Aslında zorlayarak da olsa, bu anket olayı içinde etik olmayan şeyler çıkarılabilir. Ancak şu var ben burada 10 dakika sonra yazdığım hiçbir yazı hakkında hak iddia edemez ve silemez ve dahi düzeltemezken, benim hakkım konusunda haklı olmayan kısıtlamalar getiren bir sitenin yanında olmayı doğru bulmuyorum.
Sözlükler de bu tarz forumlara benzer az çok. Misal orada tüm yazdıklarınızı silip, kullanıcı hesabınıZı kapatabilirsiniz. Yok olursunuz, sizin gibi bir kullanıcı hiç olmamıştır. Olur ya şartlar değişmiştir, özelinizi, düşüncenizi artık paylaşmak istemezsiniz. Ancak burada benim yazılarım benim zaman içinde değişecek kararlarım, özgür iradem dışında tahakküm altına alınıyor. Neden ankete tabi olmasın o halde? O yüzden duygusal tepkiler bana çok yersiz geliyor. Kraldan çok kralcı olmak bu. Ha bana kk “coca cola senin yazılarını kullandı, yazılarını artık silebilirsin, seni onlara malzeme yapmayacağız ve yanındayız, hakkını koruyoruz” dese ben de davalarında manevi desteğimi söz ve yazı ile gösteririm.
Her şekilde hep birlikte ikiyüzlü bir tutum içerisindeyiz. Ve yazılarım üzerinde bir yaptırımım bile yokken, bu başlık altında, site içerisinde bir kitle oluşturulmaya çalışılmasını etik bulmuyorum. Fikirlerinizi ifade etme şekliniz çok saygıdeğer. Teşekkür ederim beni dikkate aldığınız için.