yapmayın rica ederım yapmayın yaaa
biri 11 hafta biri 28 hafta biri 5 hafta 3 bebegımı kaybettım
doğum yaptım kürtaj oldum canlı canlı 2009 dan beri gözümün yaşı kurumadı ağlamaktan
hala genetıktı kromozomdu ugrasıyorum en sıon dusugumu gecen ay yaptım
hergün ilçalar otlar şu ii gelir bu ii gider....stres yapmayım vs vs diye kendımı parcalıyorum
eşimi kucagında bebegımızle görmek ıstıyorum o tabloyu resmen özlüyorum...size bi tane verılmsı biri de karnınızda
derdinize bakın Allah aşkına böyle düşündüğünüz sürece de bütün bebekelrınız kız olacak kız olucak ıste
tabii Allah elinizde olanalrı almazsa kızlarınızla yaşayacaksınız.....
millet üzülür gibi bakıyomus baksın kardesım millet bebegı olmayana nasıl üzülür gibi bakıyoı bılıyo musun o nası bi duygu bılıyo musun kı
kaç kere hamıle kalmama ragmen bebek düşürdüğümü doğum yapıp kaybettıgımı bılmeden bana bile yüzüme
kısır mısın kzı diyen dangalşaklar varken hiç hamıle kalamayanları dusundunuz mu hiç... dudak büküyolarmışşş
ıkı dakıka şükredin ayıp !!! şükürsüzlük bu
siz kalkmıs burada erkek değil die dudak büküyolar diyosunzu ne diyim ne diyim bilmiyorum
iki kizindadami bulanti kusma yasadin canim
birde annenin gebeli nasil gecerse kizda ona cekermis annen nasilsmis sende ve oglan kardesinde
doğum yaptım kürtaj oldum canlı canlı 2009 dan beri gözümün yaşı kurumadı ağlamaktan
hergün ilçalar otlar şu ii gelir bu ii gider....stres yapmayım vs vs diye kendımı parcalıyorum
eşimi kucagında bebegımızle görmek ıstıyorum o tabloyu resmen özlüyorum...size bi tane verılmsı biri de karnınızda
derdinize bakın Allah aşkına böyle düşündüğünüz sürece de bütün bebekelrınız kız olacak kız olucak ıste
millet üzülür gibi bakıyomus baksın kardesım millet bebegı olmayana nasıl üzülür gibi bakıyoı bılıyo musun o nası bi duygu bılıyo musun kı
kaç kere hamıle kalmama ragmen bebek düşürdüğümü doğum yapıp kaybettıgımı bılmeden bana bile yüzüme
kısır mısın kzı diyen dangalşaklar varken hiç hamıle kalamayanları dusundunuz mu hiç... dudak büküyolarmışşş
siz kalkmıs burada erkek değil die dudak büküyolar diyosunzu ne diyim ne diyim bilmiyorum
tek sizin icin degil burda erkek cocugu isteyenlere cok saldiri oldu sirk kosma gibi vsler ondan onu yazma geregi duydum.
hor görmege bende karsiyim ama iclerinde biraz hüzün olabilir zaten cogu konuda okudumda bu hüzün 1 hafta kadar sürüyor sonradan pismanlik kapliyor ,hamilelin verdi hassasiyet hormanlarin tavan yapisi degisik hissayatlara varabiliyor
hamilelilerimize cinsiyet icin 1 haftalik hüzün yasayanlara biraz daha ilimli yaklasalim
onlar yasiyor biz yasamadimiz icin anlayamayiz.
canım doğum tarihini merak ettim.
birde ilk ve ikinci kızına hagi yıl ve aylarda hamile kaldın.
bende ocak doğumluyum.
ona göre bakarım.
şansımı denerim.
kısmet rabbim ne takdir ederse o olur.
3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)
Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.
Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi bana...
Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.
Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?
Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...
2. veya 3. kızını doğuran her anne çocuğunun melek yüzünü gördüğü anda utanır keşke erkek olsaydı dediği için bu annelik içgüdüsüdür ama hamileyken cinsiyet öğrendiği ilk aylarda bu duyguyu hissetmesi çok doğaldır çünkü meleğinin kokusu henüz burnuna gelmemiştir...elbette şükrediyorlar emin olun sadece bir anlık bunalımla açılmış bir topik burası ben adım kadar eminim.....Şu forumda "yine kızım olacakmış, ben erkek istiyordum, bekliyordum" tarzı cümleler okudukça inanın tepem atıyor. Rabbim sizlere sağlıklı sıhhatli evlatlar veriyor daha neyin arayışı içindesiniz anlamıyorum! Oturup halinize şükredeceğiniz yerde neler söylüyorsunuz. Erkek çocuk diye yırtınan ve kız evlatlara burun kıvıran zihniyete Allah akıl fikir versin diyorum.
