Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

CuteMom CuteMom nasıl sevindim anlatamam
Bence ege bilmiyordu ama ona olan sevginize güveninden seni sadece dinledi ve anladı

Zamanla ufak tefek soruları olacaktır diye düşünüyorum
Kardeşide tam zamanında geldi
Aralarında kurduğun bağ egenin işlerini kolaylaştıracak
Bu arada eşinin ailesiyle konuşmaya sende dahil olmalısın bence kaçırma
Senin varlığın konuşmanın etkisini artıracaktır
Daha dikkatli olurlar

Bu bayram sizin esas bayramınız
Özel birşeyler yap :)

Bende basta hic anlamadigini düşündüm ama sonraki babam bilmiyor mu ilkini? Yani başka biriyle evlendiğini demek istrdi ardindan biyolojik babasini ima ederek o ne zaman gitti dedi veyahut öbürü ama ya o dedi ya öbürü buna eminim ne zaman gitti ben kaç yasindaydim dedi? Bilemiyorum belki tam anlamıyla idrak edemiyor mu bilmiyorum ama gorucez bakalim ilerleyen günlerde şans o ki biz gecen hafta randevuya yetisemedik bu hafta veda için gidecektikhem bu haberi pedagoga da vermiş olacagiz bakalim gitmeniz gerekecek mi yazmistim temmuzun 3.haftasina kadar İstanbul da olmayacagiz yazliga gidiyoruz bilemiyorum şuanda bundan sonrasini
Gözünüz aydın çok sevindim açıklayabilmenize.
Bence oğlunuz eşinizin öz babası olmadığını öğrendiğinde artık Onu sevmeyeceği endişesi taşıyor.Gerçeği bilmediği için seviyor beni diye düşünüyor olabilir.Bu saatten sonra sizin değil ,eşinizin tavrı daha önemli Ege için.
Eşiniz de durum sıcakken konuşmalı bence ,eşinizin duygularından emin olmalı.
Kimi kadın yasak aşk uğruna evladını bırakır,arayıp sormaz.Kimi kadın da sizin gibi böyle bir durumu atlatması için ince detayıyla düşünür.
Hayatta ayrılsa da evladını düşünen ,Onun mutluluğu için uğraşan sizin gibi annelerin çoğalması dileğiyle...

Cute çok mutlu oldum sizin adınıza, gözlerim doldu okurken. Kısa ve öz olmuş, Ege de çok güzel karşılamış. Çok şükür bitti inşallah endişelerin, korkuların. Zamanlaması da tam isabet olmuş, pedagog vs. Sırtından çok büyük bir yük kalkmıştır sonunda, eminim...

çok sevindim, inşallah en kolay bi şekilde atlatacaksınız, ama ben en çok eşin ve ailesini tebrik ediyorum, bi bebeğe baba olmak çok zor hele ki kendi çocuğun yoksa, onu kendi evladından ayırmamış, aileside ne güzel sahip çıkmış, kendi ailemi düşünüyorum, biz daha aşamadık o durumları abim çocuğu olan biriyle evlense annem ortalığı ayağa kaldırırdı yani öyle oluyo böyle olduğunu görünce çok seviniyorum Allah nazarlardan saklasın musmutlu 4 kişilik hatta 5 kişilik bi aile olun:) 5.hemen olmasın ama 3 4 sene sonra hayırlısıyla :)

Bu aksam annemde iftardaydik. Kayinvalidemler gelecekti iftara bende egeyi annemde yikadim parktan gelmiştik. Banyodan sonra yine konu kardeşine geldi kardeşinin soyadinin deniz x olmasini istediğini söyledi ama olmaz ki dedim neden demedi ne olacak dedi y dedim bir başladı ağlamaya hayir istemiyorum

Ben tek x te kalacagim kabul etmiyorum dedi ama biz koyamiyoruz ki dedim . bu defa sormadi cevap alamadigi için hayir hayir istemiyorum diye isyan ediyordu bende soyadinin ne olduğu önemli değil ki biz hep beraber ve birlikte olucaz dedim
Ben de y olmak istiyorum dedi gel bak ister misin neden senin soyadin x anlatayim ,e evet dedi.

