• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Malesef oyle.. Bı arkadasim çağırır mesela kahve ıcelım diye gideriz.. Meyvesuyu soylerım kendi de meyvesuyu ıster genelde.. Hayır ben milkshake ıcıcem der yahu 6 yasında sen nerden biliyorsun onu.. Hayır demeye korkuyorum inanın hayır bızde küfür gıbı sanki.. Bagıra bagıra aglar. Sıcak bir cay ıcmeyelı yıllar olmustur belki.. Kahvaltı da dahi oyle koltuk tepelerinde gezer inatla sabırla gıder getiririm oturturum. Cunku yemek vermedıgım zaman yemek demez. Aclıktan olecegını bilse yine de yemek istiyorum demez.. Etten baska hıcbısey yemez. Ayy cok dolmusum yaa :KK43:
Ya ben bilmem 6yasi falan da benimki daha 1.5 yasinda ama korkuyorum ilerisi icin de... neyse.. yani sadece tahmin.. acaba sizle inatlasmak icin ressmen deliriyor mu ki bu cocuk. Cunku meyvesuyy ic, hayir milkdhake icicem. Oglhm milkshake ic yok ben kola istyodum falan olcak gibi duruyor sanki.. nerde yasak var zararli var sizin istemediginiz var sanki ona gidecek gibi .. :/
Yemek yemiyorsa yemesin ac ac nereye kadar yasiycak bi ara yer nasilsa. Hic sormayin bakalim ne ksdsr dayanacak.. size de yazik . Cocuk 6yasinda artik bebek de degil agzi dili var konusur ister istese heralde :/

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi tatlım aynı çocuğu ben büyütüm seni o kadar iyi anlıyorumki üstelik benim ikincide vardı üstüne oldu o o kadar değildi ..yollarda yemin ediyorum polisler beni takip ediyordu Allah şahit o kadar ağlıyorduki muhtemelen kaçırdığımı ya da dövdüğümü düşünüyorlardı apartmana girince biraz bekleyip gidiyorlardı çok ağladım hiç dövmedim sabretmek için antidepresanlar başladım cinnet geçirmekten korktuğum içim şimdi bırakamıyorum...şimdi çok çok daha iyi geciyorda sende çok kötüysen çocuğu değil kendini doktora götür bir ilaç sabrına yardımcı olabilir..Allah kolaylık versin

Ya ben bilmem 6yasi falan da benimki daha 1.5 yasinda ama korkuyorum ilerisi icin de... neyse.. yani sadece tahmin.. acaba sizle inatlasmak icin ressmen deliriyor mu ki bu cocuk. Cunku meyvesuyy ic, hayir milkdhake icicem. Oglhm milkshake ic yok ben kola istyodum falan olcak gibi duruyor sanki.. nerde yasak var zararli var sizin istemediginiz var sanki ona gidecek gibi .. :/
Yemek yemiyorsa yemesin ac ac nereye kadar yasiycak bi ara yer nasilsa. Hic sormayin bakalim ne ksdsr dayanacak.. size de yazik . Cocuk 6yasinda artik bebek de degil agzi dili var konusur ister istese heralde :/

Offf inanın bende bılmıyorum.. Sabırla sukunetle bekliyoruz gececek Insallah..

Sana tek tavsiyem başka insanları dinleme ne derlerse desinler bırak konuşaunlar sen oğluna odklan. 2 yaş sendromundan olduğunu düşünüyorum benim oğlumda çok inat. Ben gerçekten fazla misafirliğe gitmezdim. Bizim oyungrubu arkdadaşı kahvaltıya çağırdı hepimizi. Oglum yarım saat agladı iceriye girmemek için. Ortama alışması resmen bir 4-5 saat sürdü inan bana yalnız degilsin

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.
Allah sabir versin annelik zor zanaat benim kizda beni mahvediyo ama yapacak bisey yok malesef.benim takildigim nokta ayni kelimeleri neden tekrar ediyo ki?konusmasi nasil sizinle mantikli sohbet ediyomu?benim gorumcemin oglu boyleydi malesef otizmli oldugu ortaya cikti.hem hircin yerinde durmazdi hep aglardi kelimeleri tekrarlardi once gorumcem ihtimal vermedi doktora bile goturmedi cunku anneye gore hersey normaldi tam tersi cocuk cok zekiydi hatta.bi gun esim ve annesi gizlice doktora goturdu otizm teshisi kondu

