İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 2.Sınıfa Giden Velilerin Paylaşım Alanı :)))

Günaydın kızlar tekrar, yukarıda da yazdım ama hakikaten garip bir gün bugün. Hem tatil dönüşü hem de perşembe

Salı günü eve gittim benim deli oğluş gene almış sınav/test kağıdını (sınav mı bunlar yoksa değil mi bilmiyoruz) eve getirmiş. İlk geldiğinde testin yarısı yapılıymış bitmedi diye vermemiş öğretmene deli olucam ya. Halbuki bir gün önceden konuşmuştuk off offfff.

Onu görünce bütün isteğim gittim çıkmayacağım dedim eşme dışarı o işteydi. Sonra aradı beni 8 gibi sonra o sakinleştirdi beni hemen hazırlanıp çıktık Nişantaşı'na gittik çok keyifliydi iyi ki çıkmışım sabaha karşı döndük eve.

Dünde önceki gecenin yorgunluğu ile kendimi ordan oraya bıraktım hiç bir şey yapmadım yani

Biraz mutfakta oturdum biraz salonda. Bir çay içtik bir kahve derken akşam ettik. :))))))

Tabi bu arada oğlana da ders çalıştırdım biraz kitap okuttuk filan işte böyle geçti tatilimiz.

Bu arada babası hem oğlana hem bana hediye almıştı. Oğluşunkini verdirmedim çünkü ona hediye yok demiştim. Sonra kendi hediyemin onun yanında açtım. Baaaaak baban bana hediye almış diyerek hem de. Çok fenamıyım ne

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım, git bakalım ihmal etme. Oğluşun da bu yaşta ne belalısı varmış ki gııı:26::26:

Selam canım,
Sevdiğin birinin ayrılması üzücü oluyor, ama en azından iyi birşey için ayrılmış, mutlu oldum onun adına.

Selam canım,
Ah bu oğluş da seni öldürecek bigün, eşşek sıpası niye böyle yapıyorsa.
Ama sonra da üzüldüm canım yaaa, yanında hediye açmana, garibim nasıl üzüldü kimbilir.

İnsan beraber iş ortamında bulunduğu kişilere özellikle de iyi anlaşıyorsa ayrılıkları üzüntülü oluyor ama alışıyor da insan zamanla.

Evet buda benim intikamım oldu

Ohhhh canıma değsin

selam kızlar
geçmişi okuyamadım (
benim şu ara bakıcı olan komşumla ilgili sorunum var aslında sorun değil mi acaba ben mi abartıyorum akıl verin
kendisine gözü kapalı güvenirim önce bunu söylim. yan dairem zaten gecenin bi yarısı bile olsa kapımı çalar kapısını çalarım. bi kızı ortaokulda bi kızı benim kızla aynı sınıfta bide ufak oğlan var 2 yaşında. bide benimki dört :)) azcık sinirli kendisi sözünü dinletmek için bağırdığı oluyor tek benimkine değil tabi hepsine birden çabuk odanıza oturun dersinizin başına gelmiyim oraya vs vs gibi
ama bu sinir işini abarttı mı nedir ben ona sinir olmaya başladım. geçen gün servis çocuklar geç çıkmış sınıftan ikimizin kızını da bırakmış gelmiş aileleri aldılar herhalde diye düşünmüş arasana sen aldınızmı diye .. neyse okul yakın tekrar dönmüş içine sinmemiş okula ama çocuklar yok çünkü yine bizim binaya uğrayan başka servis almış getirmiş sağolsun... benim komşuyu aramış çocuklar geldimi diye komşuda ağzına geleni söylemiş servise biraz fazla söylemiş oda altta kalmamış tartışmışlar falan. bana anlattı neyse bende konuştum servisle ama sakince konuştum uyardım dedim ben aramadığım sürece çocuk okuldadır zaten çalışıyorum aklım onda kalıyor dikkat edin vs vs. komşuda bana taktı ben niye bağırmamışım :) onu desteklememişim. alacakmış çocuğunu o servisten. bende almak istemiyorum 2 senedir onla gidiyor alıştı çocuk yardımcı bayanda onlara alıştı. ama o alırsa ben napçam bilmiyorum hem çocuklar ayrılmak istemiyor hem kadınla kavgalı ben çocuğumu almazsam benimkini servise bindirmek istemeyecek of sinirim bozuldu yaaaaaaaa

bu arada geç oldu ama herkese sağlıklı huzurlu mutlu seneler.........

