• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Clexane 4000-6000-8000-12000 gelin birlik olalım :)

Selam elimde 2019 son kullanma tarihli 4 kutu claxene 4000 var. Hamileliğin başında doktor sonuna kadar kullanmıcaksın demişti. Akrabam ecza deposunda çalışıyor 72 tlden 1 koli aldım. Daha sonra 13. haftada kesti iğneyi coraspine devam ettirdi. Kutusunu 50 tl den vericem ilgilenen özelden yazabilir.
Bunu kullananlarin cogu ya receteyle yada raporla aliyor bu fiyata kimsenin alacagini dusunmuyorum

Ben de senin gibiyim .0.6lik igne kullaniyorum göbegim mosmor oldu kola gectik artik .faktor 5 homozigotum pihtilaşma riski hat safhada yani. kardeşimin genç yaşta bacaginda pihti atti .3 yildir uğrasiyor. ben de en çok ondan korkuyorum ya pihti fln atarsa hamilelik tetikliyormuş çünkü
Bir kac hematologa gittim. hepside normal yasantimda önlem amaçli cor aspin kullanmami tavsiue ettiler.

39 haftalık bebeğimi kanımda pıhtılaşma sorunu olduğu için kaybettim
Dr bebekteki aşikar gelişim geriliğini anlayıp gerekli müdahaleyi yapmadığı için bebeğim şu an yok artık
Hamileliğimin 6.ayından beri sağ bacağımın diz kapağından yukarı doğru başlayan hafif uyuşuk bir ağrısı var , pıhtılaşma sorunumu öğreneli 1 ay oldu tesadüf sizin yazdıklarınızı okudum kardeşinizin bacağına pıhtı attığından söz etmişsiniz nasıl olmuş, belirtileri neler bilgi paylaşabilir misiniz
Teşekkürler

Dr bebekteki aşikar gelişim geriliğini anlayıp gerekli müdahaleyi yapmadığı için bebeğim şu an yok artık
Hamileliğimin 6.ayından beri sağ bacağımın diz kapağından yukarı doğru başlayan hafif uyuşuk bir ağrısı var , pıhtılaşma sorunumu öğreneli 1 ay oldu tesadüf sizin yazdıklarınızı okudum kardeşinizin bacağına pıhtı attığından söz etmişsiniz nasıl olmuş, belirtileri neler bilgi paylaşabilir misiniz
Teşekkürler
Canım yaa, çok geçmiş olsun ki seninki sona gelmiş birde, allah yardımcın olsun, ilk gebelik miydi?

Teşekkürler
Canım ne diyeyim bilemedim allahım yardımcın olsun.nasıl anlamaz dr hey allahım yaa.senin pıhtılaşman ne boyutta ki?en hafif durumlarda bile iğne ve coraspin veriyor doktorlar.allahım sebep olanları bildiği gibi yapsın

Canım yaa, çok geçmiş olsun ki seninki sona gelmiş birde, allah yardımcın olsun, ilk gebelik miydi?
Allah razı olsun
17 yaşında bir abisi var oğlumun, bu ikinci bebeğimdi :(
Çok istememize rağmen olmamıştı artık ümidi kesmiştik Rabbim meleğimi göndermişti
Yaşım 43 :( Ama yine de umudumu kaybetmemeye çalışıyorum içim kan ağlayarak

Canım ne diyeyim bilemedim allahım yardımcın olsun.nasıl anlamaz dr hey allahım yaa.senin pıhtılaşman ne boyutta ki?en hafif durumlarda bile iğne ve coraspin veriyor doktorlar.allahım sebep olanları bildiği gibi yapsın
Devletin hastanesini işgal eden milletin canını yakan boştan yere maaş alan o kadar aylak varmış ki bunlar başıma geldikten sonra anladım :(
Dr denilen 1 tane kan idrar tahlili yapmaz ultrasonla bakıp bakıp gönderirse bebeğin iyi iyi diye sonuç bu işte
39 hafta dayanmış evladım 2.380 kg 43 cm'di :(
Dr'a anlatmaya çalıştım her yerim şiş, kaşıntılarım var diye
bana dediğini "her hamilelikte böyle şeyler olur git evinde dinlen ağrın sızın olursa gel" di :(
cahil de bir insan değilim ama nasip değilmiş demek ki elim kolum bağlandı sanki başka dr yok gibi gittim evde bekledim bekledim gelmedi meleğim :(
Hastaneye gittiğimizde çok geçti bizi bırakmıştı evladım :(
Sonradan o acılarımın içinde başka bir hastanede testlerimi yaptırdım kanımda pıhtılaşma çıktı :(
Dr şikayet ettik ama neye yarar o minicik bebeğin ahını bu dünyada nasıl taşıyacak acaba bilemiyorum
....

