• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Dayanamıyorum

diğer yazılarımda da belirttiğim gibi nedir bu erkeklerdeki anne merakı el kızı neden afedersiniz çok özür dileyerek söylüyorum neden sadece yatakta sevilir ve dinlenir neden bu kadar anneye düşkünlük kadınlarmı yanlış yapıyor erkeklermi ?

Bulunduğunuz kentte iyi bir kreş yok mu. Çünkü ben bakıcı yerine kreşe vermeyi tercih ederim. Anneniz de bakamayacaksa eğer.
Eşinizle de aranız gitgide açılıyor gibi. Bu durum devam ederse iyice soğuyacaksınız. Mümkünse alın eşinizi psikiyatriste gidin beraber. O da duysun sizin ne kadar zor durumda olduğunuzu. ben doktora gititğimde emzirmeyi kesmen gerekiyor demişti bana. .
Eğer durum gerçekten zorlaştıysa bunu yapın. Emzirmek muhteşem bir duygu. Gözgöze geldiğimde burnumun direği sızlardı benim. Hâlâ düşündükçe kalbim çarpıyor. Ama aşamayacağınız sorunlara gidiyorsa bundan vazgeçmek zorundasınız. Bunun için en iyi kararı işin uzmanından öğreneceksiniz

Canım bebeğim daha 4.5 aylık olduğu için bu kadar küçük bebek için kreş yok Nevşehir'de.
Annem başka bi şehirde onun da gelip bakma olasılığı yok hem annem burdayken de neler yaşadığımızı biliyorsun canım,gelmese daha iyi...o da biraz tuz biber ekmişti şuan bu durumda olmamıza.Bebeğimi emzirmeyi çok istiyorum ama nerdeyse sinirden delirecek olan bi annesi olmasındansa emmesin daha iyi tabiki.Bu konuyu araştıracağım canım çok saol

o zaman mümkünse kendi kendinizin doktoru olun , sabır bol bol sabır dileyin sinirlerinize hakim olmaya çalışın , emzirdiğiniz için iyice araştırıp zarar vermeyecek sakinleştirici bitki çaylarını deneyebilirsiniz ....olmadı sinirlendiğinizde başka bir konuya geçin , ortamı değiştirin ...biliyorum söylemesi kolay ....ama kayınvalideniz sizin sinirli tavırlarınızı abartmaya pek meğilli ...allah muhafaza yarın birgün adınızı sinir hastasına çıkarıverir

Allahım bana sabır versin diye hep dua ediyorum canım ama hakikatten yardım şart artık tek başıma başa çıkamıyorum.Kayınvalidemin de bu olay üzerine tutup da şöyle diyolar demesi çok zoruma gitti.Bende onu kırdım diye gelir gelmez sarılıp özür dilemiştim.Canım işte ben o başka konuya geçme faslını başaramıyorum.Keşke yapabilsem keşke kendi kendime yetebilsem :(

Psikologa gitmek gurur duyulacak gayet medeni bir davranıştır. Neyle ilgili sorununuz varsa ilgili doktora giderseniz. Kim ne derse desin. Ayıplarsa ayıplasın. Sizden daha önemli değil hiçbirşey. Pem eşiniz de gelsin ki anlasın ne kadar zor durumda olduğunuzu.
Hem zaten kayınvalideniz yeteri kadar anlatıp dedikodunuzu buluyor. Eğer düzelmezseniz daha çok malzemesi olacak elinde. Doğumsonrası depresyon çok da aıplanacak bişey değil. Diğer aile içi kavgalardan daha da rahatsız olunacak birşey değil. Sağlık problemi.
Konuşulanlar hekimle sizin arasında kalacağı için yeğenden akrabadan çekinmeye de gerek yok

