Popüler Konu Coca-Cola bizim hakkımızda ne düşünüyor ?

Bir şirket, malını daha iyi pazarlayabilmek için anket-pazar araştırması-kamuoyu yoklaması yapıyor. Ben bunda etik olmayan bir tutum görmedim. Kk da sonuçta reklam geliri alan bir şirket. Bu şirketin(kk), insanların özel sorunlarını izinli olarak halka paylaşması, etik değerler içinde çalışan, dernek vasıflı, halkın faydasına açılmış bir kuruluş olduğunu göstermez.
İki kurum da hayyyyyyvanlar gibi para kazanıyor sonuç olarak ve bunu korumak istiyor. Böyle zifaf gecesi yatakodası basılmış yeni evli çift gibi ruh haline bürünmenin bir anlamı ve mantıklı tarafı yok bence.
Ban olmayacağı belirtildiği için böyle rahat yazdım. Saygılar, hürmetler.

Kesinlikle bir araştırma çalışması ve az öncede yazdım inanılmaz tespitleri var.

Kamuya açık kullanmalarında bir engel yok bunu da yazdım

Fakat eğer bu rapor hazırlanırken site ismi kullanılıyor ise, tescilli marka ve logo bu proje de yer alıyorsa bu çalışmadan deneklerin haberi varmış gibi karşı tarafa rapor veriliyor ise sorun var demektir. Ben ilgili raporun sadece yazıları kopyala yapıştır yaptım. Bir de buz dağının görünmeyen ve paylaşamayacağım kısmı var....

bir rahatsızlığımdan dolayı btün asitli içecekler bana yasak.hatta maden suyu bile içemem.4 yıldır dilime bile sürmedim ne kaybettim hiç.

mis gibi hoşafımız,kompostomuz ,ev yapımı limanotamız var.milli içecek ayranı da unutmayalım.

kahrolsun "kara su" ve "sarı su"

not:gazoz da yasak olduğu için,sarısı da beyazı da,karası da aynı benim için.buzlu çay ve diğer meyve sularını da içemiyorum ben.

cola firması için yüz karasıyım galiba

Gerci yine sormustum ama muhtemelen yogunluktan arada kaynadi. Uzerimizde deney yapan 4 kisinin nickleri belli mi? Bu kadar detayli veri topladiklarina gore uye hepsi.

Araştırma yapanların üye olup olmadıklarını bilemiyorum ama çok hatalı bilgiler var. Mesela eğitim düzeyi vb diğer bilgileri asla sorgulayamazlar.

Ben de her Ramazan bi görüyorum "İftar sofralarının geleneksel içeceği" falan fıstık... Diyorum "Büyük büyük büyük büyük babamlar da kolasız iftar sofrasına oturmazlarmış hhevet" :KK70:

Yok, onların reklam tarzı bu. Ülkedeki çoğunluğa bakar ve kültüre bağlarlar, ortak noktalara otururlar, tıpkı x araştırma firmasının kendilerine getirdiği şu kk araştırısı gibi.Burada İftar sofrası olur, Pakistanda bilmem ne günü, Hindistanda renk bayramı, Amerikada paskalyası Noeli, öbür tarafta Hanukası, bar mitzvahı vırtı zırtı... Herkesin, her kültürün geleneksel içeceği olur kendileri :KK70:

ramazan sofralarının resmi içeceği,komposto ve şerbet olmalı.karşı atağa geçelim.algı operasyonu nasıl olurmuş gösterelim.

Kesinlikle bir araştırma çalışması ve az öncede yazdım inanılmaz tespitleri var.

Fakat eğer bu rapor hazırlanırken site ismi kullanılıyor ise, tescilli marka ve logo bu proje de yer alıyorsa bu çalışmadan deneklerin haberi varmış gibi karşı tarafa rapor veriliyor ise sorun var demektir. Ben ilgili raporun sadece yazıları kopyala yapıştır yaptım. Bir de buz dağının görünmeyen ve paylaşamayacağım kısmı var....
Böyle dediğinde daha çok merak ediyoruz Kazen abi ya.. Neyle ilgili ki anlatmıyorsun En Büyük KK

O zaman bu sizin marka isminiz ile ilgili bir sorundur. Burada “vatanımın kadınlarına hakaret ediyorlar” yazanlar da var ben ona istinaden fikrimi belirttim. Galeyana gelmeye gerek yok kk kadınları olarak.
Ancak siz de belli bir sratejide hareket ediyorsunuz; kitlenin duygusal tepkilerini tek tarafa yönlendiriyor, sağlı sollu ataklarla trend haline geliyorsunuz aslında. Şöyle bir durum var ki bu anket, bu karşı atak bu sitenin reklamını çok çok iyi yapacak. Hayırlı olsun:) beni rahatsız etmiyor, içinde bulunduğum şartları kabul ederek üye oldum ben. Ama şu yazılanlara bakınca yapılan ankette açıklanan sonuçlar çok da haksız değil gibi.

