• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Cinsiyetle İlgili Herşey Boş:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende bijr kızım olsa diye dua ediyorum hep ama gerçekten evlat evlattır.sana anne diyecek bir varlık daha.ne olursa olsun kucagınıza aldıgınızda herşey daha güzel olacaktır.bir melek olacak kollarınızda.bunun hazzı bambaşka...

Canım ben senin böyle düşünmene çok üzüldüm neden ideal ciftlerin bi kızı bi oğlu olurmuş illa ikisindende olsunmuş diye düşünüyosunki Allah hayırlı evlat versin yeterki hem 2 kız kardeş ne güzel anlaşıp arkadaş olcaklar farklı cinsiyetten kardeşler pek o kadar samimi olamıyolar hem bence erkek çocuk hiçte eksiklik değil kız daha ailesine bağlı yumuşak huylu evcimen olur erkek çocukları asidir evle pek alakası olmaz diceksinizki senin kızın olcak ondan diyosun ama hiç öyle değil ben daha hamile değilken hıdırellezde gül ağacı dalına kızımız olsun yazıp asmıştık:) Ya erkek olursa diye ağlamışlığım vardır o derece istemedim bi annesinin yanında bıcır bıcır süslü kız çocuklarına bide haşarı söz dinlemeyen dövüş koşturma derdinde olan erkek çocuklarına bakar lütfen kız olsun sağlıklı olması en önemlisi ama kız olsun derdim bekarken bile. Çok şükür gönlüme göre oldu bide hayırlısıyla doğsun başka ne isterimki! Gelin olduğunda kucağına hangi cinsiyette bebek alırsan öyle çocukların olur derler burda bende 2 kız almıştım hususi:) Özellikle ilk çocuğum kız olsun diye can attım çünkü erkek olsa ya öbürüde erkek olursa diye korkumdan başka çocuk yapmazdım ama şimdi ikinci kızda olsa sevinirim erkekte olsa sevinirim.
Bana tüm özellikle yaşlı tanıdıklarım inşallah kızın olur demişlerdi hepsininde 1 kızı 1 oğlu var:) Kız başka dediler hep. Ayrıca böyle bişey için sakın isyan etme sırf erkek olsun diye 3-5 tane doğurup sonra o erkek çocuğu yüzünden çekmedikleri kalmayan aileler biliyorum...

Ben hiç kusmadım midem bile bulanmadı sadece çok uyudum herkes erkek dedi zaten kiloluydum göbeğim yayıktı şimdide yayık ama sivri diyende oluyo hiç çirkinleşmedim leke sivilce dahi çıkmadı sadece biraz yüzüm şişti yüzük falı çin takvimi vs hepsi kız dedi ve kızım olcak kısmetse en önemliside ben hep kız olcağına inandım. Banada aaa olsun bi tane daha oğlan yaparsın diyen oluyo eltiminde 1 tane oğlu var onada olsun bide kız yaparsın diyolar eltim zaten 2.yi düşünmeye başladı kız bebek hevesinden inanki oğlu olanlarda kız için can atıyolar ve insanlara bakarsan herşeye mana buluyolar millete yaranılmazki...

Allah hepimize saglikli hayirli evlat versin zeki güzel, ama benim secme sansim olsa kesinlikle kiz isterim .
Erkek de iyide sonra gelin tantanai cekmek zor:))

