Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Boyle onemli ve hayati bi sorunu burdan aldiginiz cevaplarla cozumlemeyin derim bu olayin benzerinu ust kat komsum yasadi psikologa gttiler cocuk 10 yasnda doktor soyleyin artik demis ve soyledler pedegog esliginde bence sizde uzman birinden yardim isteyin cok onemli bi karar cunku...

Boyle onemli ve hayati bi sorunu burdan aldiginiz cevaplarla cozumlemeyin derim bu olayin benzerinu ust kat komsum yasadi psikologa gttiler cocuk 10 yasnda doktor soyleyin artik demis ve soyledler pedegog esliginde bence sizde uzman birinden yardim isteyin cok onemli bi karar cunku...

Benim de biyolojik babasıyla annesi ayrılmış ve annesinde kalan bir öğrencim var. Bazen eski babam bazen de xxx diye ismini söyleyerek bahsediyor. Asıl babam dediği kişi şu an annesinin evli olduğu kişi. Okulun başlarında bana bir sırrını söylemek istediğini belirtti ve anlattı bu konuyu, bazen ailesi dışında biriyle dertleşmek istiyormuş. Dün de bana gelip "öğretmenim mahkemeden eve bir kağıt geldi, eski babam beni almak istiyor olabilir veya yine onu ziyarete gitmemi istiyor galiba, çok merak ediyorum." dedi. Annesine neden sormadığını söyledim, ki çok açık sözlü ve duygularını anlatabilen bir çocuktur, soramadığını söyledi. Anlattıklarına bakılırsa etrafında olan her şeyden haberi var, annesine söyledim çok şaşırdı. Hem bu meseleyi duymasına ve bağdaştırmasına şaşırdı hem de neden ona sormadığına.
Çocuk şu an ailesiyle çok mutlu, neden babasını ziyaret etmekten hoşlanmadığını söyledim, ilgisiz olduğunu söyledi, bana oyuncak alıyor hadi git oyna diyor; oysa babam işten gelir gelmez benimle sohbet ediyor, bana vaktini harcıyor dedi. Şu yaşlarda çocukların beklediği ilgi-sevgi. Ege bir eksiklik hissetmeyecektir bence zaten sevgiyle büyüdüğü için ama yaş büyüdükçe sorgulaması farklılaşacaktır. Neden beni hiç görmedi, neden bana daha önce söylemediniz gibi tepkiler verebilir. Pedagogla ilerlemeniz en doğrusu.

Eski eşim ayrıldıktan bı sure sonra bana dedıkı yeter artık benı kendın ıcınde ege ıcınde aramayın benı, ben kendıme yenıden bır hayat kuracagım dedı.
Kurduda herkes pekala yoluna gıttı ama onun yapmadıgı hersey benım boynuma kaldı, vıcdan oldu merhamet oldu .
Bu konudakı acelemın sebebını soyleyemem ama umuyorum hem bu meseleyı hem dıger suan acıklayamadıgım meseleyı gerceklestırdıgımde konu acacagım ve herkesle paylasacagım . O sebeble cokta beklemeye nıyetım yok acıkcası

oyy nasıl masum nasıl tatlı maşallah cute...

inan bana sen sırtındaki yükten kurtulacaksın söylediğinde ve o buna üzülmeyecek çok da sorgulamayacak..

benim oğlıum 5 yaşında babası anlatmış biz eskiden birlikte aynı evdeuydik anlaşamadık ayrıldık anenle demiş.

2 yaşındaydı ayrıldığımızda hatırlamıyordu çünkü.. halasını dedesini amcasını tanımıyorum zannediyordu.. amcamın oğlu var anne biliyor musun adı da x diye anlatıyordu.. bağlantıyı kuramıyordu..

neden ayrıldınız anne diye sordu.. nasıl diyim baban kumar oynuyordu evine bakmıyordu beni aşağılayıp eziyordu diye.. yutkundum..

çocukda diyor ki mesela o senin oyuncağını istedi sende vermek istemedin böyle mi oldu diyor?

çok masumlar çok..

Aslında acele olan bir şey yok, bir pedagog değilim ama ben çok da geç kalınmaması taraftarıyım.

Siz İstanbul'daymışsınız, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışma merkezleri var, oturduğunuz yere hangi merkez yakınsa ona göre randevu veriliyor.
Lütfen ama lütfen.. çocuk psikoloğunun yönlendirmesiyle hareket edin.

Umarım sorunsuz bir şekilde bu konuyu çözersiniz.Ege'ye sevgiler

Sonunda sordu. Cumartesı günü bunu hiç düşünmemişken ege takvimine her gün ne yaptıysa bir sticker yapıştırıyor bir tanede kar stickeri kalmış. Başka kar yagar mı anne dedi, sen dogmadan hemen öncede yagmıstı baya bir ama ben hiç dışarı cıkmamıştım canım dedim yani şubat ayında dedim. Babam mı baktı sana dedi? Sus geldi bana
Aradan bir iki saat gecince bilinçli olarak konunun tekrar oraya gelmesını ıstedım.

İyi geldin ege iyi ki beni yalnız bırakmadın seni çok seviyorum dedim( ileride bana kızacagı zamanlar hep aklına bunlar gelsın ıstıyorum o sebeble her gun soyluyorum bunları ona) babam senınle oynnamıyordu dimi annecim, ben gelince oyun oynadım seninle seni hiç yalnız bırakmıcam dedi.

O anda kızlar böyle bilerek filan değil hazır değilim yüreğime güm d iye bişey indi, sadece sunu soyleyebıldım .

Babanı o zaman tanımıyordum ki ben ...
Bir iki dk durup, evlenmeden nasıl bebeğin oldu ki dedi?
Ney dedim, cunku bu nu baya kısık bır sesle sordu
Vazgectım sormucam dedi.

