Doğuma Hazırlık Cinsiyetle İlgili Herşey Boş:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

meleklerin cennette seni bekliyor olacaklar annesi .. Rabbim sağlık versinn başka dert vermesinn küçücük bi umudun peşinde koşup her duyduğumuzu denemeye devam edicezz.. bende 1 seneden fazla süredir çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum..hiçbir sebep yokken bekliyorum..o yüzden kız olsun erkek gibi gibi bi düşünce yapısını haliyle anlayışla karşılayamıyorum ..ne diyeyim Allah herkesin yardımcısıı olsun dermansızz dert vermesin..

iki kizindadami bulanti kusma yasadin canim
birde annenin gebeli nasil gecerse kizda ona cekermis annen nasilsmis sende ve oglan kardesinde

İlk kızımda bulantı kusma yaşadım ama birşeyler yiyebiliyordum, çok kilo kaybım olmamıştı. İkinci kızımda serum taktırıyordum, suyu bile kusuyordum, akşama kadar bir şey yiyemiyordum. 5 ay dolunca geçti toplamda 7,5 kilovermişim. Annemin bende bulantısı çok olmuş erkek kardeşimde az olmuş. Kişiye göre de değişiyor sanırım. Erkek çocuğa hamileyken çok bulantı kusması olanlar da var mesela...

Ben çok fazla yanlış anlaşılıyorum galiba. Haşa dudak bükmek, beğenmemek ne demek. Öyle bir ruh hali içinde değilim. Forumda başka arkadaşların yazıları var, Allah'a isyan etmişler resmen. Belki bu yanıtınız onlar için daha uygun olabilirdi. Ben o psikolojide yazmadım bunları. Böyle düşündüğünüz için kızınız oluyor demişsiniz. O halde kız doğurmak ceza diye mi düşünüyorsunuz kafam karıştı(?)
Rabbime her zaman şükrettim yine de ediyorum. Sizin yaranızı deşmiş gibi olmak istemezdim. Bunun için çok özür dilerim. Sizin için dua edeceğim, umarım herşey gönlünüzce olur. Evladınıza bir an önce kavuşursunuz...

Beni anladığınız için çok teşekkürler, ben duygusal bir ruh haliyle yazmıştım bunları.Ben genel şeyler yazacağım açtığım konu için. (Hepsi yalnız size bir cevap gibi düşünmeyin olur mu)

Cinsiyetini öğrendiğim gün ne ağladım ne isyan ettim. Aslında anlatmak istediğim ikinci kez kızımın olmasından ziyade hani hep forumda yazışılıyor ya Çin takvimi, baby gender, vs.. hani bunlar çok da doğru değil.Cinsiyetle ilgili herşey boş derken kafaları boşuna karıştırmayalım, bu Allah'ın emri demek istedim. Birçok hamilelerin yazdıklarını okuyorum, acaba cinsiyeti yanlış görmüş müdür doktor ya da hangi takvime uysam gibi düşünceler var. Onlara kendilerini kaptırıp sonrasında hayal kırıklığı yaşamasınlar diye düşünüyorum. Ben bulantı kusmam zaten had safhada olduğu için yine de çok süpriz olmadı kızımın olmacak olması. Hamilelik sıkıntılarımı yaşarken de isyan etmedim asla. Bu bir süreç ilk öğrendiğiniz dönemde yakın çevreniz, insanların tepkileri üzüyor. Ben de zaten onların tepkilerine kızıyorum. Kızım olacak diye söylüyorum, kısık ve hüzünlü bir sesle "hayırlı olsun..."diyorlar. İlk bebeğim olacağını öğrendiğimde "Bu da kız olursa kızıma arkadaş olur, o yüzden küçük kıyafetlerini saklıyorum, kardeşi de giysin" dedim. Eşimin ailesi "Bu erkek olacak kesinlikle!" diye bir cevap verdi dondum kaldım. Pes dedim buna da kullar mı karar veriyormuş diye. Vay dedim şehzade doğurmazsam saraydan sürecekler beni:) Zaten bu yanlış demek istiyorum. Ve aynen de sizin dediğiniz gibi basit kısa süren bir hüzün hamilelik döneminin cilvesi. Duygusal düşünüyorsun, ay hayallerimizde bir kız bir erkek çocuğumuz oluyordu falan diye. Bakın zaten demiyorum ki iki oğlumuz, yok on tane oğlumuz oluyordu hayalimde diye (bu yanıtım size değil) , bir kız bir erkek...çocuğum yokken de bir kız bir erkekti hayalim, bu kız çocuğu hakir görmek mi? Öyle olsa birini kız niye istedim? Hiç kızı olmayıp oğulları olan ve hiçbir şekilde kız istemeyen insanlar görüyorum çevremde çok şaşırtıcı geliyor. Bir anne, bir kadın nasıl kız evlat istemez diye.

