Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Ara ara takip ediyorum son durumu.
Benim aklıma birşey geldi ama olur mu bilemedim.Geçen gün kardeşiyle soyadı mevzusunu açmış ya
Mesela kimliklerinizi oğlunuz yanınızdayken çantanızı toplama bahanesi ile çantanızdan çıkarsanız,görmesini sağlasanız
Ortaya laf atsanız 7 ay sonra kardeşinin kimliği de katılacak bunların arasına diye ,geçen gün sorduğu soyadı mevzusu aklına gelip yeniden sorabilir gibime geldi.
Evet uyaranlar yapabılırım ama bız ılk uzmana gıtmeye basladıgımızda benı cocugu uyarmayın kendı meraklıyla ve ogrenmeye hazır oldugunda sormasını saglamak amacımız , sızdende ıstedıgımız bu surece saygı gostermenız demıstı . Muhtemelen yapma der ama bende bu tarz bıseyler sormaya nıyetlenıyorum acıkcası Allahım ınsallah yavrumun ıyılıgı ıcın olsun hersey

Evet uyaranlar yapabılırım ama bız ılk uzmana gıtmeye basladıgımızda benı cocugu uyarmayın kendı meraklıyla ve ogrenmeye hazır oldugunda sormasını saglamak amacımız , sızdende ıstedıgımız bu surece saygı gostermenız demıstı . Muhtemelen yapma der ama bende bu tarz bıseyler sormaya nıyetlenıyorum acıkcası Allahım ınsallah yavrumun ıyılıgı ıcın olsun hersey
Bu şekilde de siz kendinizi yiyip bitiriyorsunuz,üzerinizde bir yük olarak görüyorsunuz .Belki siz hiçbirşey demeyip te yanında çıkarsanız yine soracak.Tabii yine de sormak lazım.Zaten o soruyu sormuş çocuk ,cevabını alamamış,belki merakını gideremedi.İnşallah yavrunuz kolay bir şekilde atlatır ,ben inanıyorum ,sizin gibi ilgili ,sevgi dolu bir anneyle üstesinden geleceğini.

Bu şekilde de siz kendinizi yiyip bitiriyorsunuz,üzerinizde bir yük olarak görüyorsunuz .Belki siz hiçbirşey demeyip te yanında çıkarsanız yine soracak.Tabii yine de sormak lazım.Zaten o soruyu sormuş çocuk ,cevabını alamamış,belki merakını gideremedi.İnşallah yavrunuz kolay bir şekilde atlatır ,ben inanıyorum ,sizin gibi ilgili ,sevgi dolu bir anneyle üstesinden geleceğini.
İnşallahh yanı şu hayatta ınsallah bunuda atlatırsak gerısı alım allah gelır dıye dusunuyorum , o kadar hafıfleyecegım ve normale donecegım kı cunku sureklı bununla yasamak o kadar aklıma gelmedıgı bır gun dahı yok

canım artık söyle sende kurtul egede kurtulsun sonuçt aortada biyolojık babadan eser yok, ege en fazla kim oldugunu merak edecek o kadar ki biyolojık babasını bilmek bence en buyuk hakkı...
benım esımınde oglu var ılk evlılıgınden bız evlenırken cocuk sahıbı olmadan falan ben cok dusunuyordum acaba cocuk ne tepkı verır falan dıye evlendık bırsey olmadı, kızımız oldu aralarında kıskanclık vs hc olmadı gayet ıyı anlasıyorlar, annesının tutumu da tabıkı burada onemlı bır faktor ama korkulan hıcbırsey olmadı cocuk zaten anne babası ayrıldıgında cok kucuktu aynı evde yasadıkları zamanı bıle hatırlamıyordur emınım hep ıkı ayrı ev ıkı ayrı yasam vardı hayatında sonrada ben gırdım devreye... o nedenle bu kadar buyutme bu ısı gun gectıkce ısler daha da zorlasıyor emın olabılırsın...

