• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Cinsiyetle İlgili Herşey Boş:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bacım yaşadıklarını ben bizzat anlayamam doğru ama en yakın anamdam çok sevdiğim teyzem yaşadı hem de tam 12 yıl onun neler hissettiğini bizzat yakından yaşadım sofrada lokmalar boğazına dizilirdi de kimseye bir şey hissettirmemek için dayanır sonra bi bahane bulup kalkardı ..onun yanında konuştuklarımıza o kadar dikkat ederdik ki üzülmesin diye...başka bir akrabamızın kızını sürekli eve çağırırdı o kızın babasına öyle dil dökerdik.. nolur yine izin verin merak etmeyin bişey olmaz şımartmayız o bu diye...daha neler neler teyzemin çoğu şeyden haberi bile yoktu....yarım da olsa seni anlıyorum benim genç kızlığım böyle bir teyzeyle geçti....teyzem tüm tedaviler olumsuzken bi gün hamile kaldı kızı oldu o nasıl taşkın abartılı bir sevinç anlatamam ben bile aaaa tamam yeter artık dediğim oldu ... işallah bu duyguyu sen de yaşarsın kızı oldu hasret koydu ismini 1 yıl sonra oğluna hamile kaldı doğsaydı ismi anıl olacaktı ama 5 aylıkken erken doğum yaptı kaybetti o 12 yıl bebek hasteri çeken teyzem 3 bebeğinin kız olacağını öğrenince üzüldü oğlan olaymış keşke dedi ama inan sadece 1 kere duydum bunu ağzından bi daha asla lafı bile edilmedi ..insanız işte bi an çektiklerimizi unutuveriyoruz...şimdi kızının adı anıl artık menepoza girdi istese bile doğuramıyacak ama o erkek bebeği hep aklında olacak.....
bunu neden anlattım teyzemin durumu ümitsizdi doktorlar evlat edinin bile dedi herşeyi boşvermişken geliverdi bebişler işallah sende böyle bir anda kavuşursun bebişlerine ...ilki erkek olur belki 2. ye hamile kalınca acaba bu kız olur mu? kız anası olmak nası bişey diye merak edersin ...olmaz deme bacım insanız Rabbim tez zamanda kucağını doldurur işallah bize haber etmeyi unutma neyin oldu merak ederiz sonra :49:

canım hep sabretmek lazım evet inşallah bigun olucak benım umudum tam ama psikoljımı hiç sorma her ay sonu
adete 1 hafta kala yasadıkalırmı hıc sorma ınsallah en ksıa zamanda bana da bi evlat nasib olur sağlıklı ve hayırlı bı sekılde...

meleklerin cennette seni bekliyor olacaklar annesi .. Rabbim sağlık versinn başka dert vermesinn küçücük bi umudun peşinde koşup her duyduğumuzu denemeye devam edicezz.. bende 1 seneden fazla süredir çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum..hiçbir sebep yokken bekliyorum..o yüzden kız olsun erkek gibi gibi bi düşünce yapısını haliyle anlayışla karşılayamıyorum ..ne diyeyim Allah herkesin yardımcısıı olsun dermansızz dert vermesin..

bılıyorum onlar benı beklıyolar cennet kapılarında zaten en cok onları özlediğim için üzülüyorum
kızımın minik yaramaz tekmelerini özlüyorum ultrasonda armagını emdiği zamanları özlüyorumm :( :( :(
inşalah isteyen herkese nasib olur sağlıkla....