Zaten kucağıma alınca böyle düşünmeyeceğimi de belirtmişim. 4 ay sonra buradan sizlere minik kızımızla ilgili pek çok güzel şeyler yazacağım inşallah Allah hayırlısıyla kucağıma almamı nasip ederse. (Kimi arkadaşlar biraz beddua eder gibi yazmış, çok korktum...) Rabbim olmayan herkese versin inşallah. Kimseye aratmasın, darda koymasın. O detaylı ultrasonda gördüğümde gözümden yaşlar boşaldı, ne kadar da minik ne kadar da bize muhtaç diye. O ultrasona girerken de ultrason boyunca da içimden hep "Allah'ım nolur sağlıklı olsun, nolur sağlıklı olsun..."diye tekrar tekrar söyledim içimden. Cinsiyeti farklı da söylenebilirdi öncekinden bunu unutmuştum o an. Doktor bile gerginliğimi farketmiş, her aşamada tek tek cevap verdi, kalpte bir sorun yok, böbrekte bir sorun yok diye. Bir sorun olmadığını duyunca şükrettim.
Benimkisi hormonal bir duygu karmaşası sanırım...

Öyle bir durum oldu ki konuyu açınca kendimi peygamberimiz zamanında kızını toprağa gömen kafir araplarla aynı kefede yargılanıyor gibi hissettim...

canım doğum tarihini merak ettim.
birde ilk ve ikinci kızına hagi yıl ve aylarda hamile kaldın.
bende ocak doğumluyum.
ona göre bakarım.
şansımı denerim.
kısmet rabbim ne takdir ederse o olur.

4 ağustos 2012 muhtemel doğum tarihim.
Ben 25.01.1982'liyim. İlk kızım son adet tarihim 11 Aralık 2007, ikinci kızım 29 Ekim 2011.
Sana yaşla ilgili bulduğum hesaplamayı gönderirim, normalde çin takvimi bizim takvimle ay ve sene olarak tutmadığı için yaşa 1 ya da 2 ekliyormuşsun...

burda okadar agir yazmissinizki bende yazardim buna karsilik birsey ama kalbiniz fena kirilir simdilik susuyum

konu sahibi arkadasim konunu kapattir bence yoksa cok tepki alirsin

Allah ..eli ayağı düzgün,sağlıklı ,hayırlı bir evlat nasip etsin ...tek duam bu cinsiyeti hiç önemli değil !

yaşadıklarını çok iyi anlıyorum canım yaşamayan bilemez ben de 3. asla diyenlerdendim şimdi nasıl yapsamda doğursam diyorum işallah Allah yüzümüzü güldürür canım....​

2. veya 3. kızını doğuran her anne çocuğunun melek yüzünü gördüğü anda utanır keşke erkek olsaydı dediği için bu annelik içgüdüsüdür ama hamileyken cinsiyet öğrendiği ilk aylarda bu duyguyu hissetmesi çok doğaldır çünkü meleğinin kokusu henüz burnuna gelmemiştir...elbette şükrediyorlar emin olun sadece bir anlık bunalımla açılmış bir topik burası ben adım kadar eminim.....

1 yıldır bebek için tadavi görüyorum Allahım kısmet ederse hayatta çok istediğim şey 1 bebeğim olsun. kız yada erkek hiç fark etmez. ama kız olursa Allaha tek duam olacak bana bir kız daha versin. ben ve ablam 2 kız kardeşiz aramızda 18 ay var. kardeş, arkadaş, dost, anne, sırdaş.... bir birimiz için herşeyiz.... ablamın 7 aylık bir kızı var canımdan çok seviyorum kendi bebeğim gibi. Hergün anneme, babama teşekkür, Allahımıza şükür ediyoruz bizi dünyaya 2 kız kardeş olarak getirdiği için....

bebeğinizin cinsiyetini sorup kız diye burun kıvıranlara cevabınız "ben çok dua ettim Allaha kızıma hem kardeş hem arkadaş olacak bir kız kardeş ver diye" dersiniz olur biter....

Ayrıca bulantıyla cinsiyetin alakasını kuramadım, çünkü hem arkadaşımın hemde kuzenimn bebekleri kız olmasına rağmen hiç bulantıları, kusmaları olmadı.....

aaaa ne güzel bir istek yaaa ... sen demekki erkek isteyen erkeklerin arasında büyütülmemişsin keşke benim babam ve dedem da seninkiler gibi olsaydı ben doğduğum andan beri erkek daha değerlidir düşüncesi beynime işlenmedi kazındı resmen... nefret ediyorum o yüzden akrabalarımdan dedem ve babamın bu bağnaz düşüncelerini benim beynime kazıdıkları için

Aslında biz iki kız kardeşiz. Babamda da öğle erkek olsun diye bi takıntı yoktur (babaannem hariç :d ) Eşim de iki erkek kardeş onlar da kıza hasretler. O yüzden herkes kız olmasına daha çok sevindi. Ne fark eder evlat evlattır. Kız olsada senin erkek olsada senin parçan. Nefret ederim kız erkek ayırımı yapanlardan. Eğer kızım olucak diye birisi üzülseydi kızımı sevdirmezdim o kişiye.