Oturttum yanima sen artik buyudun , bak simdi ege ben daha evvel başka biriyle evliydim. Sen doğduğunda biz anlasamadigimiz için ayrildik. O yüzden senin soyadin boyle x oldu dedim

Ben de babamla evlenince soyadim y oldu ama bunun bir önemi yok biz hep beraberiz biliyorsun ama biz degisirebiliyormuyiz bakariz ama biz yapamazsak sende istersen 18 yasinda drgistirirsin dedim
O anda anladimi acaba diye düşünürken önüne diz çoktum anladinmi simdi düğünü nereden hatirladigini?

Evet der gibi basini salladi
Babam biliyor mu dedi?
Neyi dedim? Hakketten anlamadi saniyordum
İlkini...
Evet biliyor.
O ne zaman gitti 1 yaşındayken mi ben?
Hayir egecim sen cok kucuktun 2 ayliktin , ama ondan sonra babamla tanistim 1 yaşındayken o zamandan beride beraberiz biz seni çok seviyoruz biliyorsun dimi dedim.
Evet dedi
Masum veya durgun değildi agliyordu ve sustu . sonrada normal hayatimiza devam ettik bütün gece kuzenleriyle oyun oynadilar bu şokla bütün gece tabletler oynamalarına izin verdik. Eşime abime yengeme ve anneme söyledim.hepsi sok oldu nazil yani şimdimi soyledin diğer odada 5 dakikada. Evet 5 dakikada anlatırken uzulmedim hepsi bu kadar mi bilmiyorum belki devam sorular gelir ama umarim Rabbim evladimin içine aci vermez umarim onu çok seviyorum. İlk onu sevdim herşey güzel olsun istiyorum hiç aglamadim bende garip bir hissizlik oluştu kirdikmi zincirleri olayin sokundamiyim bilmiyorun
bu kadar basıttı ıste bekledıgınıze degmedı bıle :KK66:

Cocuk psikolojisi ve azda olsa sayılı saatler bu konu üzerine sertifikalar almış olan bi egitimci akademisyen olarak şunu soyleyebilirim ki lutfen bu gerçeği pedagog ile söyleyiniz.
Cocugunuz suan cok normal olabilir sizinle normal iletisimde mutlu mesut olabilir. Lakin bu süreç sizin aciklayiciliginiz ile halledilemez. Bir uzman esliginde ruhunu incitmeden onun anlayabilecegi sekilde kabullendirilmeli. Aksi takdirde devlet okuluna basladiginda kendini bilmez üç beş sinif arkadasi bu gerçeği buyuyunce yüzüne vurdugunda bu gerçeği kabullenemezse sizi ve ailenizi kabullenmekte gucluk çekebilir ve zor sureclere girebilirsiniz.
Cok hassas ve ince bir mevzu bu. Ne kadar erken kabullenirse soylenenlere de kulak asmamasi dimdik durmasi ve baglarinizin zedelenmemesi tamamiyle size ve uzman tavsiyesine ait.
İnşallah en hayırlı sekilde sonuclanir bu durum sizin için. Yuvanizda huzurunuz daim olsun.. :anne:
Sevgiler:KK200:

CuteMom CuteMom nasıl sevindim anlatamam
Bence ege bilmiyordu ama ona olan sevginize güveninden seni sadece dinledi ve anladı

Zamanla ufak tefek soruları olacaktır diye düşünüyorum
Kardeşide tam zamanında geldi
Aralarında kurduğun bağ egenin işlerini kolaylaştıracak
Bu arada eşinin ailesiyle konuşmaya sende dahil olmalısın bence kaçQUOTE]

