İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 3.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Aferin kuzuna canım... bizimki de bana okutuyor haftasonu yeni bir masal kitabı aldık her gece yatmadan okuyorum artık...
.
geçen sene bana okuturdu zeliş. bu yıl odaya gönderiyorum. kardeşi uyuyunca o kitabını eline alıyor
ben kendi yatağıma alıyorum cocukları 8.30 gibi
önceden elektirikli battaniyeyi takıyorum zeliş..sıcak sıcak yatıyorlar.ilk girince çok mutlu oluyorlar

oh ohhh afiyet olsun canımmm

benim fasulyem bu akşamada kalır ama bird tavuk çıkardım ızgaralık , pilavsızda olmaz o şimdi allahtan taze fasulye bozulmaz onu es geçeriz bu akşam heralde
benimde semizotum var kıymalı bu akşam,yarınada kapuska yaptım.perşembeye kadar kafam rahat

oh ohhh afiyet olsun canımmm

benim fasulyem bu akşamada kalır ama bird tavuk çıkardım ızgaralık , pilavsızda olmaz o şimdi allahtan taze fasulye bozulmaz onu es geçeriz bu akşam heralde
taze fasülyenin yanına birde cacık ohh miss.Sabahtan başladık yemek muhabbetine hadi hayırlısı

Canım hem yeşil biber, hem de toz biber kullanıyorum.

Size de geçmiş olsun canım, nedir bu dişlerden çektiğimiz.
Evet Böğürtlen Kışı nı okudum canım, şimdi Yağmur Sonrası na başlayacağom.
Ya sebze yemeyen eş de zor olur, bizim ki seviyor barii, ben de severim.
Sen de her seferinde 2 çeşit yapmak zorunda kalıyorsundur o da kötü.
Maşallah canım, iyi fikirniş aradaki farkı görünce gaza gelmiştir oğluşun.
Şiirle mi artacakmış okuma hızı, enterasanmış:KK57::KK57:

Yağmur sonrasıda oldukça keyifliydi canım iyi okumalar şimdiden...

Sorma sebze yapıyorum aklım hep onda aslında o ona özel ayrıca hep istemez örneğin sebze varsa yuanına bişey yoksa bir şekilde doyurur karnını illa ayrıca neden yapmadın demez de insanın içide rahat etmiyor kendim olsam sorun değilde çocuk olunca mecburen yapılıyor sebze yemekleri sürekli...

geçen sene bana okuturdu zeliş. bu yıl odaya gönderiyorum. kardeşi uyuyunca o kitabını eline alıyor
önceden elektirikli battaniyeyi takıyorum zeliş..sıcak sıcak yatıyorlar.ilk girince çok mutlu oluyorlar
Ben hiç okumadım oğlana yaw bendemi bir tuhaflık var acaba.Bende hergün bir kitap bitirtmeye çalıiıyorum.Öğretmen kitap listesi vermiş boş,okuduklarınızı yazn diye karneye işlenecek ya sıkıyomuyum çok acaba.

taze fasülyenin yanına birde cacık ohh miss.Sabahtan başladık yemek muhabbetine hadi hayırlısı
hahah..haklısın.
benim az makarnam var
yayla çorbası yaptım sabah
kıyma çıkardım..çabucak köfte yoğururum biraz da.

Ben hiç okumadım oğlana yaw bendemi bir tuhaflık var acaba.Bende hergün bir kitap bitirtmeye çalıiıyorum.Öğretmen kitap listesi vermiş boş,okuduklarınızı yazn diye karneye işlenecek ya sıkıyomuyum çok acaba.
yok canım sıkmazsın sen. günde en az 10 sayfa okusun sıkıntı çıkarmıyorsa. 20 de olur.

yok canım sıkmazsın sen. günde en az 10 sayfa okusun sıkıntı çıkarmıyorsa. 20 de olur.
aslında benimki günündeyse oturup 70 sayfayı bitiriyor o yüzden okuyabiliyor nasılsa diye zorluyorum sanki biraz.Ama tv karşısında oturana kadar okuldan sonra anneannede okusun napim.Akşama ders bırakıyor çünkü

benimde semizotum var kıymalı bu akşam,yarınada kapuska yaptım.perşembeye kadar kafam rahat
Afiyet olsun canım, semizotu da çok faydalı.

ben etli değil de portakallı zeytinyağlı yapıyorum
o nasıl oluyor canım peki?

Yağmur sonrasıda oldukça keyifliydi canım iyi okumalar şimdiden...

