Popüler Konu Coca-Cola bizim hakkımızda ne düşünüyor ?

ramazan sofralarının resmi içeceği,komposto ve şerbet olmalı.karşı atağa geçelim.algı operasyonu nasıl olurmuş gösterelim.

Evime sokmam ben, özel bir gıcığım da yok ama sevmiyoruz yani tadını-sağlıksızlığını. İftar davetinde bol bol limonata ve erik kompostosu, nerdek içtik yazın da güzel gidiyor ^_^. Çocuğuma da içirmem, içmem de. Lisedeki bir arkadaşım kola bağımlısıydı her sabah aç karnına bi içerdi, öğle ayrı içerdi, okul çıkışı ayrı, kızın dişleri eline geliyordu o kadar diyeyim.

Onsekiz yasindaki bir stajyerin bile yapmayacagi bir arastirmayi ciddiye almayalim bence :)
Coca cola bunu ciddiye alip yayinlarsa bu kafayla bugunlere iyi gelmissiniz diye gidip tebrik edebilirim.
ahhaa supersin pabicim
valla ben saatlerdir dalga geciyorum kendileriyle
o arastirma sirketine para vereceklerine bana danissalardi bedavaya bu profilin alasini cikarirdim onlara
yalan yanlis sacma sapan eksiklerle dolu bir analiz calismasi
yazik yahu bu kadar issiz varken bu beceriksizlee bide maas aliyor bu raporu yaptigi icin

kesilikle keşke üye olmayanlar forumları göremezse
Kesinlikle suna cok katiliyorum uye olmak icin zaman ayirmak bile bir ciddiyet misal dalgaya haybeye geleni bir yerde donupte o aktivasyonu yapmak engelliyor ama adam google herhangi bise ararken hop sitede at kosturuyor bu arastirmayi yapanlar uye dahi olmadan dolasabiliyor mesela keske herkese acik olma olayi artik kapansa okumak dolasmak isteyen uye olarak aktif olsa
Bu arada raporun o dehset bulgularina diycek kelimem yok cok arastirmislarmi bu sonuclara varmak icin :)

"Buna karşı her türlü önlemi almayı göze alabilen bu annelerin kendileri ile konuşulmazsa veya gazlı içeceklerin zararlı olduğu argümanının doğruluğunu sorgulamalarına yol açacak şeyler söylenmezse, bu annelerin çocukları arasında gazlı içeceklerin tüketilme eğiliminin düşmesi beklenebilir, çünkü bu anneler kendi annelerinden çok daha farklı bir tavır içindeler gazlı içeceklere karşı."

Benim buradan anladığım, karşı söylemler geliştirmek için sosyal medya ve KK gibi forumları kullanacaklar. Bunu da yine aynı metodla yaparlarsa ( zararsızmış, komşum söyledi vs..) işe yarayacağını düşünmüyorum. Zararsızsa çıksınlar "zararı yoktur" diye açıklasınlar.

"Bu araştırmada öğrenilen umut verici son şey ise Bayan Mükemmel idealinin kadınların eşleri ile aralarında gerilim yarattığını görmek ve bunun konuşulabilecek bir hedef olarak babayı ve babaanneyi (dedeyi de) göstermesi. Babalar, annelerin evde uyguladığı sıkı sağlıklı hayat rejiminden rahatsızlar. Babaanneler ise bambaşka bir zihin yapısından geldikleri için çocuğun mutlu edilmesi, şımartılması gerektiğine inanıyorlar. Bunlar, içine girilebilecek kapılar açıyor."

Neymiş o kapı ? Babaları ve babaanneler mi ? Hedef kitle babaanneler :)
Yeni reklam ve promosyonlar babalara yönelik geliyor kesin.