Evet sizleri anlayamam, Rabbimin size verdiği yavruyu küçümsemenizi, burun kıvırmanızı anlayamam anlamak da istemiyorum zaten. Dün bir televizyon programında tüp bebek konusu işleniyordu. 42 yaşında bir kadın bağlandı telefonla. Ağlaya ağlaya 5 kez tedavi denediğini, maddi manevi çöktüğünü anlattı. Siz hala neden oğlum olmadı diye üzülmeye devam edin. Söylenecek çok şey var aslında ama ceza almamak için yazmayacağım.
kaderdir bunun adı herkes kaderini yaşar kimisi her dileğine kavuşur... kimisi başkasının dileği o istemeden ona bahşedildiği için kıymetini bilmez ....insanız mükemmel olamayız....
niye tepeniz atiyor ben anlamiyorum
eger burda deseydi ,1 oglum var kizim olmasini cok istiyorum ozman birsey demicekdiniz niye erkek istenince böyle karsi cikiliyor anlamiyorum
insanin kizi olmaz kiz ister oglu olmaz oglan ister bu gönülden gecen biseydir ne var bukadar abartcak
evladi olmayanlar nasil evlat istiyorsa ALLAHtan cinsiyte degisikligide isteyebilir
bu sirk kosmak degildir ALLAHdan dilemektirki erkek cocugu dilegi icin DUA biler var
bu doğanın kanunu canım benimde çevremde bunun gibi yüzlerce örnek var şu yaşıma kadar çoğuyla bizzat karşılaştım ...ne diyeyim dünya kuruldu kurulalı bu erkek evlat merakı hep vardı ve var olacak bu canlının soyunu sürdürebilmesi için gerekli olan bir içgüdü ....
Mesajımdan renklendirdiğim kısmı nasıl çıkardınız sorabilir miyim? Burada mesele isteyip istememek değil hanımefendi. Kızınız olur erkek evlat istersiniz, oğlunuz olur kız çocuk istersiniz, bu çok normal bir durum. Burada değindiğim nokta rahme düşmüş bir evladı kız veya oğlan diye hor görmek, üzülmek bilmem anlatabiliyor muyum? Hamileyken dua edersiniz kızım olsun veya oğlum olsun diye amenna ama cinsiyeti öğrendikten sonra üzülmek, bu da kızmış veya oğlanmış gibi sözler sarfetmek ne demek? Allah'ın gönderdiği böylesi bir nimete burun kıvırmak ne demek? Bu düşüncede insanlar olduğu sürece kadınlarımız daha çok ezilirler emin olun. Ayrıca şirk koşmak meselesine nereden geldiniz merak ettim. Şirkin kelime anlamı sadece Allah'a ait olan sıfatları başka bir şeye ya da bir kimseye vermektir.
canım dediğim gibi bu duygu sadece bir kaç haftalıktır en geç doğurduğun anda biter dedim ya kucağındaki bebişin o masum yüzünü , çaresiz senin sütüne muhtaç halini ,kokusunu duyduğun gördüğün anda biter...biter ....gerçekten biter.....haaaa çocuğunu terk eden soysuzlar elbette var ama ben onların zihinsel olarak özürlü olduklarını düşünüyorum..
Belki de hata en başında,cinsiyet tayin etmek.Siz istediğiniz yöntemi uygulayın onu tayin eden Rabbim ne dilerse o olacaktır. Biz denedik tutturduk diyenler kendilerini kandırsınlar o bebeğin cinsiyetinin erkek olacağını zaten Rabbim biliyor ama insanlar kendilerine pay biçiyor.Sağlıkla,hayırla,akıllı,uslu,itaatkar evlatlar dilemek lazım bence. O çok istenilen erkek evlat/kız evlat kocaman bir ailenin faciası olup yaka silktirebilir. Şu küçücük dünyada cüzzi irademizle kendimizi bir şey sanmayın. İyi temenni de bulunalım. Nasipten kısmetten öteye yol olmaz.
doğru yumurtlama anı erkek bebek olur diye biliyoruz ama sık ilişki yaşayıp oğlu olan veya yumurtlama günü takip ettirip çatlatma iğnesi vajinal duş diyet vs. pek çok şeyi yapıp kızı olanlarda var bu forumda hepsini görüyoruz ne gelirse Allahtan gerisi boşşşş....
