- 11 Mart 2008
- 125
- 4
- 643
3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)
Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.
Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi ba
Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.
Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?
Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...
aklım almıyor bu zihniyeti,çocuğu olmuş, allah lütfetmiş evlat vermiş, beğenmiyor... başlık bile ne kadar itici! sağlıklı olsun da ne verirse versin allah!
aklım almıyor bu zihniyeti,çocuğu olmuş, allah lütfetmiş evlat vermiş, beğenmiyor... başlık bile ne kadar itici! sağlıklı olsun da ne verirse versin allah!
keşke bu olumsuz yorumu yapmadan önce 1.sayfayı okusaydın.Zaten aynı düşüncede olduğunuzu görecektin.Bence bir özür borçlusun.
Beğenmediğin başlıktan ne anladın?! Benim öteki yazılarımı okudun mu?
Neden bahsettiğimi anladın mı? Hem anlamıyor, hem beğenmiyor, hem de yorum yapıyorsun!
Kaç çocuğun var? Bir kızın mı? Şu an hamile de değilsin.
Hayatınla ilgili herşeye şükür de ediyorsundur eminim, sen ne büyük bir kulsun, cennetin en güzel köşesi senin için ayrılmış, sen insan değil ancak melek olabilirsin! Hiç günahın yok senin.
O zaman benim gibi lütfetmiş (!) kafir gibi düşünen biriyle muhatap olup günaha girme değil mi ya!
Pes diyorum başka birşey demiyorum. Kalkıp da bu cevapta ne kadar şükretttiğimi, iki evladımı ne kadar sevdiğimi anlatacak ya da ispat edecek değilim. Bu haksız eleştiriyi şiddetle kınıyorum!
Lütfen önce gidin ciddi anlamda erkek çocuk da erkek çocuk diye ahlayıp vahlanan, Allah'a gerçekten isyan eden insanların konularına yorum yapın. Ben bu cevabın layıkı olan kişi değilim!
beğenmediğin başlıktan ne anladın?! Benim öteki yazılarımı okudun mu?
Neden bahsettiğimi anladın mı? Hem anlamıyor, hem beğenmiyor, hem de yorum yapıyorsun!
Kaç çocuğun var? Bir kızın mı? şu an hamile de değilsin.
Hayatınla ilgili herşeye şükür de ediyorsundur eminim, sen ne büyük bir kulsun, cennetin en güzel köşesi senin için ayrılmış, sen insan değil ancak melek olabilirsin! Hiç günahın yok senin.
O zaman benim gibi lütfetmiş (!) kafir gibi düşünen biriyle muhatap olup günaha girme değil mi ya!
Pes diyorum başka birşey demiyorum. Kalkıp da bu cevapta ne kadar şükretttiğimi, iki evladımı ne kadar sevdiğimi anlatacak ya da ispat edecek değilim. Bu haksız eleştiriyi şiddetle kınıyorum!
Lütfen önce gidin ciddi anlamda erkek çocuk da erkek çocuk diye ahlayıp vahlanan, allah'a gerçekten isyan eden insanların konularına yorum yapın. Ben bu cevabın layıkı olan kişi değilim!
Aynı düşüncede değiller bence,bak bu konu sahibinin kendi cümlelerinden bir kaçı;
''Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. ''
Sence doğru mu böyle düşünüp,hissetmek?
Bende aynı rahatsızlığı hisseetim konuyu okuyunca.
Kendini eksik hissetmesi ve bunun nedeninin bebeğinin cinsiyetinin erkek olmaması:44:
benide irite etti.Bilemiyorum bebek bebek diye uğraşıp didinmemiz belki hassasiyetim ama,
arkadaşın kızı var o da rahatsız olmuş,oğlu olan da olur.
Evlat yani sonuçta.Ben arka arkaya 3-5 kıza razıyım.Allah versin asla hayır demem,eksik de hissetmem.
Bilakis gururlanırım.
keşke bu olumsuz yorumu yapmadan önce 1.sayfayı okusaydın.Zaten aynı düşüncede olduğunuzu görecektin.Bence bir özür borçlusun.
okuyabiliyorum ve okuduğumu da anlayabiliyorum. 1. sayfadaki ilk yorumu okudum ve bunu yazdım. aynı düşüncede değiliz ne mutlu ki!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?