Devletin hastanesini işgal eden milletin canını yakan boştan yere maaş alan o kadar aylak varmış ki bunlar başıma geldikten sonra anladım :KK43:
Dr denilen 1 tane kan idrar tahlili yapmaz ultrasonla bakıp bakıp gönderirse bebeğin iyi iyi diye sonuç bu işte
39 hafta dayanmış evladım 2.380 kg 43 cm'di :KK43:
Dr'a anlatmaya çalıştım her yerim şiş, kaşıntılarım var diye
bana dediğini "her hamilelikte böyle şeyler olur git evinde dinlen ağrın sızın olursa gel" di :KK43:
cahil de bir insan değilim ama nasip değilmiş demek ki elim kolum bağlandı sanki başka dr yok gibi gittim evde bekledim bekledim gelmedi meleğim :KK43:
Hastaneye gittiğimizde çok geçti bizi bırakmıştı evladım :KK43:
Sonradan o acılarımın içinde başka bir hastanede testlerimi yaptırdım kanımda pıhtılaşma çıktı :KK43:
Dr şikayet ettik ama neye yarar o minicik bebeğin ahını bu dünyada nasıl taşıyacak acaba bilemiyorum
....
Çok haklısın bu vebal yeter ona zaten?allahım bir daha yaşatmasın evladına upuzun ömürler versin inşallah.bende 2.hamileliğimde öğrendim faktör 5 homozigotmuşum baya ağır pıhtılaşma var yani.rabbim nasip etmiş olsun kucağımıza almayı inşallah ikiz oldular birde 36 yaşındayım bende.

Çok sevindim sizin adınıza
Darısı bize olsun inşallah hele ki ikiz olurlarsa ne güzel olur Rabbimin hediyesi olur

Teşekkürler
Canim bebegin icin üzüldüm doktor ihmali olmuşsun sen aslinda. her ultrosonda kan akisina bakiyorlar ve gelisim geriligi de varsa hemen aliyorlar bebeği o yüzden ben inş 38 .haftayi bile gormeden aldirayim diyorum cok korkuyorum dhaa once 3 kaybim var ..inş bu bebegini sagsalim kucagina alirsin .kardeşimde önce ayaklari şişti ve uyuşma şikayeti oldu sonra bir bacaginin üstune basamaz oldu 1 hafta cekti once anlamadik genç oldugu icin kaslari tutulmustur sandik sonra doppler çektirince damarinin tikandigi anlasildi ve hemen kan sulandirici iğne ve haplara başlanildi 2 ay yaklaşik ayaginin üstune basamadi ve 3 yildir comaudin denilen kan sulandirici hapi kullaniyor ömur boyu da kullanacak yine şansliymisiz bu pihti akcigerlere ve beyine attigi zmaan ölümcül olabiliyor ..biz bayanlarda da hamilelikte tehlikeli olabiliyor risk çok fazla hormonlardan dolayi emboli gecirme riskimiz fazla o yuzden iğneyi tavsiye ediyorlar..aslinda hamilelikte uyuşma çok oluyor benimde elimde oluyor doktora sordum alakasi yok hamilelikten olur dedi ama morlaşma ve şişme olursa o zaman pihti atmis olabilir var mi sende boyle bir şey?