Son düzenleme:
canım ama bu durumda kadın haklı yani ona bağırmakta, ne demek sizin çocuklarınızı almamak, hem suçlu hem güçlü olmayacaktı adam, bence siz haklısınız deyip kapatacaktı. ortamı tekrar sen orta yola koyacaksın bu durumda, zor olacak ama yapcak bişey yok.

gittim kızlar..ama buradaki aile hekimliğinde röntgen yokmuş..benim asıl amacım röntgen çektirmekti..ve çookk kalabalıktı..doktorlar izinliydi..yılbaşı sonrası izinlerini birleştirmişler..bu yüzden doktor az .hasta çoktu girmedim..röntgen cihazı var fakat kullanacak tekniker yokmuş..cihaz 2 yıl önce gelmiş ...ama kullanacak adam yok...peehhh..ordan çıktım markete girdim..1 kilo limon aldım ..onu yiyorum.biraz boğazım acıyordu..onu gösterecektim bir de..ama kendi kendime tedavi olacağım anlaşılan..işte böyle

emir e gelince ..dün sınıfında mustafa adında bir çocuğun kendisine taktığını söyledi..zaten ara ara mustafa kalemimi kırdı..mustafa bana vurdu vs .gibi şikayetleri oluyordu..fakat ben çok önemsememiştim..sonuçta hepsi çocuk .fena olacağını düşünememiştim..

neyse bu mustafa normalde koridorlarda vs emir i sıkıştırıp karnına yumruk çakıyormuş..tekme atıyormuş..emir kendini koruyamıyormuş..çünkü çocuk deli gibi güçlüymüş..emir in arkadaşı gökdeniz araya girip emirin dayak yemesini önlemeye çalışıyormuş..ama mustafa ikisini de dövüyormuş ...ikimizi de dövebiliyor anne diyor..sen de çak oğlum koru kendini dedikçe çokk ağladı..çok güçlü beni daha çok döver diye...

emir okulda düşmüştü geçenlerde ..o gün hastanedeydik..emir hastanedeyken öğretmeni yerleri değiştirmiş..emir de tam mustafanın arkasına düşmüş..Allahhhhhhhh

emir e derste sorular soruyormuş.derste konuşmak yasak..ama emir diyor ki:anne cevap vermezsem döver diye korkuyorum..:26::26::26::26:

sonra emir okula kalemlerin üzerine takılan bir kalem tepesi götürmüştü..pokemon..onu istemiş emir vermiş..ama çocuk geri vermemiş..emir ertesi gün istemiş ..çocuk vermeyeceğim o benim..çöpe atacağım kıracağım vs ..demiş..
son gün salı günü ise emiri yine dövmüş karnına tekme atmış..emir de sinirlenmiş..ama kendini koruyamamış..sonra kolundaki saatini istemiş emir in..emir vermemiş..saatini alacağım kıracağım sen görürsün vs .demiş..

o gün de bizi işyerimizden erken bıraktılar..ani bir kararla 3 otobüsüne koşarak çıktık..ben evde yeni yıl için hazırlık yaparken emir i babası aldı okuldan..babasına çocuğu göstermiş ama babası çok önemli olmadığını düşünmüş..ve zaten sınıftan çıkmıştık..çocuğu gösterdi ama çocuğun arkası dönüktü vs dedi kocam..neyse..

sonra pazartesi günü test olmuşlar bizim çocuklar ..zaten sık test oluyorlar..ben akşamları bakıyorum..yanlışlarını beraber tekrar inceliyoruz..2 test var..matematik ,türkçe,,ikisi de yırtık..emir dedim neden yırttın testini.."anne mustafa yırttı..""

iyice dellendim..öğretmeni aradım..yok..ulaşamadım..1 saat sonra yine aradım..yok..açan yok..
3 saat sonra yine aradım yok..kafaya koydum bugün öğlen vakti okula girmeden önce cocuğu kapacaktım ..bir daha oğluma dokunursan diye..

neyse öğretmen geri dönüş yaptı..ve konuştuk tek tek anlattım.

