• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri insan degisirmi?

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.426
8.920
158
Merhaba arkadaslar fikirlerinize cok ihtiyacim var cunku malesef tikandim artik. Esimle bir cok sorun yasadik kimini cozduk kiminin ustunu kapattik ama kapali kalmayan bir konu varki oda esimin bana karsi olan cimriligi. Esim saygilidir bana sadiktir kotu yolu yoktur ama gel gelelim benim sahsima karsi o kadar cimriki.. Kendi gelirim var ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum ama buna ragmen ne zaman kendime birsey alsam kavga gurultu cikiyor evde. Bunu niye aldin buna ne kadar para harcadin. Bir magazaya girsem elimdeki cantayi alir fisini inceler. Aldigim deodoranta dus jeline kadar mudahele eder. Nefes alamiyorum artik cok daraldim. 5 yillik evliyim ve evlendigimizden bu yana bu adam bana karsi hic comert davranmadi. Bir sure oncesine kadar hic bir gelirim yoktu ve ondan zor duruma dusmeyene kadar birsey istemememe ragmen cok sıkıstıgımda suna ihtiyacim var dedigimde ya duymazdan gelir yada almamak icin elinden geleni yapardi. Ben ise hem maddi hem manevi anlamda cok fedakarlik yaptim ama goruyorumki degmezmis. 100 bin tl kadar altinlarim vardi yuzugume kupeme kadar hepsini bozdurdum eline saydim o zamanlar yeni evli sayilirdik guveniyordum seviyordum evlilikte ayri gayri olmaz diyordum. Babamin maddi durumu cok iyi arsalarindan birini benim adima tapu edecekti ama esimin bundan haberi olsun istemedi kabul etmedim esimden boyle birseyi gizleyemem dedim boyle bir evliligin ne anlami kalir diye dusunuyordum. Ne kadar safmisim. Esimin durumuda kotu sayilmaz iki tane arsasi var arabasi var 4 bin tle yakin maas aliyor ve hic bir borcu yok. Bana surekli sen rahatlik icinde buyumussun lukse alismissin diyor halbuki evlendigimden beri harcamam yok denecek kadar az. Aldiklariminda en ucuzunu almaya calisiyorum ona ragmen yaranamadim yaranamiyorum. Kendime aldigim hersey ama hersey batiyor bu adama. Bana gelen hediyeleri bile sanki ben almisim gibi benim ustume mal edip musrif muamelesi yapiyor. Kafasina oturtmus bir kere rahata alismissin diyor baska birsey demiyor. Aileside cok dolduruyor bu konuda. O kadar cimrilerki hayatimda boyle bir cimrilik turu gormedim inanin. Etrafima bakiyorum insanlar evini dort dortluk dosuyor giyim kusamlari hep marka benim evimin iki tane odasi bombos esyalarim en ucuz ve kalitesiz olanindan marka giyinmem ama buna ragmen onlarinki batmiyor kimseye ama benim en kucuk birseyim o kadar buyuyorki gozlerinde. Dillerine dolamislar ailece bu lukse alismis diye delirecegim artik. Dun sinir krizi gecirdim artik kendimi kaybettim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor inanin bilmiyorum. Bosanmak gibi bir dusuncem yok cunku dedigim gibi guzel yonleride var esimin ve 6 aylik bir bebegimiz var. Onu bu huyunu terk etmesini istiyorum ama nasil olacak bu bilmiyorum. Ilk iki uc yil hic bir ihtiyacimi dillendirmezdim baktim bu durum isine geliyor dillendirmeye basladim aramizda sorunlar cikti. Simdi kendim karsilamama ragmen yine sorun oluyor. Arsizliga versem kendimi adim iyice cikacak sussam sineye ceksem esim ve ailesi gibi pintilik icinde gececek omrum. Bir yol gosterin lutfen. Buna benzer sorunlar yasayanlar varmi nasil geldiniz ustesinden?