"Buna karşı her türlü önlemi almayı göze alabilen bu annelerin kendileri ile konuşulmazsa veya gazlı içeceklerin zararlı olduğu argümanının doğruluğunu sorgulamalarına yol açacak şeyler söylenmezse, bu annelerin çocukları arasında gazlı içeceklerin tüketilme eğiliminin düşmesi beklenebilir, çünkü bu anneler kendi annelerinden çok daha farklı bir tavır içindeler gazlı içeceklere karşı."

Benim buradan anladığım, karşı söylemler geliştirmek için sosyal medya ve KK gibi forumları kullanacaklar. Bunu da yine aynı metodla yaparlarsa ( zararsızmış, komşum söyledi vs..) işe yarayacağını düşünmüyorum. Zararsızsa çıksınlar "zararı yoktur" diye açıklasınlar.

"Bu araştırmada öğrenilen umut verici son şey ise Bayan Mükemmel idealinin kadınların eşleri ile aralarında gerilim yarattığını görmek ve bunun konuşulabilecek bir hedef olarak babayı ve babaanneyi (dedeyi de) göstermesi. Babalar, annelerin evde uyguladığı sıkı sağlıklı hayat rejiminden rahatsızlar. Babaanneler ise bambaşka bir zihin yapısından geldikleri için çocuğun mutlu edilmesi, şımartılması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar, içine girilebilecek kapılar açıyor."

Neymiş o kapı ? Babaları ve babaanneler mi ? Hedef kitle babaanneler :)
Yeni reklam ve promosyonlar babalara yönelik geliyor kesin.

Sonuç: Bu araştırmadan hep karamsarlık veren şeyler mi öğrendik?

Bu araştırmada öğrenilen umut verici son şey ise Bayan Mükemmel idealinin kadınların eşleri ile aralarında gerilim yarattığını görmek ve bunun konuşulabilecek bir hedef olarak babayı ve babaanneyi (dedeyi de) göstermesi. Babalar, annelerin evde uyguladığı sıkı sağlıklı hayat rejiminden rahatsızlar. Babaanneler ise bambaşka bir zihin yapısından geldikleri için çocuğun mutlu edilmesi, şımartılması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar, içine girilebilecek kapılar açıyor.
Niyetin cirkinligine bakar misiniz? :olamaz:

Bu arada izniniz olduğunda yazılarımı silmeye başlayacağım. Zira tüm yazılarımı 10 dakika içinde düzeltme ve silmeye kapatarak siz de beni hedef haline getirdiniz. Bunu suçlama olarak değil, tezinize karşı bir argüman olarak düşünün.

Rapor üslup olarak tam bir facia bence.
Zaten büyük firmaların strateji, reklam,kampanya şeysileri illa ki bu tarz nabız tutan araştırılara dayanıyor ve fakat bu dil ile reklam dilleri arasındaki fark çok çıplak göründü. Onun tepkisi.
Onsekiz yasindaki bir stajyerin bile yapmayacagi bir arastirmayi ciddiye almayalim bence :)
Coca cola bunu ciddiye alip yayinlarsa bu kafayla bugunlere iyi gelmissiniz diye gidip tebrik edebilirim.

"Buna karşı her türlü önlemi almayı göze alabilen bu annelerin kendileri ile konuşulmazsa veya gazlı içeceklerin zararlı olduğu argümanının doğruluğunu sorgulamalarına yol açacak şeyler söylenmezse, bu annelerin çocukları arasında gazlı içeceklerin tüketilme eğiliminin düşmesi beklenebilir, çünkü bu anneler kendi annelerinden çok daha farklı bir tavır içindeler gazlı içeceklere karşı."

Benim buradan anladığım, karşı söylemler geliştirmek için sosyal medya ve KK gibi forumları kullanacaklar. Bunu da yine aynı metodla yaparlarsa ( zararsızmış, komşum söyledi vs..) işe yarayacağını düşünmüyorum. Zararsızsa çıksınlar "zararı yoktur" diye açıklasınlar.

"Bu araştırmada öğrenilen umut verici son şey ise Bayan Mükemmel idealinin kadınların eşleri ile aralarında gerilim yarattığını görmek ve bunun konuşulabilecek bir hedef olarak babayı ve babaanneyi (dedeyi de) göstermesi. Babalar, annelerin evde uyguladığı sıkı sağlıklı hayat rejiminden rahatsızlar. Babaanneler ise bambaşka bir zihin yapısından geldikleri için çocuğun mutlu edilmesi, şımartılması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar, içine girilebilecek kapılar açıyor."

Yeni reklamlarını beklemekteyim

Ben de demin ayni yeri okuyordum. Saka gibiler.

Back