Merhaba kızlar,
bende ilk hamileliğimi yaşıyorum.
bebeklerim olacağını öğrendiğimde herkes inşallah 1 kız 1 erkek olur dedi.
bizim de gönlümüzden geçen oydu aslında.
3 gün önce iki kızımız olacağını öğrendik.babası şimdiden kızlarım, prenseslerim diye sevmeye başladı.
çevremdekiler neyse olsun diyor. (sanki hastalık veya kötü birşey gibi)
benim kızlarım evlat değil mi, canımın parçası değil mi.
öz akrabalarım böyle yapınca canım çok yandı.
herkes bir sonrakine kısmet gibi konuşuyor.
çalışıyorum.iki evlada birden sahip olacağım.illa da erkek mi yapmam lazım.3 evladı bu zamanda gönlümce yetiştiremem diye korkarım açıkçası.
illaki erkek olsun kafasında olanların çoğu bayanlar ya daha diyecek birşey bulamıyorum. :47:

canım benim kızım var ikinci gebeliğim bu bebeğimde kız, erkek bekliyordum ama kız dedi olsun oda evlat hemde iki kız çok iyi anlaşırlar sağlılı olsunlarda farketmez ailesine işkence yapan sokağa atan, bakmayan, senelerce aramayan, hayırsız olduktan sonra erkek olsa ne yazar. kız da olsun erkek de hayırlı evlat versin dinine, ailesine, devletine, bağlı sağlıklısını versin rabbim

birkaç sene önce burda birkaç ay sonra hamile kalmak istiyorum öncesinde ne gibi şeyler yapmalıyım diye bir konu açmıştm.doktor kontrolleri,vitamin vs hakkında bilgi almak amaçlı tamamen masumca bir konuydu.o zaman da bana hücum edilmişti,Allah ne zaman isterse verir ,bunun planı mı olurmuş,bebeğin olmazsa görürsün ne hazırlığı bu böyle gibi...kimse kızmasın,bebeği olmayan arkadaşların hassasiyetini çok iyi anlıyorum,Allah inşallah sizlere de istediğiniz zaman bebeklerinizi verir,ama insanları bu şekilde konuyu açtığına açacağına pişman etmenize gerek yok.bu tavrı gereksiz buluyorum.
konu sahibinin de bebeğini istemediği falan yok,sadece etrafındakilerin etkisiyle bir bocalama yaşıyor hepsi bu.yakın zamanda da bu duygudan kurtulacağına eminim.Allah sağlık versin.

benim de ilk bebeğim kız. ikinciye hamile olduğumu duyan herkes iiinnnnnnşşşşallaahhh oğlun olur dye dua ediyordu. ama herkess. bi tek annecim ikisi de çok güzel olur diyordu. hatta kayınpederime eşim "kızmış" dedi, o da (kötü bi niyeti yokmuş!) "canın sağolsun" dedi ve ben o andan itibaren koptum..Allah biliyor ya hamile olduğumu öğrendiğimde içimden hayırlısıyla kız olsun diye dilemiştim. SOnra herkes erkek bu erkek, erkek, kesin erkek, erkek olsun..vs. dedikçe millete de gıcık olmaya başladım, ve söylemeye başladım, öyle dua etmeyin hayırlısı olsun deyin diye. Sonra benim içime şiddetle kız doğmaya başladı, isim bile düşündüm, hayal kurdum, mutlu oldum :)) tbi erkek olma ihtimali de yine heyecan verciiydi ama işte saklamıyorum, kız olsa kızlarım arkadaş olurlar, beraberce büyürüz diye düşünmüştüm.

Bebişim erkekmiş. üzüldüm mü? asla, kesinlikle. onu hayal bile etmeye başladım, kızımla abla kardeş olacakları günleri düşündüm, yine çok mutlu oldum. bu da ayrı bi heyecan ama içimden geçen kızdı. ama milletin aşırı tepkiler vermesi, aşırı sevinip tebrik etmeleri dokunuyor, niye bilmiyorum ama sinir oluyorum.

bence anneleri geren, üzen toplumun genelinin beklentisini karşılayamama korkusu. sütü az gelir, aman işte sütü gelmiyor deyip dururlar, çocuk gazlıdır aman sütü yaramadı derler, çocuk minyondur, aa zayıf bu deyip anneyi hamura, mamaya vs. yötemlere zorla sürüklerler. Aslında en önemlisi anne ve babanın duygulrıdır ki zaten her anne baba 5. oğlunu da 3 kızını da deli gibi sever!