Bende aynı düşünüyorum seni anlayacak derdine çare bulacak birisi var karşında
Ama işte maalesef öyle düşünmeyen birisi var karşımda
Eşimle gitsem bu seferde bak gördünmü doktor seni suçlu çıkardı diye başıma kalkacak
Hep dediği şey deli oldun artık git bi doktora da o da söylesin deli olduğunu diyor
Doktor bunun yanında sen çok zor dönem geçiriyorsun dese neee demese nee
işte sırf bu yüzden kimseye söylemeden tek başıma bile gidebilirim.
Nasıl olsa ne konuştuğumu sekreter bilemez en doğrusu bu
Tabi bebeğime 1 -2 saatliğine baktırmayı başarabilirsem

canim siz cocukmusunuzda anneside geliyo sizinle doktora ne geregi var ne isi var kianlamadim .hadi esin sana kizdi tek goturseydi cocugu herseyde annemi aranir ya.senin esin kac yasinda .bi doktor olayi ne kadar uzamis kan davasi gibi olmus.seni cok iyi anliyorum sende boyle olsun istmezdin biliyorum ben sende kendimi gorur gibiyim bazi bebekler cok zor oluyo tahammul sinirini cok zorluyo bu durumda herkezin sana destek olmasi seni alttan almalari gerekir.am nerde dimi?sabr et canim doktora git gecen gun kanal d de doktoumda izledim derdiniz kimseye anlatamiyosaniz bi detre yazin diyodu cok rahatlatirmis ama yinede doktor en iyisi.Allah yardimcin olsun

Canım bende doktora hep üçümüz gidelim diyorum sonra adım vay sen benim annemni istemiyosun oluyor.Bugünde kendisi bebeği alıp annesini aramasının nedeni bebeğim daha küçük olduğu için kendisi oturamıyor yani kucakta gitmesi gerekiyor eşimde araba kullanacağı için yine bi yardımcıya ihtiyaç duydu kendince.Eşim 35 yaşında canım.Yani tahmin ettiğin gibi çocuk değil:)
Deftere yazma fikri de çok cazip geldi bak en azından eşime dırdır etmem ...
Bebeğim doğduğu andan beri çektiriyor maalesef fakat kuzucuğumun bişeyden haberi yok
O da istermiydi böyle olsun canı yanıyor yavrumun bağırıyor huysuzlanıyor.
Sosyal hayat denen bişey kalmadı
Bebeğimi alayım gezdireyim bile diyemiyorum dışarda çığlığı basıyor çok zor çok
Şu gaz ayları geçsin herşey daha güzel olur inşallah

canım ya çok çok geçmiş olsun öncelikle gerçekten çok yıpranmışsın sen ama bak şimdi ayrılsan ne olucak yazık değilmi kızına babasız büyüyecek belki ilerde daha ciddi sorunlarla karşılaşıcaksın..

Bence bir aile danışmanına başvur tamda bilmiyorum adını aile terapisti felan da olabilir.. Aynı durumşarı yaşıyan bir tanıdığım var gerçekten faydasını gördü..

Allah yardımcın olsun

aman senın yerınde olsam hıc takmam emin ol ortada şuan eşinin sen kal ben gotururum demesı dısındakı sonra anladıgım kadarıyla senıde cagırmıs boswer bagırıp çağırıp deşarj oldugunu düşün olabılır bence bu tarz seyler hemen boşanmayı getırme aklına başka sorunlarınız var mı bılemem ama okudugum kadarıyla ve anladıgım kadarıyla ufak caplı bır sinir krızı gecırmıssın kı bu cogumuzda olabılıcek bır sey

Evet canım büyük bi birikmenin patlamasıydı
Sakinleşince insan zaten boşanmayı aklına getirmiyor canım
Şuan tek düşündüğüm eşimi çok seviyorum
Ama maalesef bi beni anlayamadı:(
Acilen sakinleşmeye ijhtiyacım var çok mutsuzum böyle
Ve tabi o da mutsuz ve şikayetçi
Teşekkür ederim canım mesajın için

daha sakin ve soğukkanlı olmanı tavsiye ederim eşinle tartışmamaya çalış
zor bir dönemden geçiyorsun biliyorum ama insanın en iyi doktoru kendisidir canım bunu unutma daha sakin olmaya çalış

