annem de alma bu akşam kalsın uyuyor dedi.
Kızımla eve gittim ödev yaptık, puding yaptık. Sadece onunla ilgilenince çok mutlu oldu.
Dün bizimkini öğretmen santranç kursuna almış. Çok sevinçliydi.Bizim öğretmen kendi santranç öğretiyor çocuklara. Ama hepsine aynı anda öğretemeyeceği için bunu ödül şeklinde yapıyor. Dersten iyi not alana, davranışı düzgüz olana , kitap okuyana v.b.ödül gibi yapıyor.
Evet canım kendim yaptım. Kızım ödevini yaparken arada hamurunu yoğurdum. 1 saat falan da mayalanmasını bekledim. Sonra pişti. Çok çok zorda kalmadıkça beslenmesine hazır birşey koymamaya çalışıyorum.oy sizin beslenmeniz de değişikmiş ..dereotlu ve zeytinli poğacçayı kendin mi yaptın boncukcum ..hoş geldin bu arada.
eline sağlık çok güzel görünüyor..olsa da yesek şimdi.
Testleri yaptı canım. Önce şansını denedi biz görmedik diye ama bilmediklerini ben anlattım, diğerlerini de kendi yaptı.inşallah canım biz de öyle umuyoruz.
Evet bugün akşam rahatız, ne yaptınız cumartesi testleri görmedik bunları diyor demiştin. Yapabildi mi sonra?
afiyet olsun kuzuna, ben de tost ve süt ve de mandalina koydum. 1 paket de bisküvi var.
kerevizin sadece patatesiyle mi yapılıyor, yapraklar da konuluyor mu canım? Ama zeytinyağlı soğuk yemekleri oldum olası sevemedim ben.
harika gözüküyor.
akşamınız rahat geçmiş ne güzel.
Oooo sizin öğretmenin yöntemi de güzelmiş canım, çocukları motive şart zaten, yoksa bırakıyorlar ipin ucunu.
ister yapraklarını da koy..aroması fazla olsun seversen.inşallah canım biz de öyle umuyoruz.
Evet bugün akşam rahatız, ne yaptınız cumartesi testleri görmedik bunları diyor demiştin. Yapabildi mi sonra?
afiyet olsun kuzuna, ben de tost ve süt ve de mandalina koydum. 1 paket de bisküvi var.
kerevizin sadece patatesiyle mi yapılıyor, yapraklar da konuluyor mu canım? Ama zeytinyağlı soğuk yemekleri oldum olası sevemedim ben.
harika gözüküyor.
akşamınız rahat geçmiş ne güzel.
Oooo sizin öğretmenin yöntemi de güzelmiş canım, çocukları motive şart zaten, yoksa bırakıyorlar ipin ucunu.
canımcım..sana geçmiş sayflarda yazmıştım ben.
önce ben yatağımı ayarlıyorum elektirikli batteniyeyle.
ısıtıyorum
sonra çocukları sokuyorum..geç kalmamışsak uyku için ellerine birer dergi veriyorum..meraklı minik , bilim çocuk..okuyorlar..
ama ediz geç kalmışsa uyku için önce yatırıyorum..kısa bir hikaye okuyoruz ,ya da merakli mınık okuyorum.
ben okuyorum ki hızlıca..çünkü ellerine dergi vermem için yarım saat önceden yatağa sokmam lazım..dergiyi evirip çevirirken 40 dakika gidiyor çünkü
işte ediz hemen uyursa emir kitap alıyor eline..onu okuyor ..uykum gelmiyor diyor çünkü..sonra uyuyor
babası ve ben birer kuzu kucaklayıp 1 saat sonra falan yataklarına alıyoruz..
Günaydın kızlar,
bizim öğretmen de sabah bana faceden yazmış adil emir i santranc kursuna yazdırın demiş. 2 kişilik yer açılmış.
2 öğrenci istemişler bizim öğretmenden
hafta içi 2 gün 1 saat erken gitmesi gerek okula..
emir istemeyecek eminim.
ama giderse iyi olur diyor öğretmenimiz.
emir babası ve amcasıyla oynuyor zaten..iyidir hatta ..
dedim öğretmene . biliyorum diyor..o yüzden istedim onun gitmesini diyor..sene sonunda santranç turnuvalarına katılabilir dedi..
ama emir istemeyecektir eminim..kurs lafı açıldı mı çıldırıyor çünkü..
ellerine sağlık canım benim..Evet canım kendim yaptım. Kızım ödevini yaparken arada hamurunu yoğurdum. 1 saat falan da mayalanmasını bekledim. Sonra pişti. Çok çok zorda kalmadıkça beslenmesine hazır birşey koymamaya çalışıyorum.
