Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Soyadı mevzusunu çok dert etmeyin. Benim arkadaşımın babası vefat etmişti, annesi başka biriyle evlenmiş, ve bi kardeşleri olmuş bi kaç yıl sonra ayrılmışlar. Evde Annenin soyadı x, arkadaşımın y, kız kardeşinin ki z , 3 farklı soyadı vardı. Eğleniyorlardı bu meseleyle.

Ne güzel maşallah.
Bu arada eşimin ailesiyle benmi konusssam sadece esimmi konuşsa yoksa ikimizmi konuşsak.pazar aksamida oradayiz taze taze arayi sogutmayalim :KK45:
Aranızdaki samimiyete göre bence. Çünkü çok hassas bir durum büyüklerimiz bazen istediğimizden daha da iyi tepkiler verebiliyor. En azından benimkiler öyleydi:nazar:

Gözünüz aydın olsun diyeyim.
Büyük bir adım atmışsınız.
Ben oğlunuzun tam idrak edemediğini düşündüm yalnız . Sorular soracaktır zamanla.
Ama olsun, bu güzel bir adım.
Ne kadar ferahlamışsınızdır.Allah ferahlığınızı ve mutluluğunuzu daim kılsın.
Egeniz herşeyi tam idrak ettiğinde dahi mutluluğuna gölge bile düşmesin inşallah.
Psikologa sorayim bu mevzuyu . benmi çok ustu kapali gecmisim acaba ama egenin sosyal zekasi çok yysek cikmisti demişti ki nerede nazil davranip ne konusacagini biliyor çok fazlasıyla soruyu sorarkende düşündü ve sordu babam biliyor mu ilkini diye? Bilemiyorum kadim birde bize egenin sizle derdi yok diyordu bilemiyorum neden idrak edemediğini düşünüyor çoğu kimse normal karsiladigi için mi soru sormadibi icinmi yoksa güzel ifade edememismiyim acaba

Paylaşıp paylaşma konusun da bişey diyemem ama bizim ki herkese söylemişti :KK43:
Çünkü diğer kişiyle de görüşüyor bu arada.
Benim 2 tane babam var biliyomusunuz derdi :KK43:
Bence kesinlikle anladı. Çünkü bize de pedogog puzzle parçaları gibi şuan oturtamıyor ama bişeylerin farkında demişti. Konuşunca oturdu.
En azından benim ki anlmıştı. Ben Ege'nin de anladığını düşünüyorum.
Bizim diğeri ortada olmadigi için( allah firsat vermesin) umarım ark bu şekilde konuşmaz yaz tatili girerken olmasida çok iyi olmadimi bu konu kullenir seneye kadar of çok iyi oldu bu mesele iyi ki kacmadjm aman ortam musait değil diye .

Psikologa sorayim bu mevzuyu . benmi çok ustu kapali gecmisim acaba ama egenin sosyal zekasi çok yysek cikmisti demişti ki nerede nazil davranip ne konusacagini biliyor çok fazlasıyla soruyu sorarkende düşündü ve sordu babam biliyor mu ilkini diye? Bilemiyorum kadim birde bize egenin sizle derdi yok diyordu bilemiyorum neden idrak edemediğini düşünüyor çoğu kimse normal karsiladigi için mi soru sormadibi icinmi yoksa güzel ifade edememismiyim acaba
Hayır hayır mevzu o değil. Sen bahsederken ben başka biriyle evliydim sonra ayrıldık. Daha sonra babanla evlendim demişsin ya olay hep senin etrafında geçmiş gibi. Ama belki de anlamıştır bilemeyiz. Bir kaç gün sabırlı ol bakalım başka soru gelecek mi?

Hayır hayır mevzu o değil. Sen bahsederken ben başka biriyle evliydim sonra ayrıldık. Daha sonra babanla evlendim demişsin ya olay hep senin etrafında geçmiş gibi. Ama belki de anlamıştır bilemeyiz. Bir kaç gün sabırlı ol bakalım başka soru gelecek mi?
Ben başka biriyle evliydim sen doğunca anlasamadigimiz için ayrildik. Seninde soyadin x kaldi hatta ben onun soyadi bile diyemedim de o eskisinin yani dedi? (Eski baba eski koca ) bilemiyorum bakalim neler olacak bundan sonra