Sorma sebze yapıyorum aklım hep onda aslında o ona özel ayrıca hep istemez örneğin sebze varsa yuanına bişey yoksa bir şekilde doyurur karnını illa ayrıca neden yapmadın demez de insanın içide rahat etmiyor kendim olsam sorun değilde çocuk olunca mecburen yapılıyor sebze yemekleri sürekli...
Sağol canım.
Değil mi öyle de zor olur tabii. Benimkiler pek sebze yemez, keşke yeseler büyük neyse yer de, küçük yemez.

Biz öğretmen verirse 1 günde bitiriyoruz, ama ben kendi aldıklarımı haftada veya canı istediğinde okuyor, bitmesi sürüyor. Okuldan gelenler çabucak bitiyor ama:KK53::KK53:
Sizin de hergün 1 kitap fazlaymış yani, öğretmen mi istiyor, sen mi zorluyorsun?

hahah..haklısın.
benim az makarnam var
yayla çorbası yaptım sabah
kıyma çıkardım..çabucak köfte yoğururum biraz da.
Afiyet olsun canım, yayla çorbasına bayılırım.:KK45::KK45:

Sağol canım.
Değil mi öyle de zor olur tabii. Benimkiler pek sebze yemez, keşke yeseler büyük neyse yer de, küçük yemez.

Biz öğretmen verirse 1 günde bitiriyoruz, ama ben kendi aldıklarımı haftada veya canı istediğinde okuyor, bitmesi sürüyor. Okuldan gelenler çabucak bitiyor ama:KK53::KK53:
Sizin de hergün 1 kitap fazlaymış yani, öğretmen mi istiyor, sen mi zorluyorsun?

öğretmen veriyor ama bir günde bitecek demiyor tabi,ben okutmaya çalışıyorum.valla isteyince çokda güzel okuyor.oturuyor 1 saat okuyor.

günaydın kızlarr,
dün gittik dişçiye 1 milim kalmış kapanmasına, o yüzden herhalde 1-2 aya kadar çıkarırlar sanırım. 6 kasıma tekrar randevumuz.
akşam eve gittiğimde ufaklık ödevlerini kendi yaptı. Genelde kitaptan yapılacaklar vardı, onları yaptı, Açıkçası kontrol da etmedim, zaten kontrol edip hata bulacağım diye korkusundan hemen kaldırıyor kitapları:confused::confused::confused:
neyse 1 sayfa da matematikten karalama gibi bişey yapmışlar, o ne işe yarıyor anlamadım. bütün bir sayfayı farklı farklı şekillerle çizmişler, cetvel kullanmasını öğrensinler diye yaptırmış olabilir.
Büyük kızım her zaman ki gibi 20 dakika içinde tüm derslerini bitiriyor, ders çalış kızım demekten biz yorulduk artık, ama ne yapacağız bilemedim bir türlü.
Akşam kereviz yemeği pişirdim, eşim tok karnına 2 tabak yedi, ben bağırmasam 3 .cüyü de yiyecekti de, bir bağırmışım, korktu:KK53::KK53::KK53: bu yemek 2-3 gün idare eder bizi.

Günaydın canım. Kızının dişi inşallah bir sonraki gidişinizde kapanmış olur da rahatlar çocuk.
Ödevlerini de keşke hep böyle tek başlarına yapabilseler ne güzel olurdu. İnşallah alışırlar.
Oh bugünün yemeğini de yapmışsın. Akşama rahatsın yani.

günaydın kızlar..
yardımcı kitaplarımız geldi..fen den 1. fasikülü evde yaptık 2. yi okulda yapacaklarmış.
başka ödev yoktu.
fen den bir fasikül 16 sayfaydı..diğer kitaplardaki fasikül kaçar sayfalı bakmadım..
yatarken bir sayfa hikaye kitabı okuduk..
Günaydın canım. Fenden 16 sayfa ödev mi yaptınız, bu öğretmenler de abartıyorlar bazen.
Bizim öğretmen dün insaflıydı. Matematikten 2 sayfa, türkçeden 4 sayfa ödev vardı.

Kızlar dün ödev vermemiş öğretmen zaten öğlen gitt oğlan okula babası doktora götürmüştü. Ödev vermemiş öğleden sonra öğretmen...

Bende biraz ingilizce çalıştırdım, hafatsonu kurstan öğretmeni 20 ye kadar sayıların yazılıp ezberlenmesi ödevi vermişti 10 defa deftere yazım bitmişti akşam genel tekrar yaptık fadime senin tavsiye ettiğin sitedeki testleri çözdürdüm baya hoşuna da gitti...

