Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Bence ne kadar erken söylersen o kadar iyi. Bir de senin baban o değil gibi değil de ben babandan önce başkasıyla evlendim, sen doğdun, anlaşamadık ayrıldık, sonra bu babanla tanıştım çok iyi anlaştık, senin baban oldu gibi. Yani demek istediğim baba bildiğin insan senin baban değil demeden.

Siz ona biyolojk olarak degilde manevi olarak tatlisko bi babasinin olduğunu anlatın bence :)

Hayat işte planladığımız gibi gitmiyor
ayın 9'da yani görüşmeden bir gün önce bir takım rahatsızlıklarımdan dolayı rapora ayrıldım , ayın 10'da ise bırakın karne almaya gıtmeyı doktorla gorusmeyı hastaneden eve zor geldık.
2 hafta once amelıyat oldum ıyılesmeye calısıyorum
kader bır sekılde engel oldu sımdılık bıraz duzelınce baska bırınden gorusme ayarlayacagım ınsallah

Hayat işte planladığımız gibi gitmiyor
ayın 9'da yani görüşmeden bir gün önce bir takım rahatsızlıklarımdan dolayı rapora ayrıldım , ayın 10'da ise bırakın karne almaya gıtmeyı doktorla gorusmeyı hastaneden eve zor geldık.
2 hafta once amelıyat oldum ıyılesmeye calısıyorum
kader bır sekılde engel oldu sımdılık bıraz duzelınce baska bırınden gorusme ayarlayacagım ınsallah

Geçmiş olsun

önemli bir şey değildir umarımmm

şu an hangi durumdasınız okul vaktide yaklaşıyor bence bu konuyu çok fazla ertlemeyin

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
Öncelikle; yabancı uyruklu olmanıza rağmen durumunuzu ne kadar güzel ve akıcı bir dille anlatmışsınız.Doğrusu başı ayrı sonu ayrı cümleler okumaya çalışmaktan imanımın gevrediği konulardan gına gelmişti.
Çocuğunuza bu durumu çok geciktirmeden pedegog desteğiyle anlatırsanız hasarsız atlatabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.

Egeyle konusmadım hıc.
bazen kendımı cok cesur hıssedıyorum bazen cok korkar
hala bır pedagoga bıle gıtmedık.
tatıel gıdecegız tatılden sonra gıderız dıye dusunuyorum. bır kac kere bıyolojık babadan gelen soyadını yanında zıkrettım hıc oralı olmadı
bambaska bır gun senın adın ne dedım adını soyledı 2 ısmı var. soyadın ne dedım bılmıyorum dedı .
oyle onun dısında bısey yok hala konuyu acıtıgm zamanlar saglık sorunlarımla ugrastıgımdan bahsettıgım randevya gıdemedım amelıyat oldum ve duzelme suresı ve sonrası sımdıde ızın alma durumum olmadı. yanı belkıde suanda hıc soylenmeyecek ama. dr gıtmeye cesaretı kendımde bulmam lazım.

ege bu senede anaokuluna gıdecek
ama sırf bu sebeble ve dıyorumkı cevredekı kadınlar a bunun ıkıncı evlılıgı buda uvey babası dıye cocukların yanında konusup o ufacık cocuklar egeye senın baban uveymı der dıye kendımı yıyorum
sırf bu yuzden baba yıgıt kolejlere bakıyorum fıyat alıyoruz
ya da olmadı bız evı mevı satalım cekelım gıdelım buralardan dıyorum.

gercegı ogrenecegını bılıyorum ama ben onu aglatmadan buyuttum sımdı nasıl bu b.ktan mevzular ıcın yuregının burkulmasına dayanırım

Egeyle konusmadım hıc.
bazen kendımı cok cesur hıssedıyorum bazen cok korkar
hala bır pedagoga bıle gıtmedık.
tatıel gıdecegız tatılden sonra gıderız dıye dusunuyorum. bır kac kere bıyolojık babadan gelen soyadını yanında zıkrettım hıc oralı olmadı
bambaska bır gun senın adın ne dedım adını soyledı 2 ısmı var. soyadın ne dedım bılmıyorum dedı .
oyle onun dısında bısey yok hala konuyu acıtıgm zamanlar saglık sorunlarımla ugrastıgımdan bahsettıgım randevya gıdemedım amelıyat oldum ve duzelme suresı ve sonrası sımdıde ızın alma durumum olmadı. yanı belkıde suanda hıc soylenmeyecek ama. dr gıtmeye cesaretı kendımde bulmam lazım.