Öncelikle dogru yolda oldugumu dusunuyorum ama son vurusu yapamıyorum , ayrıca bır kac kısının destegını almam lazım cevreden mesela annem babam abımler. Olası sorunlara karsı yardımcı olmaları ıcın veya dogru cevapları verebılmelerı ıcın.
Ancak aılem cok karsı kendı ogrensın dıyorlar, daha onceden konustumuzda hep benı bu sekılde durduruyor hatta annem ölürsem vasiyet edicem o cocugu onlarla uzmeyeceksın bıle dıyor.
Sonucta bende bunları tek basıma kaldıramam bırılerıne ıhtıyacım var , Oyle yanı sımdılık mevzu

canım benim . bu senin tek başına kaldıracağın bi yük değil belki.
destek almadan böyle yorulursun
bi pedagog eşliğinde söylesen . ya da pedagog ile görştükten sonra söylesen.
bak son vuruşu yapamıyorum diyorsun.
zaten son vuruşun onda tesirinin kötü olmaması için bi pedogog ile görüş .
yapamıyorsan netten bi pedagog ile yazış. danış . konuş .

Yok gıder danısırım pedagoga o sorun degıl , sorun annemlerın ne tepkı verecegı. Bırde bu durum oyle bısey kı yanı gecıtırmek degıl dun aksam kafamı yastıga koydugum anda dusundum tek sey bu durum 1 saat don saga don sola sonunda uyumusum. Baska bısey gercekten korkuyorum galıba ve ertelendıkce buyuyor uzerıne gıdemıyorum.

haklısın. sen de ne zaman uygun görüyorsan . iyi hissettiğin bi anda konuşmalısın galiba.
kaç yaşında oğlun .

Canım böyle bir fırsatı kaçırma lütfen. Direk gir konuya.
Kızım bana demişti neden babamla sen ayrı evde yaşıyorsunuz bende demiştim ki çünkü biz boşandık. Boşanmak ne dedi. Anlattım kısa kısa.
Sonra sadece şöyle dedi benim suçum muydu? O an kahroldum. Hayır dedim. Tabiki değil biz anlaşamıyorduk.
Onun ege sorduğunda tatlı tatlı sakin sakin anlatmaya çalış canım. Ama lütfen o adamı asla kıymetli yapma

Kıymetlı yapmam ama senı aramadı sormadı demek mı dogru, yoksa ben senı gormesıne ızın vermedım mı desem. Isın dogruları cok acı ben senı hep gormesını soyledım ama o senıde ıstemedıgını soyledı dıyemem ya el kadar bebek. Ayrıca eskı esım ege dogdugunda oldu bu olaylar bız ayrıldık soranlara cocukla ılgılendıgı ıcın ayrıldım demıs(halbukı baska bır kadınla ılıskısı oldugunu ogrendıgım ıcın arkasıan bıle bakmadan kactı korkudan)
Yanı ne demek lazım acaba onuda bılmıyorum .

işte bir zamanlar benim yaşadıgım durum. adeta okurken kendimi buldum.

tek fark ben kız cocugu idim.
annemle babam ben 4 yasındayken boşanmışlar.
mahkeme benim velayetimi o zamanlar anneme vermiş (annemin maddi özgürlüğü vardı).
ve ben tabikide hatırlamıyorum.
babam ise başkasıile evlenmiş.
annem ayrılsalar bile babama her zaman demiş ki en azından haftasonları al, çocuk baba bilsin diye.
yalvarsa da babam mutlaka bir bahane ile atlatmış ve benimle iletişim kurmamış. babam derken bile tiksiniyorum. çünkü sevmiyorum!
olay anlasılsın diye böyle devam ediyorum.
ve beni evet annem buyuttu ,
annem de o ara karar almış ve psikolojik bir yardım almış. öz babasını ona nasıl soylerim diye.?
psikolog öldü bilsin dedigi için de, annem, bana bu sekilde aktardı.
ben babamı öldü biliyordum.
14-15 yasıma geldiğimde annem kansere yakalandı ve bana öleceğini bildigi içinde gerçeği söyledi.
baban ölmedi,biz zamanında talihsiz seyler yasadık ayrıldık.
sen üzülme diye sana böyle söylemek zorunda kaldım, çünkü seni görmek istemiyordu dedi.
ve ben normal karsıladım.
evet bana hasretiyle büyüdüm ama annemi de anladım. yapacak baska bişeyi yoktu.
o an ve şartlar bunu gerektirdi ve bunu yaptı.
anneme kızmadım. hayatıma o salak adamdan nefret ederek zaten devam ettim.

Peki anneniz, anneniz yasıyor mu suanda.

benim psikolojimde bir değişim de olmadı.
ben yine kaldıgım yerden hayatıma devam ettim.
annem öldü zaten ve onun acısını yasadım bir süre.
sonra üniversite lise ve yeni bir hayat.
suan evliyim.
mutluyum.
bence sizde belirli bir yaşa geldiğinde söyleyin .
suan öldü bilmesi daha iyi.
çok komik bir şekilde söyleyin demişler de , o yaşta bir cocuk ne anlasın ya! deli misiniz siz!

Peki anneniz, anneniz yasıyor mu suanda.

ve kesinlikle canınızı sıkmayın.
benim de annemin hayatında 10 yasındayken biri oldu, onun babam olmadıgını bilirdim ama onu cok severdim.
cok iyi bir adamdı.
öz babam öldü bildigim için ona da belki zamanla baba diyecektim.
biliyorum ama , gerçeği öğrenmek de , yani babamın aslında bir ölü olmadıgını zamanında annemden boşanıp baskasıyla evlenip beni aramaması beni cok yıkmadı yani :)

ben hayatıma devam ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…