tşk canım tavsiyelerin için

Ah algida ahhh
Ne yaptın sen öyle tamam sinirlerin bozuk küçük bir bebek, üstelik yaramaz sen hem yorgun hem sinirlisin ayrıca seni strese atan sadece bebek değil, eşin, kaynanan, başka bir şehirde oluşun hepsi amennah ve sen haklısın tamam da güzelim niye haklıyken haksız durama düşürüyorsun kendini.
Sen eşinin sabah erken kalktığı zaman sinirli olduğunu, ona sinirle cevap verirsen olayın kavga boyutuna geleceğini elbette biliyordun o zaman niye susmadın ki, sussaydın olaylar bu kadar büyümezdi.
Anladığım kadarıyla eşin kötü bir insan değil, biraz sabırla güleryüzle yuvanın huzurunu düşünerek onu kendine bağlayabilir, kayınvalide ile ilişkileri de minumum seviyeye indirirsen senden mutlusu yok bence.

Yazdıklarında tepeden tırnağa haklısın canım ama işte bendeki problem de o kendime artık hakim olamıyorum.Dediğin herşey doğru hepsini biliyorum ama uygulamaya koyamıyorum
Tavsiyelerine uyacağım teşekkür ederim canım

Canım seni çok iyi anlıyorum benim de 1 yaşında bir kızım var. Benim kızım da kolikti. Bakıcıya nasıl güveneyim demişsin ben şöyle yaptım işe başlayınca elektronik mağazasından ses kayıt cihazı alıp eve yerleştirdim ve birkaç hafta sürekli işten eve gelince saatlerce dinledim akşamları. Mesela çocuğu ağlatıyor mu yoksa hemen kucağına alıyor mu veya çocuğa bağırıyor mu bu gibi şeyler. Çok şükür bizim bakıcılar iyi çıktı kurban olurum falan diyordu çocuğa ben yokken bile. Bunu denemeni tavsiye ederim. İşe başlayınca daha rahat edersin hem de bakıcı evde yemek ütü yapar sen rahatlarsın takma kafana. İş yerinde arkadaş ta olursun insanlarla.

Canım gerçekten arkadaşın dediği gibi haklıyken haksız duruma düşmüşsün. Allah yardımcın olsun. birde Nevşehir küçük bir yer sosyallik fazla yoktur. Ama alıştıkça daha rahat olursun. En kısa zamanda bir uzmandan yardım al en azında daha kolay atlatırsın bu dönemi. Birde eşin nereli bilmiyorum ama oranın yerlisiyse orada annelerin sözü daha çok geçer ne yazıkki.

Canım birde ssk hast.nesinde Ayşe hanım vardı. uzmanlığı ne tam olarak bilmiyorum ama kuzenim gidiyordu. bir araştır istersen.

Evet canım farkındayım haksız duruma düştüm şuan :(
Canım ben aslen Fethiye'liyim ve ordan buraya evlenip geldim eşim buralı
O kadar yalnız kaldımki ne arkadaş,ne akraba hiçbişey yok
Eltim bile yanaşmıyor yandaşlık etmiyor
Canım sıkılınca gideceğim bi yer yok
Bankadan arkadaşlar hepsi kafasına göre birilerini bulmuş pek yanaşmıyorlar
Yanaşanlara da eşim ben onu tanıyorum iyi değil görüşme diyor
Yani öyle...zaten bi konu açmıştım bebeğimde benle aynı sorunları yaşasın istemiyorum yani asosyallik had safhada bizde.
Dediğin doktoru araştırayım tşk

her kavgada annesini arayan sorunlarımızı ona yansıtan Bi eşe sanırım Ben de aynı tepkiyi verirdim.. kayınvaliden de cidden ayip etmiş.. önce insan Bi sorar ne yaptın da kız Bu kadar ağliyor... allah yardımcın olsun.. takmamaya çaliş... senden önemli değiller..