Ben çok fazla yanlış anlaşılıyorum galiba. Haşa dudak bükmek, beğenmemek ne demek. Öyle bir ruh hali içinde değilim. Forumda başka arkadaşların yazıları var, Allah'a isyan etmişler resmen. Belki bu yanıtınız onlar için daha uygun olabilirdi. Ben o psikolojide yazmadım bunları. Böyle düşündüğünüz için kızınız oluyor demişsiniz. O halde kız doğurmak ceza diye mi düşünüyorsunuz kafam karıştı(?)
Rabbime her zaman şükrettim yine de ediyorum. Sizin yaranızı deşmiş gibi olmak istemezdim. Bunun için çok özür dilerim. Sizin için dua edeceğim, umarım herşey gönlünüzce olur. Evladınıza bir an önce kavuşursunuz...

bir kere lütfen yazınızı anlamak basit siz başkaları tekrar kızınız oldugu ıcın laf söylediğiniden dolayı üzüldüğünüüz yazmısınız
ve sizde güyaa elinizden geleni yapıp hesap yapmıssınız doğrulugu bıle olmayan bi takvim üzerinden (!)
sonrada gene kız oldu diye kara kara düşünüyosunuz....böyle düşündüğünüz sürece kız olucak lafını ceza olrk demedım
yasadıgımız hersey bi ders bi sınav malum öyle ya siz bi gun Allah ın kısmetı buymus deyip kabul edene kadar bu sürecek anlamında
dedim kız bebegın ceza oldugunu düşünsem aten braya gelıp kız erkek ayrımı yapanlara olan kzıgınlıgımı yazmazdım ayy evet keşke erkek
oslaymıs yazardım ama kısmett.....

biz iki kızkardeşiz bi de erkek kardesım var en kucuk.....annem kazara hamıle kalınca aldrmaya kymadıgı ıcın doğurmus yası
gec olmasına ileri dereceede astımlı olmasına rağmen.....yıllarca ıkı kız kardeş olrk yasadık ne annem ne babam ne ailemden bı kımse
ayırmadı bızı ama mıllet hep anneme babama bı de oğlan olsaydı dıyordu ailemın cevabı ıse nettı Allah ın verdiği nasib kısmet çok şükür
eli yüzü düzgün cocuklarımız var bu bunun dısında ne bir gun asılmıs surat ne birgun üzgün bi ifade gördük annem babam aksine erkek kardesım olduktan
sonra bile ayırmadıgını her seferınde hem bize hem aleme gösterdi...annem kızkardesıme hamıle kalınca komsusu anası gibi kzıcı demiş (annemler tam 5 kızkardeş)
annem çok üzülmüş neden öle diokı die değil anneanneme laf söylediği iin çok üzülmüş...ama hıcbı zamnda keşke dememıs

şimdi o komşumuzun ıkı oğlu var ve akrabalrında hıc kız yok kız cocuk gorunce nası içi gidio bılıomusun erkek kardesı evlendı
oğlu oldu keşke kzı oslaydı die üzülüyo yani ne kadar yanlış bişey...hayırlısı dmeke lazım her zaman hayırlsı
ve bu yuzden üzülmemek lazım Allah ın nasib ettiği cünkü ve bılıyormusunz ki bazı genetık ve kromozom bozuklukları yuzunbden
bu forumda kaç kadının bebegı cinsiyetsiz oluyo hıc olusmuyo cınsıyet....Allah ım korusun bu gibi şeylerden
kız olsun erkek olsun hayırlısı olsun kım ne derse desin siz annesınız güçlüsünüz doğmuş veya doğmamış cocukalrnızın
hiç bi işine cinsiyetıne dahı laf söyletmeyın...kusura bakmayın ben de baya hiddetlendım ama inanın bu ay da negatıfı grdüm ve ciddi
derecede üzgünüm bebeklerıme mı yanayım tekrar hamıle kalmamıs olmam mı hamıel kalsma yasayacgım tehlıkelere mı hangisine
umarım sağlıkla doğurusunuz yavrunuzu.....

burda okadar agir yazmissinizki bende yazardim buna karsilik birsey ama kalbiniz fena kirilir simdilik susuyum :20::20:
konu sahibi arkadasim konunu kapattir bence yoksa cok tepki alirsin

gerekenı yazdım ben bu hafıf bı konu değil ki hafif yazayım...Allah ın takdirine karışmak ve begenmemek gibi bişeyi
kım olursa olsun tavrım budur....

