- 21 Temmuz 2024
- 521
- 582
- 18
- Konu Sahibi mahurbirbestee
Sürekli ablamın başına kalkardı bu durumu ve mesafe bırakırdıAynı şeyi sizin aileniz yapsa yaklaşımı nasıl olurdu eniştenizin?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sürekli ablamın başına kalkardı bu durumu ve mesafe bırakırdıAynı şeyi sizin aileniz yapsa yaklaşımı nasıl olurdu eniştenizin?
Mesele para değil ablam o kadar zorda olduklarını dolapta bi şey olmadığını söylemiş ve kadın sormamış asla sonrasında da bundan dolayı soğumuş istemiyorAralarında nasıl mevzular var bilemeyiz ama olayı para vermiyorsanız sizinle görüşmeme getirmek hiç akıllıca değil.
Matematikte hata var anlattıklarınızda, öncelikle asgari ücretin 2 katı maaş alan biri için 100 binlik bir borç aşırı bir borç değil. Kredi çekilir, 3 bilezik satılır ödenir. Sizin dediğiniz gibi dolapta hiç bir şey kalmamasına neden olacak bir zorluk çıkarmaz. Ev kirası da ödenmiyorsa, zaten ödenecek bir para. Kredi çeker her ay 10 bin öder, bu kadar aç kalmaya neden olacak bir borç değil.Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Matematikte hata var anlattıklarınızda, öncelikle asgari ücretin 2 katı maaş alan biri için 100 binlik bir borç aşırı bir borç değil. Kredi çekilir, 3 bilezik satılır ödenir. Sizin dediğiniz gibi dolapta hiç bir şey kalmamasına neden olacak bir zorluk çıkarmaz. Ev kirası da ödenmiyorsa, zaten ödenecek bir para. Kredi çeker her ay 10 bin öder, bu kadar aç kalmaya neden olacak bir borç değil.
Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumlarıMatematikte hata var anlattıklarınızda, öncelikle asgari ücretin 2 katı maaş alan biri için 100 binlik bir borç aşırı bir borç değil. Kredi çekilir, 3 bilezik satılır ödenir. Sizin dediğiniz gibi dolapta hiç bir şey kalmamasına neden olacak bir zorluk çıkarmaz. Ev kirası da ödenmiyorsa, zaten ödenecek bir para. Kredi çeker her ay 10 bin öder, bu kadar aç kalmaya neden olacak bir borç değil.
Hayır ablam ilk kez istemiş ve o kadar utanarak sıkılarak istedim ki diyor . Kadın tam bir merhametsiz ben de söyledim . O günden sonra anne bile demiyorum dediöncesinde sürekli borç alma verme/vermeme gibi bir hikaye yoksa ve bu ilk kez yaşanıyorsa ablanız çok haklı.
insan olan 3 tane çocuğun olduğu bir evde gıda açısından sıkıntı olduğunu bilse, yabancı olsalar bile vicdanı rahat etmez, yardım eder. eş ailesi torunları için yapmamış bunu, çok tuhaf.
aile olmanın ne demek olduğunu bilmeyen bu insanlarla aile gibi bir ilişki sürmek anlamsız. enişte boş yapmasın, çok lazımsa gidip görsün anasını, ablanın yerinde olsam hiç muhatap bile olmam.
28bin tek maaş +3 çocuk var. Bu durumda ablanızın çalışmama gibi bir lüksü yok ki. Dünyanın binbir türlü hali var bakın bi durum olmuş, yiyecek yemek kalmamasına kadar gitmiş durum.Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumları
30bin maasli adam ve bu adamla evlenen ablan nelerine guvenmisler de 3 cocuk yapmislar? Kocanin ailesinin zenginligine mi? Hayir o da bastan belli olmustur hani yardim gelmeyecegi. Enisten surekli mesai yapsin, ablan bulabiliyorsa evde cocuk baksin ve saga sola el acarap o cocuklarin daha da gunahina girmesinler. Yaziklar olsun ya. 3 cocuk.... ve hala ablanin mesele ettigi sey su durumda napsan, nasi davransam mi?! O cocuklarin vebali hep ustlerinde olacak taa ki cocuklarini kimseye muhtac etmeden duzgunce yetistirir hale gelene kadar. Gelebilirlerse.. cok acidim cocuklara. Gercekten herkes ebeveyn olmasin ya.Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumları
Bu durumda derdinin de eş ailesine karşı tavrınız ne olurdu olması, yani hayat boyunca ekstra çıkan her durumda başkası finanse edemez ki, hesap ortada. 28 bine 5 kişilik aile kıt kanaat zor geçinir.Ablanız bu kadar çocugu yaparken hiç düşünmemiş mi ?
Maddiyat ortada çünkü.
Kv ve büyük olarak yazıyorum.Cevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yok