Cocuk psikolojisi ve azda olsa sayılı saatler bu konu üzerine sertifikalar almış olan bi egitimci akademisyen olarak şunu soyleyebilirim ki lutfen bu gerçeği pedagog ile söyleyiniz.
Cocugunuz suan cok normal olabilir sizinle normal iletisimde mutlu mesut olabilir. Lakin bu süreç sizin aciklayiciliginiz ile halledilemez. Bir uzman esliginde ruhunu incitmeden onun anlayabilecegi sekilde kabullendirilmeli. Aksi takdirde devlet okuluna basladiginda kendini bilmez üç beş sinif arkadasi bu gerçeği buyuyunce yüzüne vurdugunda bu gerçeği kabullenemezse sizi ve ailenizi kabullenmekte gucluk çekebilir ve zor sureclere girebilirsiniz.
Cok hassas ve ince bir mevzu bu. Ne kadar erken kabullenirse soylenenlere de kulak asmamasi dimdik durmasi ve baglarinizin zedelenmemesi tamamiyle size ve uzman tavsiyesine ait.
İnşallah en hayırlı sekilde sonuclanir bu durum sizin için. Yuvanizda huzurunuz daim olsun.. :anne:
Sevgiler:KK200:
3 aydir pedagog desteği aliyorduk dun aksam ege öğrendi 128 sayfada var okursaniz ona yorum yazarsaniz çok sevinirim yarin randevumuz bende çok merakliyim psikolog omuz ne diyecek diye

Oncelikle tepkileri çok güzel egenin. Ve ege sevgi dolu bir çocuk belliki. Cocuk ailenin aynasıdır deriz biz hep. Cok cok güzel bi haber bu sevindirici ve gelecege hep birlikte umutla bakmaniz için muazzam bir adım.
Yeniden anne olacağınızı bilmiyordum cok tebrik ederim Allah hayirla kucaginiza aldirsin sağlıkla huzurla büyüsün insallah oğullarınız :anne:
En basindan beri terapiste gittiğiniz ve bu konuyu bu sekilde halletmeye çalıştığınız icin tebrikler. Bilincli anne bilincli nesil bilincli bir nesilde bilincli bir gelecek demek.
Egenin surecinin isleyisi size tesekkur edisi o konusmalari aklimda canlandi cok tatli bir oglunuz var eminimki :nazar: Masaallah
Bundan sonraki surecte ise uzmaniniz size en dogru yonlendirmeleri yapıp esiniz ve yeni kardesiyle rahatiniz için en doğru kararlari almanizda ve egenin durumundaki ilerlemede daha da yardimci olacaktir nitekim cok olumlu cok güzel bir adim atilmis bile baksaniza.
Onu huzursuz edecek kisi ve insanlardan art niyetli kisilerde uzak tutun suanda. Heryerde vardir böyle tipler ne yazikki. Yaşı ilerleyip kardeşiyle cimenlerde guresmeye basladigi zaman esinizle gururlanip bu günleri gulumseyerek hatirlarsiniz umarım.:emir_bebek:
Herşey güzel gönlünüzce olsun.
Daha sonra gelismelerden haberdar edip yeni bir baslik acabilirseniz güzel olur bizim için:KK54:
Herşey güzel gönlünüzce olsun..
Sevgiyle kalın..

bence iyi bir çocuk psikiyatristi bulun..şimdiden görüşmelere başlayın..zaten herşey yolunda iyi gidecektir..şansınız bol olsun..maşallah..

yazının sonunda uyandım hepsi rüyamış diceksin sandım :KK45:stres yaptığına değmemiş çok kolay olmuş. gözünüz aydın
bi oğlun daha olursA isimleri aynı olsun istiyorum gibi bi konun vardı. bebiş erkek olduğuna göre düşüncen hala aynımı

Ah gözün aydın cute, büyük yükü attın sonunda, bundan sonrası daha kolay olacaktır, samimi bir şekilde sorularına cevap aldıkça daha da güven gelecektir Ege'ye, okulların kapanması isabet olmuş, tatilin keyfini çıkarın, musmutlu ömürler diliyorum

Bence güzel toparlamissiniz.. Anlayacaktır eminim. O yaşlarda dünyaya nasıl geldiklerini bilmedikleri için o biraz kafasını kurcalayabilir o kadar. :)

Gelişmelerden haberdar edeyım.
Cumartesı gunu aslında psıkolog seansımızın son gunuydu ancak , bu haberden sonra son olamayacagını ogrendık. Acıkcası bu psıkolog ısı bızım cıddı zamanımızı aldı her cumartesı gıttık. Neyse yaz tatılı geldıgı ıcın tatıle gıdecegımız ıcın 3 haftada bır gorusebılecekler. Ben doktor kontrolume geldıkce . Aslında psıkolog bunu cok ıstemedı ama ben her hafta goturup getırme ımkanım yok ıstanbul dısından cocugu ayrıca bende hamıleyım neyse.