Bende ona bozuldum canım hiç bişey sormadan direkt beni yargılamasına

Belki biraz daha yorulacaksınız ama bebeğiniz için kimseden yardım istemeyin. Kendiniz halletmeye çalışın. Eşinizle polemik yaşamamaya çalışın. Sakin olun. Şu anda sağlıklı bir bebeğiniz var. Onu düşünün ve rahatlayın. Eşinize de laf çarptırmayın. Anlamayacak ve daha çok üzecek sizi. Kayınvalidenize de koz vermiş olmazsınız hem.
Bunları yapmaya başlamak zor başlangıçta ama zamanla alışıyorsunuz inanın. Hem kendinize güveniniz artıyor, hem bebekle iletişiminiz güçleniyor. Hem de o insanları umursamadığınız için sizi daha az üzüyor yaptıkları.

konuyu okudum baştan sona ama en çok kızdığım şey kayınvaliden veya eşin değil...
neden k.validene eşine öyle dedikleri sana psikolojık zulüm etmelerıne rağmen bıde özür diledin?
:53:

canım ben sesimi yükselttiğim için özür diledim o evde kalmaya mecbur olduğum için değil
Aynı şekilde karşımdaki kim olursa olsun dilerdim sonuçta benden büyüktü
Ve sabahki halim gerçekten korkunçtu
Aonuçta nihayetinde o da bi anne olduğu için özür diledim
Off SivriBiber off ben ne yaptığımı biliyor muyumki artık canım :(

yok arkadaş yok ne olursa olsun sinirden çatlasan da patlasan da dişlerini de gıcırdatsan asla 3. kişilerin yanında eşinle kavga etmeyeceksin. hele bu kişi kayınvaliden hiç olmayacak çünkü adam seni öldürse de gene vardır bi kabahatin haketmişsindir..
senin de dönüm noktan bugün olsun arkadaşım, eşinle kendi aranızda kalsın bundan sonra bağırışmalarınız tartışmalarınız..
komşuları da düşünme onlar sanki hiç mi kavga etmiyo, benim tepemdekiler 2 gün kavgalılar 3.gün kahkahalar geliyor.. hayat böyle yapacak bişey yok :)

teşekkür ederim masraf
Çok haklısın bu da bana ders oldu
Şimdi benden kötüsü yok
Bugün benim dönüm noktam evet haklısın
Çok saol canım tavsiyelerin için

Eşin annesinden için '' gelseydi ya '' dediğinde;aman bu sıcakta ne gerek var yaşlı kadın yazık deseydin iş uzamazdı, bu durumlara gelmezdi be canım arkadaşım :50:
Biraz politik olmakta fayda var..
Kendini yıpratma böyle sudan sebebler için..Bak bebeğinde var hem ona hem sana yazık..

O an aklıma gelmedi canım ama şimdi düşününce çok pişmanım
Politik olsaydım şuan herşey çok daha farklı olurdu
Bu depresyondan çıkmanın bi yolu yokmu Allahım
Bebeğimde benim yüzümden acı çekiyor stresi yaşıyor yavrum

diğer yazılarımda da belirttiğim gibi nedir bu erkeklerdeki anne merakı el kızı neden afedersiniz çok özür dileyerek söylüyorum neden sadece yatakta sevilir ve dinlenir neden bu kadar anneye düşkünlük kadınlarmı yanlış yapıyor erkeklermi ?

Onu bende anlamadım canım
Biz hep eliz el olmaya devam edeceğiz gibime geliyor
Sanırım yetiştiriliş tarzı canım ya diğer erkek kardeşi de eltimin burnundan getiriyor
Aynaya bakan yok maalesef

seninki maalesef tam kaynana cnm allah kolaylık versin ama çokta alttan alma yeterince almışsın zaten

Teşekkür gülşahcım
Bundan sonra kendime hakim olamaya çalışacağım
Yoksa evliliğim bitecek :(
Yine alttan alması gereken ben oluyorum

O an aklıma gelmedi canım ama şimdi düşününce çok pişmanım
Politik olsaydım şuan herşey çok daha farklı olurdu
Bu depresyondan çıkmanın bi yolu yokmu Allahım
Bebeğimde benim yüzümden acı çekiyor stresi yaşıyor yavrum

Onu bende anlamadım canım
Biz hep eliz el olmaya devam edeceğiz gibime geliyor
Sanırım yetiştiriliş tarzı canım ya diğer erkek kardeşi de eltimin burnundan getiriyor
Aynaya bakan yok maalesef