Hayır, site dahilindeki kadınları kv-gelin-eş ilişkileri üzerinden yeren bir araştırının, kurtarıcı sonucunun da bu gelin-kv çatışmasının üzerinden, çocuğa ulaşılan kanadı olarak babaanneden (Geline karşı koca ve kv ittifakı) yürümesi.
İroninin dibi :KK70:

Aslında zorlayarak da olsa, bu anket olayı içinde etik olmayan şeyler çıkarılabilir. Ancak şu var ben burada 10 dakika sonra yazdığım hiçbir yazı hakkında hak iddia edemez ve silemez ve dahi düzeltemezken, benim hakkım konusunda haklı olmayan kısıtlamalar getiren bir sitenin yanında olmayı doğru bulmuyorum.
Sözlükler de bu tarz forumlara benzer az çok. Misal orada tüm yazdıklarınızı silip, kullanıcı hesabınıZı kapatabilirsiniz. Yok olursunuz, sizin gibi bir kullanıcı hiç olmamıştır. Olur ya şartlar değişmiştir, özelinizi, düşüncenizi artık paylaşmak istemezsiniz. Ancak burada benim yazılarım benim zaman içinde değişecek kararlarım, özgür iradem dışında tahakküm altına alınıyor. Neden ankete tabi olmasın o halde? O yüzden duygusal tepkiler bana çok yersiz geliyor. Kraldan çok kralcı olmak bu. Ha bana kk “coca cola senin yazılarını kullandı, yazılarını artık silebilirsin, seni onlara malzeme yapmayacağız ve yanındayız, hakkını koruyoruz” dese ben de davalarında manevi desteğimi söz ve yazı ile gösteririm.
Her şekilde hep birlikte ikiyüzlü bir tutum içerisindeyiz. Ve yazılarım üzerinde bir yaptırımım bile yokken, bu başlık altında, site içerisinde bir kitle oluşturulmaya çalışılmasını etik bulmuyorum. Fikirlerinizi ifade etme şekliniz çok saygıdeğer. Teşekkür ederim beni dikkate aldığınız için.
toplumsal sağlık olunca ben demek havada kalıyor bu dev şirketlerin haddini bildirmeliyiz zengin oluşları bizimde kanserli oluşumuz onlara bağlı
Güçlü karşı geliş değişimleri getirebilir

Aslan KK Kadınları, gücümüz Kadın olmamız, kadınların gücünü sınamasınlar.

Bir kadın isterse dünyayı değiştirir.
Şu son cümleyi okurken tüylerim diken diken oldu En Büyük KK

O zaman bu sizin marka isminiz ile ilgili bir sorundur. Burada “vatanımın kadınlarına hakaret ediyorlar” yazanlar da var ben ona istinaden fikrimi belirttim. Galeyana gelmeye gerek yok kk kadınları olarak.
Ancak siz de belli bir sratejide hareket ediyorsunuz; kitlenin duygusal tepkilerini tek tarafa yönlendiriyor, sağlı sollu ataklarla trend haline geliyorsunuz aslında. Şöyle bir durum var ki bu anket, bu karşı atak bu sitenin reklamını çok çok iyi yapacak. Hayırlı olsun:) beni rahatsız etmiyor, içinde bulunduğum şartları kabul ederek üye oldum ben. Ama şu yazılanlara bakınca yapılan ankette açıklanan sonuçlar çok da haksız değil gibi.

Kola içiyor musunuz merak ettim?

toplumsal sağlık olunca ben demek havada kalıyor bu dev şirketlerin haddini bildirmeliyiz zengin oluşları bizimde kanserli oluşumuz onlara bağlı
Güçlü karşı geliş değişimleri getirebilir
Site sahiplerinin toplumsal sağlıkla ilgilendiklerini düşünmüyorum. Üstte de açıkladılar marka değerinin izinsiz kullanımı ile ilgili endişeleri. Toplumsal sağlığı korumak için iki marka arasında bir seçim yapmak zorunda hissetmiyorum kendimi. Size kolay gelsin.

ahhaa supersin pabicim
valla ben saatlerdir dalga geciyorum kendileriyle
o arastirma sirketine para vereceklerine bana danissalardi bedavaya bu profilin alasini cikarirdim onlara
yalan yanlis sacma sapan eksiklerle dolu bir analiz calismasi
yazik yahu bu kadar issiz varken bu beceriksizlee bide maas aliyor bu raporu yaptigi icin
Sahsim adina ciddiye alamam ki bu kadar sacma cumleleri.
Site adi kullanimi icin kazen kendi adina sinirlenebilir haklidir bu siteyi kk yapan bizleriz ama zaten acik yaziyoruz ha kisisel bilgilerimiz mailimiz ortaya cikar o zaman muhattabim coca cola degil kazen olur ki boyle bir durumda yok ortada.

