- 21 Temmuz 2009
- 1.804
- 802
- 648
- Konu Sahibi strawberry_cake
Merhaba arkadaslar fikirlerinize cok ihtiyacim var cunku malesef tikandim artik. Esimle bir cok sorun yasadik kimini cozduk kiminin ustunu kapattik ama kapali kalmayan bir konu varki oda esimin bana karsi olan cimriligi. Esim saygilidir bana sadiktir kotu yolu yoktur ama gel gelelim benim sahsima karsi o kadar cimriki.. Kendi gelirim var ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum ama buna ragmen ne zaman kendime birsey alsam kavga gurultu cikiyor evde. Bunu niye aldin buna ne kadar para harcadin. Bir magazaya girsem elimdeki cantayi alir fisini inceler. Aldigim deodoranta dus jeline kadar mudahele eder. Nefes alamiyorum artik cok daraldim. 5 yillik evliyim ve evlendigimizden bu yana bu adam bana karsi hic comert davranmadi. Bir sure oncesine kadar hic bir gelirim yoktu ve ondan zor duruma dusmeyene kadar birsey istemememe ragmen cok sıkıstıgımda suna ihtiyacim var dedigimde ya duymazdan gelir yada almamak icin elinden geleni yapardi. Ben ise hem maddi hem manevi anlamda cok fedakarlik yaptim ama goruyorumki degmezmis. 100 bin tl kadar altinlarim vardi yuzugume kupeme kadar hepsini bozdurdum eline saydim o zamanlar yeni evli sayilirdik guveniyordum seviyordum evlilikte ayri gayri olmaz diyordum. Babamin maddi durumu cok iyi arsalarindan birini benim adima tapu edecekti ama esimin bundan haberi olsun istemedi kabul etmedim esimden boyle birseyi gizleyemem dedim boyle bir evliligin ne anlami kalir diye dusunuyordum. Ne kadar safmisim. Esimin durumuda kotu sayilmaz iki tane arsasi var arabasi var 4 bin tle yakin maas aliyor ve hic bir borcu yok. Bana surekli sen rahatlik icinde buyumussun lukse alismissin diyor halbuki evlendigimden beri harcamam yok denecek kadar az. Aldiklariminda en ucuzunu almaya calisiyorum ona ragmen yaranamadim yaranamiyorum. Kendime aldigim hersey ama hersey batiyor bu adama. Bana gelen hediyeleri bile sanki ben almisim gibi benim ustume mal edip musrif muamelesi yapiyor. Kafasina oturtmus bir kere rahata alismissin diyor baska birsey demiyor. Aileside cok dolduruyor bu konuda. O kadar cimrilerki hayatimda boyle bir cimrilik turu gormedim inanin. Etrafima bakiyorum insanlar evini dort dortluk dosuyor giyim kusamlari hep marka benim evimin iki tane odasi bombos esyalarim en ucuz ve kalitesiz olanindan marka giyinmem ama buna ragmen onlarinki batmiyor kimseye ama benim en kucuk birseyim o kadar buyuyorki gozlerinde. Dillerine dolamislar ailece bu lukse alismis diye delirecegim artik. Dun sinir krizi gecirdim artik kendimi kaybettim. Nasil bir yol izlemem gerekiyor inanin bilmiyorum. Bosanmak gibi bir dusuncem yok cunku dedigim gibi guzel yonleride var esimin ve 6 aylik bir bebegimiz var. Onu bu huyunu terk etmesini istiyorum ama nasil olacak bu bilmiyorum. Ilk iki uc yil hic bir ihtiyacimi dillendirmezdim baktim bu durum isine geliyor dillendirmeye basladim aramizda sorunlar cikti. Simdi kendim karsilamama ragmen yine sorun oluyor. Arsizliga versem kendimi adim iyice cikacak sussam sineye ceksem esim ve ailesi gibi pintilik icinde gececek omrum. Bir yol gosterin lutfen. Buna benzer sorunlar yasayanlar varmi nasil geldiniz ustesinden?
Ilk 2 yıl bir şey istememekle zaten yanlis yapmissiniz. Adam alismis hic bir sey istememene simdi isteyince cok geliyor. Durum kotu olsa anlarim ama esinizde 2 araba maas var anladigim kadariyla da siz de calisiyorsunuz. Bu cimrilik niye bir sey icin birikim mi yapmaya calisiyorsunuz? Ya da borc mu var ? Bazen sakayla karisik esim de bana der musrifsin cok aliyorsun falan ama bu benim canimi sikar saka bile olsa calisiyorum bir de ihtiyacimi almicam da ne alicam? Esiniz de 2 araba olmasi musriflik degil de sizin aldiginiz mi musriflik oluyor. Valla isiniz zor ya yontacaksiniz 2 sene alistirdiginiz gibi ya da bu sekilde kalacak adam. Cok degismese de alisir diyim zamanla o da bir seydir. Kolay gelsin Allah sabır versin.