Teşekkür gülşahcım
Bundan sonra kendime hakim olamaya çalışacağım
Yoksa evliliğim bitecek :(
Yine alttan alması gereken ben oluyorum

bende yeni doğum yaptım ve seninle benhzer durumdayım..patlayacak bomba gibi geziyorum etrafta..bende eşimle kavga ettim.evi terkettim.çocuklarımla annemdeyim..bana göre sen yine iyisin..ben kaynanayada kocamada ağzıma ne geliyosa söyledim..eşimin annesini tutma huyundan nefret ediyorum çünkü..şimdi düzelicem birdaha yapmıcam diyor ama içimi soğuttular artık..
böle bağırıp çağırınca haklıda olsak haksız duruma düşürüyoruz kendimizi..çünkü kimse sebeplerine bakmıyor sonuçlarına bakıyor..aslında yapana değilde yaptırana bakmak lazım..ve kesinlikle karar verdim asla tartışmıcam..sinirimden kudursamda seninle tartışmak istemiyorum diyip iyice kudurtucam onu...adam yerine konulmamak eminimki deli eder onu...bence sende bir süre bunu yap..

bende yeni doğum yaptım ve seninle benhzer durumdayım..patlayacak bomba gibi geziyorum etrafta..bende eşimle kavga ettim.evi terkettim.çocuklarımla annemdeyim..bana göre sen yine iyisin..ben kaynanayada kocamada ağzıma ne geliyosa söyledim..eşimin annesini tutma huyundan nefret ediyorum çünkü..şimdi düzelicem birdaha yapmıcam diyor ama içimi soğuttular artık..
böle bağırıp çağırınca haklıda olsak haksız duruma düşürüyoruz kendimizi..çünkü kimse sebeplerine bakmıyor sonuçlarına bakıyor..aslında yapana değilde yaptırana bakmak lazım..ve kesinlikle karar verdim asla tartışmıcam..sinirimden kudursamda seninle tartışmak istemiyorum diyip iyice kudurtucam onu...adam yerine konulmamak eminimki deli eder onu...bence sende bir süre bunu yap..

Canım evet seni konundan biliyorum
Ne düşünüyorsun peki geri dönmeyi düşünüyor musun?
Aman kaçıncı özür dileyişi hep yapmayacağım diyor ama yapıyor eşim...
senin de hakkında hayırlısı canım
verdiğin tavsiyeyi denemekte yarar var

Algidacığım senin işin dahada zor batıdan gelip Nevşehirde yaşamak, o bile başlı başına bir sorun, ben Nevşehirliyim başka bir şehirden gelip orada 3 yıl yaşadım. Ben kendi eşimi bir çok yönde eleştirirken Nevşehirde eşimin ne kadar modern olduğunu gördüm. Ne yazık ki benim memleketim ama dediğim gibi eşler daha ikinci plandadır. İstisnalar hariç tabiki ve gene senin eşinde daha modern olanlarından. Şu an bende Kocaelideyim evet Nevşehiri çok özlüyorum ama sadece arkadaşlarımı çünkü sosyallik sıfırdı.

komsulara rezil olmayi falan dusunmeyin...onalra sesimiz duyulasin diye hic tartismayacak degiliz bosverin...
esiniz sabah sabah sinirli olabilir cunku bazen sabahlari oyle olabiliyoruz, sonra duzeliyoruz bu normal...ilk tartismanizi yadirgamadim...
ama esinizin telefona sarilip annesini aramasi cok yanlis olmus...
cok hatali...
kayinvalidenize zaten hic bir sey demiyorum kendini bilmez saygisiz insan...
ne demek doktora git falan...cok ayip laflar...
kendi oglunu doktora gondersin de seni boyle sinir etmesin oglu...
bu kadindan niye ozur diledin bilmiyorum ben olsam asla ozur dilemezdim...cok saygisiz biriymis cunku...
ne demek anneni aricam falan demek ya o kadini orda laflarimla yerin dibine sokardim ben...haspam...sanki kucuk cocuksun da annene sikayet edecek...

esinizin annesinin yaninda agzini acmamasi sakin ol falan diye size telkinde bulunmasi yine ayri bir hata...
akli sira annesinden de guc alip size hatali oldugunuza inandiracak...
tum suc esinizde...annesinin o kadar lafina ragmen sizi koruyacak tek laf bile etmemis ya da annesini susturmamis...ustelik tartismali ortamin uzerine bir de annesinin arayip olaylara tuz biber ekmis sagolsun...

esinizle oturun ciddi ciddi konusun...cok yanlis yapiyor...