3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)

Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.

Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi ba
Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.

Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?

Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...

arkadaşım öncelikle bunları yaşayan ve bu duygularda kıvranan yanlız sen değilsin herkez yorum yapabilir ama herkez yaşadağını bilir aynı şeyleri bende yaşadım şu anda 27 haftalık hamileyim ve daha yeni alıştım 2 kızım olacağına ben kızım olacağında burun kıvıranlara seçmece değil bu işler değip geçiyorum allah boynuz verse taşıcaz ne isyanla oluyor ne çoçuğu istememekle ben bi ara karnımdakine düşman olmuştum am bu ddurum gebeliğin verdiği bir psikolojiden geçiyor bu durum allah yavrularımıza kucağımıza almayı nasip etsin

Hamile oldugumu yazmistim buraya , pazar günü hastaneye gitmisdim 6+3 düm, bugün 6+6 ama bebegin kalp atislari duyulmadigindan, yarin bebegi almayi düsünüyorlar.

sizce 7 inci hafta da kalp atislarin duyulmamasi normal mi ?

aklım almıyor bu zihniyeti,çocuğu olmuş, allah lütfetmiş evlat vermiş, beğenmiyor... başlık bile ne kadar itici! sağlıklı olsun da ne verirse versin allah!

aklım almıyor bu zihniyeti,çocuğu olmuş, allah lütfetmiş evlat vermiş, beğenmiyor... başlık bile ne kadar itici! sağlıklı olsun da ne verirse versin allah!

Beğenmediğin başlıktan ne anladın?! Benim öteki yazılarımı okudun mu?
Neden bahsettiğimi anladın mı? Hem anlamıyor, hem beğenmiyor, hem de yorum yapıyorsun!
Kaç çocuğun var? Bir kızın mı? Şu an hamile de değilsin.

Hayatınla ilgili herşeye şükür de ediyorsundur eminim, sen ne büyük bir kulsun, cennetin en güzel köşesi senin için ayrılmış, sen insan değil ancak melek olabilirsin! Hiç günahın yok senin.

O zaman benim gibi lütfetmiş (!) kafir gibi düşünen biriyle muhatap olup günaha girme değil mi ya!

Pes diyorum başka birşey demiyorum. Kalkıp da bu cevapta ne kadar şükretttiğimi, iki evladımı ne kadar sevdiğimi anlatacak ya da ispat edecek değilim. Bu haksız eleştiriyi şiddetle kınıyorum!

Lütfen önce gidin ciddi anlamda erkek çocuk da erkek çocuk diye ahlayıp vahlanan, Allah'a gerçekten isyan eden insanların konularına yorum yapın. Ben bu cevabın layıkı olan kişi değilim!

keşke bu olumsuz yorumu yapmadan önce 1.sayfayı okusaydın.Zaten aynı düşüncede olduğunuzu görecektin.Bence bir özür borçlusun.

keşke bu olumsuz yorumu yapmadan önce 1.sayfayı okusaydın.Zaten aynı düşüncede olduğunuzu görecektin.Bence bir özür borçlusun.

Aynı düşüncede değiller bence,bak bu konu sahibinin kendi cümlelerinden bir kaçı;
''Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. ''

Sence doğru mu böyle düşünüp,hissetmek?
Bende aynı rahatsızlığı hisseetim konuyu okuyunca.
Kendini eksik hissetmesi ve bunun nedeninin bebeğinin cinsiyetinin erkek olmaması:44:
benide irite etti.Bilemiyorum bebek bebek diye uğraşıp didinmemiz belki hassasiyetim ama,
arkadaşın kızı var o da rahatsız olmuş,oğlu olan da olur.
Evlat yani sonuçta.Ben arka arkaya 3-5 kıza razıyım.Allah versin asla hayır demem,eksik de hissetmem.
Bilakis gururlanırım.

