clexane kullanan hamişler

tuuba1205

Annesinin Balı
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2008
4.504
2
43
benim önceki 2 gebeliğim bebeğin kalp atışı yok diye kürtajla sonlandırıldı. şu ana üçüncüye gebeyim. gebeliğimin başından beri clexane kullanıyorum. şu an cok şükür 12. haftamdayım. doktorumun demesine göre 9 ay kullanıcakmışım. aranızda bu iğneyi kullanan var mı? warsa hangi sebepten kullandığını paylaşırsa sewinirim. bide bu iğneyi kullananlar için normal doğum riskliymiş doktorlar sezeryan yaptırıyomuş. bu konudada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim.:uhm:

canım bende kullandım.benimde beveğimin kalp atımı durmuştu.bu seferkinde iğne yazdı önlem olsun diye.12hafta kullandım.şimdi sadece yarım aspirin alıyorum.bebeğim şükür rabbime gayet sağlıklı büyüyor.bu iğnenin çok faydası oluyormuş.
doğumla ilgili söyleneni bende duymuştum.sezeryan öneriliyo deniyo ne derece doğru bilemiyorum.

selam kızlarr bu iğne kan pıhtılaşması olan kişilerde kullanılır.kan sulandırıcı iğne.. bende kullanıyorum ve şuan 5 ay bitecek doğuma yaklaşık 20 gün kala felan bırakıcam evet bu durumda olanlara normal doğum çok önerilmiyor.. bak aşağıdaki linke .orada bu konuda çok fazla detaylı bilgiler bulabilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...le-dusuk-yasayanlarin-paylasim-alani-722.html

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. ama bende kan pıhtılaşması yokki! bende sadece antikardiolopin antikorları değeri yüksek çıktı. bu antikorlar vücuda giren yabancı maddelerle savaşıyomuş. bebeği değilde eşini yabancı madde olarak görüp vücuttan atmak istiyomuş. şimdi benim bu rahatsızlığımla kan sulandırıcı iğnenin ne alakası varki? şimdiki doktorlar daha önce tekrarlayan düşükleri olan gebelere ezbere bu iğneyi verebiliyomuş. acaba banada öylesine ezbere mi verdi?

canım doktor senin iğneni hangi duruma göre kesti?

kan pıhtılaşması olmadan da önlem amaclı verilebiliyor bazen.bende kan pıhtılaşması var.9 ay boyunca kullandım.36. haftada kestik 38 de sezaryenle doğum yaptım.evet normal doğum önermiyorlar ama meryemmeryemin verdiği topiği okursan normal doğum yapmıs arkadaslarıda görüceksin.yani henuz tıptada cok oturmus bir tedavi yöntemi değil.dneme yanılmayla kanıtlanıcak maalesef.sağlıcakla kavus bebeğine.

bilemiyorum canım ama esbere de verirlermi sanmıyorum genelde tahlil sonuclarına bakarak veriliyor çünkü ezbere verilemez bu iğneleriz farklı dozları var herkesin pıhtılaşma durumuna göre doz ayarlanıyor.. mesela bana clexane 0,4 lük verildi bazıları 6 bazıları 2 liğini kullannıyor
dediğim gibi bu iğne genelde kan pıh. için veriliyor belki senin rahatsızlığına da iyi geldiği için verilmiş olabilir.. peki senin tahlillerin yapıldığında belki kan pıhtılaşmasıda çıkmış olabilirmi.. doktorunla iyice görüş ..

bende pıhtılaşma çıkmadı. bende 0,4lük kullanıyorum bide cocuk aspirini kullanıyorum. bana bu iğneyi veren başka bi doktordu. şimdi gittiğim doktorda gerekli bütün herşey başlanmış diyerek onayladı.

bende düşü yapmıştım ve hiç bi tahlilde sorun çıkmadı doktorum düşük önleyici olarak verdi
0.4 kullanıyorum kutuda 2 tane olanlar zor bulunuoyr 10 lu olanda yazılmıyor siz nasıl alıyorsunuz
bana şimdilik 3 ay kullanalım duruma göre bakarız demişti ama lekelerim durmuyo kahverengi devam ediyo sanırım uzunsüre devam edicez zaten şimdi doktorumu değiştiriyorum bakalım o ne yapacak

ben 10 lu olanlardan alıyorum hemde sigortadan. sen niye alamıyosun? doktoruna söyle 10'lu diye yazsın reçeteye sigorta karşılıyo. bende her eczanede bulamıyorum. hastane civarında olan eczanelerde daha rahat bulunuyoo