Bazı insanların gözünü para bürümüş derler ya eşiniz de o cinsten.
Eviniz arabanı yatırımınız var ise bende rahat rahat yaşama taraftarıyım.
Eşiniz de böyle alıştığı için değiştirebileceğinizi sanmıyorum ama,
önüne çok güzel bir örnek çıkar ise değişebilir.
Benim eşimde biraz bu tarzdı ama benim maddi durumum ultra değil evimiz arabamız da yok anlıyorum eşimi.
önümüzde yaşanmış bir olay geçince eşimde bana hak verdi.
'' yatırım yapıp yapıp hatunu gün yüzü göremeden eşinin öldürülmesi gibi bir örnek ''

Evet lüksü seviyorum de geç huylu huyundan vazgeçmez boğucu insan türü duş jeli e laf söylemek nedir boşanılası tip hayat geçmez böyle

Cimri insan asla değişmez öyle de ölür gider ..
Savurgan insan belki zamanla tutumlu olabilir ama cimri insan öyle değişmez hatta zamanla varyemez hâline bile gelir başkalarından beleşe geçinir .

Ayy valla bizimki de başlı başına öyleydi halada öyle..
Şuan kredimiz var hadi neyse ama bu adam önceleride böyleydi.. bişey alırken kırk kere düşünür sorar öyle alır ben alınca kıyametler kopar..
Artık alıştım onun bu huyuna harcıyorum harcıyorum konuşuyomu konuşsun diyorum ve duymuyorum.. bende çok söyledim çok kavgalar ettim ama adamın huyu bu değişmiyo 6 yıldır stabil cimri :))))

Sen çok sessiz kalmışsın. Eşimin de bazı konularda pintiliği vardır. Geçenlerde bu pintiliği benim yediğim yemeğe yaptı. Eski konularımda da var. Baya olay çıkardım. Evden gittim. 5 gün ayrı kaldık. Şimdi akıllandı bir daha yapmaz diye düşünüyorum. Ama biz 1 buçuk yıllık evliyiz. Pintiliği de sadece bu yeme içme konularına. Siz de nasıl olur değişir mi bilmiyorum

Cimri insanın sonradan değişip, bonkör olacağını sanmıyorum. Sana karşı olan, lüks düşkünü tutumları çok gıcık, bazı insanlar örümcek beyinli, bir insanı kafasına bir şekilde yerleştiriyor ve ne yaparsan yap onu değiştiremiyorlar. Eski erkek arkadaşım öyleydi, cimri değildi hiç çok eli açıktı fakat evlenicez diye evinin içini tadilat yaptırmıştık, normal bir tadilat, duvarlar, yerler, kapılar, mutfak ve banyo yapıldı.( 15 yıllık evdi, yeni gelin gelecek yani eve yapılmasını istedim o da kabul etmişti zaten hemen ) bunlardan dolayı bana sonradan hep lüks hastası lafını taktı. Başka sorunlar çıktı evlenemedik 3 yıl bekledim, 3 yıl boyunca, sen lüks hastasısın lafını ne yaptıysam braktıramadım ona. Normal konuşurken , öyle miyim diyordum, hayır değilsin diyordu fakat en ufak bir kavgada hemen lüks hastası diyordu. Çok uzun kendi derdimi yazdım kusura bakma, aklıma o günler geldi, tüylerim diken diken oldu...

Kendimden bir örnek vermek istiyorum müsaadenizle,
9 senedir tanıştığım bir arkadaşım var Devlette üst düzey bir uzman adamın gezmediği memleket kalmamış ama tabi kendi parasıyla değil y.dışına çıkarken aldıkları harcirah ile neyse, mütaamadiyen bu adama ne oluyorsa her ilkbahar ve sonbaharda evlilik teklifiyle gelir ağzının payını alır gider 2 hafta önce farkında olmadan harika birşey yaptım, yine ilkbaharın vermiş olduğu umut ile geldi (geldi derken mesajla attı) evlenelim ya sen benden iyisini ben senden iyisini bulamam lakırdıları vs... Tamam evlenelim dedim ama bir şartla maaşımı yok sayacaksın her şeyi sen halledeceksin. Paşa gönlüm isterse eve 2 ekmek alırım istemezse onu da yapmam. Şimdiki hayatımdan ödün vermem evime şimdi haftada bir geliyorsa kadın, Evlenince hergün gelir vs....
9 senedir yolda görücem de yine bela anıcam, mesaj atacakta olmadık yerde adını görünce küfür edicem diye korktuğum adam bana selam vermiyor :)
Not: İyi ki kısa yazacaktım bi de uzun yazsam neler çıkardı kim bilir :)) :halay::halay::halay:

Merhaba arkadaslar fikirlerinize cok ihtiyacim var cunku malesef tikandim artik. Esimle bir cok sorun yasadik kimini cozduk kiminin ustunu kapattik ama kapali kalmayan bir konu varki oda esimin bana karsi olan cimriligi. Esim saygilidir bana sadiktir kotu yolu yoktur ama gel gelelim benim sahsima karsi o kadar cimriki.. Kendi gelirim var ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum ama buna ragmen ne zaman kendime birsey alsam kavga gurultu cikiyor evde. Bunu niye aldin buna ne kadar para harcadin. Bir magazaya girsem elimdeki cantayi alir fisini inceler. Aldigim deodoranta dus jeline kadar mudahele eder. Nefes alamiyorum artik cok daraldim. 5 yillik evliyim ve evlendigimizden bu yana bu adam bana karsi hic comert davranmadi. Bir sure oncesine kadar hic bir gelirim yoktu ve ondan zor duruma dusmeyene kadar birsey istemememe ragmen cok sıkıstıgımda suna ihtiyacim var dedigimde ya duymazdan gelir yada almamak icin elinden geleni yapardi. Ben ise hem maddi hem manevi anlamda cok fedakarlik yaptim ama goruyorumki degmezmis. 100 bin tl kadar altinlarim vardi yuzugume kupeme kadar hepsini bozdurdum eline saydim o zamanlar yeni evli sayilirdik guveniyordum seviyordum evlilikte ayri gayri olmaz diyordum. Babamin maddi durumu cok iyi arsalarindan birini benim adima tapu edecekti ama esimin bundan haberi olsun istemedi kabul etmedim esimden boyle birseyi gizleyemem dedim boyle bir evliligin ne anlami kalir diye dusunuyordum. Ne kadar safmisim. Esimin durumuda kotu sayilmaz iki tane arsasi var arabasi var 4 bin tle yakin maas aliyor ve hic bir borcu yok. Bana surekli sen rahatlik icinde buyumussun lukse alismissin diyor halbuki evlendigimden beri harcamam yok denecek kadar az. Aldiklariminda en ucuzunu almaya calisiyorum ona ragmen yaranamadim yaranamiyorum. Kendime aldigim hersey ama hersey batiyor bu adama. Bana gelen hediyeleri bile sanki ben almisim gibi benim ustume mal edip musrif muamelesi yapiyor. Kafasina oturtmus bir kere rahata alismissin diyor baska birsey demiyor. Aileside cok dolduruyor bu konuda. O kadar cimrilerki hayatimda boyle bir cimrilik turu gormedim inanin. Etrafima bakiyorum insanlar evini dort dortluk dosuyor giyim kusamlari hep marka benim evimin iki tane odasi bombos esyalarim en ucuz ve kalitesiz olanindan marka giyinmem ama buna ragmen onlarinki batmiyor kimseye ama benim en kucuk birseyim o kadar buyuyorki gozlerinde. Dillerine dolamislar ailece bu lukse alismis diye delirecegim artik. Dun sinir krizi gecirdim artik kendimi kaybettim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor inanin bilmiyorum. Bosanmak gibi bir dusuncem yok cunku dedigim gibi guzel yonleride var esimin ve 6 aylik bir bebegimiz var. Onu bu huyunu terk etmesini istiyorum ama nasil olacak bu bilmiyorum. Ilk iki uc yil hic bir ihtiyacimi dillendirmezdim baktim bu durum isine geliyor dillendirmeye basladim aramizda sorunlar cikti. Simdi kendim karsilamama ragmen yine sorun oluyor. Arsizliga versem kendimi adim iyice cikacak sussam sineye ceksem esim ve ailesi gibi pintilik icinde gececek omrum. Bir yol gosterin lutfen. Buna benzer sorunlar yasayanlar varmi nasil geldiniz ustesinden?
Değişmez bu net .Takmayacaksın önüne bakacaksın ...

Cimri insan ,bugün size karışan yarın bebek bezine bile laf eder güzel dille istediniz olmadıysa cinnet geçirin. Ben zamanında anneme şahit oldum şimdi kredi kartı her ay limit dolar babam da eyvallah der .

Back
X