Hayır soyleyemedım 2 aydır fılan destek alıyoruz gecen hafta sordu ama yapamadım , ancak artık soylemem lazım hergun bırılerıyle prova yapacagım bu durumu

Bu yaşlar çocugun her verileni koşulsuz kabul etme yaşlarıdır. Güzel bir pedagog eşliğinde artık söylemeniz gerekir. Eğer buna cesaret edemeyip daha ilerde yapacağım derseniz karşılaşacağınız problem daha büyük olur. Cesaret edilmeyecek bir şey yok inanın daha güzel olacak.

Merhaba.
Bahsetmiştim Ege nin zeka testi sonuçları. Hafta sonu çıkacak diye. Çıktı . Çok şükür be ileri ne geri . Verilen rapor ve anlatılan göre yaşıtlarından %80 ve %50 şeklinde üzerinde başarı göstermiş kendi puanlamasina göre geride kalan görsel hafıza biraz geri ancak yaşıtlarına göre normal sadece diğerleri bu kadar yukardayken Buda aşağıda kalmasın seviyeyi çekelim dediler ve bu iş için ayrretten seans onermediler puzzle yapın tangram gibi oyuncaklar edinin üç boyutlu küpler filan dedi raporu eklmemi isteyenler olmus isimleri kapattıktan sonra ekleyebilirim. Onun dışında 3 seansimiz kaldı artık top bende söyleseydim bir kaç seans destek alırdı ama genede öğrendiğinde iki üç seans götürürüm dediğin gibi gerisi Ege ve bizde

CuteMom CuteMom zeka testini çok merak ediyordun sonuçlar çıkmış her şey normal sevindim...bizim biri çok yüksek diğeride 75 gibi çıkmıştı 75 kısım için hiç bir şey önermediler... puzzle ve görselde çok iyi lego oyuncaklarıyla harikalar yaratır ama iki lafı bir araya getirip düzgün bir cümle kuramaz böyle de bir çocuk :emir_bebek:ama yaş aldıkça düzeliyor dün ilk kez devrik cümle kurmuşum beni düzeltti :KK53: ege içinde sizin durumunuz gibi değil ama yakın görümcem çocuğu olmadığı için küçük bir bebek aldı şuan okula başladı bu senede rabbim bebek verdi kendiliğinden hala söylemediler bildiğim kadarıyla onlarda nasıl yaparızı düşünüyorlardı en son ama ne yaptılar bilmiyorum çok zor ama bir o kadarda belkide çok basit çok kolay kabul edecek durumu bilemezsin....

Ben size oyun onerebilirim. Çok güzel vakit gecirirsiniz hem tekil hem çoklu oyunlar.
1. Pentomino- Katamino
2. Q-bitz
3. Koridor
4. Mangala
5. Kota Big
6. Mastermind
7. Colorful
8. Halli Galli
9. Look Look
10. Pattern Play
11. Pix Mix
12. Shape by shape ( tangram bulmaca)
13. SQUARE UP
Bunlar dışında GO, DAMA, ÜÇ TAŞ gibi oyunlar ve Scrable kelime oyunu tavsiye ederim CuteMom CuteMom . Bunların çoğu bende var bazılarını da almayı düşünüyorum. İki çocuğum için de çok faydasını gördüm. Oyuncak yerine bunlardan edinebilirsiniz.