bebeğimin kalbi durmuştu 8.haftada, kürtaj için hastanedeydik, sezeryan olucak bi kadınla ayn odadaydık.
kadının 5. çocuğuymuş, ilk 4 ü kız.
kadın doğumdaydı, refakatçı olarak ablası ordaydı onula sohbet ettik.
dr cinsiyeti söylemedi, ama inş erkek olur diyodu. dr.u da tanıyorum onlar erkek istediği için söylemediğini tahmin ettim.

ben kürtajdan döndüm, ağrıdan ağlıyorum, kadını ve bebeği getirdiler o arada.
anne anesteziden ayılmaya çalışıyo, baba gelmiş son derece mutlu, bikaç akraba ve kadının ablası ağıt yakıyo nerdeyse.
baba allah ne verdiyse diyo, bebeği seviyo, orda kadınlar ağlıyo..

bi erkek 5 kız evladı kabullenmiş kadınlar üzülüyo.. nasıl bi zihniyetse..
orda ben kürtaj olmuşum ona ağlıyorum ama dönüp ders almak da yok, insanoğlu gerçekten çok nankör.

Kiz yada erkek ne farkeder Allah sağlıklı eli ayağı düzgün sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin benimde Çin takvimine göre kiz çıkmıştı ama oğlum olcak bütün yazanlar yalan sadece bisey var benim bildigim hamislerde vitamine başlamadan önce idrar rengi koyuu ise kiz bebis açık ise erkek bebis oluo

egerr bu dedigin dogru isee oglusumm yoldaaaaaaa:52::52::52::52::52::52::52:
kizimda cok koyuyduu idrarimmm

canım hep sabretmek lazım evet inşallah bigun olucak benım umudum tam ama psikoljımı hiç sorma her ay sonu
adete 1 hafta kala yasadıkalırmı hıc sorma ınsallah en ksıa zamanda bana da bi evlat nasib olur sağlıklı ve hayırlı bı sekılde...

bılıyorum onlar benı beklıyolar cennet kapılarında zaten en cok onları özlediğim için üzülüyorum
kızımın minik yaramaz tekmelerini özlüyorum ultrasonda armagını emdiği zamanları özlüyorumm :( :( :(
inşalah isteyen herkese nasib olur sağlıkla....

bir kere lütfen yazınızı anlamak basit siz başkaları tekrar kızınız oldugu ıcın laf söylediğiniden dolayı üzüldüğünüüz yazmısınız
ve sizde güyaa elinizden geleni yapıp hesap yapmıssınız doğrulugu bıle olmayan bi takvim üzerinden (!)
sonrada gene kız oldu diye kara kara düşünüyosunuz....böyle düşündüğünüz sürece kız olucak lafını ceza olrk demedım
yasadıgımız hersey bi ders bi sınav malum öyle ya siz bi gun Allah ın kısmetı buymus deyip kabul edene kadar bu sürecek anlamında
dedim kız bebegın ceza oldugunu düşünsem aten braya gelıp kız erkek ayrımı yapanlara olan kzıgınlıgımı yazmazdım ayy evet keşke erkek
oslaymıs yazardım ama kısmett.....

biz iki kızkardeşiz bi de erkek kardesım var en kucuk.....annem kazara hamıle kalınca aldrmaya kymadıgı ıcın doğurmus yası
gec olmasına ileri dereceede astımlı olmasına rağmen.....yıllarca ıkı kız kardeş olrk yasadık ne annem ne babam ne ailemden bı kımse
ayırmadı bızı ama mıllet hep anneme babama bı de oğlan olsaydı dıyordu ailemın cevabı ıse nettı Allah ın verdiği nasib kısmet çok şükür
eli yüzü düzgün cocuklarımız var bu bunun dısında ne bir gun asılmıs surat ne birgun üzgün bi ifade gördük annem babam aksine erkek kardesım olduktan
sonra bile ayırmadıgını her seferınde hem bize hem aleme gösterdi...annem kızkardesıme hamıle kalınca komsusu anası gibi kzıcı demiş (annemler tam 5 kızkardeş)
annem çok üzülmüş neden öle diokı die değil anneanneme laf söylediği iin çok üzülmüş...ama hıcbı zamnda keşke dememıs