öğretmen bu çocuğun anne ve babasının ayrı olduğunu ve her iki tarafta kendisine çekmek için ayrı poh pohladığını..bu yıl iyi olduğunu ..geçen yıl çocukları dayaktan kırıp geçirdiğini..ısırdığını söyledi..ama bu yıl şikayet gelmemişti..ben hallederim dedi öğretmeni..

geçen yıl başa çıkamamış çocukla ..

annesini çağırmış..demiş çocuğunuzla konuşun..böyle olmaz..zarar veriyor ..bir çözüm bulun..ama anne oralı olmadı diyor..üstün körü konuşmuş vs..
sonra mustafayı yan sınıftan muhammet adında bir çocuk fena dövmüş koridorda..ağzını burnunu kırmış..yerlerde sürüklemiş..o muhammet denen çocuk da sokak çocuğu diyor..bizim sınıftaki mustafa unatcından 1 hafta okula gelememiş..sonra gelmeye başlamış..ama o zamana kadar duyarsız annesi çocuğu dövülünce 1 hafta arkasından gitmiş gelmiş..

sonra benim elime koz geçti diyor öğretmen..bu zamana kadar söz geçiremediğim mustafaya " bir daha arkadaşlarını döversen yada ısırırsan seni yan sınıfa verceğim..üstelik seni döven muhammet in yanında oturttururum"
mustafa o gün bugün kimseyi dövmemişti..bunu duydum iyi oldu dedi..ama emir e sakın kendini koru sen de vur demeyin..emiri parça pinçik eder o çocuk..çok fena ..ben halledeceğim dedi..tamam dedim..

işte böyle..bakalım bugün ne olur..

Benzer durumu okullar ilk açıldığında yaşamıştık 40 km yolu 15 dakikada nasıl gittim hala şaşarım kendime

Verdiği tepkiyi çok görme canım o haldeyken insanın aklına bin bir türlü şey geliyor. Aman Allah'ım neler yaşadığım geldi aklıma bende gidip okulun önünde servis yetkilisiyle kavga etmiştim. Söz konusu çocuksa bu gibi durumlarda sakin olmak çok da mümkün olamıyor ne yazık ki birde komşunun sorumluluğu daha fazla emanet bir çocuk var ortada.

Bu ara bu konuyu geçiştirmeye çalış bence hafta sonu komşun biraz daha yatıştığında mantıklı bir şekilde yeniden anlat durumu şimdi sıcağı sıcağına kabul etmek istemeyebilir. Normaldir.

oy oy oyyyyy neler yaşamış çocuk ya. çok üzüldüm offfff

aman arkadaşım her gün sıkı takibe al, çok ciddi bir konu bu.

hatta bir taraftan sende veliyle görüşse miydin yada öncelikle öğretmenin önlemlerini görmek mi lazım bilemedim. Ama bu süreci iyi izlemek lazım kesinlikle.

o çocuğada kızamıyorum anne baba ayrılığı çocukta nasıl bir travma yarattıysa yazık ya çook yazık...

Son düzenleme:

canım velisini tanımıyorum..çocuğu da tanımıyorum.
emir e sordum annesi mi alıyor babası mı alıyor okuldan diye..anne yalnız gidip geliyor diyor..bulsam konuşayım ama eğer bana öylesine cevaplar verirse geçiştirirse çıldırırım yani..bu duruma da düşmek istemiyorum şimdiden..

ben direk çocuğu markaja almayı düşündüm..gözlerimi çıkararak konuşacaktım yaniii...annesine söylenilince oğlunun bu durumlarıyla gurur duyuyor sanki..öğretmenin söyleminden ben onu anladım..