Kola sağlıksızlığın sembolü ve bir günah keçisi

Bu özel sosyal gruptaki kadınların söyleminde kola sağlıksızlığı işaret eden bir sembol olmuş. Kola denince akla hemen türlü sağlıksızlıklar geliyor.

- Bu açıdan kola neredeyse sigara gibi sağlıksızlıkla eş anlamlı bir duruma gelmişe benziyor demeyeceğiz çünkü benzemek yanıltıcı kelime olacaktır.
// Sigara – kola karşılaştırması aktüel olarak yapılıyor.
// Hatta sigarayı bırakmanın daha kolay olduğunu iddia eden bile var.

- Kola; çikolata, pasta ve cips gibi yiyeceklerle birlikte bir abur cubur besinler türü var ve bunlar sağlıklı yaşamak isteyenlerin hayatlarından ilk çıkaracağı besinler. “Pasta ve kola türü besinlerden uzak durdum”

- Kolanın sağlıksızlığı işaret etmesi kola içmenin spor yapmakla uyuşmadığı gibi bir algı olmasında da görülüyor: Her ne kadar bu tek bir kişinin sarfettiği cümle olsa da “Spor yapmama rağmen kola içiyordum.” diyen bir kişi zihninde spor yapmakla kola içmenin zıtlık içinde olduğunu açığa vuruyor.

- Kola kahveyle de çok karşılaştırılıyor içindeki kafeinden dolayı.

Kola bir günah keçisi gibi: Nerede bir konuda zararlardan bahsediliyorsa, söz bir şekilde kolaya geliyor ve kolanın zararlarından bahsedilmeye başlanıyor: Hazır çorbanın zararları konuşulurken de konu yine kolaya bağlanıyor.
Bu kadar kadın aptalız çünkü. Okuduklarıma şaşırdım valla. Sonuna kadar bakacağım merakımdan.

Sevgili coca cola ben seni misafir getirince arkadan lavaboya döken grubum ve misafirliğe giderken seni almıyorum meyve alıyorum. Lütfen toplum içinde konuşamadığım problemlerimle yüzleşebildiğim tek platformdan uzak dur. Burası bizim özgürlük zonumuz. Çocuğu olmamış kadına mükemmel kadın demiyormuşsunuz okudum. Benim çocuğum yok ama mükemmelim. Beni mükemmel yapan çocuk evlilik iş değil. Doğru bildiğim değer yargılarıma uymayan şeylere karşı dik durabilmem. Mesela sen!

evinize coco cola aliyor musunuz diye sorrlarsa cevabim bu :KK70:biz cola icmiyoruz biraktik artik cappy ve damla gibi urunlerinj de kullanmayi dusunmuyorum yerli mali olarak cok guzel iceceklerimiz var :)
Kesinlikle suna cok katiliyorum uye olmak icin zaman ayirmak bile bir ciddiyet misal dalgaya haybeye geleni bir yerde donupte o aktivasyonu yapmak engelliyor ama adam google herhangi bise ararken hop sitede at kosturuyor bu arastirmayi yapanlar uye dahi olmadan dolasabiliyor mesela keske herkese acik olma olayi artik kapansa okumak dolasmak isteyen uye olarak aktif olsa
Bu arada raporun o dehset bulgularina diycek kelimem yok cok arastirmislarmi bu sonuclara varmak icin :)
En azından topik içi msjlar kapalı olsa dimi.ama mune de doğru dedi kimse üye olmazdı. Ciddi anlamda çalışma yapmışlar hepsini okuyamadım tabi

Araştırma yapanların üye olup olmadıklarını bilemiyorum ama çok hatalı bilgiler var. Mesela eğitim düzeyi vb diğer bilgileri asla sorgulayamazlar.
Evet ama bildigim kadari ile misafir olarak giris yapanlar profilleri goruntuleyemiyor zaten. Yada profil mesajlari vs goruntulenemiyor misafir iken. Egitim durumunu ancak profili goruntuleyip bu bilgiyi verenlerden anlayabilirler. O yuzden o arastirmayi yapan 4 kisinin muhtemelen uyeligi vardir diye dusunuyorum. Umarim tespit edilebilirler.