şimdi o komşumuzun ıkı oğlu var ve akrabalrında hıc kız yok kız cocuk gorunce nası içi gidio bılıomusun erkek kardesı evlendı
oğlu oldu keşke kzı oslaydı die üzülüyo yani ne kadar yanlış bişey...hayırlısı dmeke lazım her zaman hayırlsı
ve bu yuzden üzülmemek lazım Allah ın nasib ettiği cünkü ve bılıyormusunz ki bazı genetık ve kromozom bozuklukları yuzunbden
bu forumda kaç kadının bebegı cinsiyetsiz oluyo hıc olusmuyo cınsıyet....Allah ım korusun bu gibi şeylerden
kız olsun erkek olsun hayırlısı olsun kım ne derse desin siz annesınız güçlüsünüz doğmuş veya doğmamış cocukalrnızın
hiç bi işine cinsiyetıne dahı laf söyletmeyın...kusura bakmayın ben de baya hiddetlendım ama inanın bu ay da negatıfı grdüm ve ciddi
derecede üzgünüm bebeklerıme mı yanayım tekrar hamıle kalmamıs olmam mı hamıel kalsma yasayacgım tehlıkelere mı hangisine
umarım sağlıkla doğurusunuz yavrunuzu.....

gerekenı yazdım ben bu hafıf bı konu değil ki hafif yazayım...Allah ın takdirine karışmak ve begenmemek gibi bişeyi
kım olursa olsun tavrım budur....

geçmiş olsun rabbim tekrar sana bu güzel duyguyu tattırsın.ama ben senin dediklerine katılmıyorum.erkek bebek isteğince hep olumsuz örnekler veriliyor.hiç olumlu olan yokmu.sonra kimse ne olursa olsun ama erkek olsun demiyor.en azından ben burdakilerden duymadım.sağlıklı,hayırlı vatanına milletine ailesine faydalı erkek çocuk olsun diyoruz.ama buna anlam veremeyenler(ki kimseden böyle bişey beklemiyoruz) çok acımasız yorum yapıyolar.

geçmiş olsun rabbim tekrar sana bu güzel duyguyu tattırsın.ama ben senin dediklerine katılmıyorum.erkek bebek isteğince hep olumsuz örnekler veriliyor.hiç olumlu olan yokmu.sonra kimse ne olursa olsun ama erkek olsun demiyor.en azından ben burdakilerden duymadım.sağlıklı,hayırlı vatanına milletine ailesine faydalı erkek çocuk olsun diyoruz.ama buna anlam veremeyenler(ki kimseden böyle bişey beklemiyoruz) çok acımasız yorum yapıyolar.

Amin inşallah Allah razı olsun...

biz evlendiğimizde kayınpederım dua etmişti oğlum , kızım Allah bana kız da verdi oğlan da size de versin
ikisini de tadın inşallah diye dua etmişti....

bu çok güzel bişey insan hem kızı hem oğlu olsun isteyebılır bunu anlıyorum cidden....ama ilki kız bu da kız öf
millet neler diyo öf...niye böyle oldu ki hesaplarım tamdı öf....ben bu tavrı sevmiyorum bu tavrı eleştiriyorum

yoksa herkes tabii ki isteyebilir.Ama veren kim "Allah" pazarlık edemezsin ancak dua ile istersin
şükürsüzlük gösteremezsin göstermemelisin ben kimse oğlan istemesin demiyorum ki....Takdir i ilahi ne yapabilirsin
yoksa bu kaygıyı anlayabiliyorum ki benım kaybettiğim bebeğimde kızdı eşime üzüldün mü kız oldugu için bile demiştim
tepkisini ölçmek için ama biz böyle ayrımlara giren bi çift değiliz....