Slm cnm,gördüm resimlerinizi ne güzelmiş ya ışıl ışıl her yer nişantaşında eğlencede vardı herhalde dimi?Boşver iyi yapmışsın eşini dinliyerek zaten her günümüz manoton sıkıcı geçiyo,sinirlerine yenik düşmemişsin iyi olmuş.Çocuğuda çok sıkıştırma bence üstüne gittikçe ters tepebilir iyilikle halletmeye çalış hep biliyorum bazen zor oluyo ama sonradan daha iyi olduğunu göreceksin bu yöntemin

canım benim ya ..huzursuzluk olmuş..

yani ben olsam ben de sinirlenirdim..ama ilk başta bağırmak çağırmak yerine konuşurdum..tekrar eden bir durum olursa şayet ben size söylemiştim vs vs diye bağırmaya başlardım..

her insanın mizacı farklı..dün akşam ablamlardaydık Bolu da ..ablama emir in durumunu anlattım..ben olsam yırtardım öğretmeninin ağzını sen ne"cisin sınıfta diye..yani ablamın düşüncesi böyle idi..

ben senin yerinde olsaydım söyle yapardım..eğer bakıcını değiştirmeye niyetin yok ise..başka bir bakıcı bulunulmamışsa bu bakıcı ile devam etmeye kararlıysan servisini ben de değiştirirdim..çünkü ortada biraz sorumsuz bir servis şoförü var..tamam 1 kez uyarılabilirdi ama bakıcınız kavga etmiş..ve vermiyeceğini söylüyor..ama sana da sen neden kavga etmedin..bağırmadın demesi bence çok manasız..her insanın mizacı başka...

ama eğer bakıcı değiştirceksen..dersin ki abla ben başka bir servise vermiyeceğim ..alıştı kızım onunla devam edeceğim..o zaman sana kendisi ben bakamam der belki..sen de kısa yoldan kurtulursun ne yapacağım diye düşünme derdinden,

Allah allah ya arkadaşım böyle çocukları duyunca şok oluyorum ben ya nasıl bir anne bu kadar duyarsız olabiliyor.Annesi babası ayrı yüzlerce çocuk var hepsi böylemi yani.Hiçbirşey öğretmeden ailede okula postalıyorlar çocuğu.Seni çok iyi anlıyorum cnm,bizim sınıftada var aynısından herkes şikayetçi çocuktan ve maalesef doğumgününede çağırmak zorunda kalmıştım face ten oğluma yazmış çünkü beni davet etmedin diye çok üzüldüm diye,mecburen çağırdık aman yarabbim ortalığı birbirine kattı gelir gelmez benim oğlanın hediye paketlerini talan etti parçalayarak açtı.Benim gözlerim yuvalarından fırladı tabi.Neyseki öğretmeniniz el atmış umarım en kısa zamanda halleder ama bu çocuklar pek değişmiyo bi süre uslanıyo sonra devam

Sende doğrusun ama bu noktada çocuk bu kadar cazgırsa ( ) ve eğer sen dışardan biri olarak çocuğa müdahale edersen bu sefer çocuğunu annene söylemeyeceksin diye de tehdit edebilir. Ne biliyim ama şuan için öğretmenin alacağı önlemi bekleyip izlemek daha mantıklı görünüyor...

Yemek yerken kendimi senin yerine koyup düşündüm inan, ben olsam ne yapardım diye bilemiyorum tabi yaşamadan düşünülen ne kadar doğru olur ama. Okula gidip hem oğlumu hem de o çocuğu alır kantine oturtur ikisiyle de konuşurdum bakalım ne anlatacak çocuk bu şekilde çözüm üretebilirdim diye düşündüm ama tabi bilemiyorum...

Evet bu sene Taksim'de malum nedenlerden dolayı kutlamalar sönük kalmış ama Nişantaşı çok güzeldi çok coşkuluydu. Sonra bende iyi ki gelmişim dedim

Yoksa evde oturup hem kendimi hem evdekilerin başını yiyecektim.