Konu sahibi hiçççç etrafın lafına bakma kızının senin parçan, canın boşverrr kim ne derse desin. Erkek isteyen de kendisi doğursunn

ne kadar sanslisinn
babaannem demissinde zatenn ne cikiyosa o yasli moruklardan cikiyoo ayrimcilikkk kizmis erkekmissss
bizimde psikolojimizi bozuyorlarr
kafayi yememek elde deil
kayinbaba daha el kadar cocuk icin neler planliyorr eltimin cocugunaa
suarada omrunun yaridan fazlasi gitmiss
gonul kalp kirma be adam olan var olmayan var
bari benim yanimda konusma ahimiii almaa
ama inann yurek yakiyorrr icimm yanerkenn bir actimmi ellerriimii o biricik torununa doyamazzz
iste allah allah korkum var rabbim islah eylesinn

kızlar bana o kadar boş geliyor ki bu düşünceler.... daha önce paylaşmıştım,bebeğimin ense kalınlığı fazla çıktı ,ikili testim yüksek riskli çıktı ve cvs yaptırmak zorunda kaldım...sonuçta test sonuçları temiz çıktı. çok zor bir süreç yaşadım ama emin olun bu zor süreçte bebeğim kız mı erkek mi diye bir kez bile düşünmedim. Allah sağlıklı bebekler nasip etsin bize,gerisi boş

Boşver kim ne derse desin sen hamileliğinin tadını çıka, hiç takma. Kızı beğenmiyorlarsa sevmesinler. Sanki kendilerinin cinsiyeti erkek:s
Kız çocuk berekettir, kızıma hamileyken bereketi gelmeye başladı...

Geçmiş olsun, sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Cinsiyetin ne önemi var önemli olan sağlıklı olması. Gerçekten gerisi boş....

çok yazık bı annenın bole dusunmesıne cok uzuldum dısarısı ne derse desın ama bı anne bole dusunemez ıdeal cıftlerın bır kızı olur bı erkegı ben basaramadım demekkı ne demek sen allahmısın kı bunu belırleyeceksın forunları gez mıllet bı evlat sahııbı olmak ıcın neler yapıolar uzuldum sana

toplumda hala 1900lü yılların zihniyetini taşıyan insanlara sinir oluyorum
eli ayağı düzgün olsun rabbim hayırlı olanı versin denir olur biter ya yazık
günah ayla yılla burçla otla çöple olmaz bu
%50kız %50 erkek olasılığı var biyolojik olarak bizim hepsi erkek eşimin hepsi erkek
bnmde oğlum olacak diye bir şey yok
erkek çocuklarına gösterilen ayrı ilgiye sinir olmamdan kaynaklanıyor sanırım
inşallah eli ayağı düzgün hayırlısı olsun ister kız ister erkek olsun
ama gönlüm kızdan yana
(adı bile hazır gelmesine en az 5 yıl varken:)MELİS:)

canim rabbim sana hayirli bir erkek evladi nasip etsin..... ne kadar cahiller de gec... acip bir kuran okusunlar... manasini arastirsinlar... peygamber efendimizin hayatini okusunlarda görsünler erkek kiz ayrimi varmiymis.. cok kiziyorum ya böyle bir düsünce hala olabilirmi... kiz evladi ne kadarda hayirlidir oysa... rabbim hakkimizda hayirlisini versin...

canim rabbim sana hayirli saglikli erkek evlat nasip etsin... rabbim olmayanlarada versin.. kimseye aratmasin.. umudunu yitirme canim bakarsin hamile olmussun bile... ben kizimi kaybettigimde zaman nasil gececek o kadar uzun geliyorduki bana simdi 3 aylik hamileyim bile.... rabbim hepimize hayirli evlatlar nasip etsin...

Kiz yada erkek ne farkeder Allah sağlıklı eli ayağı düzgün sağlıklı uzun ömürlü evlatlar versin benimde Çin takvimine göre kiz çıkmıştı ama oğlum olcak bütün yazanlar yalan sadece bisey var benim bildigim hamislerde vitamine başlamadan önce idrar rengi koyuu ise kiz bebis açık ise erkek bebis oluo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…