Canım bende doktora hep üçümüz gidelim diyorum sonra adım vay sen benim annemni istemiyosun oluyor.Bugünde kendisi bebeği alıp annesini aramasının nedeni bebeğim daha küçük olduğu için kendisi oturamıyor yani kucakta gitmesi gerekiyor eşimde araba kullanacağı için yine bi yardımcıya ihtiyaç duydu kendince.Eşim 35 yaşında canım.Yani tahmin ettiğin gibi çocuk değil:)
Deftere yazma fikri de çok cazip geldi bak en azından eşime dırdır etmem ...
Bebeğim doğduğu andan beri çektiriyor maalesef fakat kuzucuğumun bişeyden haberi yok
O da istermiydi böyle olsun canı yanıyor yavrumun bağırıyor huysuzlanıyor.
Sosyal hayat denen bişey kalmadı
Bebeğimi alayım gezdireyim bile diyemiyorum dışarda çığlığı basıyor çok zor çok
Şu gaz ayları geçsin herşey daha güzel olur inşallah

cocugunuza araba koltugu alirsaniz kucakta tasinmasina gerek kalmaz :1:
hem cocuk koltugu guvenlik icin olmazsa olmaz mutlaka kullanmalisiniz...

canım ya çok çok geçmiş olsun öncelikle gerçekten çok yıpranmışsın sen ama bak şimdi ayrılsan ne olucak yazık değilmi kızına babasız büyüyecek belki ilerde daha ciddi sorunlarla karşılaşıcaksın..

Bence bir aile danışmanına başvur tamda bilmiyorum adını aile terapisti felan da olabilir.. Aynı durumşarı yaşıyan bir tanıdığım var gerçekten faydasını gördü..

Allah yardımcın olsun

Canım zaten ayrılmayı düşünmüyorum sırf bu yüzden çünkü bende de hata var doğumdan sonra bi türlü toparlanamadım.Ama en azından birazcık sabırlı olsa bana karşı tek isteğim bu
Eşimin de bi aile terapistine gitmek isteyeceğini sanmıyorum ancak boşanma noktasına gelirsek gitmeye ikna olur sanırım.Boşancam deyim en iyisi:)))

Algidacığım senin işin dahada zor batıdan gelip Nevşehirde yaşamak, o bile başlı başına bir sorun, ben Nevşehirliyim başka bir şehirden gelip orada 3 yıl yaşadım. Ben kendi eşimi bir çok yönde eleştirirken Nevşehirde eşimin ne kadar modern olduğunu gördüm. Ne yazık ki benim memleketim ama dediğim gibi eşler daha ikinci plandadır. İstisnalar hariç tabiki ve gene senin eşinde daha modern olanlarından. Şu an bende Kocaelideyim evet Nevşehiri çok özlüyorum ama sadece arkadaşlarımı çünkü sosyallik sıfırdı.

Evet canım gerçekten burda çok bunalıyorum
Hiç arkadaşım yok görüşebileceğim
Dışardan gelene de pek yaklaşmıyorlar yada bana yaklaşmıyorlar :43:
Bi de evde de huzur olmayınca boğuluyorum burda
Beni en iyi anlayacak kişinin Nevşehirli olması çok sevindirdi beni
Burda gördüğüm kadarıyla evet bence de eşim modern olanı
Ama derlerya kötünün iyisi:)

ya depresyon felan neysede ..
eşinde biraz alttan alsa ne olurdu sabah sabah kalkıp sana çatıyo..
bi de promosyon olarak anasını çağırıyo ...
ama sende bu kadar kendini kaybetmeseydin daha beter dedikodu yapar aleme yayar bizim gelin üşüttü diye.. :47:

Back