canim hic aldirma söylenenlere.. saglikli kucagina almayi düsün yeter. benimde iki oglum var cok kizim olsun istiyordum.. ve hamileydim.. kizim olacagini ögrendimde dünyalar benim olmustu bu son daha yapmayacagim. son hamileligim diyordum.. nerden bilebilirdimki kizimi 38 haftalikken karnimda kaybedecegim.. ve aradan 9 ay gecti simdi tekrar hamileyim... cinsiyetini henüz bilmiyorum ama kucagim bos kalinca rabbim ne verirse hayirlisini versin diyorum. yeterki kucagim bos kalmasin... ö yüzden böyle düsünüpte üzülme.. iki kizin olacak ne kadar güzel rabbim hayirli evlat etsin allah büyüktür oglunda olur insallah....
canım işallah yüce RABBİM sana kız evladın tadını da tez zaman da tattırsın ...oğlan isteyenlerde senin gibi oğlan anası olmayı tattırsın işallah...
çok haklısın.benimde iki kızım var.3.erkek olacaktı.ama olmadı.ben hep 2 kız,iki erkek diye düşünürdüm.hamileliğimde çok problem yaşadım.aman bu nedir.bu son olsun dedim.ve rabbim onuda nasip etmedi.şimdi tekrar 3.için uğraşıyorum.herşey nasip.
işallah bu sefer olmuştur bacısı kaybettiğin oğlun yine seninledir....
bacım yaşadıklarını ben bizzat anlayamam doğru ama en yakın anamdam çok sevdiğim teyzem yaşadı hem de tam 12 yıl onun neler hissettiğini bizzat yakından yaşadım sofrada lokmalar boğazına dizilirdi de kimseye bir şey hissettirmemek için dayanır sonra bi bahane bulup kalkardı ..onun yanında konuştuklarımıza o kadar dikkat ederdik ki üzülmesin diye...başka bir akrabamızın kızını sürekli eve çağırırdı o kızın babasına öyle dil dökerdik.. nolur yine izin verin merak etmeyin bişey olmaz şımartmayız o bu diye...daha neler neler teyzemin çoğu şeyden haberi bile yoktu....yarım da olsa seni anlıyorum benim genç kızlığım böyle bir teyzeyle geçti....teyzem tüm tedaviler olumsuzken bi gün hamile kaldı kızı oldu o nasıl taşkın abartılı bir sevinç anlatamam ben bile aaaa tamam yeter artık dediğim oldu ... işallah bu duyguyu sen de yaşarsın kızı oldu hasret koydu ismini 1 yıl sonra oğluna hamile kaldı doğsaydı ismi anıl olacaktı ama 5 aylıkken erken doğum yaptı kaybetti o 12 yıl bebek hasteri çeken teyzem 3 bebeğinin kız olacağını öğrenince üzüldü oğlan olaymış keşke dedi ama inan sadece 1 kere duydum bunu ağzından bi daha asla lafı bile edilmedi ..insanız işte bi an çektiklerimizi unutuveriyoruz...şimdi kızının adı anıl artık menepoza girdi istese bile doğuramıyacak ama o erkek bebeği hep aklında olacak.....
bunu neden anlattım teyzemin durumu ümitsizdi doktorlar evlat edinin bile dedi herşeyi boşvermişken geliverdi bebişler işallah sende böyle bir anda kavuşursun bebişlerine ...ilki erkek olur belki 2. ye hamile kalınca acaba bu kız olur mu? kız anası olmak nası bişey diye merak edersin ...olmaz deme bacım insanız Rabbim tez zamanda kucağını doldurur işallah bize haber etmeyi unutma neyin oldu merak ederiz sonra
1.5 yaşında kızım var. İkinci çocuğumun da kız olmasını çok isterim(oğlum olursa da üzülmem tabi) . Nedir bu toplumda erkek merakı. Allah sağlıklı, eli ayağı düzgün, vatanına milletine hayırlı bi evlat nasip etsin kız erkek ne fark eder. hadi önceden vardı hala devam etmesi çok saçma. Kız deyince ağız burun eğenler malesef toplumda çok. Cinsiyeti belirlemek sanki bizim elimizde. Allah sağlıklı evlat nasip etmiş bide kızı beğenmiyorlar.( bu sözüm konu sahibine değil kız deyince ağız burun eğenlere)
aaaa ne güzel bir istek yaaa ... sen demekki erkek isteyen erkeklerin arasında büyütülmemişsin keşke benim babam ve dedem da seninkiler gibi olsaydı ben doğduğum andan beri erkek daha değerlidir düşüncesi beynime işlenmedi kazındı resmen... nefret ediyorum o yüzden akrabalarımdan dedem ve babamın bu bağnaz düşüncelerini benim beynime kazıdıkları için
meleklerin cennette seni bekliyor olacaklar annesi .. Rabbim sağlık versinn başka dert vermesinn küçücük bi umudun peşinde koşup her duyduğumuzu denemeye devam edicezz.. bende 1 seneden fazla süredir çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum..hiçbir sebep yokken bekliyorum..o yüzden kız olsun erkek gibi gibi bi düşünce yapısını haliyle anlayışla karşılayamıyorum ..ne diyeyim Allah herkesin yardımcısıı olsun dermansızz dert vermesin..
