canım bende kullandım.benimde beveğimin kalp atımı durmuştu.bu seferkinde iğne yazdı önlem olsun diye.12hafta kullandım.şimdi sadece yarım aspirin alıyorum.bebeğim şükür rabbime gayet sağlıklı büyüyor.bu iğnenin çok faydası oluyormuş.
doğumla ilgili söyleneni bende duymuştum.sezeryan öneriliyo deniyo ne derece doğru bilemiyorum.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. ama bende kan pıhtılaşması yokki! bende sadece antikardiolopin antikorları değeri yüksek çıktı. bu antikorlar vücuda giren yabancı maddelerle savaşıyomuş. bebeği değilde eşini yabancı madde olarak görüp vücuttan atmak istiyomuş. şimdi benim bu rahatsızlığımla kan sulandırıcı iğnenin ne alakası varki? şimdiki doktorlar daha önce tekrarlayan düşükleri olan gebelere ezbere bu iğneyi verebiliyomuş. acaba banada öylesine ezbere mi verdi?
bilemiyorum canım ama esbere de verirlermi sanmıyorum genelde tahlil sonuclarına bakarak veriliyor çünkü ezbere verilemez bu iğneleriz farklı dozları var herkesin pıhtılaşma durumuna göre doz ayarlanıyor.. mesela bana clexane 0,4 lük verildi bazıları 6 bazıları 2 liğini kullannıyor
dediğim gibi bu iğne genelde kan pıh. için veriliyor belki senin rahatsızlığına da iyi geldiği için verilmiş olabilir.. peki senin tahlillerin yapıldığında belki kan pıhtılaşmasıda çıkmış olabilirmi.. doktorunla iyice görüş ..
bende düşü yapmıştım ve hiç bi tahlilde sorun çıkmadı doktorum düşük önleyici olarak verdi
0.4 kullanıyorum kutuda 2 tane olanlar zor bulunuoyr 10 lu olanda yazılmıyor siz nasıl alıyorsunuz
bana şimdilik 3 ay kullanalım duruma göre bakarız demişti ama lekelerim durmuyo kahverengi devam ediyo sanırım uzunsüre devam edicez zaten şimdi doktorumu değiştiriyorum bakalım o ne yapacak
devlet hastanesi doktorumu yazıyo
doktorum bana 2 li yazmıştı bulamayınca eczane 10 lu getirmişti ve eczacı eşime yazılmıyo demiş
özel hastaneye gittiğimden olabilirmi acaba
sağlık ocağında yazdırabilirmiyizki yoksa illla kadın doktorumu olması gerekiyo başka doktorr yazamazmı acaba
ne çok soru sordumama duyunca atladım bi anda
ben hem özel hastanede hemde sskda yazdırıyorum. bu iğne önceleri tekli yada ikili satılıyomuş ama şimdi 10lu ambalajları var. doktoruna söyle 10lu ambalaj diye yazsın eczacı veriyo. ediğim gibi ben hem özelde hemde sigıorta hastanelerinde yazdırıyorum. devlet hastanelerindede yazarlar. sağlık ocakları yazamıyo kadın doğumcunun yazması gerekiyoo
clexane kullananlar hangi aya kadar göbekten vuruldunuz?
canım belli olmuyor .. ben mesela göbekten birkaç gün vuruyorum sonra koldan birkaç gün öyle devam ettim .5.ayım bitti .. hala öyle devam ediyorum..koldan çok fazla vurunca yer kalmıyo ağrıyo kollarım..
ben bacaktan hiç vurduramadım bundan sonrada düşünmüyorum.. ben göbekten çok rahatım göbeğimin tam ortasında vuramıyorum zaten yan tarafları göstermişti doktorum öyle vuruyoruz ve hiç acımıyor morarmıyo çok rahatım ..
ve doğumdan 20 gün öncesinde bırakıcakmışım iğneyi..
hepimize sağlıklı doğumlar olsun inşalllah
benim eşim göbekten vuruyo iğnemi. ama şu son zamanlarda zorlanıyo. iğne zor giriyomuş. korkmaya başladı.
e peki senin karnın büyümüştür. zor olmuyo mu göbekten vururken?
bide doğumun nasıl olacak doktor bişey söyledi mi? bu iğneyi vurulanlar sezeryan yapıyomuş genelde. sen nasıl düşünüyosun?