• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Eş Ailesi

Merhaba. Kendim için değil ama ablam için sizlere danışmak istediğim bir konu var kendisi rica etti konu açmamı yorumları beraber okuyacağız şimdiden teşekkürler.
Ablamın eşi asgari ücretin 2 katını alıyor mesai vs olursa . Evleri kira değil ama 100 k borçları var . Geçen sene çalıştığı işte arabayı vurdu ve yaptırınca masrafı çıktı maaşı da o kadar değildi bi türlü ödeyememişler . Bu borçtan eşinin ailesinin haberi var . Ödeyemediklerinin de farkında . Eşi de kendi ailesinden ricada bulunmuş bana 100 k verir misiniz borcu kapatayım her ay size 10 k şeklinde ödeyeyim en azından kartlara 4-5 k faiz ödemem diye . Ailesi tamam demiş ama aradan bi sene geçmiş vermemişler . Eniştem de ben söyledim vermiyorlarsa napayım demiş. Bu arada eniştemin ailesinin aylık 150 k civarı geliri var hani onlar için çerez parası . Ama hiçbir şekilde ablamlara yardım etmiyorlarmış . Etmek zorunda değiller tabiki ama şu borç sürecinde çok zorda kaldıkları bi gün olmuş ablam kayınvalidesini arayıp 5 bin borç istemiş 10 gün sonra maaş yatacak vereyim demiş dolapta düzgün bi şey yok alışveriş yapmamız lazım demiş. Kadın bende yok demiş ve sonrasında da bu konuyla ilgili hiçbi şey sormamış ablam da tabi çok üzülmüş . O günden beri de eşinin ailesi ile görüşmek istemiyor. Mesele para da değil diyor borç vermedi ama bi sorabilirdi kızım n’aptınız diye . Ya da bi alışveriş yapıp getirebilirlerdi diyor . Çünkü durumları buna çok müsait . Yani bi de aşırı cimrilermiş enişteme dahi bir kuruş yedirmek istemiyorlar . Sizin tepkiniz ne olurdu bu durumda ?
Matematikte hata var anlattıklarınızda, öncelikle asgari ücretin 2 katı maaş alan biri için 100 binlik bir borç aşırı bir borç değil. Kredi çekilir, 3 bilezik satılır ödenir. Sizin dediğiniz gibi dolapta hiç bir şey kalmamasına neden olacak bir zorluk çıkarmaz. Ev kirası da ödenmiyorsa, zaten ödenecek bir para. Kredi çeker her ay 10 bin öder, bu kadar aç kalmaya neden olacak bir borç değil.

Matematikte hata var anlattıklarınızda, öncelikle asgari ücretin 2 katı maaş alan biri için 100 binlik bir borç aşırı bir borç değil. Kredi çekilir, 3 bilezik satılır ödenir. Sizin dediğiniz gibi dolapta hiç bir şey kalmamasına neden olacak bir zorluk çıkarmaz. Ev kirası da ödenmiyorsa, zaten ödenecek bir para. Kredi çeker her ay 10 bin öder, bu kadar aç kalmaya neden olacak bir borç değil.

öncesinde sürekli borç alma verme/vermeme gibi bir hikaye yoksa ve bu ilk kez yaşanıyorsa ablanız çok haklı.

insan olan 3 tane çocuğun olduğu bir evde gıda açısından sıkıntı olduğunu bilse, yabancı olsalar bile vicdanı rahat etmez, yardım eder. eş ailesi torunları için yapmamış bunu, çok tuhaf.

aile olmanın ne demek olduğunu bilmeyen bu insanlarla aile gibi bir ilişki sürmek anlamsız. enişte boş yapmasın, çok lazımsa gidip görsün anasını, ablanın yerinde olsam hiç muhatap bile olmam.

Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumları

öncesinde sürekli borç alma verme/vermeme gibi bir hikaye yoksa ve bu ilk kez yaşanıyorsa ablanız çok haklı.

insan olan 3 tane çocuğun olduğu bir evde gıda açısından sıkıntı olduğunu bilse, yabancı olsalar bile vicdanı rahat etmez, yardım eder. eş ailesi torunları için yapmamış bunu, çok tuhaf.

aile olmanın ne demek olduğunu bilmeyen bu insanlarla aile gibi bir ilişki sürmek anlamsız. enişte boş yapmasın, çok lazımsa gidip görsün anasını, ablanın yerinde olsam hiç muhatap bile olmam.
Hayır ablam ilk kez istemiş ve o kadar utanarak sıkılarak istedim ki diyor . Kadın tam bir merhametsiz ben de söyledim . O günden sonra anne bile demiyorum dedi

Tamam ailedir verilir yardım da edilir de nereye kadar böyle devam edecek, yarın bir gün yine beklenmeyen bir masraf çıktığında ne yapacaklar?