Ben bebeklerimi kaybetmişim kimin yakasına yapşabilirim ki kimsenin ikinci bebegımı kaybettıgımde hastalıgım anlaşıldı (kan pıhtılaşması)
hematolog Gebeliğin son ayına gelseydik sen de doğuma girseydin seni %100 kaybederdik ama farkettik şimdi herhangi
bi durumda önlemini alıcaz dedi...Yani bakın şer gibi gözüken bi olay ama benim hayrıma Allah bunu anlayım diye bana bu gibi
bi tecrübe yaşattı belki de...biz her zaman ufak parçayı görüyoruz ama resmin tamamını görüp herseyi en güzelini kuluna takdir eden Allah
ama işte tevekkül etmek teslim olmak sabretmek zor geliyor çoğu kez.

biz evlendiğimizde kayınpederım dua etmişti oğlum , kızım Allah bana kız da verdi oğlan da size de versin

bu çok güzel bişey insan hem kızı hem oğlu olsun isteyebılır bunu anlıyorum cidden....ama ilki kız bu da kız öf
millet neler diyo öf...niye böyle oldu ki hesaplarım tamdı öf....ben bu tavrı sevmiyorum bu tavrı eleştiriyorum

yoksa herkes tabii ki isteyebilir.Ama veren kim "Allah" pazarlık edemezsin ancak dua ile istersin
şükürsüzlük gösteremezsin göstermemelisin ben kimse oğlan istemesin demiyorum ki....Takdir i ilahi ne yapabilirsin
yoksa bu kaygıyı anlayabiliyorum ki benım kaybettiğim bebeğimde kızdı eşime üzüldün mü kız oldugu için bile demiştim

Ben bebeklerimi kaybetmişim kimin yakasına yapşabilirim ki kimsenin ikinci bebegımı kaybettıgımde hastalıgım anlaşıldı (kan pıhtılaşması)
hematolog Gebeliğin son ayına gelseydik sen de doğuma girseydin seni %100 kaybederdik ama farkettik şimdi herhangi
bi durumda önlemini alıcaz dedi...Yani bakın şer gibi gözüken bi olay ama benim hayrıma Allah bunu anlayım diye bana bu gibi
bi tecrübe yaşattı belki de...biz her zaman ufak parçayı görüyoruz ama resmin tamamını görüp herseyi en güzelini kuluna takdir eden Allah

haklisin ayshecimde inan yazdiklarin cok uzdu beni yani hep kiziniz olacak olsunda gibi cumleler
insan elbette cok istiyorr ama olmayincadaa hic bir zaman öf demedim rabbimee diyenler vardir elbet ama onlarida seytan durtuyor
iste ben de herseyi uyguladim ama yemin ederim yaptiklarimin hicbirine bel baglamiyorum yanlizca yaptigim dualara siginiyorum ki olursadaa onlarin sayesinde olacak insallahh
gonul istiyor be canim doyumsuzlukk...... var elimizde bin sukur deisigini istiyor iste insanogluu :((

Ah canım ya o kadar bebek sahibi olmak isteyen insan var ki içlerinden eminim sövüyorlardır sana...
Nasıl isterdim peş peşe 4 5 tane kızım olsun,Halalarım ,teyzelerim bir sürü o kadar güzel oluyor ki.Şimdi anlayamıyorsun ama ilerde nasip olursa ne güzel kızlarım olmuş dersin.

bu duygular anne için geçici.benim iki kızım var.ilk duyduğumda üzüldüm gibi ama geçti.şimdi yüzlerine bakmaya dahi kıyamıyorum(kocaman oldukları halde) nazarım falan değer diye.çok şükür ediyorum.böyle bir nimeti tattırdığı için.diyeceğim.insan zaten bunun pişmanlığını yaşıyor.birde böyle dışardan insanlar kınayınca çok daha vahim oluyor.