Aslında zorlayarak da olsa, bu anket olayı içinde etik olmayan şeyler çıkarılabilir. Ancak şu var ben burada 10 dakika sonra yazdığım hiçbir yazı hakkında hak iddia edemez ve silemez ve dahi düzeltemezken, benim hakkım konusunda haklı olmayan kısıtlamalar getiren bir sitenin yanında olmayı doğru bulmuyorum.
Sözlükler de bu tarz forumlara benzer az çok. Misal orada tüm yazdıklarınızı silip, kullanıcı hesabınıZı kapatabilirsiniz. Yok olursunuz, sizin gibi bir kullanıcı hiç olmamıştır. Olur ya şartlar değişmiştir, özelinizi, düşüncenizi artık paylaşmak istemezsiniz. Ancak burada benim yazılarım benim zaman içinde değişecek kararlarım, özgür iradem dışında tahakküm altına alınıyor. Neden ankete tabi olmasın o halde? O yüzden duygusal tepkiler bana çok yersiz geliyor. Kraldan çok kralcı olmak bu. Ha bana kk “coca cola senin yazılarını kullandı, yazılarını artık silebilirsin, seni onlara malzeme yapmayacağız ve yanındayız, hakkını koruyoruz” dese ben de davalarında manevi desteğimi söz ve yazı ile gösteririm.
Her şekilde hep birlikte ikiyüzlü bir tutum içerisindeyiz. Ve yazılarım üzerinde bir yaptırımım bile yokken, bu başlık altında, site içerisinde bir kitle oluşturulmaya çalışılmasını etik bulmuyorum. Fikirlerinizi ifade etme şekliniz çok saygıdeğer. Teşekkür ederim beni dikkate aldığınız için.
Aynisini sizin icin dusunuyorum ben tesekkur ederim. Sevgiler.

Bu kadar zahmete girip 4 kişi 2 ay uğraşacaklarına BDV ye konu açsalardı birkaç saatte sonuca ulaşırlardı.
Başlık olarak mesela " Kayınvalidemin bebeğime kola içirmesi" seçilebilirdi.
Veya "Eşimin kola bağımlılığı" - "Kolasız yapamıyorum."
Yorumlara göre üye bilgilerine bakıp kestirmeden sonuca gidilirdi.

En Büyük KK:KK55:

Sahsim adina ciddiye alamam ki bu kadar sacma cumleleri.
Site adi kullanimi icin kazen kendi adina sinirlenebilir haklidir bu siteyi kk yapan bizleriz ama zaten acik yaziyoruz ha kisisel bilgilerimiz mailimiz ortaya cikar o zaman muhattabim coca cola degil kazen olur ki boyle bir durumda yok ortada.
kazen tepkisinde hakli
coca cola gibi kurumsal bir firma bu site hakkinda arastirma yapacaksa yonetime haber vermeliydi
yonetimde bunu bize duyurmaliydi
etik degil yaptiklari
kk guzel bir potansiyel ancak izlenen yol yanlis
ve ortaya cikan rapor sacmalik otesi

Bu arada izniniz olduğunda yazılarımı silmeye başlayacağım. Zira tüm yazılarımı 10 dakika içinde düzeltme ve silmeye kapatarak siz de beni hedef haline getirdiniz. Bunu suçlama olarak değil, tezinize karşı bir argüman olarak düşünün.
Bu size özel bir durum değil. Siteye attığımız her mesajın düzenlenmesi için yalnızca birkaç dakikamız oluyor. 2016 yılında üye olmuşsunuz, bunu halen kavrayamamış olmanıza üzüldüm... Yazık.

İçerik silmek de yasak ayrıca, attığı mesajı düzenleyerek mesjının içeriğini silmeye çalışan olursa; o sildiğini sandığı mesaj site yöneticileri tarafından eski haline geri döndürülür.

İçerik girmeden önce forum kurallarını okuyunuz...

Back