CuteMom CuteMom zeka testini çok merak ediyordun sonuçlar çıkmış her şey normal sevindim...bizim biri çok yüksek diğeride 75 gibi çıkmıştı 75 kısım için hiç bir şey önermediler... puzzle ve görselde çok iyi lego oyuncaklarıyla harikalar yaratır ama iki lafı bir araya getirip düzgün bir cümle kuramaz böyle de bir çocuk :emir_bebek:ama yaş aldıkça düzeliyor dün ilk kez devrik cümle kurmuşum beni düzeltti :KK53: ege içinde sizin durumunuz gibi değil ama yakın görümcem çocuğu olmadığı için küçük bir bebek aldı şuan okula başladı bu senede rabbim bebek verdi kendiliğinden hala söylemediler bildiğim kadarıyla onlarda nasıl yaparızı düşünüyorlardı en son ama ne yaptılar bilmiyorum çok zor ama bir o kadarda belkide çok basit çok kolay kabul edecek durumu bilemezsin....
Ben sonucunda puanlama çıkacak zannettim ama yok söyle bilgiler var. Şu şu alanda yaşıtlarıni %87 geçerek üstün başarı göstermiştir her bolumle alakalı bu tarz bilgiler var sayisalda sozelde çok iyi hatta dikkati en yüksek puanlamayi almış kısa süreli hafızada uzun konuşmaları dinlemiyor karakteride bu diyor aynı eşim , birde görsel hafızayı kuvvelndirin başkada biaey yok dedi sizin rapor nasıldı acaba ben izinli olduğum için telefondan duzenleyemiyorum yoksa eklicem

Ben size oyun onerebilirim. Çok güzel vakit gecirirsiniz hem tekil hem çoklu oyunlar.
1. Pentomino- Katamino
2. Q-bitz
3. Koridor
4. Mangala
5. Kota Big
6. Mastermind
7. Colorful
8. Halli Galli
9. Look Look
10. Pattern Play
11. Pix Mix
12. Shape by shape ( tangram bulmaca)
13. SQUARE UP
Bunlar dışında GO, DAMA, ÜÇ TAŞ gibi oyunlar ve Scrable kelime oyunu tavsiye ederim CuteMom CuteMom . Bunların çoğu bende var bazılarını da almayı düşünüyorum. İki çocuğum için de çok faydasını gördüm. Oyuncak yerine bunlardan edinebilirsiniz.
Bunların bazıları bizde var ama araştırıp alacağım mutlaka çok teşekkür ederim puzzle filan bende hiç sevmediğim için egeyede sadece uc tane almıştım ama cesitlenecegiz artık birde bizde dikkat güçlendirme seti var dediği eksikliği yok ama bu çocuklara çok faydalı bende onu öneriyorum arkadaslara

Niyeyse bu testte kötü biaey çıksa kötü derken mesela öğrenme güçlüğü bu yaşadığımız biyolojik baba durumlarindan daha cok üzülürdüm diye düşündüm sonucu öğrenene kadar. Sonucu öğrendiğimden beri sanki hamilelik miskinligide kalktı üzerimden bir dinç bir mutlu umarım diğer mevzu için artık hiç üzülmem geçen haftayı unutmam yeterli iyi olsun atlatirizi hissedebilirim

Dün tam 2 sene doldu bu konuyu acalı.

Köprünün altında da cok sular aktı. Yarın psikolog seansımızın son gorusmesı . Veda edecegız.
Daha sonra ege bıseyler ogrendıgınde 2-3 seans gıderız dıye dusunuyorum.
Egenın seanslarınıda 3 seans kala kesmek zorunda kaldık, bu sene tatıl planlarımız degısınce yazlıga gıtmeye karar verdık temmuz sonuna kadar . Bıraz kalabalıktan uzak olmaya dınlenmeye ıhtıyacımız var umarım Ege en kısa zamanda , ogrenır ve butun hersey gerıde kalır. Mubarek Ramazan gunu agzımda hep aynı dua , kolay atlatsın ınsallah

Dün tam 2 sene doldu bu konuyu acalı.

