Deniz Ürünleri Çıtır Soğan-Roka Salatası İle Pazı Yatağında Izgara Çipura-Balıkçı Ali Sponsorluğunda

sey_ren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
2.749
46
118
Adana
Çıtır Soğan Ve Roka Salatası Eşliğinde Pazı Yatağında Izgara Çipura(Balıkçı Ali Sponsorluğunda)

4 Kişilik
Hazırlama Ve Pişirme Süresi Toplam: 1,5 Saat
Kişi Başına Düşen Kalori Miktarı :350

ÇITIR SOĞAN

MALZEMELER

*2 adet soğan
*1 çay bardağı maden suyu
*1 çay bardağı un
*1çay bardağı nişasta
*1 yumurta
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kırmızı biber
*Galeta unu
*1 Su bardağı sıvı veya zeytinyağı

YAPILIŞI

*Soğanları soyup baş ve kök kısımlarını alalım.
*1 er cm eninde halkalar halinde doğrayalım.

*Bir karıştırma kabına veya tabağa un, nişasta ve baharatları koyup karıştıralım.
*Soğan halkalarını bu una bulayıp bir kenara alalım.

*Yanmaz tavamıza yağımızı koyup kızmaya bırakalım.
*Un karışımına sodayı ekleyip,yumurtayı kıralım.

*Karışıma soğan halkalarını bulayıp galeta ununa bulayarak kızaran yağın içine atalım.

*Soğanlarımızı çevirerek kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tabağa alalım.

PAZI YATAĞI

MALZEMELER

*1,5 Bağ Pazı
*3 Adet Beyaz Soğan
*3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*Tuz,Karabiber

*1,5 bağ pazıyı bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz.

*3 adet soğanı jülyen doğruyoruz.

*Tencereye veya tavaya 3 yemek kaşığı zeytin yağını koyup soğanlarımızı ekliyoruz.

*Hafiften renkleri dönen soğanlara pazıyıda ekleyip bir fiske tuz ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatıyoruz.

*Ocağımızın altını iyice kısıp pazımızın kendi buharında pişmesi ayrı bir lezzet oluşturacaktır.

ROKA SALATASI

MAZEMELER

*1 Demet Roka
*2 Diş Sarımsak
*1 Adet Domates
*1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*1 Yemek Kaşığı Nar Ekişisi
*Tuz

YAPILIŞI

*Rokayı bol suda yıkayıp doğrayalım.
*2 diş sarımsağı ezip rokanın üzerine ekleyelim
*1 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp onuda rokaya ekleyelim.
*Tuzunu yağını ve nar ekşisini ekleyip harmanlayalım.Servis tabağına alalım.

PÜF NOKTASI:Roka ve balığa en çok yakışan ekşi nar ekşisidir.

IZGARA ÇİPURA

MALZEMLER

*4 Adet Çipuıra
*5-6 diş sarımsak
*4 Dal Taze Nane

PÜF NOKTASI:Çipura,eti az kılçıklı,beyaz ve çok lezzetlidir.Izgarada pişirilmesi tercih edilir.

*Sponsorum Balıkçı Ali,benim balıklarımı güzelce temizleyip beni bu temizleme işinden kurtardı.
*Temizlenmiş çipuraları güzelce bir kaç kez yıkıyoruz.

YAPILIŞI

*Çipuraların iki yönüne de keskin bir bıçak ile derince 2 veya 3 er kesik atıp tuzlayalım.
*Sarımsakları ortadan ikiye keserek balıklarımızın karınlarına 1 dal nane ile yerleştirelim.

PÜF NOKTASI:Sarımsak balığın kendine has kokusunu alarak ayrı bir lezzet verir.Ayrıca sarımsak sevmeyenler de sarımsak kokusunu balıkta almazlar.Nane ise ızgara balığa en çok yakışan yeşilliktir.

*Izgaramıza balıklarımızı yerleştirelim.

*Yaklaşık 15 dk sonra üstleri pişen balıklarımızı çevirerek diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.

*Balıklarımız ızgarada pişerken servis tabağına önceden pişirdiğimiz pazıdan bir miktar yayalım.
*Yanına ÇITIR SOĞAN KIZARTMASINI-ROKA SALATAMIZI da ilave edip ızgaradan balıklarımızı alıp pazının üzerinde servis edelim.

