Şu forumda "yine kızım olacakmış, ben erkek istiyordum, bekliyordum" tarzı cümleler okudukça inanın tepem atıyor. Rabbim sizlere sağlıklı sıhhatli evlatlar veriyor daha neyin arayışı içindesiniz anlamıyorum! Oturup halinize şükredeceğiniz yerde neler söylüyorsunuz. Erkek çocuk diye yırtınan ve kız evlatlara burun kıvıran zihniyete Allah akıl fikir versin diyorum.
merhaba,öncelikle bu devirde hala öyle insanlar varmı,çok ilginç.benim de kızım olacak inşallah,ben dahil çevremdeki herkes çok sevindi.bi kızım daha olsun,hatta üç tane kızım olsun isterim yani.bizde üç kız kardeşiz,harika bi duygu.anneme de hep sana verdikleri tepkileri vermişler,annem hala söyler şimdi oğlu olan,anneme acıyan kadınlar gelinlerinden dert yanıyor.valla canım o eskidenmiş,şimdi kızlar daha vefalı oluyor ailesine karşı.hiç üzülme,hatta sevin bence.Allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin inşallah.
Anlamıyorum demişsiniz ya zaten anlamaya çalışmıyorsunuz bizleri yazım tarzınızdan belli. Yırtınmak, tepesi atmak, bol ünlemler, nasıl kelimelerle nasıl bir yazım şekliyse ben de sizi anlayamadım. O halde okumayın bu konuları, boşuna da tepenizi attırmayın, yazdıklarınızla da beni ve birçok kişiyi de germemiş olursunuz.
Olumlu yanıtları için diğer arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Şu forumda "yine kızım olacakmış, ben erkek istiyordum, bekliyordum" tarzı cümleler okudukça inanın tepem atıyor. Rabbim sizlere sağlıklı sıhhatli evlatlar veriyor daha neyin arayışı içindesiniz anlamıyorum! Oturup halinize şükredeceğiniz yerde neler söylüyorsunuz. Erkek çocuk diye yırtınan ve kız evlatlara burun kıvıran zihniyete Allah akıl fikir versin diyorum.
niye tepeniz atiyor ben anlamiyorum
eger burda deseydi ,1 oglum var kizim olmasini cok istiyorum ozman birsey demicekdiniz niye erkek istenince böyle karsi cikiliyor anlamiyorum
insanin kizi olmaz kiz ister oglu olmaz oglan ister bu gönülden gecen biseydir ne var bukadar abartcak
evladi olmayanlar nasil evlat istiyorsa ALLAHtan cinsiyte degisikligide isteyebilir
bu sirk kosmak degildir ALLAHdan dilemektirki erkek cocugu dilegi icin DUA biler var
Mesajımdan renklendirdiğim kısmı nasıl çıkardınız sorabilir miyim? Burada mesele isteyip istememek değil hanımefendi. Kızınız olur erkek evlat istersiniz, oğlunuz olur kız çocuk istersiniz, bu çok normal bir durum. Burada değindiğim nokta rahme düşmüş bir evladı kız veya oğlan diye hor görmek, üzülmek bilmem anlatabiliyor muyum? Hamileyken dua edersiniz kızım olsun veya oğlum olsun diye amenna ama cinsiyeti öğrendikten sonra üzülmek, bu da kızmış veya oğlanmış gibi sözler sarfetmek ne demek? Allah'ın gönderdiği böylesi bir nimete burun kıvırmak ne demek? Bu düşüncede insanlar olduğu sürece kadınlarımız daha çok ezilirler emin olun. Ayrıca şirk koşmak meselesine nereden geldiniz merak ettim. Şirkin kelime anlamı sadece Allah'a ait olan sıfatları başka bir şeye ya da bir kimseye vermektir.
tek sizin icin degil burda erkek cocugu isteyenlere cok saldiri oldu sirk kosma gibi vsler ondan onu yazma geregi duydum.
hor görmege bende karsiyim ama iclerinde biraz hüzün olabilir zaten cogu konuda okudumdada bu hüzün 1 hafta kadar sürüyor sonradan pismanlik kapliyor ,hamilelin verdi hassasiyet hormanlarin tavan yapisi degisik hissayatlara varabiliyor
hamilelilerimize cinsiyet icin 1 haftalik hüzün yasayanlara biraz daha ilimli yaklasalim
onlar yasiyor biz yasamadimiz icin anlayamayiz.
3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)
Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.
Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi bana...
Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.
Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?
Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...