Bizim diğeri ortada olmadigi için( allah firsat vermesin) umarım ark bu şekilde konuşmaz yaz tatili girerken olmasida çok iyi olmadimi bu konu kullenir seneye kadar of çok iyi oldu bu mesele iyi ki kacmadjm aman ortam musait değil diye .
İyiki iyiki yaptınız. Kısa ve öz gayet net anlatmışsınız. Paylaşıp paylaşmama konusunda yaşayıp görüceksiniz maalesef :KK43: umarım söylemez. Ama söylersede çok sorun etmeyin bence. Böyle bir haber belki yakın bir arkadaşına söyler. İçinde tutamayabilir. Bazı çocuk söylemez.
Bizim kız biraz açık sözlü herkese herşeyini anlatır. Kesinlikle karekter meselesi bence
Aman olsun söylediniz kurtuldunuz. En büyüğü atlatıldı. Sonrası Allah kerim :)

Ege zaten biliyormuş babasının öz olmadığını. İlk sorusundan belli. Bence o da rahatlamıştır.
Yok yok bilmiyordu ama karisik biaey vardi ve cevap alamiyordu
Bu arada ben egeye oz üvey diye biaey ogretmedim lütfen sizde ogretmeyin sizce oz olan biri onu senelerce aramamis merak etmemiş biri olabilir mi? Yazmistim okumayan olabilir egeye bir kere üvey baba nedir demistim eski baba demek tabiki demişti. Belki doğrusu bu değil ama doğrusu oz baba da değil, biyolojik baba çocuklar artik akilli

Ben başka biriyle evliydim sen doğunca anlasamadigimiz için ayrildik. Seninde soyadin x kaldi hatta ben onun soyadi bile diyemedim de o eskisinin yani dedi? (Eski baba eski koca ) bilemiyorum bakalim neler olacak bundan sonra
Artık stres yapma kendine. Dediğim gibi aşılmaz çizgiyi aştınız ve bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Bu arada ben egeye oz üvey diye biaey ogretmedim lütfen sizde ogretmeyin sizce oz olan biri onu senelerce aramamis merak etmemiş biri olabilir mi? Yazmistim okumayan olabilir egeye bir kere üvey baba nedir demistim eski baba demek tabiki demişti. Belki doğrusu bu değil ama doğrusu oz baba da değil, biyolojik baba çocuklar artik akilli
Keisnlikle haklısınız. Bizim diğer taraf (beddua etmek istemiyorum)
O senin üvey baban ben öz babanım demiş bir kere:sinirli::kızgın::sopa::KK20:
Allahım hala düşündükçe cinlerim tepeme çıkıyor.
Çocuk gedi soruyor nedemek diye:KK17:
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Şuan net hatırlamıyorum bile nasıl açıklama yaptığımı :KK43: Sanırım pedegog açıklamıştı. Benim için bir travmaydı:KK43:

Arayıp gecenin köründe ağzıma geleni söyledim karşı tarafa :sopa:
Sen okadar uğraşıyosun. Pedegog pedogog geziyorsun. Birşeyi 50 defa düşünüp anlatıyorsun. Vasıfsız adam herşeyi yerle bir ediyor:skandal:
Ay nasıl cinlerim tepeme çıktı hatırlayınca:KK42:

Hayır, normal karşıladığı için idrak edemediğini düşünmedim.
"benim babam o muydu? " sorusunu bekledim belki de.
Apaçık bu şekilde sormasını beklemek doğru değildir belki de, bilemiyorum.
Belki de gerçekten anladı, idrak etti ve normal karşıladı.
Ki ben normal karşılayacağını düşünüyorum, mutlu aile ortamında şüphesizce büyüyen bir çocuk... Bunu kolay atlatacaktır inşallah.

Keisnlikle haklısınız. Bizim diğer taraf (beddua etmek istemiyorum)
O senin üvey baban ben öz babanım demiş bir kere:sinirli::kızgın::sopa::KK20:
Allahım hala düşündükçe cinlerim tepeme çıkıyor.
Çocuk gedi soruyor nedemek diye:KK17:
Ne diyeceğimi şaşırdım.
Şuan net hatırlamıyorum bile nasıl açıklama yaptığımı :KK43: Sanırım pedegog açıklamıştı. Benim için bir travmaydı:KK43:

Arayıp gecenin köründe ağzıma geleni söyledim karşı tarafa :sopa:
Sen okadar uğraşıyosun. Pedegog pedogog geziyorsun. Birşeyi 50 defa düşünüp anlatıyorsun. Vasıfsız adam herşeyi yerle bir ediyor:skandal:
Ay nasıl cinlerim tepeme çıktı hatırlayınca:KK42:
Geçen gün biriyle konuştum durumumuzu anlattim oda kendini anlatti oğlu gerçeği biliyor biyolojik babayida taniyor anne evli ve doğurmak üzere babaya hasret diyor baba almiyor buradakine abi diyor ben hep yalnizim törenlerde vs diyor iyi ki görmüyor temiz büyümüş diyor. Bak iste sizin densize iyi ki bizimki ölü numarasi yapiyor

Egeye bildigi herseyi siz ögretemezsiniz. Okula gidiyor tv izliyor, kitap okuyor, insanlad konusurken duyuyor, arkadaslarından duyuyor.
İsmini öz üvey olarak anlamasa da babasının gercek babası olmadıgının farkında. Bunu zamanla anlarsınız

Egeye bildigi herseyi siz ögretemezsiniz. Okula gidiyor tv izliyor, kitap okuyor, insanlad konusurken duyuyor, arkadaslarından duyuyor.
İsmini öz üvey olarak anlamasa da babasının gercek babası olmadıgının farkında. Bunu zamanla anlarsınız
Ben olduğunu sanmiyorumm şimdiye kadar ben egeyi taniyorum hep yazdim asla bildiğini düşünmüyorum bundan sonra bilecek ama . evet ona herşeyi igretemem karsilastigi kişileri egitemem ama bakis acimiz değişebilir komple insanlar olarak

Hayır, normal karşıladığı için idrak edemediğini düşünmedim.
"benim babam o muydu? " sorusunu bekledim belki de.
Apaçık bu şekilde sormasını beklemek doğru değildir belki de, bilemiyorum.
Belki de gerçekten anladı, idrak etti ve normal karşıladı.
Ki ben normal karşılayacağını düşünüyorum, mutlu aile ortamında şüphesizce büyüyen bir çocuk... Bunu kolay atlatacaktır inşallah.
Bende bunu soracaginu saniyordum cevabi hazirdi hayir ege gerçek baban bursa yanimizda bizimle beraber yasayan bizimle hayati yasayan diyecektim bunu özellikle sormustum psikolog böyle diyeceksiniz demişti

Geçen gün biriyle konuştum durumumuzu anlattim oda kendini anlatti oğlu gerçeği biliyor biyolojik babayida taniyor anne evli ve doğurmak üzere babaya hasret diyor baba almiyor buradakine abi diyor ben hep yalnizim törenlerde vs diyor iyi ki görmüyor temiz büyümüş diyor. Bak iste sizin densize iyi ki bizimki ölü numarasi yapiyor
İyiki yemin ediyorum daha hayırlı.
Çocuğumun psikolojisini bozdu bu durumu hazmedemedi.
Şimdi kendisi de evlendi. Benim kızım evine gitmiyor. Nedenini bilmiyorum ama sürekli babanneye gidiyor. Aslında benim işime geliyor. Didiklemiyorum.
O annesinin evine gidip kızımı görüyor. Şuan etkisiz biri..
Yaa eşimle aralarında bir diyolog geçmiş geçen gün.
Çok uzun şimdi yazamam. Sadece şunu yazayım.
Biizmle konusurken asla babam demez bu arada diğerine.!!
X benim hiç birşeyim değil!!
Dayım, Amcam bile olamaz.(vasıf bulamamış)
Ancak belki arkadaşım olabilir demiş.

Yeni bir çocuğu olacak evine sokmuyor çocuğunu. Babannesiyle dedesiyle mutlu allahtan onları görmek istiyor. Diğerinin üzerindeki etkisi dağıldığından beri çok rahatız:dua:

Geçmiş olsun ve gözün aydın.

Çok sade bir şekilde halletmişsin, neyi ne kadar anladığı çok da önemli değil bence, önemli kısmı başardınız.

Çok sade bir şekilde halletmişsin, neyi ne kadar anladığı çok da önemli değil bence, önemli kısmı başardınız.
İçim rahat uyandim dusunmeyecegim artik sanki diyodum ya gerçek bir hayat yasamiyoruz sahte gibi geliyor iste gerçek hayatimizin ilk günü buradan başlıyor hayat bence çok sağolsun hepiniz

İçim rahat uyandim dusunmeyecegim artik sanki diyodum ya gerçek bir hayat yasamiyoruz sahte gibi geliyor iste gerçek hayatimizin ilk günü buradan başlıyor hayat bence çok sağolsun hepiniz

X