Köprünün altında da cok sular aktı. Yarın psikolog seansımızın son gorusmesı . Veda edecegız.
Daha sonra ege bıseyler ogrendıgınde 2-3 seans gıderız dıye dusunuyorum.
Egenın seanslarınıda 3 seans kala kesmek zorunda kaldık, bu sene tatıl planlarımız degısınce yazlıga gıtmeye karar verdık temmuz sonuna kadar . Bıraz kalabalıktan uzak olmaya dınlenmeye ıhtıyacımız var umarım Ege en kısa zamanda , ogrenır ve butun hersey gerıde kalır. Mubarek Ramazan gunu agzımda hep aynı dua , kolay atlatsın ınsallah
bir zamani var herseyin onu bekliyor bence
bu arada swn nasilsin bebis nasil

bir zamani var herseyin onu bekliyor bence
bu arada swn nasilsin bebis nasil
Ben ıyıyım cok sukur.
Cumartesı gunu cınsıyet ogrendık. Ege cok heycanlandı cok stres oldu . Doktor erkek oldugunu soyleyınce agladı , o aglayınca bende agladım. Tesekkur ederım annecımm , tesekkur ederımm annecımm dıye öptü hep benı.

Esım sanırım pabucum tamamen dama atıldı dedı :KK53:

Ben teşekkür ederim Allah'ım :KK200:

Ben ıyıyım cok sukur.
Cumartesı gunu cınsıyet ogrendık. Ege cok heycanlandı cok stres oldu . Doktor erkek oldugunu soyleyınce agladı , o aglayınca bende agladım. Tesekkur ederım annecımm , tesekkur ederımm annecımm dıye öptü hep benı.

Esım sanırım pabucum tamamen dama atıldı dedı :KK53:

Ben teşekkür ederim Allah'ım :KK200:
çok erken değil mi daha cinsiyet için .
allah başını bozmasın güzellikle sağlıkla büyüt inş

çok erken değil mi daha cinsiyet için .
allah başını bozmasın güzellikle sağlıkla büyüt inş
Bırazcık bebek ılerıden gıdıyor. Telası var bu bebegın dıyor doktor Ege'de oyleydı. Normalde 13 haftalıgım ama bebek 14 haftada suanda . Bakalım ınsallah saglıkla bu defa sonuna kadar gıdebılırız.

Bu aksam annemde iftardaydik. Kayinvalidemler gelecekti iftara bende egeyi annemde yikadim parktan gelmiştik. Banyodan sonra yine konu kardeşine geldi kardeşinin soyadinin deniz x olmasini istediğini söyledi ama olmaz ki dedim neden demedi ne olacak dedi y dedim bir başladı ağlamaya hayir istemiyorum

Ben tek x te kalacagim kabul etmiyorum dedi ama biz koyamiyoruz ki dedim . bu defa sormadi cevap alamadigi için hayir hayir istemiyorum diye isyan ediyordu bende soyadinin ne olduğu önemli değil ki biz hep beraber ve birlikte olucaz dedim
Ben de y olmak istiyorum dedi gel bak ister misin neden senin soyadin x anlatayim ,e evet dedi.

Oturttum yanima sen artik buyudun , bak simdi ege ben daha evvel başka biriyle evliydim. Sen doğduğunda biz anlasamadigimiz için ayrildik. O yüzden senin soyadin boyle x oldu dedim

Ben de babamla evlenince soyadim y oldu ama bunun bir önemi yok biz hep beraberiz biliyorsun ama biz degisirebiliyormuyiz bakariz ama biz yapamazsak sende istersen 18 yasinda drgistirirsin dedim
O anda anladimi acaba diye düşünürken önüne diz çoktum anladinmi simdi düğünü nereden hatirladigini?