Beğenmediğin başlıktan ne anladın?! Benim öteki yazılarımı okudun mu?
Neden bahsettiğimi anladın mı? Hem anlamıyor, hem beğenmiyor, hem de yorum yapıyorsun!
Kaç çocuğun var? Bir kızın mı? Şu an hamile de değilsin.

Hayatınla ilgili herşeye şükür de ediyorsundur eminim, sen ne büyük bir kulsun, cennetin en güzel köşesi senin için ayrılmış, sen insan değil ancak melek olabilirsin! Hiç günahın yok senin.

O zaman benim gibi lütfetmiş (!) kafir gibi düşünen biriyle muhatap olup günaha girme değil mi ya!

Pes diyorum başka birşey demiyorum. Kalkıp da bu cevapta ne kadar şükretttiğimi, iki evladımı ne kadar sevdiğimi anlatacak ya da ispat edecek değilim. Bu haksız eleştiriyi şiddetle kınıyorum!

Lütfen önce gidin ciddi anlamda erkek çocuk da erkek çocuk diye ahlayıp vahlanan, Allah'a gerçekten isyan eden insanların konularına yorum yapın. Ben bu cevabın layıkı olan kişi değilim!

evet bir kızım var ve ikinci de olursa erkek olsun diye deli çıkmam.Allah ne verirse kabulumdür.eksik,yetersiz hissetmem bu durumdan dolayı.senin hissetmene de çok şaşırdım.Ayrıca bana ne yapmam gerektğini söylemene de.bir konu açıyosunuz destekleyici yorum alamayınca beğenmiyorsan çık git diye kükrüyosunuz.kafirliği,günahkarlığı ya da cennetlik olduğumu da iki satır yazının neresinden çıkardığınızı bilemedim.

beğenmediğin başlıktan ne anladın?! Benim öteki yazılarımı okudun mu?
Kaç çocuğun var? Bir kızın mı? şu an hamile de değilsin.

Lütfen önce gidin ciddi anlamda erkek çocuk da erkek çocuk diye ahlayıp vahlanan, allah'a gerçekten isyan eden insanların konularına yorum yapın. Ben bu cevabın layıkı olan kişi değilim!

canım afedersın ama başkalarının daha fazla isyan etmesı senın ılk sayfada sarfettiğin bazı

cümleleri haklı çıkartmaz
...her anne bebegını çok sever bu ispat edilmesi gereken bişey değildir...

Kimse sana bebegını sevmıyorsun demıyo....tabıı kı sevıyorsun ve sevıceksınde ama nedne bu ayrıma giriyorsun

sağlıklı olsun diye şükret diyo herkes...böle tepki gösterıyosunzuz ama yazmıssınız kı millette tepki gösterıyo yanı

bi laf var aklına geleni söylersen aklına gelmeyenı işitirsin diye o hesap...

Aynı düşüncede değiller bence,bak bu konu sahibinin kendi cümlelerinden bir kaçı;
''Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. ''

Sence doğru mu böyle düşünüp,hissetmek?
Bende aynı rahatsızlığı hisseetim konuyu okuyunca.
Kendini eksik hissetmesi ve bunun nedeninin bebeğinin cinsiyetinin erkek olmaması:44:
benide irite etti.Bilemiyorum bebek bebek diye uğraşıp didinmemiz belki hassasiyetim ama,
arkadaşın kızı var o da rahatsız olmuş,oğlu olan da olur.
Evlat yani sonuçta.Ben arka arkaya 3-5 kıza razıyım.Allah versin asla hayır demem,eksik de hissetmem.
Bilakis gururlanırım.

Doğru diyon canım yazının bazı yerlerini yanlış anlamışım uyarın için teşekkürler.Ama yinede kafam karışmadı desem yalan olur.

okuyabiliyorum ve okuduğumu da anlayabiliyorum. 1. sayfadaki ilk yorumu okudum ve bunu yazdım. aynı düşüncede değiliz ne mutlu ki!

Back