İlk doğumumda bilmiyordum faktör5 olduğumu sorunsuz bir doğum yaşadım allah sayesinde.şimdi ikizlere hamileyim clexane 0.4 ve coraspin kullanıyorum.sende durum ne?
Benim 3 kaybim oldu sadece ilkinde igne kullanmadim digerlerinde igne kullandim yine kaybettim .ilk defa bu gebeliğim ilerliyor demekki bebek saglikli daha oncekileri 8.haftada kaybettim saglikli degillermiş ..suan 0.6 igne kullaniyorum cor aspin kullandirmadilar zararli diye. hatta 22.haftamda detayli icin recep hasa gittim belki bilirsin turkiyenin sayili doktorlarindan ,igneye bile gerek yok dedi ailede pihti atma oykusunu duyunca o zaman kendin icin kullanmalisin dedi .aklinda olsun 32.haftada coraspini mutlaka birak :KK66:igneye de devam edebilirsin son gune kadar ..ilk cocgunu ignesiz dogurmuşsun simdi bu ikizleri bile ignesiz dogurabilirdin ama homozigot oldugumuz icin kendimizi korumak icin iğne gerekli o kadar cok insan var ki hamilelikte emboli geciren ..allah hem bizi korusun hem bebişlerimizi canim :)
bu arada faktor 5 homozigot ciddi bir pihtilasma sadece hamilelik icin degil omur boyu dikkat etmemiz lazim kardesimde de ayni gen var. onda pihti atti cok dikkatli ol eger bacaklarin morarirsa ,siserşe hemen kalp damar cerrahisine git cok uzun ucak yolculuklarini hareketsiz kalmayi onermiyorlar hormon hapi kullanmamiz yasak vs .

Benim 3 kaybim oldu sadece ilkinde igne kullanmadim digerlerinde igne kullandim yine kaybettim .ilk defa bu gebeliğim ilerliyor demekki bebek saglikli daha oncekileri 8.haftada kaybettim saglikli degillermiş ..suan 0.6 igne kullaniyorum cor aspin kullandirmadilar zararli diye. hatta 22.haftamda detayli icin recep hasa gittim belki bilirsin turkiyenin sayili doktorlarindan ,igneye bile gerek yok dedi ailede pihti atma oykusunu duyunca o zaman kendin icin kullanmalisin dedi .aklinda olsun 32.haftada coraspini mutlaka birak :KK66:igneye de devam edebilirsin son gune kadar ..ilk cocgunu ignesiz dogurmuşsun simdi bu ikizleri bile ignesiz dogurabilirdin ama homozigot oldugumuz icin kendimizi korumak icin iğne gerekli o kadar cok insan var ki hamilelikte emboli geciren ..allah hem bizi korusun hem bebişlerimizi canim :)
Şimdi 29+4 teyim.coraspini nisanın 10da bırakacağım iğneye devam.bizi korumak için yapılıyor iğnede hapta.bende recep hasa gittim ne tesadüf doktorumun ortaokuldan arkadaşıymış direk ona yönlendirdi.doğumdan sonra 6 haftaya kadar kullanmaya devam et dedi.allahım sağlıklı doğumlar nasip etsin ikimize de buradaki bütün arkadaşlara.

Canim bebegin icin üzüldüm doktor ihmali olmuşsun sen aslinda. her ultrosonda kan akisina bakiyorlar ve gelisim geriligi de varsa hemen aliyorlar bebeği o yüzden ben inş 38 .haftayi bile gormeden aldirayim diyorum cok korkuyorum dhaa once 3 kaybim var ..inş bu bebegini sagsalim kucagina alirsin .kardeşimde önce ayaklari şişti ve uyuşma şikayeti oldu sonra bir bacaginin üstune basamaz oldu 1 hafta cekti once anlamadik genç oldugu icin kaslari tutulmustur sandik sonra doppler çektirince damarinin tikandigi anlasildi ve hemen kan sulandirici iğne ve haplara başlanildi 2 ay yaklaşik ayaginin üstune basamadi ve 3 yildir comaudin denilen kan sulandirici hapi kullaniyor ömur boyu da kullanacak yine şansliymisiz bu pihti akcigerlere ve beyine attigi zmaan ölümcül olabiliyor ..biz bayanlarda da hamilelikte tehlikeli olabiliyor risk çok fazla hormonlardan dolayi emboli gecirme riskimiz fazla o yuzden iğneyi tavsiye ediyorlar..aslinda hamilelikte uyuşma çok oluyor benimde elimde oluyor doktora sordum alakasi yok hamilelikten olur dedi ama morlaşma ve şişme olursa o zaman pihti atmis olabilir var mi sende boyle bir şey?
Teşekkur ederim
Şu an hamile değilim ama inşallah kalırım tekrar umudumu yitirmiyorum (yaş 43 )
Benim kaybettiğim bebeğime 6 aylık hamileyken sağ bacağımda yaklaşık 10 güm inanılmaz bir ağrı oldu neredeyse yürüyemiyordum bile. 10 gün sonra agrı bacakta uyuşukluk olarak kaldı şu an da öyle bacağımda çok az his var sanki morfin vurulmuş gibi. İlk 10 gün bacak şişti şu an öyle bir durum yok ama korktum açıkcası ve bebeğime hamileyken keşke gitseydim dr belki bebeğimi de kaybetmezdim ...
En kısa zamanda gideceğim dr a teşekkür ederim.