Evet der gibi basini salladi
Babam biliyor mu dedi?
Neyi dedim? Hakketten anlamadi saniyordum
İlkini...
Evet biliyor.
O ne zaman gitti 1 yaşındayken mi ben?
Hayir egecim sen cok kucuktun 2 ayliktin , ama ondan sonra babamla tanistim 1 yaşındayken o zamandan beride beraberiz biz seni çok seviyoruz biliyorsun dimi dedim.
Evet dedi
Masum veya durgun değildi agliyordu ve sustu . sonrada normal hayatimiza devam ettik bütün gece kuzenleriyle oyun oynadilar bu şokla bütün gece tabletler oynamalarına izin verdik. Eşime abime yengeme ve anneme söyledim.hepsi sok oldu nazil yani şimdimi soyledin diğer odada 5 dakikada. Evet 5 dakikada anlatırken uzulmedim hepsi bu kadar mi bilmiyorum belki devam sorular gelir ama umarim Rabbim evladimin içine aci vermez umarim onu çok seviyorum. İlk onu sevdim herşey güzel olsun istiyorum hiç aglamadim bende garip bir hissizlik oluştu kirdikmi zincirleri olayin sokundamiyim bilmiyorun

Bu arada bana hep destek olan yazan yazamayan durumun cdidiyetinin farkinda olan herkese çok çok cani gönülden tesekkur ediyorum gerçekten yazilan cizilenin olumsuz yorumların bile etkisiyle o kadar normal o kadar olağan anlattim ki aglarim saniyordum aglamadim. Simdi birazcik agliyorum el ayak çekildiği için ama olsun artik egeyle aramiz seffaf

inanmiyorum cute ege nasilda tepkisiz kalmis cok sasirdim ama bence tam idrak edemedi olayi

Bu aksam annemde iftardaydik. Kayinvalidemler gelecekti iftara bende egeyi annemde yikadim parktan gelmiştik. Banyodan sonra yine konu kardeşine geldi kardeşinin soyadinin deniz x olmasini istediğini söyledi ama olmaz ki dedim neden demedi ne olacak dedi y dedim bir başladı ağlamaya hayir istemiyorum

Ben tek x te kalacagim kabul etmiyorum dedi ama biz koyamiyoruz ki dedim . bu defa sormadi cevap alamadigi için hayir hayir istemiyorum diye isyan ediyordu bende soyadinin ne olduğu önemli değil ki biz hep beraber ve birlikte olucaz dedim
Ben de y olmak istiyorum dedi gel bak ister misin neden senin soyadin x anlatayim ,e evet dedi.

Oturttum yanima sen artik buyudun , bak simdi ege ben daha evvel başka biriyle evliydim. Sen doğduğunda biz anlasamadigimiz için ayrildik. O yüzden senin soyadin boyle x oldu dedim

Ben de babamla evlenince soyadim y oldu ama bunun bir önemi yok biz hep beraberiz biliyorsun ama biz degisirebiliyormuyiz bakariz ama biz yapamazsak sende istersen 18 yasinda drgistirirsin dedim
O anda anladimi acaba diye düşünürken önüne diz çoktum anladinmi simdi düğünü nereden hatirladigini?

Evet der gibi basini salladi
Babam biliyor mu dedi?
Neyi dedim? Hakketten anlamadi saniyordum
İlkini...
Evet biliyor.
O ne zaman gitti 1 yaşındayken mi ben?
Hayir egecim sen cok kucuktun 2 ayliktin , ama ondan sonra babamla tanistim 1 yaşındayken o zamandan beride beraberiz biz seni çok seviyoruz biliyorsun dimi dedim.
Evet dedi
Masum veya durgun değildi agliyordu ve sustu . sonrada normal hayatimiza devam ettik bütün gece kuzenleriyle oyun oynadilar bu şokla bütün gece tabletler oynamalarına izin verdik. Eşime abime yengeme ve anneme söyledim.hepsi sok oldu nazil yani şimdimi soyledin diğer odada 5 dakikada. Evet 5 dakikada anlatırken uzulmedim hepsi bu kadar mi bilmiyorum belki devam sorular gelir ama umarim Rabbim evladimin içine aci vermez umarim onu çok seviyorum. İlk onu sevdim herşey güzel olsun istiyorum hiç aglamadim bende garip bir hissizlik oluştu kirdikmi zincirleri olayin sokundamiyim bilmiyorun

Geçmiş olsun canım bak iste bu kadar kolaymis :)

X