Benimki de çok hareketli. Geçen AVM ye gittik alacakalarim vardı. Deli danalar gibi koşturdu kerata laftan sözden anlamaz kostur ha kostur. Bir de yürüyen merdivenlere takmıştı ki aman Allah'ım. Pusetinin tekerleri bozulmuştu alamadım. Girişte veriyorlarmis aslına ama içeri girer girmez vizz diye kactigi için fark etmedim. Babası geldi ona verdim de rahatladim biraz. Oğlan çocuğu hele çok zor. Ama sizin çocuğun verdiği tepkiler beni iskillendirdi. Oyum olabilir mi acaba? Normalde iletişimi nasıldır? Göz kontağı nasıldır? Sosyallesmeye çalışır mı? En mantıklısi bir pedagog desteği almanız. Buradan ne dersek diyelim size fayda etmez. Benim dayımın oğlu var acayip yaramazdi öyle böyle değil. Kres önermiş pedagog gitti düzeldi. Sorun kendini ifade edememesi miymis neymiş. Ama o hasariligi kalmadı. Uzman görüşü şart.

Anlattiklariniza gore normal bir cocuk degil ,her cocugun takintilari olur ama uc saatini takik bir sekilde gecirmez,otizm olasiligi yuksek geldi,bir pedagoga falan gittiniz mi?bakin dunya kadar pedagog var hemen hemen bir cogunun facebook sayfalari da var mail atsaniz durumunuzu belirtseniz eminim ki size donus yaparlar ,seninde psikolijik destege ihtiyacin var destek olabilecek birileri varsa yardim istemekten cekinme !belki kizacaksin ama yazdiklarina gore yasadiklarin normal degil oglunda ters giden bir seyler var henuz cok da minik sorun neyse cozmesi zor olmaz, umarim hersey duzelir zamanla

Bu çocuk işler hiç belli ol muyor bebek ve. ÇOcukken kızım beni ağlatmadı ama ergenlikte çok göz yaşı döktüm bence uzman bir doktora görünün ve çocuğunuzun özelliklerini anlattın sonuçta biz uzman değiliz ancak yaşadıklarımızı anlatırız oda size uymaz

Biz boyle degıldık annemin gözünü oynatması put olmamıza sebep olurdu.. Dogum yaptıgımdan berı 52 kiloyum bende istiyorum az etime dolgun olayım yuzum gozum canlansın kan gelsın. Ama ne mumkun...
Konu sahibine üzülürken size daha çok üzüldüm yazdıklarınızdan sonra. 6 yaş çok fazla sanki bu anlattıklarınız için, gözüm korktu benim de çok hareketli küçük bir oğlum var henüz.
Pedagog desteği aldınız mı hiç? Bol sabır diliyorum düzelir inşallah

Pff cok iyi anliyorum sizi bu kadar olmasa da bnm de asiri inat memnuniyetsiz ve surekli mizlayan bi kizim var ve bnde bazen agliyorum artik sinirden bnm ki evde de disarda da hicbi yerde huzur vermiyor bizimki simarikliktan yapiyo ama sizin anlattiginiz kadar degil ya sabir diyin dayanin gececek ve bnce gec olmadan lutfen avil pskoloja basvurun ikinize de yazik

Eve döner Dönmez tekrar gideceğim. Bir kez götürdüm bir şeyi yok dedi.

nasıl bu tepkileri vermeyi ögrendi.
her çocuk akıllıdır ama onlar görerek konuşarak ögreniyorlar kendilerinin keşfi degil bunlar.
babası nerde siz bukadar yorulurken hep yanlızmısınız

Babası izin alamadı çalışıyor. Evde hiç kimse böylesine tepkiler vermiyor. Yani en azından ben iki saat aynı cümleyi tekrarlamıyor ve bir şey fırlatmıyorum.

Benim kızım da doğduğundan beri kalabalığı ve yabancı insanları hiç sevmez. Ne zaman bi yere gitsem rahat 1 saat ağlama ve huysuzlanma nöbetimiz oluyo. Sonra alışıyo sakinliyo. Ben çok mecbur kalmadıkça gitmiyorum öyle yerlere. Kızımdan önemli değil. Biliyorum ki bu günleri de geçecek bikaç seneye. Siz de böyle düşünün. Yazık kızmayın yavrucuğa. O size muhtaç şuanda. Siz de öyle davranırsanız daha fazla agresizleşir. Sadece biraz sabır.