NOT:Balığın yanında genelde alkollü içecekler veya aile masalarında cola tercih edilir.Cola aşırı miktarda asitli bir içecek olduğundan balığın tüm vitaminini alır.Balığın yanında bol acılı ADANA ŞALGAM SUYUNU denemenizi tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN.

Ellerine, emeğine sağlık ...
Çipura resmen ye beni diyor

ellerinize sağlık.
ızgarada veya fırında çipuraya bayılırım hele hele rokayla yemede yanında yat
pazıyla servis etmeniz değişik olmuş daha önce hiç görmemiştim denemek lazım

ellerine sağlık, inanılmaz lezzetli gözüküyor ama bu tarifleri gece koyuyosunuz hep bi yerlerim şişiyor Ayrıca koladaki asitin balıktaki vitamini aldığını belirtmen çok hoş

hamaratım benim ne güzel bir görsellik bu böyle sunumun harikaaa ellerin kollarınd ert görmesin eline sağlık

Çipurayı çok çok severimm çok güzel bir görüntü olmuş. Izgarası da harika olur.. Ellerinize sağlık. Ama kılçığı çokta az değildir çipuranın kılçıkları kalındır dikkatli yemek gerekir. Sunumunda geyet hoş tebrikler başarılar dilerim..

Ellerine sağlık canımm,yarışmada başarılar dilerim

Ellerine, emeğine sağlık ...
Çipura resmen ye beni diyor

Teşekkür ederim canım.İlk kez böyle bir güzelliğe katıldım diyeyim.Umarım güzel geçer.

ellerinize sağlık.
ızgarada veya fırında çipuraya bayılırım hele hele rokayla yemede yanında yat
pazıyla servis etmeniz değişik olmuş daha önce hiç görmemiştim denemek lazım

Afiyet olsun canım.Yapıp yemek en kısa zamanda kısmet olsun inşallah.
Pazıyı normal şartlarda çocuklar ve beyler yemiyor ama eşime bu şekilde yapınca beğeniyor.Artı balığa güzel bir lezzet ve aroma kattığını düşünüyorum.Tabi damak tadı herkes beğenmeyedebilir.

Ellerine saglikkkk

Teşekkürler canım.Seninde ellerine sağlık olsun.

ellerine sağlık, inanılmaz lezzetli gözüküyor ama bu tarifleri gece koyuyosunuz hep bi yerlerim şişiyor Ayrıca koladaki asitin balıktaki vitamini aldığını belirtmen çok hoş

Teşekkür ederim canım.Böyle güzel sözler duymak mutlu etti beni.Bir yerlerin şişmesin atla gel canım.Sanada yer var bizim soframızda.
Kola ve asitli içecekler et ve et ürünlerinin artı süt ürünlerinin tüm vitaminini alır canım.Biz mümkün mertebe içmemeye gayret ediyoruz.Ayda yılda bir misafirim gelirse o getirmişse veye gelenin sevdiğini biliyorsam alıyorum.Yoksa kızıma oğluma hiç içirmem.Çünkü asitin bir deri parçası üzerindeki etkisini gözünde canlandır.Etide kola öyle çürütüyor midemizde.

hamaratım benim ne güzel bir görsellik bu böyle sunumun harikaaa ellerin kollarınd ert görmesin eline sağlık

Teşekkür canım benim Sen ve Eylülün katıl demesi ile katıldım.Umarım güzel geçer.

Teşekkür ederim canım yüreğine sağlık olsun.Çipuranın kılçığı vardır tabi canım ama kuyruk ve baş kısmında yoğundur,ayrıca diğer balıkların kılçıklarına göre dediğin gibi kalın olduğundan yerken çok fazla sıkıntı yaratmaz.Sevgiler canım.

hemsom sen neler yapmissin öyle bayildimmmmm

ellerine emegine saglik basarilar dilerim

ya gece gece yapılmaz ki ama harika görünüyor ellerine sağlık. bu arada bol acılı adana şalgamı konusuna kesinlikle katılıyorum bir adanalı olaraktan

ya gece gece yapılmaz ki ama harika görünüyor ellerine sağlık. bu arada bol acılı adana şalgamı konusuna kesinlikle katılıyorum bir adanalı olaraktan

Vay bir hemşo daha.Hşgeldin canım.Teşekkür ederim bu güzel yorumları gördükçe mutlu oldum sağolun.
Adana- acı-şalgam-kebap ötesi varmı

Harika bir lezzet
Sunum da harika

Ellerine,emeğine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…