işallah tez zamanda kucaklarınız bebişlerinizle dolar canım
tüm isteyenler bebek isteyenlere bebek kız isteyenler kız ,erkek isteyenlere erkek evlat sevgisini tatdır RABBİM .ALLAHIM .
aaaa ne güzel bir istek yaaa ... sen demekki erkek isteyen erkeklerin arasında büyütülmemişsin keşke benim babam ve dedem da seninkiler gibi olsaydı ben doğduğum andan beri erkek daha değerlidir düşüncesi beynime işlenmedi kazındı resmen... nefret ediyorum o yüzden akrabalarımdan dedem ve babamın bu bağnaz düşüncelerini benim beynime kazıdıkları için
Aslında biz iki kız kardeşiz. Babamda da öğle erkek olsun diye bi takıntı yoktur (babaannem hariç :d ) Eşim de iki erkek kardeş onlar da kıza hasretler. O yüzden herkes kız olmasına daha çok sevindi. Ne fark eder evlat evlattır. Kız olsada senin erkek olsada senin parçan. Nefret ederim kız erkek ayırımı yapanlardan. Eğer kızım olucak diye birisi üzülseydi kızımı sevdirmezdim o kişiye.
Konu sahibi hiçççç etrafın lafına bakma kızının senin parçan, canın boşverrr kim ne derse desin. Erkek isteyen de kendisi doğursunn
ne kadar sanslisinn
babaannem demissinde zatenn ne cikiyosa o yasli moruklardan cikiyoo ayrimcilikkk kizmis erkekmissss
bizimde psikolojimizi bozuyorlarr
kafayi yememek elde deil
kayinbaba daha el kadar cocuk icin neler planliyorr eltimin cocugunaa
suarada omrunun yaridan fazlasi gitmiss
gonul kalp kirma be adam olan var olmayan var
bari benim yanimda konusma ahimiii almaa
ama inann yurek yakiyorrr icimm yanerkenn bir actimmi ellerriimii o biricik torununa doyamazzz
iste allah allah korkum var rabbim islah eylesinn
kızlar bana o kadar boş geliyor ki bu düşünceler.... daha önce paylaşmıştım,bebeğimin ense kalınlığı fazla çıktı ,ikili testim yüksek riskli çıktı ve cvs yaptırmak zorunda kaldım...sonuçta test sonuçları temiz çıktı. çok zor bir süreç yaşadım ama emin olun bu zor süreçte bebeğim kız mı erkek mi diye bir kez bile düşünmedim. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin bize,gerisi boş
ne kadar sanslisinn
babaannem demissinde zatenn ne cikiyosa o yasli moruklardan cikiyoo ayrimcilikkk kizmis erkekmissss
bizimde psikolojimizi bozuyorlarr
kafayi yememek elde deil
kayinbaba daha el kadar cocuk icin neler planliyorr eltimin cocugunaa
suarada omrunun yaridan fazlasi gitmiss
gonul kalp kirma be adam olan var olmayan var
bari benim yanimda konusma ahimiii almaa
ama inann yurek yakiyorrr icimm yanerkenn bir actimmi ellerriimii o biricik torununa doyamazzz
iste allah allah korkum var rabbim islah eylesinn
çok haklısın.benimde iki kızım var.3.erkek olacaktı.ama olmadı.ben hep 2 kız,iki erkek diye düşünürdüm.hamileliğimde çok problem yaşadım.aman bu nedir.bu son olsun dedim.ve rabbim onuda nasip etmedi.şimdi tekrar 3.için uğraşıyorum.herşey nasip.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?