devlet hastanesi doktorumu yazıyo
doktorum bana 2 li yazmıştı bulamayınca eczane 10 lu getirmişti ve eczacı eşime yazılmıyo demiş
özel hastaneye gittiğimden olabilirmi acaba
sağlık ocağında yazdırabilirmiyizki yoksa illla kadın doktorumu olması gerekiyo başka doktorr yazamazmı acaba
ne çok soru sordum ama duyunca atladım bi anda

ben hem özel hastanede hemde sskda yazdırıyorum. bu iğne önceleri tekli yada ikili satılıyomuş ama şimdi 10lu ambalajları var. doktoruna söyle 10lu ambalaj diye yazsın eczacı veriyo. ediğim gibi ben hem özelde hemde sigıorta hastanelerinde yazdırıyorum. devlet hastanelerindede yazarlar. sağlık ocakları yazamıyo kadın doğumcunun yazması gerekiyoo

sağol canım çok teşekkürler yarın gidip yazdırıcam

clexane kullananlar hangi aya kadar göbekten vuruldunuz?

canım belli olmuyor .. ben mesela göbekten birkaç gün vuruyorum sonra koldan birkaç gün öyle devam ettim .5.ayım bitti .. hala öyle devam ediyorum..koldan çok fazla vurunca yer kalmıyo ağrıyo kollarım..
ben bacaktan hiç vurduramadım bundan sonrada düşünmüyorum.. ben göbekten çok rahatım göbeğimin tam ortasında vuramıyorum zaten yan tarafları göstermişti doktorum öyle vuruyoruz ve hiç acımıyor morarmıyo çok rahatım ..
ve doğumdan 20 gün öncesinde bırakıcakmışım iğneyi..
hepimize sağlıklı doğumlar olsun inşalllah

benim eşim göbekten vuruyo iğnemi. ama şu son zamanlarda zorlanıyo. iğne zor giriyomuş. korkmaya başladı.
e peki senin karnın büyümüştür. zor olmuyo mu göbekten vururken?
bide doğumun nasıl olacak doktor bişey söyledi mi? bu iğneyi vurulanlar sezeryan yapıyomuş genelde. sen nasıl düşünüyosun?

canım göbeğim büyüdü evet ama dediğim gibi göbeğim tam orta kısmına yapmıyoruz karnımın yan tarafına yapıyoruz.. eşim yapıyor benim de ama hiç zorlanmıyoruz..doktorum gösterdi yan tarafına yapabilirsiniz dedi biz hep öyle vuruyoruz iğneyi..

doktorum bana vucüdun elverirse normalde yapabilirsin demişti ama büyük ihtimal sezeryan üzerinde durdu..
zamanı gelince yine görüşeceğiz ama büyük ihtimalle sezeryan olacak...

bende hamile kaldığımdan itibarenkullanıyorum.....tüp bebek tedavisiyle hamile kaldığım için verdi doktorum clexanı...aynı zamanda coraspin de kullanıyorum...4 ayım bitti hala devam ediyorum...3-4 gün göbeğimden,3-4 gün kolumdan vuruluyorum....hemen çürük ve ağrı oluyor ama önemli değil...bebeğimin sağlığı daha önemli...ayrıca ssk'lıyım ve özel hastanede takibim yapılıyor . doktorum reçeteye clexanı yazıyor ve ben de 1 kuruş ödemeden alıyorum....10'luk ambalajında....

ben eczanenin gazabına uğrayıp öyle aldım artık yazdııyoruz
doktor bana 14. haftaya kadar devam edicem yolunda giderse dedi
bende düşük önleyici olarak alıyorum pıhtılaşmam yok

ben bu clexne iğnesini 10 günde bi gidip doktora yazdırıyodum. bugün doktorum sana heyet raporu çıkartalım dedi. sürekli gelip reçete yazdırmak zorunda kalma dedi. bana hemen bi rapor çıkarttı. 20 lira para verdim hastaneye. reçeteye 9 kutu clexne yazdı. eczaneye gittim. 1 kuruş para vermeden 3 aylık iğnemi aldım. şaştım kaldım walla. kaç aydır boşuna eziyet çekiyomuşum. 10 günde bi gidip yazdırıyodum. hastaneye ayrı para eczaneye ayrı para. benim gibi olanları uyarıyım. heyet raporunuz yoksa doktorunuza söyleyin çıkarsın. hem eziyetten kurtulun hem para ödemekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…