Tavsiyene kesinlikle uymaya çalışacağım canım :))) Her ne kadar zor olsa da

of canım yaaa, neler yapmış böyle kuzucuğuna. Bence sen yine de git bir o çocuğu gör, dediğin gibi bir korkut, yazık yani senin oğluşa da, hey Allahım yaaa, sanki kurtlar vadisi gibi çocuk o diziyle mi büyüyor acaba, tam bir mafya.:26::26:

Son düzenleme:

yok canım ya onu kantine oturtup da gururlandıramam..öğretmeni konuşacak bakalım bugün..annesi falan laftan anlamıyor..çocuk da laftan anlamıyor fakat yan sınıftaki sokak çocuğu ile tehdit ediyor öğretmen..sizi aynı sınıfa koyacağım..yan yana oturtacağım diye..o şekilde dayağı bırakmış gecen yıl..

simdi oğretmen konuşur..benim oğlumu rahatsız etmez çocuk ..ama ben yine onu markaja alacağım yani.gözlerimi dikerim...

çocuklarıma zarar veren kişiye yakın davranamam zelişşş...aslaa...

Amaç aslında yakın davranmak değil de. Senin yanında olmadığın zamanda gelişecek olaylar için kökten çözüm üretebilmek. Yoksa tabi ki senin çocuğuna zarar veren birine yakın olamazsın o ayrı ama karşıdaki de çocuk en nihayetinde ve zamane çocukları çoook fenaa. Yukarda Fadime'nin de dediği gibi kurtlar vadisi izleyerek vs. büyüyor bu çocuklar.

Yoksa zaten iş göze göz dişe diş olsa sadece çocuğu bir köşede sıkıştırıp korkutursun da... Ne yazık ki sen yanında olmadığında kuzucuğun o çocukla aynı okulda olacak...

ama sen çıkışlarda da gidiyorsun netice de izlemen daha kolay olur gidişatı.

Tez zamanda halledersin canım inşallah...

Kızlar daha önce konuştuysak bile unutmuşum ben sizin çocuklar kaç doğumlu?

Yeşim'i biliyorum 2006 sanırım. Biz 2007 liyiz.

Dilek'ciğim sen işe başladığında ufaklık kaç yaşındaydı. 2. yani

canım burası için ilk geldiğimizde söylemiştim..burası kabadayının bol olduğu, çocukların da kabadayılıktan hoşlandığı bir il..

oğluş bana söyler...

bu konuda problem yok diye düşünüyorum..zaten emir de çocuğu bir kaç kez öğretmenine söylemiş..salı günü bana tekme attı öğretmenim demiş..öğretmen sadece "mustafaaaaaaaaaaaaaa" diyerek uyarmış..

yani söyleyecek mecbur..en ufak bir vukaaatte artıkın...

bakalım çözeceğiz inşallah bu durumu..

öğretmenimiz emir i biliyor..sakin bir duruşu var..zarar vermez kimseye..

işte böyle..

sonra konuştuk yapmamızı istediğiniz bir şey var mı emir için..çalıştırmam gereken eksiklikleri , düzeltilmesi gereken bir durum diye..

yazısı bozuktu..bir de çok konuşuyordu derste diye şikayetleri vardı..bunlar bitmiş..yine oğlumu övdü ..isterse neler yapmaz ben ondan iyice emin oldum artık.yeni geldi ama çözdüm onu diyor..

konuşması çok düzgün..kelime haznesi çok geniş.ileri de büyük insan olacak , iyi yerlere gelecek inşallah diyor..

Allah"ım çocuklarıma sağlık versin..büyük insan olmasınlar..sağlıklı olsunlar..bana yeter..evlerini geçindirecek rahat yaşayacak kadar maaşı olsun..ama sağlıkları yerinde olsun..

Allah evlat acısı kimseye yaşatmasın..AMİN

zelişçim. benim oğluş 2006 eylül doğumlu

Son düzenleme:
ah canımcım..bilemiyorum..çocuklara kıyamam ..konuşurum..ama bu öyle bir çocuk değil..öğretmenin anlatışı için söylüyorum yani..Allah yardım etsin..dün öğretmenine ulaşamadım ilk başlarda.."Allah "ım bana yardım et..bu işin içinden kimsenin kalbini kırmadan çıkabileyim..çözebileyim "diye..çünkü çok sinirlendim ..kendimden korktum ..

Al işte ..oy çağırsan paketlere saldırıyor..çağırmasan okulda oğluna bulaşır belki beni niye çağırmadın beni niye çağırmadın..yukarı tükürsen bıyık ,aşağı tükürsen sakal..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…