Evet çıkmayın.
Yani çıkmayın derken, sadece gözünüzün kestiği ve keyif alacağınızı düşündüğünüz yerlere gidin.
Ona ayıp olmasın, bu kırılır, aaa şunun bilmemnesine gitmezsek olmaz denilecek hiçbir yere gitmeyin.

O kırılacak olanlar bakmıyorsa şu an çocuğa bir zahmet kırılmasınlar veya az ötede kırılsınlar.
Çocuklu aileler bir parça muaf olmalı her şeyden.

Allah yardımcınız olsun, oğlunuza sükunet versin.

Ah canım benim yaa kıyamam sana ben.
Ne diyeyim bilemedim. Çok zor yaş. Sabret lütfen, bir de mutlaka pedagog görsün. Sen senlikten çıkarsın bu gidişle. Kızkardeşimin oğlu böyle. Düzeliyor ama kardeşim çok yaşlandı resmen. Yazları iple çekiyor çocuğu kaynanasına yollamak için. O çok geç kaldı pegadog için sen geç kalma. Bir sorun var o belli. Belki aşırı zeki belki otistik belki de bir şeyi yok belki de yanlış yetiştirme var. Önce bunları bir ortaya çıkarıp teşhisleri elimine et ki ona göre bir yol belirleyebilesin.

Korkuyorum ben pedagoga gitmekten. İstemediğim bir şey duymaktan. Garip evet ama korkuyorum işte.

Konu sahibine üzülürken size daha çok üzüldüm yazdıklarınızdan sonra. 6 yaş çok fazla sanki bu anlattıklarınız için, gözüm korktu benim de çok hareketli küçük bir oğlum var henüz.
Pedagog desteği aldınız mı hiç? Bol sabır diliyorum düzelir inşallah

Evet gittik.. Son 1 senedır gidemiyoruz.. Aldıgımız seanslarda bosa cıkmıstı. Yakın zaman da tekrar gıdicez.. Oglumu cok sevıyıorum ondan boyle bahsetmek bıle bana uzucu geliyor ama caresızlık de zor

Evet çıkmayın.
Yani çıkmayın derken, sadece gözünüzün kestiği ve keyif alacağınızı düşündüğünüz yerlere gidin.
Ona ayıp olmasın, bu kırılır, aaa şunun bilmemnesine gitmezsek olmaz denilecek hiçbir yere gitmeyin.

O kırılacak olanlar bakmıyorsa şu an çocuğa bir zahmet kırılmasınlar veya az ötede kırılsınlar.
Çocuklu aileler bir parça muaf olmalı her şeyden.

Allah yardımcınız olsun, oğlunuza sükunet versin.
Bu konuya çok uyuzum ben de. Aman hep evde mi durulur, hadi gel el birliğiyle bakarız vs deyip zorla çağrıldığım kaç yerden parayla aldığım kahveyi içemeden döndüm. Reddetmiş olmayayım diye gidiyorum sonra bir bakıyorum herkes sohbette, ben orda burda çocuk peşinde. Bu sebeple dediğiniz gibi sadece rahat edeceğimi düşündüğüm yerlere gidiyorum dışarda.

Çok iyi anlıyorum. Kolaylık ve sabır dilemek için yazıyorum.
Bir sonraki kırizde onunla bir süre (o sakinlesene kadar), konuşmadan sadece (canım oğlum, güzel yavrum, bitanem gibi sevgi sözcükleri söylerken) sevgi ile sarılıp, biraz sakinlestiginde "anneciğim, çok haklısın, seninle ilgilenmemi istiyorsun... Ben de seninle oyun oynamak istiyorum. Şu düğün de bir bitse... Ben de canım oğlumla parka gitsem" gibisinden onu anladiginizi hissettirecek konuşmalar yapsanız...
Sadece bir deneyin...
Dr.Sabiha Paktuna Keskinin tavsiyesi...
Ne zaman denesem işime yaradı.
Dilerim sizde de öyle olur.

Back
X