ege bu senede anaokuluna gıdecek
ama sırf bu sebeble ve dıyorumkı cevredekı kadınlar a bunun ıkıncı evlılıgı buda uvey babası dıye cocukların yanında konusup o ufacık cocuklar egeye senın baban uveymı der dıye kendımı yıyorum
sırf bu yuzden baba yıgıt kolejlere bakıyorum fıyat alıyoruz
ya da olmadı bız evı mevı satalım cekelım gıdelım buralardan dıyorum.

gercegı ogrenecegını bılıyorum ama ben onu aglatmadan buyuttum sımdı nasıl bu b.ktan mevzular ıcın yuregının burkulmasına dayanırım
size yaşadıklarımı anlatmıştım. lütfen bir an önce pedegoğa gidin. gözetim altında emin olun travma falan yaşamayacak. ama ertelerseniz, sıkıntılar olacaktır. korkacak bir şey yok. bu konu zaten ileriki zamanlarda da bir şekilde karşısına çıkacak. biyolojik annem ve kız kardeşlerimle ilgili konu açtım, zamanınız olursa bakın. tedbirinizi alın. mutlu, sevecen, kırgın veya kızgın olmayan, kendisiyle ve hayatla barışık bir çocuk yetiştirin. lütfen, bir an önce gidin.

kesinlikle bu sorunun cevabını burada aramayın, bir an önce pedagoga gidin, bence erken değil,söylemek için, ergenlik çok tehlikeli. yine de ben ya da biz bilemeyiz, pedagog cocugunuzu tanımalı ve karar ortak verilmeli

Ben de bazı şeyleri çok kafaya takabileceği yaşlara gelmeden söylenmesi taraftarıyım.

bence biran once bilmeli sonra ögrenirse cok agırına gidebilir ergenliginde özellikle

Babalık biyoloji ile olmuyor ne yazıkki. Ve babası biyolojik olan değil yanında olan Babalık yapan. Öğrenmeye Hakkı var ancak küçükken kafa bulandırmaya gerek yok bence muhakeme gücü olunca biraz daha Büyüyünce söyleyin

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
Bence cocugunuza biran once soyleyin buyusdugunde dahada aci verecek bu gercek bende boyle durumu yasadim bavami 5 yasindayken ogrendim o aci gercekle yasi ne kadar kucuk olsa onun icin okadar kolay olur ama yas ilerledikce onun icin zor olacak o durumu kabullenmiyecektir

bu bi iki sene içinde söyleyin yada 30 40 yaşına gelene kadar unutun bu konuyu. ama nolur ortaokul lise dönemlerinde söylemeyin. anlatmak içinde pedagog daha iyi bilir tabiki de "ege cim ben babandan önce başka biriyle evlendim fakat bazı sıkıntılar oldu ve ayrıldık. ancak ben babanla tanıştığımda sen doğmuştun. baban beni sevdi benden daha çok seni sevdi ve biz evlendik. 3 kişilik bi aile olduk. ama kimlikte baba olarak geçen isim, bildiğin babanın ismi değil" diyebilirsiniz.

çok alakasız olucak ama ileride ben de nasip olurda anne olursam. çocuğum ben nasıl oldum diye sorarsa "biz babanla birbirimizi çok sevdik ve aile olmak için birbirimize söz verdik. biz bu kadar birbirmizi sevince hediye olarakta sen geldin" demek doğru olur mu acaba arkadaşlar?

Canim bence bir an onxe soyleyin yasi ilerdikce o simdiki esinize dahada baglanacaktir gec olmadan ogrensin cunki ne kadar erken ogrenirse onun icin o kadar kolay kolay olacaktir ama dahada beklerseniz hem sizin icin hem cocugubuz icin cok zor olacaktir kendimden biliyorum dayim bana bakmis beni buyutmus ben gercek babami erken yasta ogrendim ve kabullenmek daha kolay oldu biraz daha gec ogrenseydim o gercegi benim icon daha zor olacakti eminim soyleyin bence o gercekle buyusun

X