Psikolog daha işimiz bitmedi sız kendı gorevınızı yaptınız tohumu egeye attınız. Ama ege de bu tohum nasıl sekıllenecek , ne tarafa dogru buyuyecek henuz bılmıyoruz dedı.
Bunu ve kardesı olma duygusunu bırlestırırse ısler karısır cunku bu meseleden bagımsız kardes kıskanclıgı yasamayan bır cocuk daha gormedım , bunu sesssız sakın ara ara atması gerekıyor dedı.
O sebeble bı sure gorusmemız daha ıyı olacak dedı hatta bıraz her hafta konusunda ısrarcı olsada artık bunun ege ııcnde ıyı degıl bıkkınlık verecegını dusunuyorum 3 aydır devam edıyoruz . Bılemıyorum ıyımı dusundum kotumu dusundum?
Bu durumda bır sonrakı gorusme 1 temmuzda olacak. Ondan sonrasıda muhtemelen temmuz sonu . Bılemıyorum.

Bıze 3 tane tavsıyesı oldu
1- ne sorarsa sorsun durust bır sekılde cevap verın
2- konusmayı uzatmayın , detaya gırmeyın ve sormadıgı bırseyı anlatmayın
3- babası ve oglu basbasa erkek erkege bu mevzuyu konussunlar dedı. SOyle 1 hafta 10 gun sonra dedı. Cunku sordugu ılk soru babam bılıyor mu oldugu ıcın , babasının bılıp kabullendıgı bıseyı ogrenırse ondan guvenı cok daha fazla artacak dedı .

Daha sonra oyun terapısıne gırdıler ve cıktılar Ege bunu suanda almıs bır rafa kaldırmıs , hazır olana kadarda oradan ındırmeyecek psıkolojı boyledır egenın mızacındada somut kavramlar var , bunu nasıl anladı, nasıl anlamlandırdı sonra cıkacak meydana ama bı sure bu konu acılmayacak gıbı duruyor dedı sanırım bıraz egeyı kurcaladı ama ege oralı olmadı bılemıyorum .

Bunun dısında esımın aılesı mevzusu var , acaba onları uyarmalımıyım. Bakın ege boyle boyle ogrendı o kendını cekerse aman sız cekmeyın ondan adım beklemeden yaklasın mı desem dıyrodum ama sımdıde dıyorum acaba hcı bılmeselermı bıldıgını sımdı ıcın degıl ama ege buyudugunde aman bılıyor zaten demenın rahatlıgı olur mu ? Sonucta annem babama bıle guvenemezken onlara hıc guvenemem , bır fıkrınız varmı acaba?

Zaten onlar Ege nin babasının biyolojik olmadığını bilip Ege ye iyi davranıyorlar

Şimdi bence Ege onlar da biliyor mu işte kuzenleri vs de biliyor mu biri baba o değil senin baban X der mi tedirginliğini yaşayabilir

O nedenle gerekirse babasının bunu bilip kabul ettiği söylenirken arada bir cümlelik de olsa o mesaj da verilmeli

Sen Ege öz üvey vs bilmiyor desen de ben benimkinin bildiklerine göre bilebileceği
Kanaatindeyim

Dede ve babaanneye çıtlatıp az poh poh istenebilir bir de onlara da pat diye bir şey sorarsa ne diyeceklerini bilsinler

Söylemedin sanıp kıvırmaya kalkmasınlar

Tatlım yeni okuyabildim çok sevindim, su aktı ve yolunu buldu.
Bence eşinin ailesine daha bahsetme kendi içinizde bitirin ondan sonra haberleri olsun derim, nereden bakarsan bak bu konu Ege için daha sonuçlanmadı o bir sindirsin ondan sonra.

X