Sonra yaztmadan önce bir çalışma daha yaptık bununla ilgili sizede yazmak istiyorum 10 yaş öncesi çocukların beyinsel gelişimi ile ilgili bir aktivite... Birazdan yazarım...

Akşamımız sakin geçti kızlar yemek vs. Sonra oğluşla babası satrança oturdubende az biraz tv açayım dedim ama kafama göre bişey bulamayıp bıraktım kitap okudum biraz...

Geçmiş olsun Zeliş.Hem ingilizce çalışmış, hem şiir okumuş, hem test çözmüş, maşallah oğluşuna gerçekten.

bizim ödevler Allah a emanet..çoktu
matematik 1 sayfa matematik..çok doluydu önlü arkalı
hayat bilgisi vardı 2 yaprak.
türkçe 4 yaprak yapım eki . li lı ,ci cı, lık , lik
fen vardı 2 yaprak. itme çekme . düşme .
Günaydın canım, senin oğluşun alışkın ödeve çabuk bitirmiştir. Benimki olsa 3 günde yapardı bunları:)

ne bilim canım yaaa su akar yolunu bulur diyelim mi kısaca :))))))

birde öyle alıştıki uyumuyor okutmadan deli oğlan... Ama biraz daha alışsın biliyorum ben bu olayı tersine çevirmeyi de dur bakalım daha zaman var :)))))

dün akşam ne yaptım biliyormusun türkçe kitabında okulum şiiri var ya ona geçtiler bu hafta

o şiiri okuttum önce telefonuma kaydettim sesinn. sonra ona dinlettim ve okuduğu süreyi gösterdim...

sonra ben üzerimi değişirken 4 defa daha okudu 5. seferde yine yanına gidip kaydettim sesini ve yine dinlettim aradaki farkı gösterdim süre kısalmıştı onuda gösterdim hoşuna gitti biraz...

haftasonu oturmaya gittiğimiz arkadaşımın arkadaşı emekli bir ilkokul öğretmeni kadın dediki okuma hızı kedinlikle şiirle artırılır dedi ama defalarca okuyacak dedi denedik bizde...
tamam canım şiir kitabı okuyalım bir de..

Sağol canım.

portakallı kereviz
soğanı doğrarım yağda kavururum

havuç , pirinç , kereviz, yarım limon suyu ile pırasa gibi pişirilir.
1 tatlı kaşığı şeker atılır.
pişmesine 10 dakika kala 1 portakal soyulur . daire şeklinde dilimlenir içine atılır

proxy

bu da benim bloğdaki kereviz salatamın resmi

seninle yatıyorlar sonra odalarına mı götürüyorsun canım, tabi mutlu olmazmı kuzular anneleri yanlarında ohhh

valla süperrr aslında sebze yese benimkide böyle bende çeşit şeşit yapsam atsam dolaba ama yok bir akşam dursak öbür akşam illa etli bişeyler pişecek ondada haşlama türü yemez illa kızaracak yada ızgara olacak...

şanslısınızzz

evet dün akşam öyle yaptık oğluşla bu akşam bakalım çeşit olacak bolcana :))))

yokk okuyabiliyor bunuda çok zorlamadan yapıyorsa en doğrusunu yapıyorsun canım okusun dediğin gibi tv izlemezkten daha iyidir...

Günaydın canım. Kızının dişi inşallah bir sonraki gidişinizde kapanmış olur da rahatlar çocuk.
Ödevlerini de keşke hep böyle tek başlarına yapabilseler ne güzel olurdu. İnşallah alışırlar.
Oh bugünün yemeğini de yapmışsın. Akşama rahatsın yani.

Günaydın canım. Fenden 16 sayfa ödev mi yaptınız, bu öğretmenler de abartıyorlar bazen.
Bizim öğretmen dün insaflıydı. Matematikten 2 sayfa, türkçeden 4 sayfa ödev vardı.

Geçmiş olsun Zeliş.Hem ingilizce çalışmış, hem şiir okumuş, hem test çözmüş, maşallah oğluşuna gerçekten.

Günaydın canım, senin oğluşun alışkın ödeve çabuk bitirmiştir. Benimki olsa 3 günde yapardı bunları:)

hoşgeldin canımcımmm
ödevde olmayınca bir kaç şeye birden vakit bulabildik aslında...

beslenmeye kek ve sarelleli ekmek koydum..1 mandalina ve 1 paket kakaolu süt

siz ne koydunuz

bende beslenmeye

meyveli yoğurt, gofret, süt, kurabiye koydum

X