Evi kayınaile vermiştir büyük ihtimalle, borç bile olmasa mesailerle 40 bin anca eden maaşla üç çocuk nasıl büyüyecek, o vermedi bu sormadı demektense ablanızın da bir an önce elini taşın altına koyması gerekmiyor mu sizce de?

Ablanız ve enişteniz parayı gece alemlerinde, tatillerde, lüks alışverişlerde harcasa tepkilerini anlarım. Ama zaruri bir borçtan ötürü kendi evlatlarını ve torunlarını bu kadar yok saymaları bana üzücü geldi. 100 vermez de 50 verir insan. Para vermez ama gider alışveriş yapar. Ne bileyim evde üç çocuk varken bu kadar kayıtsız kalkınması çok üzücü.

Bırak aileyi. Tanımadığım biri dese dolapta bir şey yok 5 bin verir misn? Ben bir şekilde bulup veririm yani. Muhtemelen bilerek vermiyor ki hiç bir zaman istemeyin.Ablanız bir daha istemesin. Canını da sıkmasın bugünlerde biter. Ama asla yapılanı unutmasın. Kesinlikle mesafeli dursun. Ve hiç bir şeylerinde yanlarında olmasın. Yazık insanlık ölmüş ya. Çocuğuma 5 binde vermiyorsam yazıklar olsun. Ki geri vercem maaş yatınca demiş.Bu saatten sonra benden uzak Allah a yakın ol desin görüşmesin.

Hayır şöyle . Mesaiye kalırsa yani full çalışırsa o kadar her zaman mesai olmuyor normalde 28 civarıymış. Kredi çekemiyor çünkü bankalar vermiyor. Dolapta hiçbi şey kalmamasına sebep olan da elden birinden borç almış adam da o ay istemiş maaş komple oraya gidince o ay öyle olmuş . Bi kez yani normalde öyle açta kalacak kadar değil durumları
28bin tek maaş +3 çocuk var. Bu durumda ablanızın çalışmama gibi bir lüksü yok ki. Dünyanın binbir türlü hali var bakın bi durum olmuş, yiyecek yemek kalmamasına kadar gitmiş durum.
Eş ailesi 500binde kazansa başkasının hesabını tutmak hoş değil, 200kazanan 180bin ödemesi planı vardır bilemeyiz. Diğer durum ise tamamen vicdansızlık, 7 kat el olsa insan oğlunu gelini geçtim torunları olduğu evin yiyeceksiz kalmasına razı olmaz. Bu tavırlarından sonra muhattap olmasın,eşinede versin ayarı.
Ekonomik olarak oturup hesap yapmaları gerek, kira vermiyolar ekstra durumlar için kenara parada koyamazlar 28bine. Sizin aileniz yardım etti mi?

30bin maasli adam ve bu adamla evlenen ablan nelerine guvenmisler de 3 cocuk yapmislar? Kocanin ailesinin zenginligine mi? Hayir o da bastan belli olmustur hani yardim gelmeyecegi. Enisten surekli mesai yapsin, ablan bulabiliyorsa evde cocuk baksin ve saga sola el acarap o cocuklarin daha da gunahina girmesinler. Yaziklar olsun ya. 3 cocuk.... ve hala ablanin mesele ettigi sey su durumda napsan, nasi davransam mi?! O cocuklarin vebali hep ustlerinde olacak taa ki cocuklarini kimseye muhtac etmeden duzgunce yetistirir hale gelene kadar. Gelebilirlerse.. cok acidim cocuklara. Gercekten herkes ebeveyn olmasin ya.

Çocuklar kaç yaşında,

Ablanın elinden geliyorsa temizlik işine girsin, gerçekten temizlik için bayana ihtiyaç var . Aile apartmanı değil mi bakamıyorlar mı çocuklara…

Mesleği varsa o başka… iş bakabilir. Allah korusu. Hastalık vs olsa o kadın ile ev dönmez. İlgilenmez.