Arkadaşlar, öyle böyle derken hepimiz dertleştik bu topic altında.
Ben de kendimi bu topiği açtığımdakinden çok çok daha iyi hissediyorum. Bana tavsiye ettiğiniz gibi çevremdeki hiçbir aptalca sözü, yorumu takmıyorum, takmayacağım.

Şu ana kadar burada bizlerle paylaşımda buluna tüm arkadaşlarımın dualarının kabul olmasını temenni ediyorum. Hamiş arkadaşlarıma hayırlı doğumlar, bebiş özlemi olanlara hayırlı bebişler, diğer arkadaşlarıma da gönüllerinde ne dilekleri duaları varsa gerçekleşmesini dilerim.

Yazışmalarınızı merakla takip ediyorum, sevgiyle kalın...

3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)

Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.

Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi bana...

Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.

Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?

Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...

Bebeğiniz hayırlı olsun diyorum öncelikle ama size çok kızdım kusura bakmayın.demekki insanlar acı tecrübeler yaşamayınca böyle nankör oluyor.biraz bebeğini kaybedenler topiğine girin belki kızınızın olcağına teselli bulursunuz:50:
Benim 11yaşında kızım var geçen yılbaşında ikinci bebeğime hamile kaldım eşim erkek olmasını istiyordu ben nötrdüm.önce kız dediler sora erkek olduğu kesinleşti,eşim havalara uçtu ben yine nötrdüm sağlıklı ve hayırlı olsun da cinsiyeti hiç önemli diil diye düşündüm hep.3tane de kızım olsa üzülmem yeterki sağlıklı olsunlar mutlu olsunlar hem kız çocukları erkeklere nazaran daha hayırlı olurlar.neyse,sonra oğlum onu kucağıma alamadan,sevip okşayamadan 26haftalikken erken doğum yaptım.onun için aldığım ciciler elimde kaldı.herşey o kadar ani olduki..cektiklerimi anlatmam zor zaten yaşamayanın anlaması imkansız.yani demek istiyorum ki yarın ne olacağını bilemezsin.zamanında erkek olduğu için kurbanlar kesenler,övünenler yıllar sonra oğulları yüzünden perişan olabiliyolar.her zaman hayırlısını iste.beklentin olmadı diye kendini eksik hissetmek ne demek yaa.basbayağı nankörlük bu.insanlar bebek sahibi olabilmek için yıllarca tedavi oluyolar,evlerini satıyolar.Allah sana zahmetsizce veriyor ama sen şımarık bir çocuk gibi ben bunu diil onu istiyodum diyosun.Allahtan kork tevbe et te Rabbin seni yavrunla imtihan etmesin.sonra çok pişman olursun.ben de oğluma hamileyken son güne kadar herşey mükemmel gidiyordu,insan kendi başına kötü bişeyin geleceğini hiç düşünmüyor ama acılar da var hayatta mutluluklar olduğu kadar..

allah sağlcakla kucagınıza alamayı nasip etsin öncelikle

2 tane kızınız olacak kardeşim yatın kalkın dua edin erkek olup hayırsız olcagına

kızınız olsun yanıbaşnızda otursun çok daha iyi

bunda üzülecek hiçbirlşey yok benimde kızım olacak rabbim bize sağlıkla evlat nasip ediyor

olmayanları düşünün sizin yeriniz de olmak isteyen bir yıgın kişi var

kız evlat hayırlı evlat der anacım herzaman k.validem de ögle der

erkek olsaydı iyiolurdu ama jkardeş allahım böyle hayırlı kılmış hakkınız da

ayrıca 5 kızı olan insanlar da var bunu unutmayın:50:

Aklıma lgeldi ibretlik bir olay anlatayım.benim büyük dayımın 5 oğlu var.küçük dayımınsa 2kızı...bundan seneler evvel küçük dayımın 2.kızı doğduğunda büyük yengem bebeğe tiksintiyle bakarak iyy kız bebeği hiç sevmem kafasını görmekten tiksinirim gibi abuk bi laf etmiş.küçük yengem çok üzülmüş.karı bütün çocukları erkek diye pörtlettiği için çok gururlanıyomuş.gel zaman git zaman aradan yıllar geçti oglanlar koca kazık oldu.en büyüğü o kadar hayırsızki sülalemizin yüz karası.dindar geçinir ama üçkaatçılık,dolandırıcılık yapar,çalışmaz,tembelin teki.90yaşındaki dedemin kapısına dayanıp para ister öküz.ötekileri de hiçbi baltaya sap olamadılar,hiçbiri okumadı hepsi aylak.şimdi 5tane oğlun var da noldu başın göğe mi erdi?biri evlendi gitti evde kocanla beraber 5herif.bunların ütüsü,pis çamaşırları,her yere kıl dökmeleri iiyyk iğrenç yaa bari bi tanesi kız olaydi yengeme yardım ederdi.demekki naapmıcakmışız?Rabbimizin verdiğiyle ne övünücez ne de üzülücez.her iki davranış ta yarın bi gün imtiha sebebi olabiliyor.kuçük yengemin kızları da büyüdü tabi şimdi ikisi da evli birbirinden güzel ve akılli iki kadın oldular anaları babaları hık dese hemen koşarlar.evlat ayırımı yapmak çok çirkin ve günah ama illa ayırım yapılacaksa ben kızlardan yanayım:52:
Etini Bu arada konu sahibi arkadaşım bu mesajım sana diil öyle genel olarak yazdım.sen de canını sıkma artıkın ne güzel kızına arkadaş geliyo beraber büyüyüp birbirlerinin sırdaşı olurlar ömür boyu bir destekçileri olacak inşallah Allah uzun ömürler versin.sen de onların bu hallerini görüp mutlu olursun.o sana vah vah diyenlere de lütfen ağızlarının payını ver.ya da cinsiyetini söyleme göstermiyo de.hiç muhatap olma o mallarla:27:

Aklıma lgeldi ibretlik bir olay anlatayım.benim büyük dayımın 5 oğlu var.küçük dayımınsa 2kızı...bundan seneler evvel küçük dayımın 2.kızı doğduğunda büyük yengem bebeğe tiksintiyle bakarak iyy kız bebeği hiç sevmem kafasını görmekten tiksinirim gibi abuk bi laf etmiş.küçük yengem çok üzülmüş.karı bütün çocukları erkek diye pörtlettiği için çok gururlanıyomuş.gel zaman git zaman aradan yıllar geçti oglanlar koca kazık oldu.en büyüğü o kadar hayırsızki sülalemizin yüz karası.dindar geçinir ama üçkaatçılık,dolandırıcılık yapar,çalışmaz,tembelin teki.90yaşındaki dedemin kapısına dayanıp para ister öküz.ötekileri de hiçbi baltaya sap olamadılar,hiçbiri okumadı hepsi aylak.şimdi 5tane oğlun var da noldu başın göğe mi erdi?biri evlendi gitti evde kocanla beraber 5herif.bunların ütüsü,pis çamaşırları,her yere kıl dökmeleri iiyyk iğrenç yaa bari bi tanesi kız olaydi yengeme yardım ederdi.demekki naapmıcakmışız?Rabbimizin verdiğiyle ne övünücez ne de üzülücez.her iki davranış ta yarın bi gün imtiha sebebi olabiliyor.kuçük yengemin kızları da büyüdü tabi şimdi ikisi da evli birbirinden güzel ve akılli iki kadın oldular anaları babaları hık dese hemen koşarlar.evlat ayırımı yapmak çok çirkin ve günah ama illa ayırım yapılacaksa ben kızlardan yanayım:52:
Etini Bu arada konu sahibi arkadaşım bu mesajım sana diil öyle genel olarak yazdım.sen de canını sıkma artıkın ne güzel kızına arkadaş geliyo beraber büyüyüp birbirlerinin sırdaşı olurlar ömür boyu bir destekçileri olacak inşallah Allah uzun ömürler versin.sen de onların bu hallerini görüp mutlu olursun.o sana vah vah diyenlere de lütfen ağızlarının payını ver.ya da cinsiyetini söyleme göstermiyo de.hiç muhatap olma o mallarla:27:

anam ne komik yazmissinn olayami uzuleyim yazilanlarami guleyimmm:1::1::1::1:

Şu yaşda şahit olduğum birşey var:Büyük söyleyenler tükürdüğünü yalıyor genelde.Dudak büken akrabarınıza söyleyin yarın öbürgün bir kıza muhtaç olmasınlar:88:

Rabbim saglıkla aldırsın kucağına canım...
hiç uzulme...bende katılıorum tum yazılanlara...
benımde bır oglum var ve her fırsatta dua edıorum Allahıma beneda bir kız evlat nesıp et dıee...

bbir kızım var bir tane daha olsa ne isterim ki
ne güzle olur erkekte olsa kızda olsa benim canımın parçası değilmi
bu konuda kimseye laf ettirmem kimseyi konuşturmam
doğru bildiğiniz konularda biraz sesiniz çıksın kim olursa olsun
benim kanım canım evladım hakkında ne söylerse söylesin susmam nedemek 3.ye kısmet
ben farklı cinsiyet için çocuk doğrumuyorumki nasıl insanlar bunlar anlamıyorum
allah akıl fikir versin kız içinde erkek içinde aynı şey çok sinir oluyorum

bbir kızım var bir tane daha olsa ne isterim ki
ne güzle olur erkekte olsa kızda olsa benim canımın parçası değilmi
bu konuda kimseye laf ettirmem kimseyi konuşturmam
doğru bildiğiniz konularda biraz sesiniz çıksın kim olursa olsun
benim kanım canım evladım hakkında ne söylerse söylesin susmam nedemek 3.ye kısmet
ben farklı cinsiyet için çocuk doğrumuyorumki nasıl insanlar bunlar anlamıyorum
allah akıl fikir versin kız içinde erkek içinde aynı şey çok sinir oluyorum

Allah tan kız veya erkek istemek suç veya günah değil canım sinir olacak bişey yok. sizde isteyin hatta dua edin . Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah.

oğlan çocuk merakı gelişen topluma nazaran hala devam ediyor,ama bence şanslı anne kızı olan annedir,ben de ilk bebeğime hamileyim ve kızım olacak inşallah bu devirde artık kız daha hayırlı genelde çevremde gördüğüm de bu,Allah'ın verdiğine şükredin ve bebişinizi sağlıkla kucaklayın inşallah...
ne erkek evlatlar görüyoruz annesini kanser eden,sokağa atan,döven,söven ama hiçbir kız evlat psikolojisi bozuk olmadığı sürece bunları yapmaz.
kendinizi böyle üzmeyin bebek istenmediğini hisseder ve o da üzülürmüş bunu da unutmayın...

Allah tan kız veya erkek istemek suç veya günah değil canım sinir olacak bişey yok. sizde isteyin hatta dua edin . Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah.

Evet kız veya erkek evlat istemek günah olmayabilir ancak cinsiyet öğrendikten sonra üzülmek ahlanmak vahlanmak nedir...

3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)

Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.

Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi bana...

Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.

Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?

Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...

Rabbim ne verirse herşeyin en güzelini verir kız olsun erkek olsun evlat yine evlattır herşeyin hayırlısını dilemek lazım.

Back