bu arada faktor 5 homozigot ciddi bir pihtilasma sadece hamilelik icin degil omur boyu dikkat etmemiz lazim kardesimde de ayni gen var. onda pihti atti cok dikkatli ol eger bacaklarin morarirsa ,siserşe hemen kalp damar cerrahisine git cok uzun ucak yolculuklarini hareketsiz kalmayi onermiyorlar hormon hapi kullanmamiz yasak vs .
Merhaba nevsu 3 kayiptan sonra dedin dikkatimi çekti eşler arası kromozom analizi baktirdiniz mi bide gebelik öncesi herhangi bir tedavi oldun mu?bnde de seninki gibi durum varda igneyerağmen düşüyorlar...

Teşekkur ederim
Şu an hamile değilim ama inşallah kalırım tekrar umudumu yitirmiyorum (yaş 43 )
Benim kaybettiğim bebeğime 6 aylık hamileyken sağ bacağımda yaklaşık 10 güm inanılmaz bir ağrı oldu neredeyse yürüyemiyordum bile. 10 gün sonra agrı bacakta uyuşukluk olarak kaldı şu an da öyle bacağımda çok az his var sanki morfin vurulmuş gibi. İlk 10 gün bacak şişti şu an öyle bir durum yok ama korktum açıkcası ve bebeğime hamileyken keşke gitseydim dr belki bebeğimi de kaybetmezdim ...
En kısa zamanda gideceğim dr a teşekkür ederim.
Canim boyle durumlarda hemen kalp damar cerrahisine git doppler çekerler damarlarina bakarlar sanki pihti atmis gibi olmuş eger şu anda da bacaginda hissizleşme varsa bi git baktir hatta durumunu da anlat. kardesim beni cok uyariyor o da faktor 5 homozigot eger şisme morarma aci hissi olursa hemen git doktora diyor..benim de agrilarim cok oldugu icin kalp damara cok gittim daha dogrusu varislerim cok ve bazen yazlari acisindan duramiyorumdum doppler cekildim ama bir sey çikmadi..umudunu tabiki yitirme senin gibi olanlar o kadar çok ki ..bu sefer temkinli olacaksin tekrar hamile kaldiginda hatta iyi bir perinatolaga git çunkü seninki doktor ihmali olmus canim bebek 39a kadar gelmiş kilo da almiyormuş belirtiler de varmis onun icin bu sefer iyi bir doktora git ve bebeği cok bekletme derim..ben de normal dogum istiyordum ama o kadar bekleyecek luksum yok bunu da kaybetmek istemiyorum .eger kendi gelmezse en fazla 38 de aldiririm inş ..

Merhaba nevsu 3 kayiptan sonra dedin dikkatimi çekti eşler arası kromozom analizi baktirdiniz mi bide gebelik öncesi herhangi bir tedavi oldun mu?bnde de seninki gibi durum varda igneyerağmen düşüyorlar...
Canim bana her şey yapildi hatta histeroskobi bile yaptirdim ama sadece pihtilasma cikti en iyi doktorlara gittim hicbiri de pihtilaşmaya baglamadi zaten pihtilaşmadan olsa igne işe yarardi .pihtilaşma 12.hafta ve sonrasi etkili olur dediler.sagliksiz yumurta ile spermin birlesmesi bazen boyle gebeliklere yol aciyormus kromozom bozukluklari olabiliyor buyuk ihtimalle o nedenle yaşamadilar .umudunu yitirme 2 ,3normal dediler dene dediler .eninde sonunda bir tane evine göturursun dediler. ben de denedim artik hirs yaptim ya bu seferki iyi gidiyor maşallah inş kavusurum yavruma darisi sana canim umudumuzu yitirmemiz lazim ..evlilik oncesi bir sey yapilmadi bu arada zaten dusuklerden sonra testler istiyorlar ..

Back