Bu arada üzülmekte haklı. Yiyecek yok demiş vermemiş bile… gelini geçtim torunlar var, en önemlisi oğlu…

bundan sonra dikkat edecek, kvnin işini görmektense başkasının işini görüp para alacak. Utanılacak hiçbir şey yok. Bana gelen abla ev aldı, sonra servis aracı alıp temizliği bıraktı düşünün yani…

Ablanız bu kadar çocugu yaparken hiç düşünmemiş mi ?
Maddiyat ortada çünkü.
Bu durumda derdinin de eş ailesine karşı tavrınız ne olurdu olması, yani hayat boyunca ekstra çıkan her durumda başkası finanse edemez ki, hesap ortada. 28 bine 5 kişilik aile kıt kanaat zor geçinir.

Ablanız haklı alınmak ve gücenmekte.
Bende aynı durumda olup kayınvalidemden destek istesem ve reddedilsem çok kırılırım.
Ancak yapacak birşey yok bu durumda, kişi kendi hareketlerinden sorumlu.
Ben de gereken mesafeyi koyar bir daha konuyu açmak şöyle dursun, burnum düşse yerden almam.

benim 2 çocuğum var, ben de kendi maddi sıkıntılarımızdan dolayı yeni tekrardan iş hayatına döndüm.
Daha önceden zaten çalışan bir kadındım, pandemi nedeniyle işsiz kalanlardanım.
Çocukların biraz büyümesini bekledim.

Gelir gider dengesini hesaplayıp bence ablanızın bir an önce iş hayatına atılması gerek.
En büyük destekçileri karı-koca bir birini desteklemek olacak bu durumda.
Bir başkasının da dediği gibi, her sıkıştığınızda birileri sizi zor durumunuzda finanse edemez.
Hiç kimsenin (en yakın aile bireyiniz dahi olsa) buna mecburiyeti yok.

Bana göre aileler yeri geldiği zaman evlatlarına tabii ki arka çıkmalı.
Destek vermeli, bu ruhsal anlamda da insanı rahatlatan bir durum.
Ama yapmayana da niye yapmıyorsun diye gırtlağına çökülecek değil.
Herkes düşünceli olamıyor, evladına karşı bile bu şekilde davranabiliyor.
Ablanız ve eşi kendi başlarının çaresine bakmak zorundalar.

Verme zorunlulukları yok evet. Bana sadece şu garip geliyor ve anlamlandıramıyorum evladının zorda olduğunu bilip de hiçbir şey yapmamak bana normal gelmiyor. Ablanız da minnet etmesin artık. Çalışma gibi bir şansı varsa mutlaka çalışmalı.

Aylık 150 bin geliri olan birisi o ay şak diye bence 100 bin borç veremez diye düşünüyorum çünkü o insanlarda ona geciniyordur faturası,marketi ıvır zıvır derken bir sürü para gidiyor o ay 100 bin verse onlar zor durumda kalır.

Ama evimizde birşey kalmadı yiyecek için 5 bin verir misin diye sorduğunda evet verebilirdi yada market alışverişi yapabilirdi o konuda haklı ablanız.

Cevabı kendin vermişsin, zorunlulukları yok
Kv ve büyük olarak yazıyorum.
Ben bu zorunlulukları yok cümlesini duyunca kendimi çok kötü hissediyorum ve sizlerden ayrılıyorum inanın.Neden bilmiyorum hiç katılamıyorum bu cümleye.
Aile olmak nedir.Zor zamanlarda imkanında varsa evladına yardım etmektir.Kendim dahil çevrem arkadaşlarım inanın hep düşüncemiz böyle ve her zamanda çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz yaparızda.
Evladın zor durumda kalmış destek istemiş imkanında varsa neden yardım edilmesin.Konu neden hemen zorunlu değile getiriliyor.Buna karşılık bencil bir gençlik yetişiyor kimsenin derdi ile ilgilenmeyen sadece kendini sosyal medyasını düşünen yeni nesil geliyor dediğimde beğenmedime basılıyor hemen.
Bu istemenin çok kötü versiyonları ana babayı kullanmak vb vardır mutlaka.Bana o örnekleri vermeyin.Konu zaten onlar değil.

Back
X