3 yaşında bir kızım var, 1 ay kadar önce bir kızım daha olacağını öğrendim. Çin takvimi (hem de çin Takvimine göre yaşımı bile doğru hesapladım-Ocak Şubat doğulu iseniz yaşınıza 1 ekliyorsunuz), Bioritm hesaplama, baby gender, yok adet sonrası tarihler, hepsine bak erkek çıkıyordu. Karnım top gibi, bebeğim dik duruyor karnımda, hep aşağılara tekme atıyor, ilk kızım hep göbek hizasında hareket ediyordu, yüzüm de çirkinleşmedi ama kız...Ama şu var feci bulantı kusma yaşadım. (Artık birisi bulantım oluyor derse yüzde bir milyon kızın olacak derim)
Annemin 1 kız bir erkek çocuğu var, kayınvalidemin 2 oğlu var. Benim ailemde kız erkek sayısı dengeli dağılmış. Eşimin ailesinde de inadına erkek çocuk çok.
Ne bileyim şans mı nedir bilemiyorum. Herkez ay hesap da mı yapmadın erkek çocuk için diyor. Bebeğin cinsiyetini soruyorlar, "Kız diyorum" hımmm hayırlısı olsun diyorlar dudak bükerek peki niye? Erkek desem aynı şekilde yanıt almayacaktım biliyorum. Eşimin ailesi, babam, kardeşim hep erkek bekliyordu. Eşim böyle düşünmeme kızıyor. Allah'ın gücüne gider diyor ama takıyorum işte. Herkes "Vah vah diye bakıyor. Acınacak haldeymişim gibi.
Hani diyorsunuz ya arkadaşlar yanılmalar olabiliyormuş. Benim doktorum ilkel ultrason aletiyle yan görüntüsünde 17 haftalıkken kız dedi.Ayrıntılı ultrasona girdim doktorun verdiği raporda alttan görüntüsü var bebeğin, bacak arası bomboş. İnternettteki resimlere bakın farkı anlarsınız. Yani yanılma da ben de tutmadı.
İlk kızımda ilk gördüğüm rüya erkek bebekti, bunda da kız bebek gördüm. Hep tersi çıkarmış derlerdi bana...
Bebeğim doğunca böyle hissetmem herhalde ama kendimi çok eksik hissediyorum. Hayallerimiz gerçekleşmedi diye üzülüyorum. Her ideal çiftin bir kızı bir oğlu vardır ya filmlerde bile. Şimdi herkes eh üçüncüye artık diyor. Çalışan bir bayanım, Allah'a büyük konuşmak olmasın üçüncü falan denemem mümkün değil.
Benim etrafımdaki bazı bilmiş tanıdıklarım "Hıh biz yaptık tuttu" diyorlar da demek ki tek beceriksiz mi benmişim?
Öyle bir içimi dökeyim dedim. Cinsiyet tamamen Allah'ın isteğine bağlı birşey. Yok beslenme, yok yumurtlama günü, olmazsa olmuyor. Herkese hayırlı doğumlar, hayırlı evlatlar dilerim...
canim hic aldirma söylenenlere.. saglikli kucagina almayi düsün yeter. benimde iki oglum var cok kizim olsun istiyordum.. ve hamileydim.. kizim olacagini ögrendimde dünyalar benim olmustu bu son daha yapmayacagim. son hamileligim diyordum.. nerden bilebilirdimki kizimi 38 haftalikken karnimda kaybedecegim.. ve aradan 9 ay gecti simdi tekrar hamileyim... cinsiyetini henüz bilmiyorum ama kucagim bos kalinca rabbim ne verirse hayirlisini versin diyorum. yeterki kucagim bos kalmasin... ö yüzden böyle düsünüpte üzülme.. iki kizin olacak ne kadar güzel rabbim hayirli evlat etsin allah büyüktür oglunda olur insallah....
evet bende size katılıyorum cok dogru biz 1erkek bi kız kardesleriz ama ağbimle hiç kardes olamadık beni hiç sewmedi şimdi benm bi oglum var2.hamileyim evt gönlüme kız olsun diyorum ama rabbim hayırlı saglıklı evlat olsun kız erkek bos benim yasadıgımı yasamasın cocuklarımkonu sahibi arkadışım bnce çevrendekilerden dolayı sende yanlış düşünmeye başlamışsın..Allahtan herşeyin hayırlısını iste..erkek evlat dersin olur doğurduğuna bin pişman olursun..yada gelininden çekersin..yani böyle erkek kız diye ayrım yapma etrafındakilerin de dolduruşuna gelme ne derse desinler sen Hayırlı evlat olsun yeter bana de bence cevap olarak..
ayrıca kız evlatlar daha hayırlı oluyor ailesine daha düşkün oluyorlar..kızına da ilerde destek ve arkadaş olur benim bir abim var ama iki yabancı gibiyiz..o yüzden herşeyin hayılısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?