canım ya..haklısın.hımm yazmışmıydın unutmuşum valla canım... Anladım, biliyormusun çocukların özellikle bebeklik döneminde anne yanında ona dokunarak yatması çok öenmliymiş bizde yana yakıla ayrı yatırma derdindeyiz...
bu çok güzel olmuş senn kız zaten istiyordu satrançı değilmi??
tek çocuğa rahatlık deniyor değil mi 2 tane olunca ahh ahhhh
bir konuş bakalım cnaım belli mi olur belkide ister...
geçen sene oğlanı 23 nisan gösterisine yazdırmam konusunda veli toplantısında sınıf annesi sormuştu yazdıracakmısınız diye ben tereddüt ettim istemez diye düşündüm çünkü öncesi okulda çok fazla gösteriye katılıyordu özel günnlerde bir kaç gösteri yapıyorlardı ve o zaman sıkıldığını hissediyordum ama geçen yıl öyle olmadı. sordum annecim gösteri yapmak istermisin diye hemen atladı benim sıpa. bende kadına çekinceli konuştuğumla kalmıştım :)))))
öğretmen bugün okulda ben konuşurum dedi..sınıfta bi çocuk daha var..onu söylerim . belki o giderse adil emir de gitmek ister dedi..tamam dedimbir konuş bakalım cnaım belli mi olur belkide ister...
geçen sene oğlanı 23 nisan gösterisine yazdırmam konusunda veli toplantısında sınıf annesi sormuştu yazdıracakmısınız diye ben tereddüt ettim istemez diye düşündüm çünkü öncesi okulda çok fazla gösteriye katılıyordu özel günnlerde bir kaç gösteri yapıyorlardı ve o zaman sıkıldığını hissediyordum ama geçen yıl öyle olmadı. sordum annecim gösteri yapmak istermisin diye hemen atladı benim sıpa. bende kadına çekinceli konuştuğumla kalmıştım :)))))
canım ya..haklısın.
ben geçen sene yataklarına yatırıyordum..çok zorlandım..çıkıp çıkıp salona geldiler
benim yatakta yatmaktan hoşlanıyorlar
ben de yatağımda uyutuyorum.
fakat yanlarında durmuyorum zeliş.
çünkü geçen yılım onlanı uyutmakla geçti..zaten akşamları yemek falan derken az vakit kalıyor..o kalan vakitte de onlarla yatmak sıkıntı verdi geçen yıl..öyle de olsa sıkıntıya girdim yanlarında bulundum..ama bu yıl o sıkıntıya sokmamaya karar verdim kendimi.
böyle güzel oldu.
yıllık izinden geldiğimizden beri böyle yapıyoruz
ama kesinlikle çocukluk döneminde çocuk yanına geliyorsa yatırmak lazım..ediz sık sık gelir mesela yanıma.
bazen kendi yatağına koyarım yanımda uyuduktan sonra..bazen sabaha kadar bizimle..
ne yapayım..kıyamıyorum.
daha büyük değiller ki..büyüdüklerinde zaten bizi istemeyecekler..o yüzden şimdi kar kardır.
öğretmen bugün okulda ben konuşurum dedi..sınıfta bi çocuk daha var..onu söylerim . belki o giderse adil emir de gitmek ister dedi..tamam dedim
senin oğluş da seni yalancı çıkarmış .hahah..sıpacık.
Kızlar muhabbetinize doyum olmuyor ama benim bi SGK ya gitmem gerek. Görüşürüz sonra.
oy kuzucuk..duymamışsın ..olur zeliş ..hiç üzülme..iyi olsunlar yeter ..babasını kaldıramasaydı seni bi şekilde uyandırırdı zaten..demi ama istemeyecekler o yüzden fırsat varken kucaklayıp yatmak laızm
benimkide ara ara gelir benimle uyur sonra babası onu koyar gece yatağına..
ayy geçen önceki akşam ne dedi biliyormusun nerdeyse ağlicaktım çok duygulandım
gece dişi ağrısıyla uyanmış yanıma gelmiş ama ben seslendiğini duymamışım babasıda salonda uyukluyormuş gitmiş babasının yanına ona söylemiş oda şurup vermiş ağrı kesici sonra yatmış geri
bana diyorki anne geldim sana dişim çok ağrıyordu duymadın sen beni bende seni rahatsız etmemek için babamın yanına gittim sonra dişim ağrıyarak yattım diyor kuzum yaaa
hımmm öğretmen konuşursa kabul eder belki
he yaaa sormaaa
kolay gelsin canımmmm
oy kuzucuk..duymamışsın ..olur zeliş ..hiç üzülme..iyi olsunlar yeter ..babasını kaldıramasaydı seni bi şekilde uyandırırdı zaten..
sen tembihledin mi ben uyanmıyorsam daha sesli söyle ..ya da ne bileyim ..dokun , uyanırım deseydim..
benim de başıma geldi de ..ondan dedim.
benim de uyanmadığım oldu.